Tedybear Objavljeno Oktober 21, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 Ob 16. 10. 2021 ob 14:47, Bmflar pravi: V hribih je že sneg ... Spodnji Duplek? Zagorje ob Savi? Akito, Erikcslo in Bmflar 3
Popularna objava Akito Objavljeno Oktober 21, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 ...današnji jutranji ... Bmflar, RobiRoberto, Tedybear in 7 others 8 1 1
Alla Objavljeno Oktober 21, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 Erikcslo, Zivnorc, Bmflar in 5 others 7 1
RobiRoberto Objavljeno Oktober 21, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 Bmflar, Spasku, Erikcslo in 2 others 5
Alla Objavljeno Oktober 21, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 @RobiRoberto daj, res prosim, a se da vsaj malo ostrine dobit na fotkah? Zivnorc, Erikcslo in DAMI34 3
DAMI34 Objavljeno Oktober 21, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 Tako je...kar bi rad izostril, tam pritisni prst na founu, pa počakaj da sfokusira. Saj nas je veliko štancarjev in v tvoje in moje opravičilo, kok smo ga usrali običajno vidimo ššele na "grande schermo ali big screenu. Torej na ekranu monitorja. Na founu izgleda pa blazno dobro. Potem pa pogledaš na ekranu in hitro ugotoviš: 1. ni fokusa 2. ni kompozicije 3. fotka visi 4. barve so zbledele Evo 4 točke za samokorekcijo (sej jaz velikokrat nisem nič boljši) Zivnorc, Bmflar, Erikcslo in 1 other 4
Akito Objavljeno Oktober 22, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 Pogled skozi okno ... Zivnorc, Erikcslo, DAMI34 in 6 others 9
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Oktober 22, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 ... jest sem pa enkrat skoraj vse fotke zbrisal, ko sem nekaj slikal, ko ni bilo ostrine.....pa že skoraj dal objektiv na servis... ... no pol sem pa le očala nataknu....pa je blo kar naenkrat vse dobr... 3nity, Alla, Tedybear in 10 others 3 9 1
Buschi Objavljeno Oktober 22, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 pred 2 urami, Akito pravi: Pogled skozi okno ... Moj ni nič zanimiv...niti lep...tak brezvezen je: Akito, Bmflar, Zivnorc in 2 others 3 2
RobiRoberto Objavljeno Oktober 22, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 Moj današnji uspešen "popravni izpit" ... Spasku, Bmflar, Akito in 4 others 7
Akito Objavljeno Oktober 22, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 pred 2 urami, Buschi pravi: Moj ni nič zanimiv...niti lep...tak brezvezen je: ...a ti šihtne razglede pokažem ??? Erikcslo 1
Zivnorc Objavljeno Oktober 22, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 @RobiRoberto... po moje pa ni kriv tvoj fotoaparat.... verjetno da te tista marjetica pa list malo zajebavata.. ...enkrat ju poskusi slikati malo drugače, pa bo slika čisto drugačna. Za štos enkrat malo poklekni, pa ju slikaj od spodaj, ali pa od strani, fokus usmeri na točno določen del lista, tako, da bosta sprednji in zadnji del lista zamegljena, srednji del , ali pa tisti del, ki ga hočeš poudariti, pa bo "ostrina slike" sama po sebi poudarila bistvo slike, oz, predmeta, ki si ga hotel slikati. Poskusi kdaj slikati kako stvar, da je svetloba zadaj.... da svetloba "preseva" tisto rožico.... Za to, kar sem ti napisal, je fino, če malo poznaš svoj fotoaparat, da se malo poigraš z zaslonko. Če zaslonko odpreš do konca, se lahko poigraš z globinsko ostrino, pa bodo slike izgledale tako, kot jih slika na primer Alla ... res, da ima dober fotič in leče... ampak se da podobno (podobno... ne enako) narediti tudi s "trotelzihrom". Še bolje pa bi bilo, če bi slikal še kaj bolj zanimivega, recimo več rožic skupaj, kjer se "fokusiraš samo na eno rožico" ... in ko boš pogledal to sliko, boš pogledal in videl samo tisto, kar je izostreno... vse ostalo je samo za zapolnitev fotke ... poskusi , Robi.... boš presenečen nad rezultatom... in seveda pripni potem kako sliko tule gor.. Spasku, Erikcslo in RobiRoberto 1 2
