HACKER007 Objavljeno November 2, 2003 Opozori Objavljeno November 2, 2003 hoj. zanima me kdaj da DKS popuste na motorje prejsnjega letnika. Klical sem jih in so mi rekli, da ne dajo nikoli popustov na "stare" motorje, kar mi zelo smrdi. Sploh pa da to zanikajo zdaj ko bodo imeli cel kup motorjev brez katalizatorjev pred novim pravilnikom... Vase izkusnje? Kateri mesec dajo popuste?
Dr. _MAXXI_ Objavljeno November 2, 2003 Opozori Objavljeno November 2, 2003 Kolkor je meni znano DKS nima nikoli popustov na prejšnje letnike ker skor nikoli nima motorjev na zalogi ..... če sem prav razumel ti ga vedno naročijo razen modelov ki gredo za med....
SiR Objavljeno November 2, 2003 Opozori Objavljeno November 2, 2003 Ne dajo popustov. Razen, če si prjatu s šefom, lahko kakih 30 jurčkov znižaš ...
pek Objavljeno November 2, 2003 Opozori Objavljeno November 2, 2003 Popusti so minimalni :BUA: par deset jurju,pa ae za to se mora prodajalec z njimi pogajat :cry: lastna izkuanja :)
barkafe Objavljeno November 3, 2003 Opozori Objavljeno November 3, 2003 (popravljeno) *na ceniku piše drugače - motor starejšega letnika stane toliko pa toliko manj - jaz sem se lani zanimal in dokler so imeli starejše letnike si ga lahko dobil - popust za 2003 letnik (če jim bo kakšen ostal) boš dobil v začetku leta 2004 - ziher *ko pa kupuješ motor normalno v prodaji pa res težko dobiš kaj popusta (jaz ga nisem:)) Popravljeno November 3, 2003. Popravil barkafe
HHV Objavljeno November 3, 2003 Opozori Objavljeno November 3, 2003 ... Sploh pa da to zanikajo zdaj ko bodo imeli cel kup motorjev brez katalizatorjev pred novim pravilnikom... ... In kakšno vezo ima to?
MaraudeR Objavljeno November 3, 2003 Opozori Objavljeno November 3, 2003 Če pogledaš njihov cenik za 2004 vidiš, da so pri določenih, modelih tudi cene za letnike 2002 in 2003 in opozorilo, da cene za modelno leto 2002 in 2003 veljajo do prodaje zalog! to so uradne cene uvoznika (DKS), pri (nekaterih) prodajalcih pa je možno dobiti tudi bolj ugodne cene...
MaraudeR Objavljeno November 3, 2003 Opozori Objavljeno November 3, 2003 (popravljeno) Sploh pa da to zanikajo zdaj ko bodo imeli cel kup motorjev brez katalizatorjev pred novim pravilnikom... ...katalizatorji za motorje niso obvezni in tudi v kratkem ne bodo...pri motorjih je z vidika zakonskih določb bolj problematičen hrup, kar se še posebej odraža na zračno hlajenih motorjih (o tem pa je bilo govora že v eni drugi temi)... Popravljeno November 3, 2003. Popravil MaraudeR
HACKER007 Objavljeno November 6, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 6, 2003 Sploh pa da to zanikajo zdaj ko bodo imeli cel kup motorjev brez katalizatorjev pred novim pravilnikom... ...katalizatorji za motorje niso obvezni in tudi v kratkem ne bodo...pri motorjih je z vidika zakonskih določb bolj problematičen hrup, kar se še posebej odraža na zračno hlajenih motorjih (o tem pa je bilo govora že v eni drugi temi)... Katalizatorji bodo obvezni od julija 2004 naprej, ce kupis nov motor v trgovini tj. ga nato prvic registriras . Ce je bil motor odjavljen in nato ga po tem datumu prijavis nazaj, to ni prva registracija in ne rabi katalizatorja. Zaradi EU. DKS so mi tako rekli.... Ravno zaradi tega bi morali znizat cene motorjem brez katalizatorja, ker jih po tem datumu ne bos mogel vec registrirati...
HHV Objavljeno November 7, 2003 Opozori Objavljeno November 7, 2003 (popravljeno) ...Katalizatorji bodo obvezni od julija 2004 naprej, ... A si prepričan? Da ni mogoče pogoj izpolnjevanje predpisov o čistosti izpuha? Ker Kawlni imajo dva taka sistema. Mislim da "KCA-Kawasaki Clean Air System" in "Kleen - katalizator" (tole tako na pamet). Čakaj grem gledat, da ne bomo pametni u tri mame! Popravljeno November 7, 2003. Popravil Horjo horjulis vulgaris
MaraudeR Objavljeno November 7, 2003 Opozori Objavljeno November 7, 2003 tole o katalizatorjih od julija 2004 ne bo čisto držalo, ker bi potem morali že vsi modeli za leto 2004 imetri vgrajene katalizatorje - pa jih nimajo... ...kot pa je že HHV napisal, gre za (postopno) zaostritev kriterijev glede emisije izpušnih plinov in hrupa, vendar pa se to lahko (trenutno) doseže tudi brez katalizatorjev...na podlagi sklepa EU parlamenta je bilo potrebno pri motorjih izdelanih po aprilu 2003 za 60% zmanjšati vrednosti CO in HC glede na dotedaj dovoljene emisije, od januarja 2006 pa bo v veljavi dodatno 50% znižanje...to velja za štiritaknte motorje...pri dvotaktnih pa bo veljalo 30% znižanje CO in 70 % HC...
HACKER007 Objavljeno November 8, 2003 Avtor Opozori Objavljeno November 8, 2003 Ja seveda. Nisem bil natancen. Merilo so plini v izpuhu. Ravno zaradi tega ima recimo model ER5 kleen in ne vec (samo) KCA... Verjetno pa da so mnogi motorji ze od prej bolj cisti... Sem se pa pozanimal in sem izvedel, da DKS nima vec motorjev (ta najbolj zanimivih) 03 ima pa se nekaj manj zanimivih motorjev. Ne me sprasevat katerih...
trarara Objavljeno November 11, 2003 Opozori Objavljeno November 11, 2003 DKS daje popuste! Januarja 2003 sem kupil KLE-ja, modelno leto 2002, pa sem imel popusta skoraj za 70 jurjev!
SiR Objavljeno November 11, 2003 Opozori Objavljeno November 11, 2003 DKS daje popuste! Januarja 2003 sem kupil KLE-ja, modelno leto 2002, pa sem imel popusta skoraj za 70 jurjev! wow, "popust" 70 jurjev za 1 leto star motor :OK:
Tratnjak Damijan Objavljeno November 11, 2003 Opozori Objavljeno November 11, 2003 kva je Sym a te matra da bi firmo zamenju? Kvaliteta se nazalost plača in to brez popustov. :D
Sanda7 Objavljeno November 12, 2003 Opozori Objavljeno November 12, 2003 Včasih je kvaliteta tud s popustom
cyc Objavljeno November 12, 2003 Opozori Objavljeno November 12, 2003 DKS daje popuste! Januarja 2003 sem kupil KLE-ja, modelno leto 2002, pa sem imel popusta skoraj za 70 jurjev! Velikodusno, velikodusno, ni kaj hehe :lol1:
SiR Objavljeno November 12, 2003 Opozori Objavljeno November 12, 2003 kva je Sym a te matra da bi firmo zamenju? Kvaliteta se nazalost plača in to brez popustov. :D Od Kawlov mi je edino gugotov črno-zlati ljepotan všeč... ;)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se