DAMI34 Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 (popravljeno) Saj prej gume tudi niso mele trde sredice. Profil ma tudi za dež, za odvajanje vode,tak da. Življenjska doba pa še ne vem, a če drži 10k, je to to. A prou mora, a res moram ponovno vse razlagat? ST oziroma allround pnevmatika je namenjena predvsem vožnji v vseh živih pogojih, vseh možnih temperaturah, podaljšano ima življensko dobo, povečini je ojačana ali pa izdelujejo tudi GT verzijo, da je primerna za težje mopede in dolgim avtocestnim odsekom pri visokih hitrostih. Nekaj primerov: Nekatere od zgornjih omogočajo tudi dokaj športno vožnjo, zaradi primernih bokov in zgradbe, nekatere pa malce manj. Niti ena se pa ne more primerjati z oprijemom v nagibu, kot ga omogočajo hypersport gume. Tvoje kljuse res ne razvija več kot 70 konjičev, pa še v zapestju šparaš, ampak ko pritisneš 100 in več konjev skozi ovinek se pa prekleto pozna, kaj ti je pod ritjo Sava Sportforce+ pa je po zgradbi, obliki, dezenu, namembnosti, kilometrini in obnašanju bolj podobna naslednjim gumam: (kot boš lahko že iz slik ugotovil) Popravljeno Avgust 9, 2015. Popravil DAMI34 TakeALookAround 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jozexj6 Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Dami ne se razburjat. Model še ornk motorja ni vozu,pol bo pa vedu razliko v gumah. TakeALookAround 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Nahecali ste me in sem narobe kupil ... Za kaj je torej tale mitas sportforce+ ? ker sem čisto zmeden. Piše, da je za naked, ST in sport motorje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenc55 Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 (popravljeno) A kdo pozna razliko med METZELER TOURANCE NEXT 150/70R17M/CTL 69V in METZELER TOURANCE NEXT 150/70R17M/CTL 69V( b ) lp Popravljeno Avgust 9, 2015. Popravil stenc55 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 (popravljeno) Nahecali ste me in sem narobe kupil ... Za kaj je torej tale mitas sportforce+ ? ker sem čisto zmeden. Piše, da je za naked, ST in sport motorje. Bom poenostavil: Za tvoj stil, defenzivno vožnjo je dober tako Versys, kot zx10r. Z obema se boš lahko lepo peljal. Ko boš pa z Versysom 180km/h čez ovinke pokal, bo velik bolj nevarn kot pa zx10r. Je pa res da boš pri normalni vožnji imel mogoče bolj skrčeno hrbtenico, pokrčene noge in mogoč razbolela zapestja. Enako je pri gumah. Za tvoj stil vožnje je lahko tudi Tigar. Na teb je kaj boš vzel in kaj ti bolj paše. Eni žrtvujejo kilometrino, pa imamo raje malce bolj ekstremno vožnjo brez skrbi, drugi pa pri svoji vožnji ne čutijo razlik med gumami. Se pravi če ni razlik, je pri tebi enostavna kalkulacija: koliko km nardiš za koliko denarja in na podlagi tega se odločiš za gumo. p.s. prevod guma je za naked, st in sport motorje, poenostavim: guma je za cestno uporabo če bi pisalo, enduro, dual sport, offroad, so pa drugačne gume Kapišiš? Popravljeno Avgust 9, 2015. Popravil DAMI34 jany, TOMCAT in Kmet2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 na Mitaskah je pomembno, da si meriš tlak v gumi, ker pri nizkem tlaku, je obraba večja, da ne rečem velika, so pa res dovzetne za preverjanje, ker nikoli, prav nikoli niso ble nafilane, kot sm jih nafilu zadnjič :mellow: , pa tudi, če je minilo teden dni. Men držijo 8kkm, sredina bi zdržala kak km več , boki gredo adijo, tudi zdaj imam na bokih velikoooo manj profila, kot po sredi, po 4kkm , pa vedno v dvoje :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 MS pravi, da niso ok, ker jih delajo na Kitajskem. MS ne pravi tega..kaj pravijo uporabniki foruma ni stališče Motosveta..sam tok da je jasno.. Čakamo da narediš 10.000 km z Mitaskami in potem poročaš naprej... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igorkr Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 A lahko voziš gumo, če je narobe obrnjena? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Lahko, večinoma vulkanizerji ne dajo gume pravilno gor, na oznako trikotnik je centrirana na ventilček. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ludiluka Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 A lahko voziš gumo, če je narobe obrnjena? Ja problem rata ko je mokra cesta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igorkr Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Kak trikotnik? Luka, po mokrem se ne vozim, pa baje tudi te mišelinke so dobre za po dežju. Po moje ne bo panike. Kaj pa na obrabo in vožnjo to kej vpliva? