Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

Pozdravljeni.

Kaj bi mi svetovali glede zadnje gume? Suzuki GSXR 750 pa bol rekreativna vožnja. Po parih letih se privajam nazaj na motor.

Odločam se med GP Racer D211 in Qualifier 2.

Če ima pa kdo kakšen drug predlog pa prosim na dan z besedo.

Vnaprej hvala!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vzemi kompromis med GP Racerjem in Qualifier II --> Sportsmart 2

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljeni.

Kaj bi mi svetovali glede zadnje gume? Suzuki GSXR 750 pa bol rekreativna vožnja. Po parih letih se privajam nazaj na motor.

Vnaprej hvala!!

Svetujem Bridgestone S20,če ga ne goniš preveč po avtocesti-zelo hitra obraba,a v vseh pogojih odlična,predvsem pa št.1 v dežju. Jaz jo imam na gixeru 1000, zelo zadovoljen .

Kilometrina? Od 4000,pa tudi 6500 se da,vendar mora bit izpoljnjen omenjeni pogoj...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Svetujem Bridgestone S20,če ga ne goniš preveč po avtocesti-zelo hitra obraba,a v vseh pogojih odlična,predvsem pa št.1 v dežju. Jaz jo imam na gixeru 1000, zelo zadovoljen .

Kilometrina? Od 4000,pa tudi 6500 se da,vendar mora bit izpoljnjen omenjeni pogoj...

potrjujem, le kilometrina, spredaj 3500 (žal sem naredil trikotno) zadaj 4500. Oprijem fantastičen. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljeni.

Vnaprej hvala!!

Nabavi Sava/Mitas Sportforce, ne bo ti žal, pocen in dobra roba.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dami34 dej mal updejta napiš za pirelli gume no :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dami34 dej mal updejta napiš za pirelli gume no :D

kilometrina bo fantastična, oprijem je tut, guma drži, zaupam ji, le ni mi preveč všeč, težko ti bom pojasnu, mogoč mi daje premau filinga nazaj.......ampak guma je dobra. Ne boš nč falil, če jo boš vzel.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kilometrina bo fantastična, oprijem je tut, guma drži, zaupam ji, le ni mi preveč všeč, težko ti bom pojasnu, mogoč mi daje premau filinga nazaj.......ampak guma je dobra. Ne boš nč falil, če jo boš vzel.

bolj všeč ti je Briđestonka, zaka ti je nerodno povedat, da je to zaradi Rossia :glare:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bolj všeč ti je Briđestonka, zaka ti je nerodno povedat, da je to zaradi Rossia :glare:

No, da bom realen, preprelli :D mi je najbolj podobna dunlop rodsmartki oziroma sportsmart1. In da, bolj ,so mi všeč bridgestonke, še najbolj s20 ali pa bt16pro. tudi t30 ni slaba.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če komu kaj pomaga guma na sliki ima 1644 km motor r6 2004 guma je d211 ntec medium. Relacija vožnje Kočevje - Grobnikpost-18489-0-59224400-1400778969_thumb.jpgpost-18489-0-85283800-1400778984_thumb.jpgpost-18489-0-49224500-1400779002_thumb.jpg

Gume se pelje vrhunsko in na R6 drži do kolena brez problema brez drsenja tudi do 14k obratov. Sprednja d 211 medium je pa po 1644 KM kot nova pa do roba manjka 1mm. 

post-18489-0-58740000-1400779165_thumb.jpg

Zdaj pa preizkusim še 190 55 17 zadaj D211 E  pa poročam. 

