FrigoFrops Objavljeno Marec 22, 2009 Opozori Objavljeno Marec 22, 2009 pa tudi ni samo to, če je profil dovolj prečno postavljen na smer vrtenja se bo to vedno vihalo, tudi če poštimaš vzmetenje No takšno možnost mi je ponudil tidu eden izmed mehanikov, sam bom vseeno poiskal nekoga za vzmetenje ker od kar sem kupil motor nisem nič nastavljal, škodit nima kej. Se mi pa to dogaja pri navadni qualifaer.
k0ci Objavljeno Marec 22, 2009 Opozori Objavljeno Marec 22, 2009 ja meni je tudi vihalo na Qrr, samo tole na tretji slikci je že ekstrem No takšno možnost mi je ponudil tidu eden izmed mehanikov, sam bom vseeno poiskal nekoga za vzmetenje ker od kar sem kupil motor nisem nič nastavljal, škodit nima kej. Se mi pa to dogaja pri navadni qualifaer. ja pri navadni pa sploh, ker ima kanal za odvodnjavanje še bolj prečno postavljen kot rr
FrigoFrops Objavljeno Marec 22, 2009 Opozori Objavljeno Marec 22, 2009 Mal smešn vseskupi zgleda če na hitro pogledaš se zdi kot da je po robo ogromno profila ga pa ubistvo znotri ni nič več, bom najprej probo z vzmetenjem čene bom pač tak vozo naprej če ne bo pomagal, sej guma zaenkrat še ni pokazala da bi se kaj poslabšala.
Ice Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 BTW, za ene 115€ dobiš NOVO qualifierco :) recimo meni ne bos prodal dunlop zastonj, pa ce je tazadna guma na svetu (slabeizkusnjepress). :grrr
sesir Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 Se pravi bo potrebno stopit do nekoga ki se spozna na vzmetenje. Hvala za odgovor upam da je res to. Težko bo to!Razen,če poznaš nekoga,ki ima enak motor in dobro nastavljen.Najbolje,če si ga sam nastaviš,po občutku.Lahko pa ga sam nastaviš po teh nastavitvah.klik pa tudi ni samo to, če je profil dovolj prečno postavljen na smer vrtenja se bo to vedno vihalo, tudi če poštimaš vzmetenje :yes: Dunlop daj dol bo manj problemov :whistle:
bikez Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 Težko bo to!Razen,če poznaš nekoga,ki ima enak motor in dobro nastavljen.Najbolje,če si ga sam nastaviš,po občutku.Lahko pa ga sam nastaviš po teh nastavitvah.klik Dunlop daj dol bo manj problemov :whistle: Točno tko, ko sem dal Dunlop dol ni več zavihkov oz. sem že čisto pozabil, da sem jih imel, pa so nastavitve iste :)
Jure Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 Jaz nimam nobenih zavihkov na Dunlopu, samo svaljke občasno :rolleyes:
FrigoFrops Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 Jaz nimam nobenih zavihkov na Dunlopu, samo svaljke občasno :rolleyes: A to uporabljaš qualifer rr.
Jure Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 GP Racer, da je še za Raceland pa Marof dobra :) Pa tudi Grobnik nameravam peljat z njimi, dokler nisi pod 1.40 so baje čist ok :)
simon740 Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 No morte vedet, da so bile te gume že namontirane na motor ob samem nakupu le tega. Jaz sem pač upošteval dejsto, da mnogo ljudi hvali te Pirellijeve gume in sem pač mislil, da je najbolje te nabavt. Saj v bistvu tud meni ne rastejo € na drevesu v dnevni sobi, tako da bi sedaj moral obvezno Pirelii nabavit. Je pa tud res, da je motor večina vozil moj brat in on se je večina vozil po avtocesti in nabijal kilometre. Katere torej priporočate vi, katere bi zdržale kr nekaj km in me ne bi bilo strah mal položit motor? No širnik mi je poslal tole: cena za set: 120/70/17 180/55/17 BRIDGESTONE BT016=245EU CONTI SPORT ATT=207EU CONTI MOTION=179EU CONTI ROAD ATT=220EU DUNLOP QALIFIER=186EU DUNLOP RR=215EU MICHELIN PILOT SPORT=189EU MICHELIN PILOT POWER=235EU MICHELIN PILOT ROAD 2=240EU METZELER M1=220EU METZELER M3=250EU METZELER Z6=245EU PIRELLI DIABLO CORSA3=278EU PIRELLI SUPERCORSSA=269EU VSE NA ZALOGI
m@dness Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 jaz bi za tvoj primer vzel corsoIII mogoče tud bt016 ali Qrr
