Ice Objavljeno December 1, 2003 Opozori Objavljeno December 1, 2003 se komu valja kje po kotih kaksen rabljeni notebook? rabil bi samo za obdelavo teksta in grafikonov v tekstu. kaksen 200+ MHz PII ali podobno mogoce? edini pogoj je, da HW deluje brez napake. ce se ima modem tudi ne bo slabo. -> PM.
Thundercat Objavljeno December 1, 2003 Opozori Objavljeno December 1, 2003 tudi sam iščem kako staro prenosno mašino za podobne stvari... PM
perimund Objavljeno December 1, 2003 Opozori Objavljeno December 1, 2003 fanta sporocim! 2 IBMja think_neki P1 oba z barvnim ekranom in modemomm in ... natancno se bom pozanimal in soprocil.
RoadKill Objavljeno December 2, 2003 Opozori Objavljeno December 2, 2003 Ja mene tudi to zanima: koliko so taki notesniki se uporabni - recimo tja do PII al pa do ene 500 MHZ? Mislim iztrošenost baterije, ekranov, diskov, ali se dobijo še kakšni nadomestni deli, itd... in podobno. Cene? Hvala lp
Thundercat Objavljeno December 3, 2003 Opozori Objavljeno December 3, 2003 (popravljeno) Ja mene tudi to zanima: koliko so taki notesniki se uporabni - recimo tja do PII al pa do ene 500 MHZ? Mislim iztrošenost baterije, ekranov, diskov, ali se dobijo še kakšni nadomestni deli, itd... in podobno. Cene? Hvala lp ma sej veš baterije so v nekem obdobju sigurne manj zmogljive....sam pri notesnikih je tako da so ful dragi...jst bi rabu dejansko sam za office gor da lahko kaj v ljubljani postorim pa kak mp3 za zavrtet.....potem doma pa čaka kišta....diski pa to se pa da kej zamenjat ...sam to ni problem....problem je dobiti finančno ugodno zadevo ki je solidno ohranjena.... za okvirne cene lahko čekiraš Tukaj Popravljeno December 3, 2003. Popravil thundercat
SiR Objavljeno December 3, 2003 Opozori Objavljeno December 3, 2003 Ja mene tudi to zanima: koliko so taki notesniki se uporabni - recimo tja do PII al pa do ene 500 MHZ? Mislim iztrošenost baterije, ekranov, diskov, ali se dobijo še kakšni nadomestni deli, itd... in podobno. Cene? Če delajo, so uporabni. Problem je, če kaj crkne. Edino IBM je v Sloveniji trenutno toliko usposobljen, da nabavi tudi nadomestne dele za celo 10 let stare prenosnike. Vsi drugi, tudi največji (Toshiba, HP in še kdo), pa pogosto rečejo, da deli niso dobavljivi. Vsaj take so moje izkušnje. Akumulatorje sicer še dobiš, če pa gre recimo osnovna plošča, pa to ni tako simpl, kot pri PC-jih. No, saj tudi tam ni tako simpl. Hotel sem rečt - ni tako zelo poceni popravilo :D Diski so pa standardni 2,5-palčni in jih lahko kupiš v vsaki štrcuni. Okoli CD-ROMov in podobnega pa so že problemi.... Splača se kupit kak USB 2.0 PCCard in gor prheftat zunanjo enoto...
Ice Objavljeno December 3, 2003 Avtor Opozori Objavljeno December 3, 2003 za okvirne cene lahko čekiraš Tukaj pa kaj si nor...... kaj se pa grejo?! za enako ceno dobim pri saturnu v graz-u NOVI P4 notebook z 2,6 GHz in hyper threading in vsemi cakami. bolano. :BUA:
Thundercat Objavljeno December 3, 2003 Opozori Objavljeno December 3, 2003 pa kaj si nor...... kaj se pa grejo?! za enako ceno dobim pri saturnu v graz-u NOVI P4 notebook z 2,6 GHz in hyper threading in vsemi cakami. bolano. :BUA: za katero ceno to govoriš....rabljenega 133 mhz dobiš za 40k....sej vem da je dragu....novo in staro....
