Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

to je fizična poškodba zapisovalne površine diska in ni popravljiva, je le softversko izločljiva in pa precej nalezljiva

Objavljeno
Super prosim.

@ SymRu: se delno strinjam. :

Prosim vas povejte mi, kaj pomeni bad sektor. Na netu sem prebral, da se jih da z nekaterimi orodji celo odstraniti. Tudi če so, so fatalni? Jih bi morebitno formatiranje odstranilo? Je možno, da scandisk naredi napako pri zaznavanju?

moje menje o starih jetrih je šlo na tiste 100 in 200 MHz mlinčke. Tisto res ni več za kakršnokoli resnejšo rabo.

Tvoja mašinca pa čisto okej - če bo le delala in stroški ne bodo previsoki... Moraš vedet, da za nekaj malega čez 200 tisočakov dobiš že novo novcato mašinko z garancijo, novim akumulatorjem in podobnimi heci, da o bistveno boljši vgrajeni tehniki niti ne govorim ...

TFT XGA 13" je še v redu. Kakšni starejši prenosniki imajo še pasivne matrike - tam so zasloni tako v pizdi, da vidiš za kazalcem miške 10 cm dolg rep (kot pri kometu), da o neenakomernosti osvetlitve in podobnih forah niti ne govorim.

Bad sectorji sami po sebi še niso nevarni, razen, če se hitro množijo (iz tedna v teden). To lahko pomeni, da bo disk kmalu crknil. Nazaj pridobivati jih je brezveze, lahko pa probaš s kakšnimi low level format fintami. JAz se tega ne bi loteval, niti nisem ziher, ali se to danes še dela ali ne.

Pri disku bodi pozoren tudi na kakšne hecne zvoke. Ko enkrat začne trokirat, tudi zatrokira!

Objavljeno

PS: če ima fuč baterijo in nima napajalnika - kako si ga pa sprobal, da praviš, da dela drugače brezhibno?

Tisto kar lahko dela brez napajalnika in baterije, počne brezhibno.

:D

Objavljeno

zame je stvar zakljucena. sem se drugace odlocil. hvala vsem za pomoc.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Problem.... hud. Nabavil ram (256 + star64), drug disk 20gb, zdej pa ne morem sistema gor naložit. Zakaj? Disk sem formatiral (naštimal particije+format) pa ne morem naložit ne 98 in ne xp windows, zakaj? kje bi lahko bil problem? Prosim pomoč. A je lahko to zaradi rama, ali pa zaradi diska?

:?

Objavljeno

Evo, win98 instalacija se prekine in na ekranu se mi izpise tole:

Standard mode: Fauld in MS-Dos Extender.

EC=5304 CS=0053 ......

in podobno.....

Standard mode: Bad fault in MS-DOS extender.

Fault: 000D Stack dump : 0324 0000 0070

Raw Fault Frame: EC=5304 Ip=244B ......

Zahteva restart, a se v ponovnem startu nic ne spremeni.

Any IDEAS?

Objavljeno

Na netu najdi in si dolstankaj memtest86

Pusti čez noč

Če zjutraj ne javi nobene napake, je možnost, da RAM dela.

Najdi na netu diagnostični progi za tvoj disk... pa dej full test.

Vse to ima že ultimate boot CD, ki si ga lahko nekje dol stankaš (zastonj seveda), pa če ima tvoja zadeva bootable CD enoto. Tega CDja je ene 60MB, tko da ne brskaš za vsako stvarjo posebej.

Če ti tole oboje naredi, probej menjat procesor. Sej ponavadi so čist običajni not, kolk pa košta en P1 al pa celeron...

Če je AMD pa prav da je mobile, še ni rečen da je res not mobile procesor (ane, Gugo?)

Če pa kdo ve za kakšen poceni PII/celeron delujoč notebook, nej pošlje PM. (poceni je do ene 40-45kSIT, baterije ne rabim (delujoče), samo da dela na 230V, mrežne, modemi, zvočne kartice niso obvezne, CD-ROM pa skor je).

LP

Objavljeno

Napako odkril. RAN ne štima. Kupil sem so simm 256mb RAM 133hmz (144 pin). in ne dela. moral bi biti 100 mhz. Mogoče ima kdo, kupim. 256mb al pa 128, če ne gre drugač.....

lp, RK

Objavljeno
Napako odkril. RAN ne štima. Kupil sem so simm 256mb RAM 133hmz (144 pin). in ne dela. moral bi biti 100 mhz. Mogoče ima kdo, kupim. 256mb al pa 128, če ne gre drugač.....

lp, RK

Lej... Če ne naredi ram testa, to pomeni da je ram fuč, al je pa plata fuč. V redkih primerih procesor.

Kolk MHz RAM je, sploh nima veze.... razen če bi moral bit 133, ti pa not zatlačiš 66 al pa jetra 100 MHz.

Če daš pa na 100 MHz vodilo 133 MHz RAM, pa more delat.