EAST Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 (popravljeno) No morte vedet, da so bile te gume že namontirane na motor ob samem nakupu le tega. Jaz sem pač upošteval dejsto, da mnogo ljudi hvali te Pirellijeve gume in sem pač mislil, da je najbolje te nabavt. Saj v bistvu tud meni ne rastejo € na drevesu v dnevni sobi, tako da bi sedaj moral obvezno Pirelii nabavit. Je pa tud res, da je motor večina vozil moj brat in on se je večina vozil po avtocesti in nabijal kilometre. Katere torej priporočate vi, katere bi zdržale kr nekaj km in me ne bi bilo strah mal položit motor? No širnik mi je poslal tole: cena za set: 120/70/17 180/55/17 BRIDGESTONE BT016=245EU CONTI SPORT ATT=207EU CONTI MOTION=179EU CONTI ROAD ATT=220EU DUNLOP QALIFIER=186EU DUNLOP RR=215EU MICHELIN PILOT SPORT=189EU MICHELIN PILOT POWER=235EU MICHELIN PILOT ROAD 2=240EU METZELER M1=220EU METZELER M3=250EU METZELER Z6=245EU PIRELLI DIABLO CORSA3=278EU PIRELLI SUPERCORSSA=269EU VSE NA ZALOGI M3 ti bodo zdržale dokaj dolgo ob solidnem oprijemu(robovi mehkejši, sredina trša). Popravljeno Marec 24, 2009. Popravil EAST
sesir Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 (popravljeno) No morte vedet, da so bile te gume že namontirane na motor ob samem nakupu le tega. Jaz sem pač upošteval dejsto, da mnogo ljudi hvali te Pirellijeve gume in sem pač mislil, da je najbolje te nabavt. Saj v bistvu tud meni ne rastejo € na drevesu v dnevni sobi, tako da bi sedaj moral obvezno Pirelii nabavit. Je pa tud res, da je motor večina vozil moj brat in on se je večina vozil po avtocesti in nabijal kilometre. Katere torej priporočate vi, katere bi zdržale kr nekaj km in me ne bi bilo strah mal položit motor? No širnik mi je poslal tole: cena za set: PIRELLI DIABLO CORSA3=278EU PIRELLI SUPERCORSSA=269EU Sam bi kupil eno od teh pirelli!Lahko si kupiš tudi Dunlop Q rr,če ti je škoda denarja!Tako slabih gum ni,da bi te moralo biti strah položit motor! Popravljeno Marec 24, 2009. Popravil sesir
Jure Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 No morte vedet, da so bile te gume že namontirane na motor ob samem nakupu le tega. Jaz sem pač upošteval dejsto, da mnogo ljudi hvali te Pirellijeve gume in sem pač mislil, da je najbolje te nabavt. Saj v bistvu tud meni ne rastejo € na drevesu v dnevni sobi, tako da bi sedaj moral obvezno Pirelii nabavit. Je pa tud res, da je motor večina vozil moj brat in on se je večina vozil po avtocesti in nabijal kilometre. Katere torej priporočate vi, katere bi zdržale kr nekaj km in me ne bi bilo strah mal položit motor? No širnik mi je poslal tole: cena za set: 120/70/17 180/55/17 BRIDGESTONE BT016=245EU CONTI SPORT ATT=207EU CONTI MOTION=179EU CONTI ROAD ATT=220EU DUNLOP QALIFIER=186EU DUNLOP RR=215EU MICHELIN PILOT SPORT=189EU MICHELIN PILOT POWER=235EU MICHELIN PILOT ROAD 2=240EU METZELER M1=220EU METZELER M3=250EU METZELER Z6=245EU PIRELLI DIABLO CORSA3=278EU PIRELLI SUPERCORSSA=269EU VSE NA ZALOGI No naj najprej povem, da prej nisem mislil nič slabega, je mogoče post izpadel malce preveč agresivno. Sedaj pa čisto zares. Če sodim po zvoženosti gume na sliki, na cesti nisi ravno Rossi, kar je v bistvu fajn, tako da mislim da bi bile čisto vse izmed naštetih gum čisto kul. Sedaj pa tako. Če bi res rad kilometrino, potem bi šel jaz z Michelin Pilot Road 2CT, Conti Road Attack, ali pa Z6. To so vse sport touring gume in se pri normalni vožnji super obnesejo, ni nobene potrebe po strahu pred nagibanjem. Vse izmed naštetih gredo tudi po kolenu, ampak pač z občutkom. Če pa te ne moti, da guma naredi kakšen km manj in bi rad gumo z res dobrim gripom, ki se pa kljub temu hitro ogreje in naredi kar nekaj km ti pa priporočam Q RR ali Corso 3. Pa tudi z navadno Qualifierco ziher ne boš falil, pa še poceni so. Jaz sem s Q RR in Pilot Power naredil po 6k km, pa sem se kdaj tudi malce bolj divje vozil, obraba pa dokaj enakomerna, po robovih malce bolj kot po sredini.
