Skoči na vsebino

Goljufi ter lažnivi prodajalci

romans1

Priporočene objave

. Pogodbena določila v smislu videno-kupljeno in na tej osnovi nepriznavanje napak nima zakonske osnove.

Ravo tako nima zakonske osnove, da prodajalec kasneje krije škodo. Prodajalec krije škodo, le v primeru, da na pogodbi piše "prodajalec izjavla da motor dela brezhibno in nima prikritih napak".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se vedno ne upostevate dejstva da v nasem primeru je na pogodbo bilo napisano da motor ni bil poskodovan kar mislm da je nalbolj vazen..motorja namrec ne mores videti v kaksnem stanju je zato pa je bil dodan pogoj da motor--masina ni poskodovana. to je bilo napisano na pogodbo pa lohk pisete kar se vam srce pozeli..kdo pa prav da se kita ni opazil ce bi bil malo bol pozoren bi prebrav da je bil opazen. ne vem zakaj morem vse po dvakrat pisat--halllo-pogodba je bila krsena in kot sem zapisal je zadeva resena v prid kupcu. v tem primer ne velja po sistemu videno kupljeno.. namrec je bil dodan amadma.. :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...in kje je to določeno...v obligacijskem zakoniku sigurno ne...

Ni. je pa logično. "Jzd sm motor prodal, in se ga tako rešil. Ti si pa postal novi, pa čeprav nesrečni lastnik, pa nimsaš več kej hodt k meni jokat nazaj!"-tko to gre!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni. je pa logično. "Jzd sm motor prodal, in se ga tako rešil. Ti si pa postal novi, pa čeprav nesrečni lastnik, pa nimsaš več kej hodt k meni jokat nazaj!"-tko to gre!

zakon je zakon prek njega ne mores pa ce si bok :lol1: seveda je odvisno kako je napisen pogodba ce je po sistemu videno kupljeno potem ti ne more nobeden nic razen skritih napak za katere je bilo pri sodnemu izvedencu ugotovljeno da je prodajalec vedel za to. to pa pise v zakonu. ce ze zadeva pride tako dalec da gre na sodisce..

Popravljeno . Popravil romans1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakon je zakon prek njega ne mores pa ce si bok :lol1:

Preko in mimo zakona gredo nekateri kot za šalo, eni pa naj*bejo za vsako figo :hmm: to je problem gnile države :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

cak romans dj ti men povej recimo kako nj jst gvem da mam slb jerman pa valcke?razn ce vs jst narobe razumem pa je bla masina zaletena!icer pa motor ste probal pa bi lahk vidl da neki ne valja z masino razn ce niste probal pol ste pa idioti.sam se vedno ne vemo za ker motor gre pa kolk je bla cena mene to zanima k lahk je bla tut cena temu primerna

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dj ti men povej recimo kako nj jst gvem da mam slb jerman pa valcke?

Sej pa cutis ce jermen drsi al pa ce skace not ko speljes...ce ne pa odpres dekl tam pa pogledas...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

cak romans dj ti men povej recimo kako nj jst gvem da mam slb jerman pa valcke?razn ce vs jst narobe razumem pa je bla masina zaletena!icer pa motor ste probal pa bi lahk vidl da neki ne valja z masino razn ce niste probal pol ste pa idioti.sam se vedno ne vemo za ker motor gre pa kolk je bla cena mene to zanima k lahk je bla tut cena temu primerna

potrosen materjal pusmo prmer to ne steje.. stos je v tem da je bila masina mal po domace narejena-predelana..sej ko so ga probal je sov dober nobenih pripomb sam ko ga je serviser pogledu ga je pa glava bolela k je vidu kaj so nredil z masino..za kater motor gre pa kolk je biv pa tuki sploh nima veze..gre za to da masina ni bla zaletena bil je samo malo ruknjen spedaj sam zelo lepo postiman k se nebi upazil ce z prsztom ne drgnes pod plastiko.biv je na novo postrihan to pa ziher ne opazes kr tko uglavnem biv je k nov.

Popravljeno . Popravil romans1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni treba da kej veš... enostavno ni pomembno kera znamka je :D . Cena pa, glede na dobljeno sigurno ne primerna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj ma pa znamka motorja veze v tej temi :hmm: res nevem pa ti?

Itak da ima. Če je to runner al pa aprilia se takoj pozna če je bil štrihan na novo, neglede na to da je nov motor, zato k ima vsak tip motorja svoje "original barve".

In če ti kupš aprilio DITCH replica, mora biti ta v svoji original barvi, na pa srebrna ali podobno!

Cena---- Če je motor cenejši od ostalih se TAKOJ ve da je nekaj narobe! -lastnik bi se ga rad čimprej rešil! :P

Drugače pa ni čudno. Nekdo, ki se KAO spozna in ki KAO oblada motorje bi moral vedt kaj kupuje pa čeprav blo še kako nedolžno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Itak da ima. Če je to runner al pa aprilia se takoj pozna če je bil štrihan na novo, neglede na to da je nov motor, zato k ima vsak tip motorja svoje "original barve".

In če ti kupš aprilio DITCH replica, mora biti ta v svoji original barvi, na pa srebrna ali podobno!

Cena---- Če je motor cenejši od ostalih se TAKOJ ve da je nekaj narobe! -lastnik bi se ga rad čimprej rešil!  :P

Drugače pa ni čudno. Nekdo, ki se KAO spozna in ki KAO oblada motorje bi moral vedt kaj kupuje pa čeprav blo še kako nedolžno!

ja ni runner al pa aprilia :P

Popravljeno . Popravil GP ditech
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...

ne bom odpiral nove teme, ampak bom vprašal kar tu.

kupil sem skuter in naredil kupoprodajno pogodbo z tistim katerim mi je prodal skuter.

vendar problem je ta da ta prodajalec ni imel skuterja pisanega nase in naj bi ga kupil od njegovega bratranca. sedaj je oče govoril z bratrancem od prodajalca in ta pravi da tudi on ni pravi lastnik. :wacko:

ta prodajalec mi že en mesec obljublja da bo poslau dokumente in se izgovarja, a jih ne pošlje.

kako naj pritisnem na tega tipa, saj se mi nonstop laže in se izgovarja.

kupoprodajno imam pa napisano!

policija kaj lahko pomaga?

prosim za odgovor in LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!