SiR Objavljeno Avgust 20, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2006 Seveda, čutim, drugače se pri mojih trditvah nebi naslanjal na izkušnje. Tudi z padcem, zaradi zdrsa prednje gume, sem nabral izkušnje. Veliko sem gum prevozil ja Symru. Leta niso pogoj za izkušnje. Samo malo sem te provociral. In hvala za vsa prijazna pojasnila ;) kar sem hotel rečt - pismo, ja nek razlog pa že mora bit, da se predpisuje, da je zakonsko preferirano ali kar določeno, da sta obe pnevmatiki enak model, kaj meniš? Mislim, da ne gre zgolj za željo po prodajanju dveh gum namest samo ene... v končni fazi bi lahko dunlop rekel da je njihova 208rr spredaj kompatibilna z 220 zadaj - pa tega ne naredijo... :doze:
Brihta Objavljeno Avgust 20, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2006 Samo malo sem te provociral. In hvala za vsa prijazna pojasnila ;) kar sem hotel rečt - pismo, ja nek razlog pa že mora bit, da se predpisuje, da je zakonsko preferirano ali kar določeno, da sta obe pnevmatiki enak model, kaj meniš? Mislim, da ne gre zgolj za željo po prodajanju dveh gum namest samo ene... v končni fazi bi lahko dunlop rekel da je njihova 208rr spredaj kompatibilna z 220 zadaj - pa tega ne naredijo... :doze: A je zakonsko preferirano :? Nisem vedel :xx:
SiR Objavljeno Avgust 20, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2006 (popravljeno) A je zakonsko preferirano :? Nisem vedel :xx: hmja, tko kot pri avtih ,se mi zdi ... lahko pa da se motim, nisem glih vseved :P Popravljeno Avgust 20, 2006. Popravil SymRu
Jure Objavljeno Avgust 20, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2006 @Brihta Ah pusti ga, saj vidiš da kar nekaj naklada :) Pri avtomobilih je res zakonsko določeno, da morajo biti gume vsaj parno enake in sicer enake gume na vsaki osovini.. Za motorje pa ni nikjer zakona, ki bi prepovedoval uporabo različnih gum na prvem in zadnjem kolesu :)
Robert Objavljeno Avgust 21, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2006 Mislim, da ne gre zgolj za željo po prodajanju dveh gum namest samo ene... v končni fazi bi lahko dunlop rekel da je njihova 208rr spredaj kompatibilna z 220 zadaj - pa tega ne naredijo... :doze: Spredaj 208R, zadaj pa D220. V primerjavi z Bridgestone BT020 spredaj, zadaj, imam občutek, da boljša izbira. Obe varijanti sicer lepo držijo cesto, imam pa občutek, da se Dunlopke prej segrejejo in da motor lepše leže v ovinek. Kako pa v dežju z zadnjim kompletom še ne vem, ker ga še nisem okusil :) Bo pa verjetno obraba tu večja. Ja, bom videl .) Pozdrav od Roberta
Ice Objavljeno Avgust 21, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2006 Pri avtomobilih je res zakonsko določeno, da morajo biti gume vsaj parno enake in sicer enake gume na vsaki osovini.. Za motorje pa ni nikjer zakona, ki bi prepovedoval uporabo različnih gum na prvem in zadnjem kolesu :) v AUT je tudi zakon, da se uporablja na isti osovini enak par gum. ker ima motor samo eno gumo na osovino........ :) predlog tovarne je tocno samo predlog o uporabi ustreznega para gum (z malo ekonomije pomesane zraven). dokler sta gumi primerljivega ranga (po oprijemu) in je prednja mehkejse mesanice se ni potrebno posebno cirkulirati. drugace pa vsak po svojih moznostih in preferencah.
Stric Burek Objavljeno Avgust 21, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2006 BTW če ima neka guma oz. komplet isti profil bi blo za vožnjo najbolje, da ko si nagnjen za recmo 30° voziš po isti črti(profil oz. "vdolbina") na gumi, ampak ker vemo da to nekako ne gre tko je verjetno dokaj isti klinac al maš dunlop zadaj in neki druzga spredej al ne... Je seveda mal drgač če maš spredej okroglo zadej pa kvadrato gumo...
