a79 Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Dans se mi je na poti zgodil nekaj cudnga. Od Luč do Gornjega Grada mi je zadnja guma nenormalno drsela, pri pospesevanju iz ovinkov, v ovinkih... Najprej sem pomislu na slab asfalt, zavito cesto (kao, da bi se guma ohladila), pol pa mi je vse skup ratal sumljivo. V Gornjem Gradu ustavim na petrolu, zadnja guma ima sam en bar!!! Nafilam in do doma vozm s previdnostjo, doma preverim in guma ima pritisk, kolkr sm napumpal na petrolu. Gumo sem se pregledal, nikjer nc vidt. Kaj bi lahk bilo, je ze imel kdo kaj podobnega?
ciciban Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Meni je lani grdo zanihal na avtocesti. Premajhen tlak v prednji gumi. 3 dni prej sem kontroliral gumo in je bilo ok. Na koncu sem ugotovil, da se ventil po kontroli v 1 primeru od 10 ne zapre popolnoma. Banalna fora, ki te lahko stane glave. thumper 1
StaraFeltna Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 (popravljeno) Na ebayu so na voljo pokrovčki za ventile ki se obarvajo iz zelene v rumeno ter rdečo ko pade pod določen tlak. par evričev stanejo... seveda ko jih opazi sosedov mulc z bmx-om jih naslednji dan nimaš več... Popravljeno Junij 20, 2014. Popravil StaraFeltna Bostjan L, cikadina, TOMCAT in 3 others 6
ringo5 Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 Na ebayu so na voljo pokrovčki za ventile ki se obarvajo iz zelene v rumeno ter rdečo ko pade pod določen tlak. par evričev stanejo... seveda ko jih opazi sosedov mulc z bmx-om jih naslednji dan nimaš več... Link? Hvala in Lp
StaraFeltna Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 Link? Hvala in Lp Ekola. http://www.ebay.com/itm/1-Pc-2-4Bar-36PSI-Car-Tire-Tyre-Pressure-Monitor-Valve-Stem-Cap-Sensor-Indicator-/181382005525?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a3b35c315&vxp=mtr
StaraFeltna Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 (popravljeno) Ekola. http://www.ebay.com/itm/1-Pc-2-4Bar-36PSI-Car-Tire-Tyre-Pressure-Monitor-Valve-Stem-Cap-Sensor-Indicator-/181382005525?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a3b35c315&vxp=mtr Menda so tej še boljši: http://www.ebay.com/itm/TPMS-Car-Bike-Bicycle-Tire-Pressure-Valve-Stem-Caps-Indicator-26-80psi-X-1-Piece-/400644936113?pt=UK_SportGoods_CyclAcces_RL&var=&hash=item5d484c91b1 Pa še opozorilo preden kdo kupi in kasneje ugotovi da je zaj... Tlak na mojih gumah je 2.5 prednja in 2.9 zadnja Ker rumeno polje teh indikatorjev nastopi ko tlak upade pod 20% nominalne vrednosti kar pri 2.5 pomeni 1,92 bi moral gledati najbrž nekaj ki me opozori z rumeno že prej npr. če bi kupil pokrovček za 2.8 BAR bi porumenel pri 2.24 BAR kar se bi meni zdelo smiselno. Takisto če bi kupil 3.0 BAR za zadnje kolo bi bil rumen šele pri 2.4BAR kar bi še bilo a bi vseeno raje da rumeni pri 2,6 oz 2,5. No lih v vednsot preden nekdo kupi in pol joče ker bo še en mesec čakal "prave". Koliko so točni pa je tudi najbrž bolj tako Popravljeno Junij 20, 2014. Popravil StaraFeltna
StaraFeltna Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 (popravljeno) Jaz sem vzel 40PSI (2.8BAR) in 46PSI (3.2BAR). Poročam kako se obnesejo (ko jih dobim, cca 10dni). Popravljeno Junij 20, 2014. Popravil StaraFeltna
S1000R Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 ju3 bi kupil novo zadnjo gumo rabim predvsem sredino gume da bo zdržala čimdlje sava ali Sportmax Qualifier 2?
StaraFeltna Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 (popravljeno) ju3 bi kupil novo zadnjo gumo rabim predvsem sredino gume da bo zdržala čimdlje sava ali Sportmax Qualifier 2? Nič od naštetega. Iščeš sport/touring gumo iz dvojne zmesi vsaj za zadnjo gumo (če je sredina pomembna da mora trajat). Popravljeno Junij 21, 2014. Popravil StaraFeltna
Cartman Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 ju3 bi kupil novo zadnjo gumo rabim predvsem sredino gume da bo zdržala čimdlje sava ali Sportmax Qualifier 2? od teh dveh je qualifire 2 po sredi bol trdoživ. Imel obe, obe so meni fajn, mitas bol živahn, qualifire 2 po sredi bol trpežen. StaraFeltna pa priporoča Roadsmart, če se že okrog dunlopa vrtimo. Jaz osebno med Roadsmart 1 in Qualifire 2 nisem zaznal neke velike razlike v kilometrini. Znucal sem vsaki dve.