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 MS ne pravi tega..kaj pravijo uporabniki foruma ni stališče Motosveta..sam tok da je jasno.. Čakamo da narediš 10.000 km z Mitaskami in potem poročaš naprej... Po moje bom zaradi foruma prej menjal. Kak trikotnik? Luka, po mokrem se ne vozim, pa baje tudi te mišelinke so dobre za po dežju. Po moje ne bo panike. Kaj pa na obrabo in vožnjo to kej vpliva? Odvisno od gume kaki znak ima tudi. Pika, trikotniček, packa, ponavadi je barvna na strani gume, da takoj vidiš. ----------------- Dunlop street tires have balance dots in the bead or sidewall area to indicate the lightest point of the tire. All Dunlop street tires should be installed with these balance dots at the valve. All Dunlop street tires also have arrows on the sidewall, which indicate the correct direction of rotation. Positioning of balance marks and inclusion of directional arrows are not universal among motorcycle tire manufacturers. https://www.google.si/search?q=dunlop+balance+dots+motorcycle+tyre&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI4LOT7-qcxwIVBhEsCh3KEQl2&biw=1920&bih=965#tbm=isch&q=balance+dots+motorcycle+tyre idi gledat na gumo, če še vidi znakec, če ti je "na ventil" montiral... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Pri meni ni ratalo, zato pa imam sedaj take težave z Mitasko in ne gre do roba, ne bo za dež itd. Smola pač. Mogoče pa sam zamenjam in prestavim, ker sem v eni temi prebral, da je čas posla. igorkr 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Igor v dezju res pazi ker so grabni glih kontra obrnjeni in vode ne bo odvajal pravilno....tud zavihalo jo bo narobe...sem imel sprednjo 1x kontra obrnjeno... Sneci zakaj sprasujes na ms kero gumo dat gor? Ce se ti lepo pelje mitaska pol jo pac imej in uzivaj... zakaj bi mogu kolenckat ce ne uzivas v taki voznji... Js mam isto mitas in ne pridem do roba..in bi isto loh kupu kaksno ki bi zdrzala vec po sredini..sam zakaj? Tud mitas bo za normalno voznjo zdrzala cist zadost, pa se lepo gre v ovinek. Sem zadovoljen, obcutek je tapravi, ko bo pa po sredini na indikatorju pa po novo...simpl, prevč komplicerate Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Kawasaki Versys 650 Režim vožnje: dinamično turistični 60 % v dvoje Sprednja guma Continental RoadAttack 2 EVO (desni rob na indikatorju), 6500 km Zadnja guma Mitas SportForce do indikatorjev po robu in sredini, 4200 km Sedaj bom obul obe platišči v Mitasko in to je to. Continental je vrhunska gumca samo Mitas bo držala prav toliko časa za veliko manj denarja =) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Kawasaki KLE 650 cbf Režim: solo, ekološko-turistični Mitas Sport Force+ Zadnja guma 2177km, do indikatorja 3,1mm. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Sneči ti objestnež, samo 5 jurjev boš nardil kot jaz. Trenutno beležim na zadnji sportforce+ 3 mm do indikatorja, prevoženih pa ma 2.200km Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Torej nateg? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
perry Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Torej nateg? Katera guma ima najboljše razmerje med ceno/prevoženi kilometri. seveda medseboj primerljive, ob normalni vožnji... bi rekel na pamet, da so si pa tu gume dosti bolj blizu, kot so narazen pri ceni za kos Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Nateg je 150 za gumo. Ne pa komplet za ta denar NinjaRider04 in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 sj guma je nategljiva in razstegljiva, mar ne Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Nateg je 150 za gumo. Ne pa komplet za ta denar Kje se dobi komplet za 150? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Kje se dobi komplet za 150? Pit stop Logatec jih je imel po tej ceni...še včeraj =) TakeALookAround 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 Kje se dobi komplet za 150? Seleš jih je mel tud, ne vem če jih še ma. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 12, 2015 Deli Objavljeno Avgust 12, 2015 To je cena do vhodnih vrat? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se