Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno

Letos bo treba gumice zamenjat na moji CBFki. Imam se vedno stock Michelinke, ki so prisle z mopedom dobre 4 leta nazaj in mi nekako niso najbolj vsec. V hitrejsih ovinkih se nisem imel problemov, se mi pa zgodi, da mi sprednja guma zdrsne v rondoju oz. kaksnih pocasnih ovinkih, sploh na crtah in zalivkah. Edino kar se mi dopade na gumah je, da ima moped prevozenih 15k km pa se obrabe sploh dejansko ne pozna.

Po vsem kar sem prebral v tej in podobnih temah, bi naj bila pametna odlocitev Metzeler Roadtec Z6 Interact. Vozim se malo bolj sportno, ne pa ravno do roba gume. Nabavim?

Hvala

Objavljeno

Nabavi:D

Rondoji pa itak po difoltu drsijo.....

Objavljeno

Pozdravljeni. Tudi jaz bi potrboval pomoč pri izbiri pnevmatike za gsr-a... Mora pa biti bolj ko ne vzdržljiva in da se tudi drži v ovinki, torej gledam predvsem dvo plastne...

izbiram pa med:

- ROADSMART

- Pilot Road 2

- Pilot Power 2CT

- Power Pure

če je še kakšna druga ni nič narobe... torej vaše mnenje katera bi bila?:P

Objavljeno

Pozdravljeni. Tudi jaz bi potrboval pomoč pri izbiri pnevmatike za gsr-a... Mora pa biti bolj ko ne vzdržljiva in da se tudi drži v ovinki, torej gledam predvsem dvo plastne...

izbiram pa med:

- ROADSMART

- Pilot Road 2

- Pilot Power 2CT

- Power Pure

pa se ta bt016 ce ma kdo izkušnje kolko km približno zdrži, kak se obnaša v ovinkih?

Objavljeno (popravljeno)

izbiram pa med:

- ROADSMART

- Pilot Road 2

- Pilot Power 2CT

- Power Pure

Zdaj, glede na to da praviš da mora guma biti vzdržljiva, Power Pure ne pride v poštev, tudi Pilot Power je namenjena že precej športni vožnji, tako da pomoje ti bodo še najbolj ustrezale Roadsmart ali Pilot road, Roadsmart so v svoji kategoriji zelo hvaljene gume, kolikor berem. So tudi dvoplastne, izbira pa je seveda tvoja :)

LP

Popravljeno . Popravil AJ
Objavljeno

pa se ta bt016 ce ma kdo izkušnje kolko km približno zdrži, kak se obnaša v ovinkih?

Trenutno imam na motorju bt016 pa morem rečt, da nisem povsem zadovoljen. Na hladnem asfaltu ne drži prav nič v redu, občutek ni bil ravno najboljši pa še po 2000 km mi je iz zadnje pnevmatike pogledala ven nekakšna žica (pa to ni bilo samo enkrat) in kljub temu, da sem z njo naredil le malo več kot 5000km, jo bom letos zamenjal. Tako da ravno kupujem nekaj od Dunlopa. closedeyes.gif

l.p.

Objavljeno

Jaz sem Z Metzeler M3 zelo zadovoljen.... Furam drug komplet... S prvim kopmpletom zvozil 7000km, res pa je, da nisem ravno iz mesta pribijal dokonca in tudi po vsaki ravnini ni šlo 300... Na ovinkis se super obnese!!! :naughty: Glede na to da je tvoj motor malo švohnejši ti kilometrina kot sem jo jaz dobil iz te gume ne uide!!! Zdaj ko gre vn s prodaje mislim, da je pri Širniku komplett nekje 218€

Lp

Objavljeno (popravljeno)

Pozdravljeni!

Kako velika je razlika med Qualifier in Qualifier RR?

Popravljeno . Popravil Be wild
Objavljeno

Zadost, da se bolj splača Q RR :) Q RR so vsaj meni pri športni vožnji zdržale dlje. Navadne qualifierce mi je kar cufalo po robovih pri naganjanju, očitno slabše prenašajo obremenitve kot Q RR. Poleg tega so Q rr iz dveh zmesi, po sredini trše, na robovih mehkejše.

Pa tudi grip je bil boljši pri Q RR, delovale so mi bolj ziher od navadnih. Čeprav so mi bile tudi navadne čist kul kar se tega tiče.