StaraFeltna Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 (popravljeno) Povej mi prosim katero pa kupim Najboljšo. V temi je napisano mnogo, Vsi proizvajalci furajo sport/touring gume. Kupi ene pa menjuj dokler ne ugotoviš kaj ti paše. jaz imam dunlop roadsmart in nimam extra pripomb, res pa je da z drugimi touring gumami nimam izkušenj. Najbrz kake metzerler Z8 al kaj so že tudi niso fouš. Sicer pa sprašuješ kot da si z lune padel. Namig: Svetuj mi dobre gume za moj avto. Kaj in kje (mišljeno offroad) sploh voziš, stil vožnje, kaj od gum pričakuješ razen to da ti po sredini trajajo dlje... itd... Popravljeno Junij 21, 2014. Popravil StaraFeltna gsxf750 1
StaraFeltna Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 (popravljeno) od teh dveh je qualifire 2 po sredi bol trdoživ. Imel obe, obe so meni fajn, mitas bol živahn, qualifire 2 po sredi bol trpežen. StaraFeltna pa priporoča Roadsmart, če se že okrog dunlopa vrtimo. Jaz osebno med Roadsmart 1 in Qualifire 2 nisem zaznal neke velike razlike v kilometrini. Znucal sem vsaki dve. dobil 1/3 zadnje qualifierke na motroju ko sem ga kupil. Po 2000km sem šel k mehaniku in me gleda... a gume pa ne misliš menjat? Kdaj pa bo za menjat? Pred 1000km ali več... Kakorkoli, stil vožnje malenkost bolj umirjen in lepši z roadsmartko ki ima trenutno ene 8000km+ pa jo je še polovica vsaj do markerjev obrabe. Qualifierka je bila obupno ravna na sredini (že dobil tako) roadsmartka pa je zdaj komaj opazno oz. niti ni videt če operem gumo. Kaj pa vem... menda je kriva dvojna zmes ki jo tlačijo večinoma le v zadnje gume na ST gumah... no vsaj na dunlopki je tako. Sava/mitas mi je zanimiva in bi jo probal če bi mel za menjat obe hkrati... trenutno imam jajc situacijo prednja RS bo šla pa pa čez cca 2000km zadnja pa čez 8000.... :/ Z veselejm bi menjal obe gumi ampak glede na ceno le teh polovico roadsmartke pa res nebi stran metal... Popravljeno Junij 21, 2014. Popravil StaraFeltna
Cartman Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 dobil 1/3 zadnje qualifierke na motroju ko sem ga kupil. Po 2000km sem šel k mehaniku in me gleda... a gume pa ne misliš menjat? Kdaj pa bo za menjat? Pred 1000km ali več... Kakorkoli, stil vožnje malenkost bolj umirjen in lepši z roadsmartko ki ima trenutno ene 8000km+ pa jo je še polovica vsaj do markerjev obrabe. Qualifierka je bila obupno ravna na sredini (že dobil tako) roadsmartka pa je zdaj komaj opazno oz. niti ni videt če operem gumo. Kaj pa vem... menda je kriva dvojna zmes ki jo tlačijo večinoma le v zadnje gume na ST gumah... no vsaj na dunlopki je tako. Sava/mitas mi je zanimiva in bi jo probal če bi mel za menjat obe hkrati... trenutno imam jajc situacijo prednja RS bo šla pa pa čez cca 2000km zadnja pa čez 8000.... :/ Z veselejm bi menjal obe gumi ampak glede na ceno le teh polovico roadsmartke pa res nebi stran metal... lej, jaz zmer napisem, da so moja opazanja subjektivna. pripomnil bi samo, da je qualifire 1 "navadna" qualifire 2 pa dvokomponentna guma. kar sm napisal sem "dognal" s pomocjo dveh roadsmartov 1 in dveh qualifire 2. trenutno drgnem mitasko. 8000+na roadsmartu je v mojem primeru skor zavrzno pocetje. kaznivo. po pravici. ampak takrat so policisti strajkali in sm...bil poredn. https://www.dropbox.com/sc/i9zxyikzlq215qh/AACbtj0JxKsIZ8yD71VkHOyVa trenutne izkusnje kazejo, da 1 komponentno unicim v cca 3500km, dvokomponentno pa okrog 5000. ampak to je use cist subjektivno.
kamionar Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 Danes zamenjal zadnjo gumo na Fazerki. Po prebiranju na tem forumu sem prišel do zaključka , da je najbolje zaupati svojem občutku. Ker sem novinec med motoristi (šele 5000+km) sem se odločil za isto gumo , kot sem jo imel ob nakupu motorja. Torej Pirelli Diablo "strada". Pa še sprednja je enaka . Zatorej do naslednje menjave , ko bom menjal obe ostajam pri Pirelliju. P.S: prejšnji sta made in Švabarija ,tale zdaj pa je Kitajski Pirelli.