LP

Objavljeno
Lej... Če ne naredi ram testa, to pomeni da je ram fuč, al je pa plata fuč. V redkih primerih procesor.

Kolk MHz RAM je, sploh nima veze.... razen če bi moral bit 133, ti pa not zatlačiš 66 al pa jetra 100 MHz.

Če daš pa na 100 MHz vodilo 133 MHz RAM, pa more delat.

LP

Stromek.... :BUA: ....ne bo drzal.....ene plate delajo izkljucno samo na nazivni frekfenci rama..... :D

LP

Gugo B)

Objavljeno

lp, RK

http://www.elkotex.si/viking.php3

na tem linku si poišči ustrezni pomnilnik za tvoj prenosnik

lp

Objavljeno
Stromek.... :BUA: ....ne bo drzal.....ene plate delajo izkljucno samo na nazivni frekfenci rama..... :D

LP

Gugo B)

Gugec, ram je glup, dela na frekvenci vodila, ki jo pa določa plata.

Ima seveda zapečene tut svoje podatke, ampak večina plat jih ignorira, tiste pa, ki jih ne ignorirajo, jih znajo pa lepo izpisat (sandra, cpu-z ipd).

Kokr veš pa itak nekatere plate ne marajo nekaterih ramov (npr a7n8-karkol pa vemokaterivserami), to je pa tut prbližn vse... no ja, pa eno/dvostranske variante pa....

LP

• 4 let pozneje...
Objavljeno
se komu valja kje po kotih kaksen rabljeni notebook? rabil bi samo za obdelavo teksta in grafikonov v tekstu. kaksen 200+ MHz PII ali podobno mogoce? edini pogoj je, da HW deluje brez napake. ce se ima modem tudi ne bo slabo.

-> PM.

če še koga zanima rabljen prenosnik imam svojega naprodaj.

po pravici povedano je super stvarca!

IBM ThinkPad R40

Tip procesorja: Mobile Intel Pentium M 705, 1500 MHz

Sistemski spomin: 1280 MB (DDR SDRAM)

Grafična kartica: ATI MOBILITY RADEON 7500 3D-pospeševalnik: ATI Mobility Radeon 7500

Monitor: IBM ThinkPad 1024x768 TFT LCD

Zvočna kartica: Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801DBM ICH4-M - AC'97 Audio Controller

Trdi disk: IC25N040ATMR04-0 (40 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100)

Optični disk: HL-DT-ST RW/DVD GCC-4240N (DVD:8x, CD:24x/10x/24x DVD-ROM/CD-RW)

Tastatura: Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Miška: ThinkPad UltraNav Pointing Device

Mrežna kartica: Intel® PRO/100 VE Network Connection (192.168.2.11)

Modem: Agere Systems AC'97 Modem

Infravoros kontroler: Infrared Port

USB2 kontroler: Intel 82801DBM ICH4-M - Enhanced USB2 Controller [A-1] 2x

+ GRATIS optična miška za prenosnik, katere velikost je izjemno majhna (se ne dobi v Sloveniji in je NOVA!)

+ GRATIS namestitev operacijskega sistema Windows XP Professional z licenco tega prenosnika ali

+ GRATIS namestitev Ubuntu Linux 7.10

Cena PO DOGOVORU!!

Info na: 040 172 599

Objavljeno

Pozdravljeni!

Če kdo kupuje kakšne prenosnik, imam tudi jaz nekaj za ponudit. In sicer:

HP NC6000 ---->350€

-Centrino Mobile 1,4GHz

-14'' TFT LCD

-WLAN

-IR

-BlueTooth

-30GB HDD UltraFast

-RS232, RS485, 2xUSB2.0, S-VIDEO out, VGA out, ...

HP NC8000 ---->400€

-Centrino Mobile 1,6GHz

-15'' TFT LCD

-WLAN

-IR

-BlueTooth

-40GB HDD UltraFast

-RS232, RS485, 2xUSB2.0, S-VIDEO out, VGA out, ...

-Dvojna baterija zdrži 5-6 ur

Imam pa tudi nove HP Compaq 6720S, Cena 500€!

Za več Info na PM prosim !

Lp

Johnny

Objavljeno

Glede na to da so novi laptopi kar bolši od teh pod 500€, bi mogoče znal bit problem rabljene prodajat.

Objavljeno
Glede na to da so novi laptopi kar bolši od teh pod 500€, bi mogoče znal bit problem rabljene prodajat.

Se strinjam samo potrebno je pogledati vse skupaj: kvaliteto, starost ter za kaj se laptop uporablja.

Če je njegov namen Office potem vsakemu svetujem rabljenega, če pa je njegov namen Maya Studio potem vemo kje smo.

• 5 mesecev pozneje...
Objavljeno

A mi zna kdo pomagat. Prenosnik mi ob zagonu javi SGE401: Invalid kernel. System halted

Karkoli poskušam ne pomaga

Kakšen nasvet, ideja?

Hvala

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!