krucymucy Objavljeno Februar 18, 2014 Opozori Objavljeno Februar 18, 2014 (popravljeno) Jah, vem. Sam na avtu sem mel nekaj let 215/40/17, homologirane pa tovarnisko najvecje 205/45/16 pa nisem imel nekih tezav, kljub temu, da so me na Brncicevi v Fast&Furious casih popisali med "racijo". Sicer sem imel najbrz sreco, da sem bil med dvema nakrancljanima hondama, ampak vseeno. Ce so ze tista dva peljali na izrednega, bi lahko tudi mene. Popravljeno Februar 18, 2014. Popravil krucymucy
Borutt Objavljeno Februar 18, 2014 Opozori Objavljeno Februar 18, 2014 Razlog za izredni tehnični pregled ni dimenzija pnevmatik. Ampak to sodi v drugo temo.
Bostjan L Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 Iz Pravilnika o delih in opremi vozil. (1) Pnevmatike na vozilu morajo po velikosti, nosilnosti in kategoriji hitrosti ustrezati pnevmatikam, ki so v potrdilu o skladnosti vozila ali v soglasju k registraciji vpisane v rubriki »dovoljene pnevmatike« ali v drugem ustreznem dokumentu o vozilu. Uporaba drugačnih pnevmatik je mogoča le po dodatni odobritvi vozila. Ali na veliki enduri, ki ima pnevmatike hitrostni razred V ne smem imeti pnevmatik dimenzij po homologaciji, ki so hitrostni razred B (Continental TKC80)? Pred leti so zahtevali neko nalepko na armaturi oblike dovoljeno do 160 kmh? Conti TKC80 ima oznako na pnevmatikah m+s in je po naših predpisih zimska pnevmatika, katera ni nujno da je istega hitrostnega razreda kot je na pisano v homologaciji. Prosim naj nekdo razloži tole zmešnjavo :wacko:
Borutt Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 (dodatne zahteve za pnevmatike) (1) Pnevmatike na vozilu morajo po velikosti, nosilnosti in kategoriji hitrosti ustrezati pnevmatikam, ki so v potrdilu o skladnosti vozila ali v soglasju k registraciji vpisane v rubriki »dovoljene pnevmatike« ali v drugem ustreznem dokumentu o vozilu. Uporaba drugačnih pnevmatik je mogoča le po dodatni odobritvi vozila. (2) Na vozilih z največjo dovoljeno maso do vključno 3,5 tone, ki dosegajo hitrost nad 40 km/h morajo biti, poleg zahtev v prvem odstavku tega člena, vse pnevmatike enake velikosti (če izdelovalec vozila ni predvidel različnih pnevmatik na različnih oseh), vrste (poletne, zimske, terenske) in zgradbe (diagonalne, prepasane diagonalne, radialne), na isti osi pa tudi iste nosilnosti, kategorije hitrosti ter istega proizvajalca in dezena (vzorec tekalne površine). (kategorija hitrosti zimske pnevmatike) Kategorija hitrosti zimske pnevmatike mora ustrezati zahtevam točke 3.4.2.2 Priloge IV tehnične specifikacije za vozila TSV 146/01. TSV 146/01 3.4 Hitrostna zmogljivost 3.4.1 Vsaka pnevmatika, ki je normalno nameščena vozilo, mora imeti simbol kategorije hitrosti (glej točko 2.29 Priloge II), ki je skladna z največjo konstrukcijsko dovoljeno hitrostjo vozila (ki jo določi proizvajalec vozila) ali ustrezno kombinacijo obremenitve in hitrosti (glej točko 2.30 Priloge II). 3.4.2 Omenjeno ne velja za: 3.4.2.1 zasilne rezervne enote, za katere velja točka 3.8; 3.4.2.2 vozila, ki so običajno opremljena z običajnimi pnevmatikami in občasno z zimskimi pnevmatikami. V tem primeru mora simbol kategorije hitrosti zimske pnevmatike ustrezati hitrosti, ki je ali večja od največje konstrukcijsko določene hitrosti vozila (ki jo določi proizvajalec vozila) ali ni manjša od 160 km/h (ali oboje). Če je vseeno največja konstrukcijsko določena hitrost vozila (ki jo določi proizvajalec vozila) večja od hitrosti, ki ustreza simbolu kategorije hitrosti zimskih pnevmatik, mora biti v vozilu na vidnem mestu pritrjena opozorilna nalepka z določeno največjo hitrostno zmogljivostjo zimskih pnevmatik. Bostjan L 1