Ice Objavljeno December 3, 2003 Avtor Opozori Objavljeno December 3, 2003 za katero ceno to govoriš....rabljenega 133 mhz dobiš za 40k....sej vem da je dragu....novo in staro.... prenosni računalnik Dell inspiron 4150 360.000 GERICOM BLOCKBUSTER P4 2.8Ghz/512MB/60GB 429.900 prenosni racunalnik Compaq Presario 915us 350.000 Prenosnik Fujitsu Siemens Celeron 2000MHz...prodam 225.000 Predstavitveni/Nov Compaq2120 A2000+/15"/30GB,... 279.900 samo par cvetk.. podoben pri saturnu prude € 1.500.-.nov, nerabljen. ma ja vem, iscem nekaj drugega. vseeno ne kupim rabljenega za tako ceno.
Mitja Objavljeno December 3, 2003 Opozori Objavljeno December 3, 2003 Ugodno prodam prenosnik DELL Pentium 4 1700 mobilni 512 MB DDR pomnilnika 40 GB trdi disk 15" monitor SXGA CDRW + DVD info na PM ali mitja.sodja@elkotex.si
Blame Objavljeno December 4, 2003 Opozori Objavljeno December 4, 2003 Na tej strani imajo vsaki teden kaj pametnega za prodat: xs-computer rabljeno seveda :D
softi Objavljeno December 4, 2003 Opozori Objavljeno December 4, 2003 v sloveniji je note statusni simbol. cene so smesno visoke. ce imas recimo 1000€ kupis v a kaj pametnega in novega. se da tudi za manj denarja in ne ravno zadnji model. pri nas ne bos dobil nic pametnega.
RoadKill Objavljeno December 15, 2003 Opozori Objavljeno December 15, 2003 ... no jaz sem nekako prisel do notesnika. Je Compaq armada E500, P3-500mhz, 64mb rama, 8mb vodeo - ATI in 6 gb disk. Problem je v tem, da ima disk bad sektorje, računalnik ima fuč baterijo in nima napajalnika. Drugače deluje brezhibno. Zanima me, koliko bi stal kakšen rabljen disk (10 - 20 Gb), bi se dalo ugodno dobiti rabljen napajalnik in rabljeno baterijo? Zanima me tudi, a se splača kupiti rabljeno, ali je možnost izrabe in okvare precej večja kot pri novem? Kakšne bi bile cene teh rabljenih komponent? Nova baterija namreč stane 37K sit. In tudi ostalo ni poceni.... Prosim pomoč. Hvala.
SiR Objavljeno December 15, 2003 Opozori Objavljeno December 15, 2003 Zanima me, koliko bi stal kakšen rabljen disk (10 - 20 Gb), bi se dalo ugodno dobiti rabljen napajalnik in rabljeno baterijo? Zanima me tudi, a se splača kupiti rabljeno, ali je možnost izrabe in okvare precej večja kot pri novem? Kakšne bi bile cene teh rabljenih komponent? Nova baterija namreč stane 37K sit. In tudi ostalo ni poceni.... Prosim pomoč. Hvala. če nameravaš prenosnik uporabljati samo doma ali v bližini štekerjev, potem baterije morda sploh ne rabiš, ampak zgolj kupiš napajalnik (ki, roko na srce, stane običajno ravno toliko, kot baterija....). Moraš pa preverit - nekateri brez vstavljene baterije ne delujejo ... diske pa dobiš za kakih 10-20 jurjev za 10-40 GB ... moraš preveriti, katere diske ti podpira BIOS... skratka - v bistvu se na pol mrtvega prenosnika skoraj ne splača rihtat... :( PS: če ima fuč baterijo in nima napajalnika - kako si ga pa sprobal, da praviš, da dela drugače brezhibno?