DAMI34 Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 (popravljeno) lej, jaz zmer napisem, da so moja opazanja subjektivna. pripomnil bi samo, da je qualifire 1 "navadna" qualifire 2 pa dvokomponentna guma. kar sm napisal sem "dognal" s pomocjo dveh roadsmartov 1 in dveh qualifire 2. trenutno drgnem mitasko. 8000+na roadsmartu je v mojem primeru skor zavrzno pocetje. kaznivo. po pravici. ampak takrat so policisti strajkali in sm...bil poredn. https://www.dropbox.com/sc/i9zxyikzlq215qh/AACbtj0JxKsIZ8yD71VkHOyVa trenutne izkusnje kazejo, da 1 komponentno unicim v cca 3500km, dvokomponentno pa okrog 5000. ampak to je use cist subjektivno. se prav, kok boš naštepal z mitasko-zadnjo? (stil mava podoben, pa me zanima) Men nekako šiba 1mm/1000, sam se bojim, da v primeru kakega potoavnja v dvoje, požrem sredino p.s. drgač pa same pohvale Savi.......best buy prize/performance Popravljeno Junij 21, 2014. Popravil DAMI34
S1000R Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 Furam cbr 600 ker sem še začetnik rabim sredino gume V ovinke se zdaj učim tako da bo morala naslednja biti taka ki bo ta ovinke. Ravnokar so me ustavili policisti in je reku da morem menjat gumo Zato bi šel v ponedeljek po novo vendar nevem katero Zato vas vprasam katera bo po sredini najdle zdrzala pa bo kljub temu za učenje v ovinek
StaraFeltna Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 lej, jaz zmer napisem, da so moja opazanja subjektivna. pripomnil bi samo, da je qualifire 1 "navadna" qualifire 2 pa dvokomponentna guma. kar sm napisal sem "dognal" s pomocjo dveh roadsmartov 1 in dveh qualifire 2. trenutno drgnem mitasko. 8000+na roadsmartu je v mojem primeru skor zavrzno pocetje. kaznivo. po pravici. ampak takrat so policisti strajkali in sm...bil poredn. https://www.dropbox.com/sc/i9zxyikzlq215qh/AACbtj0JxKsIZ8yD71VkHOyVa trenutne izkusnje kazejo, da 1 komponentno unicim v cca 3500km, dvokomponentno pa okrog 5000. ampak to je use cist subjektivno. Priznam da nevem katero qualifierko sem mel... ampak da ti toliko malo zdržijo gume najbrž voziš 3/4 po pisti? Ali pa si pravi bin laden na cesti!
StaraFeltna Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 Furam cbr 600 ker sem še začetnik rabim sredino gume V ovinke se zdaj učim tako da bo morala naslednja biti taka ki bo ta ovinke. Ravnokar so me ustavili policisti in je reku da morem menjat gumo Zato bi šel v ponedeljek po novo vendar nevem katero Zato vas vprasam katera bo po sredini najdle zdrzala pa bo kljub temu za učenje v ovinek Roadsmartka brez problemov drži do roba če te to skrbi. Uničiš pa jo lahko tudi zelo hitro če delaš samo pi******je. Pa ne razumi me narobe, mišljeno je kot vsako gumo. Načeloma pa traja bistveno dlje kot sport gume. Vzemi komplet mitask ki te stanjeo najbrž 10€ več kot roadsmartka zadnja. Pol pa se nauči vozit tako da ti guma traja ali pa ga žgi in ne bit žalosten, ko prehitro gumo skuriš. Oboje pač ne gre.
DAMI34 Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 Furam cbr 600 ker sem še začetnik rabim sredino gume V ovinke se zdaj učim tako da bo morala naslednja biti taka ki bo ta ovinke. Ravnokar so me ustavili policisti in je reku da morem menjat gumo Zato bi šel v ponedeljek po novo vendar nevem katero Zato vas vprasam katera bo po sredini najdle zdrzala pa bo kljub temu za učenje v ovinek poskusi Bridgestone T30, je nekaj vmes med športno in turno gumo.
DAMI34 Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 (popravljeno) Priznam da nevem katero qualifierko sem mel... ampak da ti toliko malo zdržijo gume najbrž voziš 3/4 po pisti? Ali pa si pravi bin laden na cesti! niti ne, sam nekatarim nam moped tako gume žre sploh če pade kako potovanje, kjer je sama ravnina...by by sredina in pa vožnja v hladnih mesecih naredi isto. Se spomnim, pred leti pri +5 od Murske sobote do Ajdovščine, vožnja po AC v dvoje cca 200km pri nekje 150km/h, je požrlo pol sredice na sportsmart1 Popravljeno Junij 21, 2014. Popravil DAMI34
StaraFeltna Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 niti ne, sam nekatarim nam moped tako gume žre Priporočam obisk dietologa...
DAMI34 Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 Priporočam obisk dietologa... a ne ortopeda?
StaraFeltna Objavljeno Junij 21, 2014 Opozori Objavljeno Junij 21, 2014 a ne ortopeda? Ne, pomoje je ščitnica šla... v sili pa bo ortoped povedal da ima preveč kg pa da to škodi stopalom. Si potrdil zdravstveno?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se