Upam da sem komu pomagal

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja pa še tole na ZX 10 r 2006 je guma držala odlično dokler je bil viden profil, potem pa je motor postal skoraj nevozen. Guma je zdržala pa Medium 1200km, enduranc pa 2000. na R6 je pa tolk manj konjičev da ni panike

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dober si. Upam da bo se dolgo drzala, ce jo bos po cesti tko teral. Pri svoji sem mislil tiste luknjice ki se delajo v profilu gume, ce je kdo imel kaksen podoben problem :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dober si. Upam da bo se dolgo drzala, ce jo bos po cesti tko teral. Pri svoji sem mislil tiste luknjice ki se delajo v profilu gume, ce je kdo imel kaksen podoben problem :)

Kot zgleda na sliki so "tiste luknjice", posledica parkiranja na kamenčkih ob segreti gumi ? :P 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot zgleda na sliki so "tiste luknjice", posledica parkiranja na kamenčkih ob segreti gumi ? :P

To sem tud jst ravnokar mislu napisat

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če komu kaj pomaga guma na sliki ima 1644 km motor r6 2004 guma je d211 ntec medium. Relacija vožnje Kočevje - Grobnikattachicon.gifDSCF4377.JPGattachicon.gifDSCF4380.JPGattachicon.gifDSCF4383.JPG

Gume se pelje vrhunsko in na R6 drži do kolena brez problema brez drsenja tudi do 14k obratov. Sprednja d 211 medium je pa po 1644 KM kot nova pa do roba manjka 1mm. 

attachicon.gifDSCF4384.JPG

Zdaj pa preizkusim še 190 55 17 zadaj D211 E  pa poročam. 

Upam da sem komu pomagal

GP ali GP Racer ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

točno tako.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kva pa tole?

img20140522085300.jpg

img20140522085256.jpg

taka je tut moja če je neki časa na kamenčkih :D al na kakšnem betonu :)

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo po 2500km letos se sava dobro drži. Morm rečt, da sem zelo zadovoljen. Obraba ni velika in mislm, da bojo zdržale tja do 6.000 mogoče še kej več? :) V dežju držijo tudi dobro.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

GP ali GP Racer ?

gp racer gp morjo bit obvezno na grelcih jaz mislim da je za na cesto prehuda jo ne segrejes da bi delala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ene in druge se da vozit brez grelcev, čeprav jih jaz na pisti vedno uporabljam..

Kar se tiče ceste ni pa z GP Racer res nobenega problema. Guma drži praktično takoj, par ovinkov in oprijem že preseže večino ST gum. Ko se pa malo bolj segreje pa itak lima.

Tudi z GP211 in GP212 gre po cesti čisto ok, če pač upoštevaš, da rabijo malce dlje, da se ogrejejo. Sam sem po cesti zvozil že kar ene par zadnjih GPjk (211 in 212), ki so bile do konca za ponucat (nova sredina). Oprijem odličen. Je sicer res, da jih je praktično nemogoče imeti na cesti na tisti za njih najbolj optimalni temperaturi. Ampak fora je, da te gume že "delno" ogrete (gledano z vidika delovne temperature teh gum) držijo vsaj tako dobro če ne bolje kot večina cestnih SS gum.

Je pa res da so najboljše v tistih toplejših mesecih in da je po dežju pač potrebna malce večja mera previdnosti. Če hočeš gumo, ki bo držala takoj ko spelješ z dvorišča, ki bo dobra tudi za hladne pomladne in pozne jesenske dni oziroma gumo, ki vliva zaupanje na mokrem, potem pač to res ni prava izbira.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

gp racer gp morjo bit obvezno na grelcih jaz mislim da je za na cesto prehuda jo ne segrejes da bi delala

bučka

Preverjeno nekaj Rakitničarjev v pistaškem tempu,

sam pa v LS stilu prek 10.000km (Rennsport, Supercorsa, Superbike, Pilot Race M2)

seveda v poletni vročini in ustrezno napumpana

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Haha sej je logično ja, sploh nisem na to pomislil :) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po 13000 km je čas za zamenjavo. Zadnja bi zmogla še jurja, prednja  pa vsaj še 4-5.  Če koga zanima prednja Z8, naj me drugi teden kontaktira na PM. Kakšen 6pack  ga bo koštalo...

Nove že čakajo.

post-2849-0-89646600-1400860643_thumb.jpg

post-2849-0-96695800-1400860653_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!