Skoči na vsebino

oljna pumpa

Petzl

Priporočene objave

a mogoce kdo ve, ce tist "jermencek", ki poganja oljno pumpo, poganja tudi vodno pumpo (v mislih imam piaggio/gilera)? a bi lahko odstranu to oljno pumpo, ce bi se odlocu da sam delam mesanico, al more bit obvezno gor zarad vodne pumpe? ok..zakomblicirov sm kr se da, a mi lahk edn to mal pojasn kako je narjen?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vem da mi ni treba, sam brezzveze da jo mam notr pol. pa se lucka skoz gori :wacko: . mene sam zanima ce je vodna pumpa odvisna od oljne

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vem da mi ni treba, sam brezzveze da jo mam notr pol. pa se lucka skoz gori :wacko: . mene sam zanima ce je vodna pumpa odvisna od oljne

Ja, jermenček poganja tudi vodno črpalko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 7 mesecev pozneje...

ne vem če je glih za v to temo ampak vseeno! mam en problem

zadne čase opažam mal olja na mašini, pa sm dons gledov pa sm opazu d teče ampak čist mal po eni cevki, ki niti ne vem kam paše???

cevka je vidna tud na sliki, pomojem ni za dovod olja v mašino ker ma ful majhen fi že tako potem je pa še en čepek notr tko da je res majhna luknjica pa tud furov sm se odkar teče pa za 1x še ni ribnil (razn če men niso povedal da je to 4-taktna mašina ))) --joke)

no upam da kdo ve kam ta cevka paše ker sumim da se je iz nekje staknila!

p.s. oprostite za umazan motor ampak vreme zadnje čase vedno bolj muhasto!

21810P1010161-med.JPG

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Langus: oljna črpalka preprečuje tistemu zobniku da se aksialno giblje, torej če jo odstraniš se bo zobnik prosto gibal po njegovi osovini in bo odpadu oz. bo drsal v tisti kovinski oklep spredaj.

Jaz mam problem rešen tako, da je v osovino zvrtana luknja z navojem kjer je vijak ki preprečuje gibanje zobnika.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ča je ta cevka priklopljena na oljno pumpo, kar se da sklepat iz fotografije potem si na dobri poti da ti bo motror ribnu.

Je pa cevka čisto pravih dimenzij za olje. Pa ne pričakuj da bo iz nje brizgalo olje, ker ga oljna črpalka dodaja samo po kapljicah. Cevka bi pa morala biti priklopljena nekam na uplinjač ali na lamele (blok motorja) . Če je prva cevka priklopljena na lamele poišči na drugi strani lamel priključek in natakni cevko.

Da ti pa še ni ribnil je pa po vsej verjetnosti velika sreča saj skutrer lavfa na polovico manjši mešanici, pa še eden od glavnih ležajev je nenamazan.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ PRJATU

Sem še enkrat pogledal in skor 100% je ta cevka od olja.

Ne vozi se s skuterjem dokler se ne rešiš problema!!!!!!

Poglej kam je priklopljena prva cevka in nekako v podobnem smislu se mora nahajati tudi priklop za drugo cevko.

Pa mi prosim še kdo pojasni zakaj bi odklopil oljno črpalko????????????????????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ker ne vleče dovol olja in si delajo sami premix :)

al pa hočejo več placa pa dajo celi kanister za olje bek :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa mi prosim še kdo pojasni zakaj bi odklopil oljno črpalko????????????????????

Zato ker imam slabe izkusnje z njo in ji ne zaupam vec...

Popravljeno . Popravil _Roba_
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

iz te oljne pumpe so 3 cevke

- ena pride čisto na vrhu(prozorna) ta ej za dovod olja v črpalko

- druga gre pod frgazrjem in je istih dimenzij kot ta ki ne vem kam paše ter gre pod frgazrjem ter na drugi strani nekam v blok motorja

- tretja za 1x se ne ve kam paše???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ta cevka katera je obkrožena z rdečo pa ma v sami cevki še en železen štift oz. nekaj podobnega tako da je fi še manjši :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dons sm se mal boljš pogledov stvar in ugotovil razlog.

so 3 cevke ena za dovod olja drugi 2 gresta na blok in se mi je tisti nastavek med cevko in blokom polomil tako je cevka odpadla.

nazadnje ko sem se še vozil motor še ni ribnil upam da ne bo hujšega.Pa to se mi zgodi ravno zdaj ko sem nehal dajat 1 zamašek olja zraven bencina ko tankam :rolleyes: :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uh, mas sreco;)

Najd se koga k ma aprilio, pa poglejta kako je pr njemu.. Velik srece :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uh, mas sreco;)

Najd se koga k ma aprilio, pa poglejta kako je pr njemu.. Velik srece :D

sj vem kam paše cevka se lepo vidi kje je odlomljeno!

ju3 grem po nov štift pa bo :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ker ne vleče dovol olja in si delajo sami premix :)

al pa hočejo več placa pa dajo celi kanister za olje bek :)

Ok. Če ne vleče dovol olja dodaš ustrezen procent mešanice v rezervoar. Ostalo nujno življensko mešanico pa dela pumpa.

Ah, modna muha.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!