simon740 Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 DUNLOP QALIFIER=186EUDUNLOP RR=215EU PIRELLI DIABLO CORSA3=278EU Bom jaz kr med temi tremi zbral. Aja, kaj pa glede na to v kakšnem stanju so sedaj moje gume, al moram kr hitro druge kupit al še ni sile? Se opravičujem, da vam tolk gnjavim, samo žal rabim nasvet in vi fantje ste pravi naslov :beer2:
Jure Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 (popravljeno) Iz slike ni čisto videt koliko profila je še ostalo po sredini.. Legalna meja je 1mm, jaz se jo načeloma držim, ker imam izkušnje, da se znajo policaji zapičit v take zadeve in je škoda tvegat veliko kazen, zato, da stisneš še dodatnih 500km iz gume. Drugače pri teh tvojih gumah ni še nobene panike, ker imajo pri strani še polno mesa in ni straha, da grip v ovinku ne bi bil dober zaradi prekomerno obrabljene gume. Moraš pa po drugi strani vedet tudi to, da je guma, ki je že bolj obrabljena, tudi veliko bolj dovzetna za predret, kar je lahko pa tudi nevarno. Poleg tega pa so tele tvoje precej neenakomerno obrabljene, kar pomeni, da motor ni tako lepo vozen kot bi lahko bil in je prekladanje iz ovinka v ovinek težje. Skratka če je na sredini pod 1mm, bi jaz lepo zamenjal pa mir. Bop videl kako se bo motor lepo peljal z novimi gumami :) Drugače pa z nobeno izmed teh treh ne boš falil. Jaz bi na tvojem mestu za tako ceno uzel kar navadno Qualifier, ne dvomim da je Corsa 3 res odlična, ampak se mi zdi da ne oddehta 100€ razlike, če jo boš vozil samo po cesti in brez kamikaza vložkov :) Popravljeno Marec 24, 2009. Popravil Jure
simon740 Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 Drugače pri teh tvojih gumah ni še nobene panike, ker imajo pri strani še polno mesa in ni straha, da grip v ovinku ne bi bil dober zaradi prekomerno obrabljene gume. Moraš pa po drugi strani vedet tudi to, da je guma, ki je že bolj obrabljena, tudi veliko bolj dovzetna za predret, kar je lahko pa tudi nevarno. Poleg tega pa so tele tvoje precej neenakomerno obrabljene, kar pomeni, da motor ni tako lepo vozen kot bi lahko bil in je prekladanje iz ovinka v ovinek težje. Skratka če je na sredini pod 1mm, bi jaz lepo zamenjal pa mir. Bop videl kako se bo motor lepo peljal z novimi gumami :) Drugače pa z nobeno izmed teh treh ne boš falil. Jaz bi na tvojem mestu za tako ceno uzel kar navadno Qualifier, ne dvomim da je Corsa 3 res odlična, ampak se mi zdi da ne oddehta 100€ razlike, če jo boš vozil samo po cesti in brez kamikaza vložkov :) Nič ne bom skoparil, bom kr menjal - varnost je na prvem mestu. Ko bo preobut, vam javim kako in kaj. Najlepša hvala vsem, me veseli, da še obstajajo takšni forumi, kjer dobiš nasvete, ne pa same kritike. :beer2: :beer2:
Port Folio Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 - BRIDGESTONE BT016=245EU- PIRELLI DIABLO CORSA3=278EU A to so cene gum letnikov 2008/2009 ? Drugače bi pa izbiral med temi :yes: pa seveda sry za :topic:
m@dness Objavljeno Marec 24, 2009 Opozori Objavljeno Marec 24, 2009 to je pa čist odvisno... širnik ima cene gum ker jih vzame količinsko dosti da dobi popust.. tak da se zna zgodit da dobiš gumo tud letnika 07 mogoče celo 06 (upam da so moje info. pravilne)...
AJ Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 to je pa čist odvisno...širnik ima cene gum ker jih vzame količinsko dosti da dobi popust.. tak da se zna zgodit da dobiš gumo tud letnika 07 mogoče celo 06 (upam da so moje info. pravilne)... Res je, gume niso lih čist "frišne", nabavil Q RR pred kaki mesec nazaj in dobil DOT 1508 in drugo DOT 4507 . V enem (dobrem) letu pomoje ni čist nič narobe z gumo ob pravilnem skladiščenju, mogoče bi pa res kdo mel pomisleke za letnike 06... LP
bikez Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 Res je, gume niso lih čist "frišne", nabavil Q RR pred kaki mesec nazaj in dobil DOT 1508 in drugo DOT 4507 . V enem (dobrem) letu pomoje ni čist nič narobe z gumo ob pravilnem skladiščenju, mogoče bi pa res kdo mel pomisleke za letnike 06... LP Vsaka stvar se stara, tudi guma postaja trša, pa naj bo še tako prav skladiščena, čeprav res da govorjo, da 3 leta ni panike, samo ...
tomazinjo Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 Fantje kje se da kupit Metzeler M3 po dobri ceni(kolko eur?), po možnosti da ti jih tam tudi montirajo kot se spodobi. Vem za enega zelo dobrega vulkanizerja pri kozini, kamor hodijo motoristi iz celega Trsta in Rijeke, majstr na svojem področju...Bi pa rad imeu primerjavo cen, da ga lahko probam še malo "stisnit" :whistle:
Frips Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 Ne vem kok se ti splača za 10€ razlike v ceni hodit na drug konec slo
Jure Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 Če to skombinira s sobotno furco zakaj pa ne :)
Frips Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 ...v tem primeru ja. Drugače pa ne.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se