Skoči na vsebino

Tomos Streetmate


gregas

Priporočene objave

ojla :)

...pr nas doma razmišlamo da bi kupl en skutr za malega bratca in za sm-pa-ke fotra (in mene :rolleyes: ), pa mi nekak skuterji glih ne sedejo in sem opazu tole tomosovo zadevco...

...stane okol 300jurjev ma e-štarter, prestave :yea2: in se mi zdi da bolš zgleda kot skutr -ampak to je subjektivno.

...a ma kdo kake točnejše tehnične podatke za to zadevco, točno ceno pr nas... a je to kaka nova mašina al legendarna 49 tomosova mašina a je z 4 ali 5 prestavami? ...verjetni tuning potencijal? ...vaša mnenja???

Lp in hvala za pomoč :)

PS: a ste morda vedl da je tomos kar popularen čez lužo :hmm:

Koeling:  luchtkoeling

Tankinhoud:  3,5 liter

Remsysteem:  voor schijfrem en achter trommelrem

Startsysteem:  elektrisch en kickstart

Max. snelheid:  25 en 45 km/u

Bandenmaat:  voor 2,75 x 17 achter 3,25 x 16

Gewicht:  60 kg

Prijs:  1499 euro

Vul het zelf maar in of deze nieuwste Tomos tijdloos of eigentijds is. Het lijnenspel van deze Streetmate is tijdloos maar wel in een eigentijdse toepassing. Wat er uitziet als de benzinetank, is een opbergruimte voor allerlei spullen, bijvoorbeeld een (mits niet enorm grote) helm. Voorzien van een elektrische start, gescheiden smeersysteem en een robuuste schijfrem in het voorwiel. Geschikt voor 2 persoons gebruik door toepassing van de nieuwste Tomos tweetrapsautomaat welke liefst 50% meer vermogen levert. Voldoet reeds aan de strenge Euro-2 norm voor uitlaatgassen. Leverbaar in magic silver metallic. N.B. Verwachte introductie vanaf september 2003.

...sori za nemščino ampak google tole prevede porazno.

post-18-1067432917.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

masina je navadna frcotova (2 auto prestavi), le da ima dodan elektrostarter in crpalko za dopziranje olja (samostojna priprava mesanice). js ga nebi mel, k sm se ze s frcijem tolk prezajebavu, da mam avtomatikov dost. tuning potencial je okrnjen na zamenjavo auspuha in bata, to pa je tud vse, kar lahk naredis brez vecjih posegov. za kaj vec mors brusit kanale, spustit glavo, itd., to pa ni vec tist kar je blo (zanesljivost, itd.). no, ena moznost je se, kit komplet s 65 kubiki, 16 mm frgazarjem in resonancnim auspuhom (tist bi mogl it kakih 80, na netu sn to vidu, lahko pa gres na test-ride v Ljubecno), je pa stos da ne mors prilagodit prestavnega razmerja sekundarnega prenosa, tk k pr manual-gearbox masinah. razn seveda ce si kljucavnicar. jes bi raj mel skuto. al pa ATXa - ta je pa No 1 od tomosa ce mene vprasas - zgleda 10x bol od APNa, tunat se ga pa isto da do onemoglosti - ko zmanjka, pac das BTjev prednji del (zavore!!) pa E90 masino gorpa gasssaaaaa po hosti!! :yea2: :kva2:

edited: http://www.tomos.si/

Popravljeno . Popravil Zok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako je reko Zok masina od avtomatika tisto kaj je pri masini in zgleda lepo kromirano je vse plastika....Ce mem vprasa rajsi nabavite skuto pa ce ze pogledas novo ceno za ATX-a okol 270se mi zdi....za taki denar ze dobis lepega skutera pa po moznosti ze kaj predelanega...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...zgleda zelo lep :) ...mi budi spomine na mojega rdečega M14 ki sem ga imel pred desetletjem :rolleyes: ...sam da je imel moj boljšo mašino s 5 prestavami :D

Popravljeno . Popravil -pero-
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...sori za nemščino ampak google tole prevede porazno.