Skratka med temi dvemi vsekakor Q RR. Lahko pa se ozreš tudi za Qualifier II, so menda tudi fajn.

Objavljeno

Se pridružujem Juretu, tudi po mojih izkušnjah so se Q RR boljše obnesle. Sploh se je poznalo na Marofu, ko je navadna Q postala kar modrikasta, večkrat zdrsnila itd... Q RR pa se je tam vozila super. Tudi cesti se RR hitro zagreje, drži, kot mora, s sprednjo mi je ratalo tudi dobrih 7k km naredit, z zadnjo nekaj manj. Pomoje za malo bolj športno vožnjo vsekakor RR :)

LP

Objavljeno

Ja če se malo bolj športno voziš je Qualifier RR boljši. Sedaj več ta ne obstaja ampak je nova ki jo nadomesti. Imenuje se SportSmart. Po Dunlopovih testih je boljša od stare RRke.

Objavljeno

Ja če se malo bolj športno voziš je Qualifier RR boljši. Sedaj več ta ne obstaja ampak je nova ki jo nadomesti. Imenuje se SportSmart. Po Dunlopovih testih je boljša od stare RRke.

vsak ariel prašek je tut boljši od unga prejšnjega al ni?

pa seb v skledo ne bojo pluval najbrž..

Objavljeno

Prosim, če mi lahko razložiš fizikalno ozadje tega fenomena.

Po domače, ožja kot je zadnja pnevmatika, manj se je potrebno nagniti za isti radius kroga.

lp

Objavljeno

Koliko pride poštnina pri Širniku? trance_11_confused.gif

Pri meni je bilo 6eur.

Objavljeno

oj,

jst sm sicer bol pristaš supermoto ampak mislm da so top metzeler sportec m5 interact,

s temi gumami ne morš falit.

Sam glih menam gume sam nimam pravih feltn za te gume pa sm nabavu bridgestone bt 090 battlax.

Objavljeno

Pri meni je bilo 6eur.

Jst sm tud dau 6€ za 2 gume :trance_27_notworthy:

Objavljeno

jaz dobil v torek od širnika nove gume...moram pohvalit ga namreč hitra pošiljka en dva tri pa so že doma pa poštnina ni draga 6€....pa se mi zdi da ma najceneje gume kolk sem jaz zasledil ...naročil pa sem nove Continental ROADATACK 2... ta novi model...pa da vidmo kak se kaj obnesejo..poročam ko naredim prvo dalšo furco

post-19795-127015228103_thumb.jpg

Objavljeno

No potem se pa res splača pri njemu naročitbiggrin.gif Bom kr nove D211 GP racer sprobov, čeprov so tud zdajšne QRR opravljale nalogo z odlikotrance_40_thumbup.gif

Objavljeno

Zdravo,jst sm na svojga dal Sport Smart in morm rect da je guma zelo dobra.cenovno je enaka kot Qualifier RR.

Objavljeno

A je mogoče že kdo kje zasledil kak primerjalni test v katerem je opisana Dunlop SportSmat :? Okvirno si sicer predstavljam karakteristike, zanima me pa kako je kej z obrabo v primerjavi s Dunlop RoadSmart....verjamem da se ob enaki vožniji obrabi prej, vendar pa naj bi se kasneje kot naprimer Qrr ali QII...ali se motim :glare:

Objavljeno (popravljeno)

A je mogoče že kdo kje zasledil kak primerjalni test v katerem je opisana Dunlop SportSmat :? Okvirno si sicer predstavljam karakteristike, zanima me pa kako je kej z obrabo v primerjavi s Dunlop RoadSmart....verjamem da se ob enaki vožniji obrabi prej, vendar pa naj bi se kasneje kot naprimer Qrr ali QII...ali se motim :glare:

V novem MotoSi-ju je "test" te pnevmatke. Ni primerjalni, ampak...

Link do lanskoletnega testa, kjer so primerjali Qualifier II imaš tukaj: KLIKNI

Popravljeno . Popravil jupiter
Objavljeno

Hvala obema! Suzuki po tem kar sem prebral v tvojem linku, bi se s to gumo z normalno vožno dalo z mojim motorjem prevozit vsaj 8-9000 km, če ne še kakega več, pa bi morala biti še vedno "legalna"...mogoče jo pa celo sprobam :OK:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!