Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

Evo, me je Mitas cello domov pripeljala in ma za sabo 8200km.... Nobenih tezav, za ta dnar je vrhunska....

post-8595-0-07999000-1438463934_thumb.jpg

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, me je Mitas cello domov pripeljala in ma za sabo 8200km.... Nobenih tezav, za ta dnar je vrhunska....

Uf...pol bom jst mel okol 10k do take obrabe

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če bo moja zadnja do 5k zdržala bom zadovoljen...pri 2,5kkm je po sredini že skor na unih črticah, ki niso markerji...na robovih še dovolj mesa...pač posledica vožnje 90% v dvoje, normalna, nč AC...

Popravljeno . Popravil siks
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...aja...včeraj na nockalmu par malih in nadzorovanih zdrsov pri pospeševanju z dvema iz zaprtih ovinkov navkreber v drugi prestavi iz nizkih obratov...nič drastičnega....mitas je ql...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TDM 900. Ucer je letel po Jadranki brez problema, polno natovorjen. Zdrsne ce na ravnem navijem gas....to je pa to, je le fuc.  Pojedl jo je pa po sredini po Srbiji, ker je ena sama ravnina do Beograda.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a zdej boš dau pa une gume bl za makadan k si zadnč nekej govoru :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S kaksno si pa startal? Postojna-Paklenica je blo vse OK. Pakenica-Split via AC jo je pa vidno sfukalo. Trenutno na 5000km, se 450 jih rabim z nje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je kdo,ki je imel prej Pirelli Diablo Rosso2 in je šel na mitaske,da bi mi opisal primerjavo med gumama, kako hitro se segreje ena in druga, grip&grip v hladnejšem času, obraba ene in druge oz kilometrina?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolikor se spomnim sem z Rosso2 naredil 4300-4500 km. Mitaska mi je povsem primerljiva glede oprijema, žal pa jo še nisem zvozil. Predvidevam, da bo šla pri 4000 in sicer sredina, medtem ko je pri Rosso2 sredine ostalo še za 500-1000.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej nisem še na rosso2, sem na enih stouring dunlop, sem imel rosso (1) na hornet 08 pa so mi ble gume bolane,ker je držala guma na skrajnem robčku (zadnja) pa ne spustila in me mika,da bi naslednjico vzel se pravi rosso2 ampak glede na to,da je full hvale na račun mitask sem reku,da vprašam če so mogoooče ekvivalentne, ker če so je pa še cca120€ razlike kar pa ni mal vsaj men pa še ne peljem se več po kolenih... :)  motom ti si to na litri imel ane, se pravi na šest deci pa neka normalna vožnja znajo naredit še mal več km... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede Mitask, najboljs da proba vsak sam. Guma ni zanic, kilometrina je pri vsakemu drugacna....cena vas pa tud ne bo na kant spravla.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej nisem še na rosso2, sem na enih stouring dunlop, sem imel rosso (1) na hornet 08 pa so mi ble gume bolane,ker je držala guma na skrajnem robčku (zadnja) pa ne spustila in me mika,da bi naslednjico vzel se pravi rosso2 ampak glede na to,da je full hvale na račun mitask sem reku,da vprašam če so mogoooče ekvivalentne, ker če so je pa še cca120€ razlike kar pa ni mal vsaj men pa še ne peljem se več po kolenih... :)  motom ti si to na litri imel ane, se pravi na šest deci pa neka normalna vožnja znajo naredit še mal več km... 

Če ti kaj pove podatek za primerjavo... s SportSmart delam 5000, s T30 pa bi ene 5500- 6000 pa sem jih predčasno dol dal... tko mi je bila bad guma.

Z Diablo Rosso Corsa pa 3300.

Kilometrina je seveda obratnosorazmerna z gripom.

Popravljeno . Popravil motom
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo,

zopet začetnik - štiri leta se nisem skoraj nič vozil(pleničke pa to. .), pa že prej bolj penzionersko... 

Naročil Mitas (cena, dobavljivost in hvala tule na forumu) za Monstra620 - so pa to moje prve sportne gume, prej vedno touring...

Kilometrov bo še vedno malo; še na kaj paziti, poleg tega, da je potrebno daljše ogrevanje? Al je za mene "easy riderja" itak vseeno? :fredy:

Dol bom dal pa Roadsmart z DOT-om dec2009 s prevoženih cca 500km - še vsi ''ježki'' so gor - a to se proda, da ali odda na deponijo?

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo,

zopet začetnik - štiri leta se nisem skoraj nič vozil(pleničke pa to. .), pa že prej bolj penzionersko... 

Naročil Mitas (cena, dobavljivost in hvala tule na forumu) za Monstra620 - so pa to moje prve sportne gume, prej vedno touring...

Kilometrov bo še vedno malo; še na kaj paziti, poleg tega, da je potrebno daljše ogrevanje? Al je za mene "easy riderja" itak vseeno? :fredy:

Dol bom dal pa Roadsmart z DOT-om dec2009 s prevoženih cca 500km - še vsi ''ježki'' so gor - a to se proda, da ali odda na deponijo?

Lp

ta tret ovink iz garaže lahk že žgeš... puni gas :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo,

Lp

Gumi iz 2009 čisto nič ne fali, pravljice o "razpolovni dobi" izvirajo iz gostilne.

Mitas je ST guma, tako piše na uradni strani.

Zdaj jo "drajsam" in neke hude razlike napram roadsmart ni.

Guma kot guma, če se boš normalno vozil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gumi iz 2009 čisto nič ne fali, pravljice o "razpolovni dobi" izvirajo iz gostilne.

Ti se greš motorista ? 

Sem imel eno Qualifer II 2006 novo pa sem jo vrgel v smeti sem jo dobil zastonj ! In tebi bi jo dal zastonj če bi rekel da ti letnik nič ne pomeni.

Pomojem si malo zamešal, če je guma starana na motorju sigurno ni za vozit !

Guma ki pa stoji v skladiščih zapakirana je za vozit za nekoga ki ve kaj počne.

Jaz sem dal omenjeno Qualifier II spredaj z letnikom 2006 in po 30km sem šel takoj nazaj in dal novo z primernim letnikom. Razlika je bila očitna.

Če bi bila zadnja bi še mogoče šlo ma z sprednjimi gumami se ni za igrat.

Pravkar imam Sportmax ki majo še profia da so lih za lih legalne pa opažam da drsijo oziroma mi to kaže lučka, ne predstavljam si kako bi bilo z staro gumo bi bilo za probat.

Komplet mitas z montažo pride okoli 180€ toliko pa so ja vredna življenja in ni se za igrat z tem. ( moje mnenje )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!