RoadKill Objavljeno December 15, 2003 Opozori Objavljeno December 15, 2003 (popravljeno) Mama ima compaq pasario... ne vem kaj, pa sem si kar njenega sposodil. Baterijo tudi imam, samo je noče polnit, oz je vedno prazna. Verjetno je fuč, mogoče kaj drugega? Je kriv neoriginalen polnilec? Zadeva dela, ima celo mrežno kartico (PCMCIA) in seveda modem. Nevem, zakaj bi bilo treba pc proč metat, če deluje. Sem si naračunal baterija 37.000, disk kakih 10, 15.000, mogoce 256mb rama, ki stane 10.000. Dobil bi notesnik, ki bi solidno deloval in bi stal 50-60 ksit. A je to veliko? Aja napajalnik sem ze dobil. Tudi zastonj..... Imel prijatelj dva. No če kdo ve za kakšen poceni disk ali baterijo, prosim. Popravljeno December 15, 2003. Popravil RoadKill
gec Objavljeno December 15, 2003 Opozori Objavljeno December 15, 2003 Zanima me, koliko bi stal kakšen rabljen disk (10 - 20 Gb), bi se dalo ugodno dobiti rabljen napajalnik in rabljeno baterijo? Zanima me tudi, a se splača kupiti rabljeno, ali je možnost izrabe in okvare precej večja kot pri novem? Kakšne bi bile cene teh rabljenih komponent? Nova baterija namreč stane 37K sit. In tudi ostalo ni poceni.... Prosim pomoč. Hvala. Rabljen disk? Ne nikakor. So novi dovolj poceni pa se garancijo maš, ker pri rabljenem je lahko na novo low level formatiran samo toloko da kao dela, ko pa v polni pogon vržeš pa začne sranje delat .... pol pa živci trpijo. Skratka rabljenih komponen se ne splača rabljene robe za notebooke kupovat. Kot je Ice rekel v a se dobijo ze za vcasih smesno ceno novi. Malo v media markt ali saturn ali pa kar v metro poglej.
RoadKill Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 Hvala za odgovor. Vseeno bi vprašal sledeče: Našel sem ponudnika za 20Gb Hitachi disk. Cena je nekje okoli 15.000 in ima še 14 mesecev garancije. Cena novega podobnega diska je kolikor je meni znano nekje od 25-30.000 sit. Je ponudba ugodna? Ali je res rabljeno "za en drek"? Aja pa še to: Kako do biosa računalnika, in kako se baterija kalibrira? Hvala.
SiR Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 oz je vedno prazna. Verjetno je fuč, mogoče kaj drugega? Je kriv neoriginalen polnilec? Zadeva dela, ima celo mrežno stal 50-60 ksit. A je to veliko? Aja napajalnik sem ze dobil. Tudi zastonj..... Imel prijatelj dva. No če kdo ve za kakšen poceni disk ali baterijo, prosim. pri prenosnikih RAM načeloma ni tolk poceni, kot pri namiznih PC-jih... pa še vprašanje, če ti bodo lahko sploh dobavili za tako star model .... glede diska - novi 30 GB (za katerega ni nujno, da ti bo deloval v mašini!), stanejo 25-30 jurjev. Okol rabljenega - ni nujno, da bo delal... pa še nikol ne veš, kaj se je z diskom doslej dogajalo, ali je že kake simptome crkovanja manifestiral ... če pa želiš tisto "garancijo", pazi, da dobiš zraven račune in ustrezno dokumentacijo . glede filanja baterije in napajalnikov: a kolega ti je dal neoriginalnega ali originalnega? A notebook pa dela, al kaj, z tem napajalnikom?