honda2000 Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 (popravljeno) Jst sm pa dons kar sportsmart2 naroču 190/55/17zadna in 120/70/17 spredna. 290€ z montažo. Aja pa sprednje majo za 2 hitrostna razreda . ena je do 240km/h in pride komplet 257€. jst sm uno hitrejšo vzel Jebiga sava/mitas neki dreka. Kao bojo 190 zuni ko se začne sezona. A niso vsi rekl da se je začela 1.1.? Ima Sava(Mitas) čudno logiko trženja, da na police, da pnevmatike, potem ko jih večina motoristov že nabavi pri konkurenci. Nazadnje bodo pa še tarnali glede poslovnih rezultatov. :hooray: Popravljeno Februar 19, 2014. Popravil honda2000 thumper 1
DAMI34 Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 Jah, vem. Sam na avtu sem mel nekaj let 215/40/17, homologirane pa tovarnisko najvecje 205/45/16 pa nisem imel nekih tezav, kljub temu, da so me na Brncicevi v Fast&Furious casih popisali med "racijo". Sicer sem imel najbrz sreco, da sem bil med dvema nakrancljanima hondama, ampak vseeno. Ce so ze tista dva peljali na izrednega, bi lahko tudi mene. js sm tut meu rdečga fičkota z belimi črtami in odprto haubo, pa gladke gume bogve kere dimenzije....sam prometno so mi vzeli zarad preširokih belih črt. Nauk zgodbe: kad se mu digne, ti prometno zvizne
DAMI34 Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 Razlog za izredni tehnični pregled ni dimenzija pnevmatik. Ampak to sodi v drugo temo. pisal sem o tem, da na tehničnih pregledih tudi gledajo dimenzije pnevmatik
Borutt Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 pisal sem o tem, da na tehničnih pregledih tudi gledajo dimenzije pnevmatik Jaz sem pa Krucyju odgovoril. DAMI34 1
carmagedon Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 še nisem slišal da bi imel kdo težave zaradi tega ker je višina 55 namesto 50..?
DAMI34 Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 še nisem slišal da bi imel kdo težave zaradi tega ker je višina 55 namesto 50..? Načeloma res ne, probleme imaš, če grejo v detajle cikadina 1
Cartman Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 (popravljeno) Ma kam vi to vozte na tehnicne?!? Jaz se z dimenzijami gum in zmigavcev ne hecam zarad, bog ne daj, kakih zavarovalniskih inkvizitorjev. Ob morebitnem zahtevku..... Za tehnicne pa....trkam na les. Nikoli benih problemov. Popravljeno Februar 19, 2014. Popravil Cartman
krucymucy Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 Razlog za izredni tehnični pregled ni dimenzija pnevmatik. Ampak to sodi v drugo temo. Vem da ne. Vseeno bi me lahko peljal. Izpuh ni bil ravno po propisima, gume tudi ne, sam takrat so najbolj palili na "sportne filtre".
TakeALookAround Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 Ah, men je za avto reku, da morm met firmo feltne upisano v homolomo, da ne velja samo dimenzija....sm mu reku, nej koga druzga zajbava...
Borutt Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 Ah, men je za avto reku, da morm met firmo feltne upisano v homolomo, da ne velja samo dimenzija....sm mu reku, nej koga druzga zajbava... V kolikor so platišča drugačne dimenzije, kot vpisane v homologaciji, potem je potrebna homologacija. Samo ta pogoj je za vpis platišč.
