Skoči na vsebino

Zimske gume

Jebediah

Priporočene objave

torej..ne vem točenga datuma..od kdaj pač morajo met avtomobili obvezno zimske gume (ga kdo ve?)

kako je pa to na skuterjih, a lahk kdo kej teži če se še vozm, kar se še?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kako je pa to na skuterjih, a lahk kdo kej teži če se še vozm, kar se še?

:lol1: kašne so že zimske gume za skutrja (joke)

pomoje jih ni treba menat,lahko se vozš mensezdi da ni predpisa

Popravljeno . Popravil GP ditech
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Em....kaj ti se gres kolko postov odpres v tednu dni???Daj nena odpiraj neki tem brezveznih no.....Vezizico si daj okol gum pa se idi vozit :lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce sem prov razumel torej ni keca v zimskih gumah, ampak v ustreznosti gum za zimo.........

predpis se mi zdi da je 1mm poleti ter 2 al 4 (nism zihr) pozimi................

zelo dobra zimska guma na skutercku je pa vsaj zame sava MC20 Monsun

so pa tud prov kao zimske gume MC17 in MC19, sam so mal bl cudnih dimenzij.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 al 4 (nism zihr) pozimi

ssh, zdej se vozm ko po jajcih, k najbrž mi zadnja guma ne ustreza niti pravilom poletja ;)) :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ssh, zdej se vozm ko po jajcih, k najbrž mi zadnja guma ne ustreza niti pravilom poletja ;)) :devil:

a dej no ne me hecat :lol1: . dej mi povej enega ki se sedaj ne pele kot po jajcih? itak ne mors druzga pricakovat, gume so narejene za delovno temperaturo nad 60°, asvalt ma pa zdej par stopinj nad niclo. dej 3x premisli, preden odpiras novo temo, ne pa da se folk smeje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj ni tako falil s to temo. Letos je japonski proizvajalec gum IRC predstavil skuter gumo, ki so jo razvili posebej za vožnjo v snegu. Profil ima oblikovan podobno kot avtomobilske zimske gume; to je z ogromno lamelcami. Vendar je res namenjena samo za zimsko vožnjo, saj je obraba lamelc v suhem zelo velika. Dobiti se jih da zaenkrat samo v Švici.

Drugače pa ima tudi Heidenau eno posebno varianto gume za zimo, mislim da se imenuje Snowtex ali nekaj podobnega. Razvili so jo pa baje zaradi tega, ker se ogromno Nemcev celo leto vozi z skuterji.

Se pa strinjam z PSI_hunterjem, da se da z Savo MC20 fajn vozit tudi pozimi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj ni tako falil s to temo. Letos je japonski proizvajalec gum IRC predstavil skuter gumo, ki so jo razvili posebej za vožnjo v snegu. Profil ima oblikovan podobno kot avtomobilske zimske gume; to je z ogromno lamelcami. Vendar je res namenjena samo za zimsko vožnjo, saj je obraba lamelc v suhem zelo velika. Dobiti se jih da zaenkrat samo v Švici.

Drugače pa ima tudi Heidenau eno posebno varianto gume za zimo, mislim da se imenuje Snowtex ali nekaj podobnega. Razvili so jo pa baje zaradi tega, ker se ogromno Nemcev celo leto vozi z skuterji.

Se pa strinjam z PSI_hunterjem, da se da z Savo MC20 fajn vozit tudi pozimi.

A mas mogoce kksno slikco profila? k me prov zanima profil ...

A mogoc ves tut kolk bi prsle te gume?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A mas mogoce kksno slikco profila? k me prov zanima profil ...

A mogoc ves tut kolk bi prsle te gume?

no tud mene zanima profil, tko da če kdo najde kje kakšno slikco naj jo kr tle gor da........če bodo sploh v sloveniji za kupit bo cena verjetn mal višja od malo boljših "letnih"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slika gume je v reviji, ki sem jo pozabil v službi. Jo bom drugo leto poskeniral in dal gor.

oh ne zdej bo treba do druzga leta čakat :angry:

:lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo slikce IRC-jeve gume za sneg. Imenuje se Urban Snow. Slika je iz nemške revije o skuterjih Motoretta.

post-18-1073331459.jpg

Popravljeno . Popravil BONO
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sej zihr so ful mehke ce so zimske

ja sej za to pa pravm da bi rd to mehkobo otipov :)

Drgac pa ne zgledajo tok slabo ... profil ni nvm kolk lep ampak se mi zdi da bi mogle bol drzat ko navadne gume :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nevarn je da jih ne zazges, ko je asvalt bl topu, ker pol rata guma trda

:kva2: kaj :kva2:

a pol če burn out nardiš ne sam da gumo znucaš :BUA: ampak kr se segreje pol ne drži več tolk k se shladi :?

:xx: če sm prov razumu :? :blink: :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:kva2: kaj :kva2:

a pol če burn out nardiš ne sam da gumo znucaš :BUA: ampak kr se segreje pol ne drži več tolk k se shladi :?

:xx: če sm prov razumu :? :blink: :xx:

poleti ima asvalt 25°C in vec, zato so delovne temperature gum dokaj visoke (najnizjo delovno temperaturo ima sava soft racing okrog 60°C), pozimi je temperatura asvalta bistveno nizja, zato so zimske gume prilagojene za te temperature (mislm da zimske gume pridejo v postev toliko casa dokler ima asvalt DO 10°C ce se ne motim..). kaksna pa mislis da je razlika med zimskimi in letnimi gumami? vecinoma v trdoti + profil, zato je pa treba pri avtih obvezno menjat gume. ce mas pa pozimi ko je mrzu asvalt letne gume pa itak nc ne drzi ampak gre vse naravnost alpa pocez. Ce se pa poleti vozis z letnimi gumami je pa moznost da jih "zazges", to pomeni da zaradi previsoke temperature asvalta guma rata TRDA, zato se pa menjajo gume pri avtih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!