Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

RoadSmart II.

Popravljeno . Popravil Ervin93
Objavljeno

RoadSmart I je na mlinčku držala do ušes, legalni profil je držal 5500 kkm.

Nova vs. stara

aaa0650-800.jpg

Zdej sem dal še enkrat isto gor, pa da vidimo koliko manj bom naredil sedaj :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Za primerjavo moja RS I zadnja ima blizu 10K km in bo še par taužent naredila bp. Prednja pa bo adijo pri 17K+. 85% umirjene vožnje v službo ostalo pa :whistle: .

Objavljeno

Za primerjavo moja RS I zadnja ima blizu 10K km in bo še par taužent naredila bp. Prednja pa bo adijo pri 17K+. 85% umirjene vožnje v službo ostalo pa :whistle: .

Neumesna........Se še vožiš v službo, kok deleč pa.......kako se spopadaš z mrazom?

Objavljeno

No kot zanimivost, na svojem nakedu sem dolgo vozil RS 1, mislim da celo dva kompleta...zadnja vedno naredila cirka 8kkm, tko da me je na obraba na versysu konkretno presenetila... še vedno nevem čemu večja obraba..Versys od Z.ja lažji za cirka 25kg, očitno se pozna na navoru v nižjih obratih.

Objavljeno

... tvoja pupa se občasno pelje z njim..... zato..  :D

Objavljeno

... tvoja pupa se občasno pelje z njim..... zato..  :D

Sama se še ni peljala z njim, z mano se pa je ene 2x :D, samo to ni razlog :P

Objavljeno

hm...

ko grem gor bi naj bilo 2.1 spreday in 1.1 zadaj. lokalni vulkanizer mi je sicer rekel, da naj bo zadaj 1.4.

v mrzlem to pomeni, da moram gume v osnovi bol pumpat?

kak pa naj bi bil tlak, ko pridem s piste? tega nisem se nikdar preverjal.

Oprosti za pozen odgovor, nisem bila nič gor, ampak ne, to so temperature mrzlih gum. Vroča mora imet spredaj 2.2-2.3 in zadaj 1.4-1.5. Hitrejši kot si in bolj kot je zunaj vroče, nižji tlak lahko voziš (predvsem to velja za zadnjo gumo), ker s piste prideš z bolj segreto gumo in višjim tlakom, kot si pa štartal z grelcev, zgornje vrednosti so namreč optimalni tlaki med (za) vožnjo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Klical okoli širnika in ostale distributerje pa so povedali da je mitas ustavil proizvodnj sportfrocov :c

Sem mislil da sploh ne bo nobene dileme pri izbiri novih parov zokn, zdaj pa ko vidim da je znotraj iste firme 10 različnih sport/road oriented gum mi res ni vec jasno kaj naj gledam al vzamem.

Za enkrat me mikajo dunlopke ampak sem se v njihovi ponudbi čisto izgubil, od qualifierjev do GP racerjev do mutantov in sportsmartov, sportmaxov pa kaj js vem kaj še vse.

Načeloma žongliram med roadsmart II in sportsmart II, pa me zanima če je smiselno po sport poseči, če se ne jagam po pistah in po pravici povedano nisem neki težki rejser, se mi gre samo zato da so cenovno zelo podobne in iščem najboljši oprijem po suhem, toplem in pri solo vožnji, da dovoljuje nagib itd.

je pa zdaj že kar kriza in morem ta teden če ne naslednji pod nujno nekaj vzet, ker te ko jih imam zdaj še za policaje niso vredu.

Tako da če ima kdo kak hiter input glede dunlopk bom zelo vesel informacije.

Objavljeno

Klical okoli širnika in ostale distributerje pa so povedali da je mitas ustavil proizvodnj sportfrocov :c

Sem mislil da sploh ne bo nobene dileme pri izbiri novih parov zokn, zdaj pa ko vidim da je znotraj iste firme 10 različnih sport/road oriented gum mi res ni vec jasno kaj naj gledam al vzamem.

Za enkrat me mikajo dunlopke ampak sem se v njihovi ponudbi čisto izgubil, od qualifierjev do GP racerjev do mutantov in sportsmartov, sportmaxov pa kaj js vem kaj še vse.

