Thundercat Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 Jaz v bistvu komaj čakam na uvedbo strogih sistemov za overjanje dostopa do datotek... kajti le takrat bodo glupe korporacije izgubile argumente v smislu:"pa če vsi vse piratizirajo, zato imamo visoke cene za SW/muziko/..."... jst tud....kot umetnik bi se tudi sam počutil demoraliziranega/demotiviranega....ma umetnik nisem in po človeški ekonomski naravi je čist v genih že zapisano da je treba stvar dobit po najbolj ugodni ceni....to je sam problem ekonomije....sicer pa odkrito povedano muzke nisem dawnloadal že par let ker imajo ljudje okoli mene vedno hitrejši dostop do neta in večjo željo do omenjenega zatorej kar potrebujem dobim od frendeov....zadnji original cede sem kupil kot darilo....
Pervy Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 ne piratiziram slovencev (no tu pa tam kak posamezen komad :P ) ker je že itak težko tu preživet z muziko, eni metallici (hvala ker se je tako pizdla preko napsterja :BUA: ) se pa ne pozna če si vse albume skinem za mojo arhivo.
Thundercat Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 se pa ne pozna če si vse albume skinem za mojo arhivo. če si jih ti skineš se jim ne pozna...če pa predpostaviš da je 80 % ljudi "finančno" isto mislečih kot ti pa rata problem...predvsem to da Mettalico posluša mlajša generacija populacija študentov dijakov katerim je večni problem financa...
SiR Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 če si jih ti skineš se jim ne pozna...če pa predpostaviš da je 80 % ljudi "finančno" isto mislečih kot ti pa rata problem...predvsem to da Mettalico posluša mlajša generacija populacija študentov dijakov katerim je večni problem financa... Ja, ampak, kolikor jaz vem, študentom financa ni nikol problem za litrce vina, viskije, pivo, ... a za muziko pa je tolk težko plačat ... aja, saj vem, piva se ne da downloadat prek interneta na faksu ... :(
-pero- Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 Software is like Sex, it's better when it's free ! :)
Thundercat Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 Ja, ampak, kolikor jaz vem, študentom financa ni nikol problem za litrce vina, viskije, pivo, ... a za muziko pa je tolk težko plačat ... aja, saj vem, piva se ne da downloadat prek interneta na faksu ... :( sam ne pijem tako da je odgovor pritrdilen....sicer pa študira 80.000 študentov ....a misliš da se vsi opijajo...več jih doma posluša glasbo kot pa leži zvečer v jarku....res je v Kra-Kra-ju vsak večer nabito in večina je pijanih...sam 60 ljudi v klubu pomeni veliko gostoto in ti da zavajajoče učinke.... se pa delno strinjam s tabo....tisti ki se zvečer opija z trojko..plača jurja za vstop v klub in nato še tri e-je pogoltne...tak se nima kaj bunit... nismo pa vsi taki in govorim zase pa za nekaj ki jih poznam...
kura Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 snemam s bittorentom vedno vse ostalo je izguba časa včeri sm od siddharte posnel rh- zapeku in ga na poti na faks že vrgu čez okn od avta ker it sucks. če je kdo zainteresiran se cd nahaja nekje ob avtocesti pri ta drugem predoru iz ivančne v lj. :ph34r:
kura Objavljeno Oktober 21, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2003 moram povedat da so resnično edini cedeji ki sem jih kdaj kupil cdji od metallice (mam vse albume), in dejansko se je sam za njih pa za kake mejdne splačal dnar dat, to je blo kake 8 let nazaj, to so ble pač legende dawnlodanje pa se mi ne zdi nič napačnega in za razliko od vas ki to sprejemate kot krajo js to sprejemam kot da bi na cesti najdu 4ksit zdej je sam uprašanje al jih bom pobral al pa ne in bom pustu da grejo v kur..c kar je pa res zločin.
Filip111 Objavljeno Oktober 26, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2003 A mi kdo posodi geslo za suprnova.com
flero Objavljeno Oktober 26, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2003 Jest pa kr Imesh nucam, prej sm pa kazzo pa audio galaxy! Dobim use mam use, hehe! :naughty:
BC Objavljeno Oktober 27, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2003 tok debilne reklame pa še nism vidu... (9˙1MB - bittorrent)
beno Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 zanima me kateri program uporabljate, k kazaa ni vec tko natančna pa dobra kot včasih? :doze: LP, bOnZy Kaza lite ... neki dobim dol, neki pa ne ... saj nekej je :)
Italjet Dragster Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 Shareaza je 100% najbolša. Ne mi z kazaa....sem mel kazaa lite pa navaden kazaa pa, ko sem iz kazaa-ja stanknu kak film sem 2 krat dobil reklame za kitajske filme (al neki takega).
