Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Siol uničuje e-pošto?

Včeraj je Siol sprejel novo "politiko" glede pošiljanja elektronske pošte svojih uporabnikov, ki pa se mu jih niti do danes ni zdelo vredno o tem obvestiti.

Če ste njihov uporabnik (klicni ali ADSL dostop) in uporabljate kakšen drug naslov elektronske pošte kot tisti, ki se konča z @siol.net, potem ste lahko prepričani, da vsa ali pa vsaj večji del včerajšnje in današnje pošta ni dosegla naslovnikov.

Več o tem: mobisux.com

P.S.

Da boste vedeli, kam je izginila vaša pošta... :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA:

Pritožba zaradi nepravilnega delovanja SiOLovega stmp strežnika !!!!

Objavljeno

:lol1: :lol1: :lol1:

Na SiOLu me znajo vedno znova presenetiti ... in ko ze mislim da cesa bolj neumnega ne morejo narediti, naredijo tocno to - dokazejo, da zivim v zmoti :lol1:

Objavljeno

No ja, malo mi je nejasno kako tocno so to "SMTP zaprli", ce so slucajno sli omejevati povezave na ven na portu 25, potem so res osli, sicer pa - ... Bom iz sluzbe pogledal, ko bom mel cas :)

Objavljeno

hmmm...če imaš za "outgoing mail (SMTP)" nastavljen SMTP strežnik ponudnika e-maila stvar deluje normalno...

...res pa je, da preko mail.siol.net ne moreš poslati pošte z naslova xxx@krneki.com...v tem primeru pač uporabiš SMTP mail.krneki.com

Objavljeno

S SIOL-ovega foruma:

Na postnem strezniku za posiljanje poste je vzpostavljeno staro stanje.

Siol z dodatnimi omejitvami ni hotel skodavati svojim narocnikom. Nasprotno.

Uradni odgovor sledi.

lep pozdrav, Klemen Ramoves

Objavljeno

No sej to da bi posiljal na xy SMTP server svoj mejl preko SIOLa, ne dela ze kar nekaj casa. JE blo treba kar dost truda, da smo pri meni doma usposobili da lahko oba z mojo boljso polovico posiljava mejle preko ADSLa (noben od naju nima mejla na SIOLu). So pa opcije, kot vedno.

Objavljeno

Seveda so opcije, samo ce blokiras lastnim IPjem posiljanje kamorkoli pridejo uporabniki pac v nemilost nastavitev adminov SMTPjev cez katere zelijo mail posiljati.

In tisti imajo jasno blokiran relay za tuje IPje ;) Jaz imam pri sebi to reseno s pop-before-smtp, ko preveris mail (=se prijavis na POP3) ti za dolocen cas SMTP dovoli relay s tvojega IPja. Ampak tega marsikdo nima (SiOL pa se najmanj).

Objavljeno
No sej to da bi posiljal na xy SMTP server svoj mejl preko SIOLa, ne dela ze kar nekaj casa. JE blo treba kar dost truda, da smo pri meni doma usposobili da lahko oba z mojo boljso polovico posiljava mejle preko ADSLa (noben od naju nima mejla na SIOLu). So pa opcije, kot vedno.

Tokrat gre za to, da je njihov mail strežnik požiral maile pri katerih ni bilo polje FROM: karkoli@siol.net.

Se pravi, če ste imeli v polju FROM: mojeime@mojadomena.com je mail strežnik preprosto požrl mail, brez da bi vrnil napako.

Objavljeno

Pa dobro ... karkoli ze naredijo, mizerno je to da je streznik uradno mail sprejel, ce se relay zavrne je treba takoj zavrnit, ne pa "OK" potem pa -> /dev/null :wacko:

Objavljeno
Pa dobro ... karkoli ze naredijo, mizerno je to da je streznik uradno mail sprejel, ce se relay zavrne je treba takoj zavrnit, ne pa "OK" potem pa -> /dev/null :wacko:

ja tako pač je . Pojdi se zaposlit na Siolu in izboljsaj stvari, če si tolk pameten.

Objavljeno
Tokrat gre za to, da je njihov mail strežnik požiral maile pri katerih ni bilo polje FROM: karkoli@siol.net.

Se pravi, če ste imeli v polju FROM: mojeime@mojadomena.com je mail strežnik preprosto požrl mail, brez da bi vrnil napako.

jep, meni je vceraj kar nekaj poste zginlo ...

Objavljeno
ja tako pač je . Pojdi se zaposlit na Siolu in izboljsaj stvari, če si tolk pameten.

No, ce se ti lahko sprijaznis s "tako pac je", potem pa sploh ni problemov - meni itak ni nic zginilo :)

Zakaj bi moral na SiOL? :rolleyes: Meni je tu cisto fino :)

Objavljeno

Tudi mene ne briga, če to naredijo, samo preden kaj takega naredijo bi bilo pošteno, da se to pove nekaj časa prej. Nekateri emaila ne uporabljamo samo za zajebavanje, pošiljanje slikic in filmov ali pa bi vsaj svoj strežnik nastavili tako, da bi vrnil napako, ne pa da je email sprejel, kot da je vse v redu in ga nato preprosto poslal v dev/null.

Objavljeno

To vsekakor ni način, da "požiraš" pošto brez obvestila o napaki. Je pa res, da skušajo s podobnimi ukrepi omejiti SPAM, širjenje virusov ipd. Na Siol-u pač nimajo usposobljenega kadra za kvaliteteno vzdrževanje sistema. So firma, ki se mora držati javnih standardov pri nagrajevanju ljudi, zato jim vsi sposobni ljudje že davno pobegnili.