Načeloma žongliram med roadsmart II in sportsmart II, pa me zanima če je smiselno po sport poseči, če se ne jagam po pistah in po pravici povedano nisem neki težki rejser, se mi gre samo zato da so cenovno zelo podobne in iščem najboljši oprijem po suhem, toplem in pri solo vožnji, da dovoljuje nagib itd.

je pa zdaj že kar kriza in morem ta teden če ne naslednji pod nujno nekaj vzet, ker te ko jih imam zdaj še za policaje niso vredu.

Imel RS 1 in RS 2 z obema zadovoljen, za to ceno in kilometrino best buy. Če še bolj gledava na ceno, je RS 1 prva liga=)

Objavljeno

Kolko si pa naredil? Se opravicujem, jih je toliko pisalo o tej gumi v temi da ne pozabljam kolko je keri naredu :P

Objavljeno (popravljeno)

RS 2 .....8200 km , po mojem bo zate kar dober izbor. Sploh za bolj "mrzle" dni bo tudi najboljša.

Popravljeno . Popravil TOMCAT
Objavljeno

Glede na to, da imaš Gixxerja, je mogoče celo bolj smiselno vzet Sportsmart 2. Meni je 1 (zadnja) zdržala cca. 7500km normalne vožnje.

Pred kako uro sem naročil Michelin Pilot power 3 pri Širniku in bom lahko naredil primerjavo z Dunlop.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Jaz grem danes po 15h prednjo menjat....Kmet2 mi je svetoval Continental TrailAttack 2...bomo vidli kako se bo obnesal.

lp

Objavljeno

js mam nove ConttiSportAttack II ... obe novi ... wiiiiii :010

:krneki:

Objavljeno

js mam nove ConttiSportAttack II ... obe novi ... wiiiiii :010

:krneki:

Zimski profil? :P:)

Objavljeno (popravljeno)

Zakaj, kaj je že sneg zunaj?

BTW, opazil sem, da sem zadnjo precej bolj zgulil od prednje, menjal bom pa obe hkrati.

Ali kdo uporablja kombinacijo zadnja ST in prednja SS guma? Naj bo potem prednja mehkejša.

Npr. zadnja Roadsmart in prednja Sportsmart ali Qualifier? Nima kaj bit slabega, ali?

So mogoče v dežju SS gume slabše od ST?

Popravljeno . Popravil Fantocci
Objavljeno

Pred kako uro sem naročil Michelin Pilot power 3 pri Širniku in bom lahko naredil primerjavo z Dunlop.

Če ti Michelinka ne bo všeč,jest nč kriv :ninja:.....če ti pa bo všeč, pol moraš pa za kafe dat :grim

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Zakaj, kaj je že sneg zunaj?

BTW, opazil sem, da sem zadnjo precej bolj zgulil od prednje, menjal bom pa obe hkrati.

Ali kdo uporablja kombinacijo zadnja ST in prednja SS guma? Naj bo potem prednja mehkejša.

Npr. zadnja Roadsmart in prednja Sportsmart ali Qualifier? Nima kaj bit slabega, ali?

So mogoče v dežju SS gume slabše od ST?

Men trenutno top kombinacija na versysu spredaj RoadAttack 2, zadaj RS 1 drži, dokler že vse ne drgne. S to kombinacijo ni bilo niti enega nepredvidljivega zdrsa. 

Objavljeno (popravljeno)

No, to sta obe ST touring gumi..

Pa zguliš obe enakomerno?

Hočem ti povedat, da ni potrebe po SS sprednji gumi...je tale zmes kaučuka od RoadAttack glih taprav, da drži v vseh pogojih. Tako na hladnejšem asfaltu kot pri ekstremni vročini ( Jadranski asfalt)

Obraba 1,25 : 1 se pravi 1,25 zadnje na eno sprednjo. Lahko bi menjal 1:1 pa takrat ko sem menjal zadnjo nisem imel še sprednje na zalogi.

Popravljeno . Popravil HyperJack
Objavljeno

Zdej pa še maus z continentalkami priletel, pa sem še bol zbegan :D

V kurac vse skupaj, RS II al pa SS II bom vzel, pa ko jih zgulim povem če je blo pametno al ne - teh ~6-8 taužnt bodo nardile.

Hvala vsem za info

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Za maus-a je tud Sava dobra, k tok počas pelje. :P:ninja:

Objavljeno

No ko smo glih, mi zna kdo najt tapravo dimenzijo na tej spodnji sliki :kva2:

n42IlhT.jpg

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!