Popularna objava Tedybear Objavljeno Oktober 22, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 Taka megla, da sem komaj našel pot gor....? DAMI34, RobiRoberto, Kawasaki_rider in 8 others 11
Buschi Objavljeno Oktober 22, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 Savica ima tak žalostno prispodobo...tukaj smo Slovenci izgubili svoje pradavne Bogove...in tukaj je Buši zaprosil svojo Gospo... Akito, C eagle, Frenk 67 in 6 others 5 4
Popularna objava kronik Objavljeno Oktober 22, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 iz ruke Erikcslo, Mavti, C eagle in 8 others 9 2
izibajker Objavljeno Oktober 22, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 pred 47 minutami, kronik pravi: iz ruke Vidi se mirna ruka. Rođeni snajperista... kronik, RobiRoberto, Akito in 2 others 5
Popularna objava Spasku Objavljeno Oktober 22, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 kronik, Mavti, Bmflar in 7 others 9 1
Buschi Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 Se je ustavil za sekundo: Spasku, Frenk 67, kronik in 6 others 6 1 1 1
Popularna objava kronik Objavljeno Oktober 23, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 Dok sam se intenzivnije bavio fotografijom DAMI34, Spasku, Mavti in 10 others 10 3
RobiRoberto Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 "Za" Živnorca in Allo. Scarabeo 500, Erikcslo, Spasku in 1 other 4
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 @RobiRoberto Mislim, da delaš napako z prehitrim proženjem. Poiščeš kader in škljoc. V primeru, da stisneš sprožilec do polovice ti aparat izostri sliko in šele nato greš do konca z gumbom. Kadar stisneš sprožilec takoj do konca slika ne bo ostra. Tudi malo občutka je potrebno v zapestju in v prstu, da pritisneš sprožilec mehko in z občutkom. Vsa groba dejanja so posedično neizostrene-stresene fotografije. Vaja dela mojstra, zato se potrudi, spreminjaj položaje, nastavitve….list papirja in piši. Doma za računalnikom preglej slike in napisane nastavitve. RobiRoberto, Spasku, Erikcslo in 1 other 2 2
Frenk 67 Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 Še moja “pogled skozi moje okno” Spasku, Erikcslo, RobiRoberto in 6 others 7 1 1
RobiRoberto Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 pred 4 urami, SAR-Solo Adventure rider pravi: @RobiRoberto Mislim, da delaš napako z prehitrim proženjem. ... Pri prejšnjem Canonu kateri mi je zaradi "spleta okoliščin" in moje nerodnosti padel na tla, in ga potem ni bilo več mogoče aktivirati sprožilca , težav z ostrino fotografij nisem imel nikoli, za fotografiranje predvsem majhnih sestavnih delov za sestavkjenja mojih letalskih maket sem pa uporabljal nastanitev makro, katera je bila dostopna že s pritiskom na njeno oznako nekje zraven sprožilca (?), sedanji IXUS 185, kateri naj bi bil celo novejši tip od prejšnjega 220, pa nastavitve makro sploh nima, ali je pa mogoče "skrita" nekje med njegovimi nastavitvami, kar pa za moje "splošno stanje" ni lahko dostopno . Takoj sedaj bom pogledal še v njegova tiskana navodila, če mi bo o nastavitvi makro uspelo kaj najti. ZELO POGREŠAM MOJ PREJŠNJI CANON IXUS 220 HS. Erikcslo 1
Akito Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 (popravljeno) pred 7 urami, Frenk 67 pravi: pred 7 urami, Frenk 67 pravi: Še moja “pogled skozi moje okno” ...športni japonski vrt ? Popravljeno Oktober 23, 2021. Popravil Akito Frenk 67 in Erikcslo 1 1
RobiRoberto Objavljeno Oktober 24, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2021 Med današnjo vožnjo v Idrijsko Belo. Erikcslo, Spasku, Frenk 67 in 1 other 2 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se