SiR Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 Hvala za odgovor. Vseeno bi vprašal sledeče: Našel sem ponudnika za 20Gb Hitachi disk. Cena je nekje okoli 15.000 in ima še 14 mesecev garancije. Cena novega podobnega diska je kolikor je meni znano nekje od 25-30.000 sit. Je ponudba ugodna? Ali je res rabljeno "za en drek"? Aja pa še to: Kako do biosa računalnika, in kako se baterija kalibrira? Hvala. veliko navodil lahko najdeš na strani za podporo za tvoj model. poglej, kdo je izdelovalec, (compaq verjetn), potem pojdi na stran od compaqa, ki se zdaj imenuje HP (www.hp.com), probaj najdt Support, pa natančno oznako modela si zapiši, in potem išči tam... zihr bo kaj pisal kje, kako do BIOSa pridš.
softi Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 ram je dosti drazji.diski tudi niso poceni, pa dobavljivost obojega je zelo vprasljiva. ce dela tak karsen je ok, ce ne pozabi.
RoadKill Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 Drugače notesnik dela, brezhibno - no ja. Na začetku pokaže opozorilo, da je disk v nevarnosti, pritisnem F1 in nadaljujem, kot da ni bilo nič. Prej se to ni dogajalo, potem sem pa scandisk pognal in voila - na začetku javi napako. Po moje so bad sektorji, ki jih je scandisk odkril krivi za opozorila pri zagonu. Ja napajalnik ja original, baterija je očitno fuč, ram se dobi brez problema Sdram 100 Mhz, 144 pin. Ima pa dva slota, s skupno kapaciteto 512Mb. Cena okol 15ksit oz. če ne paše standarden, okoli 25ksit. V vsakem primeru se ga dobi. Vprašanje je, kaj je dejansko narobe, če ima disk bad sektorje? Ali lahko to vpliva na delovanje mašina. Namreč razmišljam, da bi disk mogoče obdržal, ram bi dokupil (64 imam +256 =320Mb, kaj je solidno), zadeva v bližini "štekerja" pa dela normalno. Torej P III 500mhz (pri varčevanju 250mhz - speedstep), 320mb rama 6gb disk, cd rom, modem, .... A je takšna konfiguracija dovolj za udobno delo v win xp + officeXp okolju (pri MSu pravijo da je). Torej kaj ne narobe z diskom, če ima bad sektorje, kaj to dejansko pomeni? Hvala. p.s. vidim, da se stroški res vratolomno povečujejo. Bolje novega kupiti ;)
perimund Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 bila sta 100 in 200 mhz en je bil 15k en 25k jih ni vec. :cry: prepozno dobil tipa.. bo pa mel se kaj takega tako da bom pisal ce bom taprav cas ujel. :OK:
SiR Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 bila sta 100 in 200 mhz en je bil 15k en 25k jih ni vec. :cry: prepozno dobil tipa.. bo pa mel se kaj takega tako da bom pisal ce bom taprav cas ujel. :OK: vsem, ki bi razmišljali o takih starih jetrih pa iskreno svetujem, naj ne mečejo dnarja stran s takimi nakupi ... tolk stari prenosniki imajo totalno za kurac LCD-je vgrajene, na katerih hitro pustimo viset svoje oči, so prepočasni za karkoli normalnega delat, itd. ...
RoadKill Objavljeno December 16, 2003 Opozori Objavljeno December 16, 2003 (popravljeno) Super prosim. @ SymRu: se delno strinjam. sam sprašujem zato, ker sem notesnik dobil zastonj. Trenutno dela brez problemov (Win 98) a z omejitvijo - ni uporabne baterije. No res monitor je bolj češki TFT, 13,3" xga in prenese 1024x768 - pa lupo zraven rabiš, da ikone vidiš :lol1: Prosim vas povejte mi, kaj pomeni bad sektor. Na netu sem prebral, da se jih da z nekaterimi orodji celo odstraniti. Tudi če so, so fatalni? Jih bi morebitno formatiranje odstranilo? Je možno, da scandisk naredi napako pri zaznavanju? Lepo prosim. Hvala. Popravljeno December 16, 2003. Popravil RoadKill
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se