TakeALookAround Objavljeno Februar 19, 2014 Opozori Objavljeno Februar 19, 2014 Sej vem, ker mam to postimano....ampak, ker ni nasel nicesar drugega je nekaj mogel pripomnit. In se mi zdijo take pripombe res brezvezne. No sej....tja pac ne grem nikol vec, pa nej sefu pove model, da je "ful brihtn" in zato loh tetris igra med sihtom, ker itak nobenga ni.... :grim No, pa pejmo nazaj na gume.... Bostjan L 1
sax46 Objavljeno Februar 20, 2014 Opozori Objavljeno Februar 20, 2014 Evo, pa da probamo, če je ta Sava alias Mitas , kaj vredna Naročen komplet, poročamm, ko sprobam.... matkoR1 1
krucymucy Objavljeno Februar 23, 2014 Opozori Objavljeno Februar 23, 2014 Je za letosnjo sezono kaksna novost v cestnih gumah za ta resne mopede, ali je conti trail attack se vedno top shit? Bolj ciljam na kaksne teste iz motorrada.
partyzan07 Objavljeno Februar 23, 2014 Opozori Objavljeno Februar 23, 2014 Mogoče ve kdo kaj več o teh Pirelikah Diablo Supercorsa BSB ??? Vem da Diablo Supercorsa SC bi naj bile za uporabo na dirkališču, Diablo Supercorsa SP bi naj bila cestna in prav tako za uporabo na dirkališču, toda kaj pomeni oznaka BSB ? Nekaj sem sicer bral na tujih forumih vendar so si komentarji nasprotni od popolnoma dirkaške do popolnoma cestne pnevmatike, na uradni Pirellijevi strani nisem našel nič uporabnega.
TakeALookAround Objavljeno Februar 24, 2014 Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 Ok, ker se mi ne da listat po 815 straneh solate....Metzeler z8....kok kilometrine zdrzi na dvovaljniku?
Tedybear Objavljeno Februar 24, 2014 Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 Za dvovalnika ne vem. Na štirivalniku imam 10K, pa bo še vsaj za 2-3, ampak zaradi obrabe na sredini. Polovica v dvoje, pa vsaj tretjino po AC. TakeALookAround 1
honda2000 Objavljeno Februar 24, 2014 Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 Oj, je kdo tukaj, ki dela ali pozna koga na savi(mitas) oz. je bolj pri koritu, da bi dal kakšno konkretno informacijo glede dobave dimenzij 190? Tehnični se mi hitro približuje, tak če še ne mislijo dat hiter v prodajo, bo treba poiskat alternativo. :jezen
bagio Objavljeno Februar 25, 2014 Opozori Objavljeno Februar 25, 2014 včeraj bil z njimi na Grobniku, pravijo da čez 3 mesece bodo 190/50,190/55 pa proti koncu sezone.
TakeALookAround Objavljeno Februar 25, 2014 Opozori Objavljeno Februar 25, 2014 To so pa odlicno timing splaniral honda2000, hajoktejn, Cartman in 2 others 5
skuterist Objavljeno Februar 25, 2014 Opozori Objavljeno Februar 25, 2014 (popravljeno) Je za letosnjo sezono kaksna novost v cestnih gumah za ta resne mopede, ali je conti trail attack se vedno top shit? Bolj ciljam na kaksne teste iz motorrada. Glede na lanske teste: metzeler tourance next dunlop trailmax 91 continental trail attack 2 z pripombo da za določene "tipe uporabnikov" priporočajo druge gume npr. Dunlop in Pireli za "landstrase"; Dunlop in Metzeler za dež itd. http://www.motorradonline.de/motorradreifen/enduroreifen-im-reifentest-2013/454797 letošnji test bo v številki 22/2014 samo vprašanje katere gume bodo testirali Popravljeno Februar 25, 2014. Popravil skuterist
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se