gec Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 ja Shareaza je tut kul samo meni včasih full leti včasih pa komaj kaj - no pa kaza lite tud gre. maš pa za kaza lite KPE program s katerim lahko pogledas kaj je v file preden celega DL. No Emule tut dober leti samo pri vseh teh je odvisno od nastavitev kolko laufajo. :hmm: gec
motomanijak Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 Probal vse od prvega Napsterja, ki je bil svoje čase edini in najboljši, do eDonkeja, WinMX, AudioGalaxy ( perfekten servis - našel vse živo, ne moreš verjet.).... Pristal na DC++, kot edini in najboljši share program. Vse drugo je šlo dol. Dokler ne bo CD stal 2$ ga jaz ne bom kupil, bom raje server postavil pa sprogramiral program za sharerat pa bo. Drugače te zgodbe ne bo nikoli konec. To nam je dano tako kot sonce. Tega ne more nihče zaustavit. Saj v Evropi ne, v Ameriki pa gre bolj za smešne obtožnice kot ne. Saj se skoraj vsak mesec pojavi en podoben program. :OK: :OK: :OK: Kar se glasbenikov tiče, če so dobri so dobri, se itak prodajajo plate, če pa niso jim pa tud Napster ne pomaga. Bom povedal tko po ekonmsko : Naj gledajo na to kot na zelo dobro reklamo :devil: :lol1: :devil: File Sharing Links P.S: Share as much as you can :OK:
SiR Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 v bistvu sem za to, da : - krademo glasbo, ker je predraga - vlomimo v trgovino in odnesemo hrano in pijaci, ker je predraga - tankamo na pumpi in potem spizdimo, ker je predrago - se vozimo z neregistriranim motorjem, ker je predrago - motor ukrademo, ker so cene za nakup previsoke, prodajalci rabljenih pa itak navijajo cene do neba - krademo motoristicna oblacila, ker prodajalci itak samo kradejo kupcem denar ... - policiste prefukamo, vedno, ko jih vidimo, mamujim, ker nas itak samo zajebavajo - krademo programsko opremo - tudi racunalnike ukrademo, ker so dragi in itak prehitro cene zgubijo Kaj o tem menite vi? Kakšno je vaše mnenje?
motomanijak Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 Si u redu? :hmm: :lol1: Odgovor na tvoje vprašanje je itak retorično. Vendarle pa je le za razmislit če teh stvari ne bi res počel, v kolikor bi vedel da te ne bodo dobili. Predstavljaj si v mislu kot da si da imaš tehnologijo, ki te naredi nevidnega. Kaj bi potem hodil na črpalko bencin plačevat? :lol1: :lol1: Ne bi te mogel nadzorovat. Ravno tako kot danes share-nja ne morejo nadzorovat. In hvala kompjuterju, da je tako. Tako ekstremno kradel, kot si ti napisal sicer ne bi, bi si pa definitivno sposojal. Lahko gremo še dlje. Zavarovalnine tudi ne bi plačal, a bi se vseeno vozil. Tako kot danes poslušam glasbo a je nisem vseeno plačal. Mogoče bi se takrat malo pocenile, v stilu kot današnji Napster nudi glasbo za manjšo ceno. Nikoli ne veš... Tehnologija se razvija... ;)
SiR Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 Vendarle pa je le za razmislit če teh stvari ne bi res počel, v kolikor bi vedel da te ne bodo dobili. Predstavljaj si v mislu kot da si da imaš tehnologijo, ki te naredi nevidnega. Kaj bi potem hodil na črpalko bencin plačevat? :lol1: :lol1: Ne bi te mogel nadzorovat. Mogoče bi se takrat malo pocenile, v stilu kot današnji Napster nudi glasbo za manjšo ceno. Nikoli ne veš... Tehnologija se razvija... ;) dejstvo je,da tudi če cene cedejev spustijo na 2 dolarja, ne bo večina spet cedejev kupovala... ker bo pač lahko vsak vse ukradel v zapisu MP3... in čisto vsaka ta izjava v stilu "če bi blo ceneje, bi kupil.." je farbanje samega sebe .... Kajti ko bi cedeji stali 2 dolarja, bi se že našlo nekaj modelov, ki bi v svet zasejali teorijo, da je tudi 2 dolarja preveč ... seveda, če pa je mogoče zadevo "dobiti" zastonj. Pravi frajerji banko oropajo, ne pa, da muziko downloadajo kot zmešani . to zna vsak ... :D Ljudje žal rabijo restrikcije, ker so nagnjeni k pridobivanju zastonj tistih stvari, ki sicer stanejo ... to je pač neka moda ... od tega, da si vsi želijo dobiti zastonj mobilni telefon, muziko, programe, po možnosti bi internet kradl... Kurc, jebat ga ... takle mamo :D
Codeine Objavljeno November 5, 2003 Opozori Objavljeno November 5, 2003 Ravno tako kot danes share-nja ne morejo nadzorovat. In hvala kompjuterju, da je tako. Tako ekstremno kradel, kot si ti napisal sicer ne bi, bi si pa definitivno sposojal. Nikoli ne veš... Tehnologija se razvija... ;) Si pripravljen zastonj delat? Zakaj bi ti plačevali za tvoje delo, si predrag, zato lahko delaš zastonj? Bodi vsaj toliko pošten in sam pri sebi priznaj, da je piratiziranje nečedno in nelegalno početje in ne išči vsemogočih bedastih izgovorov s katerimi želiš opravičiti svoja dejanja. Sicer pa, dokler kradeš drugemu je vse v redu, če ba bi kdo kradel tebi bi pa takoj bil ogenj v strehi?