Nekdo je kot kaže na SMTP service-u našel to kljukico za povedal šefu, šef direktorju in direktor je rekel super, krasno 50Gb /na dan manj prometa po poštenem strežniku in narobe nastavil zadevo. :lol1:

Zato pa obstajajo tudi drugi resni ponudniki interneta pri katerih do takšnih stvari ne more priti in se z nediscipliniranimi končnimi uporabniki ne ukvarjajo.

Objavljeno

saj pravim - brezveze je, da tukaj sami nabijamo, kaki kekci da so na Siolu,... njihove plati zgodbe nismo slišali, ali pač?

Jaz verjamem, da se lahk vsakemu kdaj kaj zalomi ... jebat ga . tudi najboljšim ;) ali pa vsaj največjim ;)

bi bilo pa fer in pošteno, da bi kdaj za te napake odgovarjali... vsaj finančno.

Objavljeno
bi bilo pa fer in pošteno, da bi kdaj za te napake odgovarjali... vsaj finančno.

Glavni problem je v tem da niso obvestili o spremembi.

Da poštni strežnik vrača "sporočilo uspešno poslano" pošto pa preprosto zbriše je pa verjetno tehnična napaka, saj je bilo obvestilo, da so šli nazaj na star način in bodo vključili novo filitriranje ko bodo znali nastaviti da obveščajo uporabnike da sporočilo ne morejo poslati.

LP,

Klemen

Objavljeno

Siolovci danes ponoči uporabnikom poslali sledeče elektronsko obvetilo:

Spostovani uporabniki,

Zaradi zlorab sistema e-poste se je SiOL odlocil blokirati elektronska sporocila, ki ne izvirajo iz lokalnih domen (domen, ki imajo predale na SiOL-ovem postnem strezniku, ali pa je zanje SiOL-ov streznik sekundaren MX zapis).

To pomeni, da je  preko SiOL-ovih postnih streznikov lahko prehajala le posta, poslana s SiOL-ovih naslovov IP, in s pravilnim zapisom uporabnikove domene v  SiOL-ovih domenskih streznikih (DNS). Vso elektronsko posto, ki ni ustrezala temu kriteriju, je SiOL-ov  postni streznik za odhajajoco posto zavrnil in ni bila posredovana prejemniku. Vsako drugacno posiljanje poste namrec razumemo kot poskus zlorabe nasega postnega streznika.

Sistem e-poste smo vrnili v prejsnje stanje, saj ga bomo nadgradili tako, da bodo posiljatelji, v primeru blokiranja e-sporocila, ustrezno obvesceni.

O spremembah vas bomo  predhodno obvestili.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

SiOL, d.o.o.

www.siol.net

Dodatne informacije:

e-posta: info@siol.net, tel.: 080 1000

Objavljeno

Še moja zgodba, ker imam ravno doma svoj poštni strežnik.

Pribl. dva tedna nazaj se je Siolov poštni strežnik pegasus.siol.net znašel na črnih listah. Razlog je bil sledeči: nekdo od uporabnikov ADSL si je doma namestil svoj poštni strežnik, ki je bil open-relay, kot parent SMTP server pa je uporabljal pegasus.siol.net, namesto, da bi sam direktno pošiljal pošto.

In ko so z ene od organizacij za preprečevanje spama, ki redno preverja strežnike tako, da jim pošlje testno sporočilo in če pride sporočilo do njih nazaj, uvrstijo ta poštni strežnik in vse strežnike, ki so pri pošiljanju sodelovali na črno listo.

Kadar gre le za en strežnik, ga dajo na seznam open-relay, če pa gre za več strežnikov, uvrstijo prvega na open-relay, ostale pa na multi-hop.

In ko je to testno sporočilo prispelo na poštni strežnik Siolovega uporabnika, ga je ta posredoval strežniku pegasus.siol.net, ta pa ga je poslal naprej, saj je sporočilo prišlo s Siolovega omrežja IP.

Zadeve nebi opazil, če nebi na svojem strežniku uporabljal filtra anti-spam na podlagi črnih list DNS (priporočam, meni deluje odlično) in mi nebi začelo zavračati pošte Siolovih uporabnikov.

Objavljeno

OK a mi lahko kdo "po kmečko" razloži kaj to obvestilo hoče povedat oz kaj to pomeni za mene kot uporabnika siolovega adsl, njihove pošte, email.si pošte, yahoo in hotmaila + še en mail, ki ni siolov?

aja pa še to? kateri strežnik morem nastavit v outlooku za outgoing mail, da bom lahko pošto iz email.si tudi pošiljal, ne pa samo sprejemal? mail.email.si in mail.siol.si ne dela oz noče poslat!

Objavljeno

email.si

Incoming - POP3: pop.email.si

Outgoing - SMTP: mail.email.si

Email.si zahteva avtorizacijo tudi za odhodno pošto, zato je potrebno pri Outgoing mail Server nastaviti require server authentication kjer so vrednosti (name, password) iste kot za "incoming mail".

Objavljeno

dela, hvala! :OK: :yea2:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Zgleda da so dons spet neki dobro zaj....., ker se prek njihovega strežnika sploh ne da pošiljat, tud če si njihov uporabnik :huh:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!