:lol1: :lol1: :lol1:

PS: tisto zgoraj je nizozemsko in ne nemško!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kje si pa to pobral

vcasih sm dobesedno zvel za tomose!! :D

masina je po konstrukciji prilagodljiva za eno ali dve prestavi, hitrost pa se da omejit na 25, 45 ali 49 km/h - uradno. menjalnik sta v bistvu dve sredobezni sklopki. :)

http://www.tomos.si/press/news_streetmate.php

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tehnika ni glih revolucionarna, gre za klasično mašino iz avtomatikov (kot je že blo napisano), 2 avtom. prestavi.

GLAVNA RAZLIKA JE, DA JE MOTOR SEDAJ MOČNEJŠI Z CCA 2 KM KAR POMENI DA BI MORAL IMETI OKOLI 3,5 DO 3,5 KM KAR JE KAR DOSTI V PRIMERJAVI Z 1,7 KM KOT JE IMEL PREJŠNJI.

če bi zbiral med skuterjem in tem bi ga vzel, ker

1. ga ne bo imel vsak (čeprav tega najstniki verjetno ne razumejo kot nekaj pozitivnega :hmm: ), 2. je dosti cenejši od skuterjev,

3. ima večja kolesa in boljše vozne lastnosti od skuterjev

4. sigurno ima več "osebnostnega" potenciala kot skuterji, ki so vsi nedomiselno enaki (tisti najbolj popularni)

5. tuning potencial je dosti večji kot pri skuterjih, je pa res da moreš znat sam delat, ne samo kupit kit in mehaniku peljat. kdor ne verjame si lahko pogleda kaj so (smo) vse včasih delali z različnimi tomosi.

6. glede na trenutno proizvodnjo bo mogoče ta moped nekoč res nekaj posebnega in atraktivnega kar mega-serijski skuterji ne bodo nikoli.

mi pa je seveda jasno da najstniško srce bolj bije za športne skuterje ker je lažje impresionirat deklice :devil:

no pa še en tomosov prototip, ki naj bi šel v proizvodnjo drugo leto in mi je blazno všeč, mogoče pride v poštev kot razbremenitev dosedanjega. jebi ga če že more bit frčo, pol naj bo tomos :naughty:

http://www.motosvet.com/showimg.php?I_ID=g...os,%20©%20Pervy

http://www.motosvet.com/showimg.php?I_ID=g...os,%20©%20Pervy

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...seena fotka...

...pišuka, če bi mu pr tomosu potegnl zadnjo strehco naravnost gor do zadnjega zica, dal gor eno fajn 49ccm mašinco s prestavam za rumeno tablco, nardil en 70ccm racing kit za mularijo za 20jurjev... :hmm:

post-18-1067436380.jpg

Popravljeno . Popravil -pero-
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če čete kej na prestava pa bl na izi (da ni lih RS) poglejte mal za EXa od aprilije, pa gilere hak...

Drgač pa tut ATX ni švoh...če ga dobiš za ene dobrih 200jurjev, kje s kakim popustom ga lohk lepo zrihtaš da bo šou kakih 80kmh relanih kar je pa čist kul če ne divjaš k zmešan :) škoda le da nima motorja od štirke...ampak se da tut to zrihtat...sej je sam en deklc...to ti vsaj tomosmaniak nared za čas posla :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pomojm najbol da tvoj mlajši bratec pove kako in kaj... ker če mu boste tole kupil, se bo obesu. Ker ma pa dons jajca, da se s tomosom pele v mesto???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ah aj ste tolk fini...sicer je pa res bolš, da brata vprašaš, če hoče ta motor :hmm:

Drugač pa...zakaj ne tomos za v mesto? sej zgleda čist ql pa tut skuterje z blokadami se da prehitevat :P :P (to ful hudo zgleda drugač)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

am... ...sam neki... ...moj prvi motor je bil frcho... ...dobu sm cist novga... ...pa sm si po dveh dnevih zelel, da bi mel enga starga APNa da bi sploh kam slo!!! :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!