Skoči na vsebino

Colin McRae končuje kariero v WRC


Jure007

Priporočene objave

COLIN MCRAE KONČUJE KARIERO

V zgodovini Škot zmagal na 25 dirkah

Britanec Colin McRae je napovedal, da bo po letošnji sezoni končal nastope na relijih za svetovno prvenstvo. Škot je v zgodovini zmagal na 25 dirkah, leta 1995 pa zadnjič slavil v skupnem seštevku.

"Razlogov za mojo odločitev je več. Glavni razlog je v spremembi načina tekmovanja, ki v novi sezoni predpisuje, da ima vsaka ekipa lahko le dva tekmovalca," je povedal McRae.

Kljub bogati zgodovini pa Škotu letos ne gre najbolje v svetovnem pokalu, saj je v skupnem seštevku na sedmem mestu (40 točk), za vodilnim Sebastienom Loebom pa zaostaja že za 23 točk. Moštvo Citroena, za katrega nastopa McRae z dirkačem ni hotelo podaljšati pogodbe, 35-letnik pa novega kluba ni mogel najti.

Sicer je v letošnji sezoni relija za svetovno prvenstvo do konca ostala še dirka po Veliki Britaniji. Boj za skupnega zmagovalca že dolgo ni bil tako ogorčen, saj prve tri deli le točka razlike. Sebastien Loeb in Carlos Sainz imata po 63 točk, Peter Solberg pa točko manj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še zanimivost iz tujega vira:

Former champion Colin McRae says he is prepared to walk away from rallying after next week's season-ending British round but has not ruled out a 2005 comeback. The Briton's form has slumped since Citroen announced in August that they were not renewing his contract due to a change in the rules limiting teams to two drivers next year.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Villeneuve poziva McRaea u Formulu 1

Zagreb, 08.12.2002. 13:45 (autosport)

Jacques Villeneuve

Prema riječima bivšeg Svjetskog prvaka Formule 1, Colin McRae posjeduje karakterne osobine i brzinu potrebnu za pravu, novu zvijezdu Formule 1.

Osim Villeneuvea nova bi lica u Formuli 1 želio vidjeti i svemogući Bernie Ecclestone. Njemu, međutim, više odgovara Valentino Rossi, uspješni motociklist i nešto manje uspješan (a znatno više pompozan) rallyjaš.

McRae je testirao Jordanov bolid davne 1996. godine, uz prilično dobre rezultate. No, tada su vrijedila posve drukčija pravila. Ipak, Villeneuve smatra kako bi se Škot vrlo brzo snašao u najbržem svjetskom cirkusu. Kanađanin je dodao kako sportu Formule 1 očajno nedostaje Osoba, netko tko bi svojim stavom, ponašanjem, brzinom i karakterom privukao pozornost i izazvao zanimanje.

Za škotskog rallyjaša Villeneuve, koji je često oštar u kritikama, ima samo lijepe riječi, pa je kazao i kako vjeruje da bi Colin bio brz u bilo kojem obliku autosportskih disciplina.

Colin McRae

Sam McRae još nije komentirao ovu provalu pohvala, no sigurno će mu goditi i predstavljati poticaj za sljedeću sezonu, u kojoj nastupa za, Britancima 'omiljenu', francusku momčad Citroën.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...
  • 4 mesecev pozneje...

Vozo je za angleški prodrive ferrari mislim da 550 ali 575M tu še pa jaz nisem ziher....samo so se ubadali s nešteto problemi skozi dirko!...klasa GTS!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!