borollety_4 Objavljeno Avgust 21, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2006 Hei, a dila ker tu z cross gumami? Bi nucal en par. LP
GrCaR Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 Ali ima mogoče kdo za prodat zadnjo gumo za aprilio RS125, dimanzije (150-70-17), lahko je malo rabljena. Ponudbe na 040 232 358 (BaHa)
SEOI-NAGE Objavljeno Avgust 31, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2006 Alora suzuki gsx-r 600 '04 ... sprednja pa zadnja guma kakšen pritisk mora bit v njih ? So pa dve 17, pirelli diablo corsa. Hvala
dr.looney Objavljeno Avgust 31, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2006 nekaj na hitro. a je res da se d205 ne da več dobit? ne da se mi brskat po vsej tej solati .) dr.looney :devil:
TBoxer Objavljeno Avgust 31, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2006 Ne bom 100% trdil ampak mislim da sem jih videl pri Simčiču v Solkanu (Go), lahko pa, da so bile D220, nisem bil preveč pozoren. :blush: lp
Erik Objavljeno Avgust 31, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2006 Alora suzuki gsx-r 600 '04 ... sprednja pa zadnja guma kakšen pritisk mora bit v njih ? So pa dve 17, pirelli diablo corsa. Hvala proizvajalci priporočajo 2.5 spredaj in 2.9 zadaj ampak nekateri se tega ne držimo ;)
gebre Objavljeno Avgust 31, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2006 D220 je zamenjala staro D205, če se jih pa še kje dobi so najbrž stare kot Zemlja.
2384nsdf83 Objavljeno Avgust 31, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2006 nekaj na hitro. a je res da se d205 ne da več dobit? ne da se mi brskat po vsej tej solati .) dr.looney :devil: zamenjala jih je, če prov vem, d252 ?
SEOI-NAGE Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 proizvajalci priporočajo 2.5 spredaj in 2.9 zadaj ampak nekateri se tega ne držimo ;) koliko pa vi pumpate ?
Brrrm Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 10 dni nazaj je imel Sitar D205 še v ceniku. Kljub temu sem po treh kosih D205 prejšnji teden prestopil na D220. Gume D205 ni zamenjala D252, temveč D220. D252 naj bi sedela med sportno D208 in sportturersko D220 (D205)
Original-One Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 Alora suzuki gsx-r 600 '04 ... sprednja pa zadnja guma kakšen pritisk mora bit v njih ? So pa dve 17, pirelli diablo corsa. Hvala 2.4 in 2.8 je baje najbolše lp
misty Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 tukaj pišete na desetinko natančno koliko pumpate, tisti manometri ki jih (ponavadi) uporabljate pa lažejo za par desetink :rolleyes: vseeno, pumpajte tolk kot je priporočil proizvajalec
Erik Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 vseeno, pumpajte tolk kot je priporočil proizvajalec da bi imel tko napumapane kot priporočajo bi bilo nevarno oz. skoz bi drselo :devil:
misty Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 po omejitvah vozi pa ne bo drselo ... :P
Erik Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 po omejitvah vozi pa ne bo drselo ... :P sej se vozim ampak ceste so tako slabe da skoz drsi :ninja:
SEOI-NAGE Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 Ok 2,4 - 2.8, sam da ne dobim kos plastike v faco :D Vas tožim :P Pa nemoreš po omejitvah, potem pa naj nehajo izdelovat take hitrostne motocikle
Jure Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 Jaz pumpam Dunlop Qualifier 2.3 zadaj pa 2.2 spredaj kadar me prime bolj športna vožnja. Drugače pa 2,5 zadaj in 2,3 spredaj, kot je priporočeno po knjigi za Cometa Bi se pa hmal razsul, ko mi je vulkanizer novo zadnjo gumo napumpal 2,9.. Pa sem postopoma zvečeval nagib in zvozil gumo, ampak to je kar plesalo zardi prevelikega tlaka.. .) Potem sem pa ugotovil da nekaj ni ok, in sem šel gledat tlak, pa je bilo not 2,9 namesto 2,3 kot sem vajen.. Aja, pa še nekaj me zanima. Ima kdo e-mail ali teš št. od Simčiča v Novi gorici. Lahko na PM LP, DeX
Original-One Objavljeno September 1, 2006 Opozori Objavljeno September 1, 2006 Jaz pumpam Dunlop Qualifier 2.3 zadaj pa 2.2 spredaj kadar me prime bolj športna vožnja. Drugače pa 2,5 zadaj in 2,3 spredaj, kot je priporočeno po knjigi za Cometa Bi se pa hmal razsul, ko mi je vulkanizer novo zadnjo gumo napumpal 2,9.. Pa sem postopoma zvečeval nagib in zvozil gumo, ampak to je kar plesalo zardi prevelikega tlaka.. .) Potem sem pa ugotovil da nekaj ni ok, in sem šel gledat tlak, pa je bilo not 2,9 namesto 2,3 kot sem vajen.. Aja, pa še nekaj me zanima. Ima kdo e-mail ali teš št. od Simčiča v Novi gorici. Lahko na PM LP, DeX Jst sm vozu na 2.2spredi pa 2.4 zadi, pa je reku u Elisi, da je bolje 2.4spredi in 2.8 zadi..Bomo vidl dons .) :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se