motomanijak Objavljeno November 5, 2003 Opozori Objavljeno November 5, 2003 Bodi vsaj toliko pošten in sam pri sebi priznaj, da je piratiziranje nečedno in nelegalno početje in ne išči vsemogočih bedastih izgovorov s katerimi želiš opravičiti svoja dejanja. Sicer pa, dokler kradeš drugemu je vse v redu, če ba bi kdo kradel tebi bi pa takoj bil ogenj v strehi? "Piratiziram" izkjučno za svoje potrebe, se pravi, da si presnemem cd zase, snemam muziko zase... Za frende je vse zastonj, razen cd-ja, ki ga sami dajo. Ne služim denarja z tem. To pa itak vsak dela, ki ima malo boljšo povezavo in cd redkorder. Zdaj pa ti men reci, da ti tega ne delaš. :naughty: :lol1: Kar se tiće kraje drugim je tu preprosta logika. Če bi napisal dober program, bi ga tudi uspel zaščititi (programsko), da bi ga lahko samo en uporabnik ali računalnik uporabljal. To majo itak narejeno, vendar ne uporabljajo, ker mora programska oprema krožit (samoreklama). Za home userje je itak vseeno, ponavadi se učijo, podjetja morajo pa pač plačat in registirat program in tu je željeni denar. Če bi vse laufalo tako kot mora ne bi bila demokracija demokracija. :ph34r: Kateri program pa ti uprabljaš za snemanje muzike? In kateri ti je najboljši? :devil:
hotschko Objavljeno November 6, 2003 Opozori Objavljeno November 6, 2003 "Piratiziram" izkjučno za svoje potrebe, se pravi, da si presnemem cd zase, snemam muziko zase... Za frende je vse zastonj, razen cd-ja, ki ga sami dajo. Ne služim denarja z tem. To pa itak vsak dela, ki ima malo boljšo povezavo in cd redkorder. Zdaj pa ti men reci, da ti tega ne delaš. :naughty: :lol1: Če si že tako pošten, delaj to samo zase ... sicer si pirat !!! Frendi pa naj se znajdejo po svoje.
Kruse Objavljeno December 12, 2004 Opozori Objavljeno December 12, 2004 Mogoce vesela novica za vse ki poslusajo MP3je (in imajo veckanalni zvocniski sistem): Novi format MP3 surround omogoca prostorski zvok na 5.1 sistemih. Se vedno pa bo zasedel samo okoli polovico prostora, kot ga zavzamejo obicajni formati zapisa prostorskega zvoka. MP3 surround
uzzy Objavljeno December 16, 2004 Opozori Objavljeno December 16, 2004 jaz sem pa en tistih, ki uživa v kolekciji oriđinalov, sicer imam tudi sam ogromno kopij, ampak so bodisi začasne, bodisi za tiste bende in zvrsti ki jih ne bi drugače sploh kupil oz. imel. Predvsem pa vlečem dol tisto, česar ne morem kupiti, raznorazne starejše zadeve, ki jih ni na cd-jih v trgovinah. Je pa tko, da gre tehnologija naprej in kaj kmalu se zna zgoditi, da bo klasični način upadel oz. opuščen in bomo sam še mp3-jal.(upam da ne) Kar se pa tiče tiste teorije o zastonjskem delu, je moje mnenje itak, da bend večino denarja oz. zaslužka dobi(bi moral dobiti) iz koncertiranja in je album le promocijski materijal za bend, ki naj bi se prodajal po malo višji ceni kot so stroški izdelave
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se