Skoči na vsebino

Iz 50 na 125 - kaj priporočate


MotoRossi

Priporočene objave

Tomozuki glede bolečine v rokah na 125cc cestaku morm tud jst reč da me na mojmu mitotu nikol niso dlani bolele. Edina enkrat k sm ga testiru pa sm spelu, motor nabil do 11000 obratov pa se ustavu. Tko sm ponovu ene 30x in takrt priznam da nism rok čutu. Pa glede tega da morš staln šaltat do 130km/h je res ampak maš tud velik večji pospešek od 125cc skuterja. Drugače sm pa namest skuterja, raj kupu cestaka ravno zato ker ima menjalnik. Menjalnik na motorju je pa itak tko kokr pr avtu. Ročni:Bolši pospešek, višja končna; Avtomatski: slabši pospešek, slabša končna.

Pa teb je runnerca pila 5l. Men mito pije mal več pa je tud občutno hitrejši.

Tko da majo tud cestke neki prednosti pred skuterji, da ne govorimo o bolših zavorah in okvirju.

Popravljeno . Popravil gapi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js stavim na Gapija. .)

Tomozuki, prevec casa bi mi vzelo, ce bi nasteval vse prednosti pravega motocikla pred skuterji (le zakaj se maksiskuterji niso ze prej uveljavili??), sploh pa se mi zdi brezveze uveljavljat svoj prav, k itak nikol ne pridemo do cilja. ti mej skuterja, ce hoces tud celo zivljenje, dejstvo pa je, da je to skuter, in ne motocikel, in da to ni to. k pravis da s cestaki ni za it kam dlje, js sm ze sou, pa nism cutu cist nobenih posledic (razen orgazmicnih uzitkov med ovinki, in pa prazno denarnico na bencinski crpalki), ce gres pa s sesalcem pa itak popizdis od tizga UEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, gre pa nikamor, da se mors urnk matrat da ga sploh na 100 dobis, da cez ne recemo (sm omenu, da mam js pri 125 kubikih dobrih 6 sekund do 100?????), da stabilnosti in protivetrne zascite (in s tem udobja) pri 140 (pa sej itak originaln ne gre tolk) niti ne omenjam (BTW, pr moji mofi tud pri 185 ne cutis nic, ampak res CIST NIC vetra!!).

govori svoje, js bom pa svoje. ayde.

LP, Z. .)

edited: glede stroskev, ce mas supersport motocikel tud to neki pomeni. sploh pa sem prej omenjal tud vse druge motocikle, ne sam SS. pa glede Grobnika - ce primerjas tekmovalne specialke cestake in tekmovalne skuterje, al pa mogoce stock SS in stock skuterje... ...ma nebi raj o tem... :lol1:

Popravljeno . Popravil Zok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

k si napisu, da bi se rad tud kam dalje peljal definitivno kupi neki za šaltavat........k če se boš po avtoceti pelal, pa non-stop gas tišal, lahko še od dolgega cajta zaspiš, pa povzročiš nesrečo :afro1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

gapi:vabljen na drag race med tvojim mitotom pa mojo 180

Ej ni problema. Sam šla bova nekje drugje ne tm na tistmu parkircu ker se jst ne mislm na koncu skantat na tistmu pesku.

Sam pomoje bo mojih 6sec do 100 vseen dost za tvoj motor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala vsem za vaša mnenja, ampak 'šaltač' žal odpade.

Pa ne zato, ker bi mrzlil šaltanje (še kako rad bi ga imel) ampak za 400k sit NE dobiš motorja starga okoli 2-3 leta. Cestaš itak odapade, kak KMX, DT žal odpade, ker to mal premalo gre (vem sam za DTrko .. 110 po števcu :? .. edino ne vem če še ima to kake blokade not).

Pa kar mi je glavno. Skuta ma plac pod ritjo. Vržeš not pa je. Ne rabiš kufra, ki men izgleda ful grdo ...

..

Sicer pa - a je že kdo kupo 175cmm kit od Polinija za te mašine? Zanima me cena, pa vzdržljivost. Ker če pogeldam da ima motor potem okoli 24-25PS (kit, izpuh, variator) bi to moglo it že en 150 realnih. To pa je čist OK :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

od malossija kit je hujsi. dobis tut do 30 konjev ce menjas kit + auspuh + 25mm, koncna hitrost je pa z drugim prenosi mal vec k pa 150-160km/h realno, pa nabijes use endure v koncni pa v pospeskih tut (izjema bi ble samo tiste nad 30 konji). cena kita je 234eur, auspuh 332 eur (MHR!!!) fergazer 116eur. marsikateri cestni motor bi se mogu HUDO potrudit da bi te do 130km/h nazgal. samo vprasanje je pa kdaj bos ti 150 ustavu :hmm:

Aluminum cylinder with high festival chrome/Nicasil course for high durability and best termische characteristics. Very torque strong and altagstauglich. achievement sow prey ca. 20PS. In the 125cc motors, the Hubraum raises itself to 174cc. The 180ger models must live with loss of 2cc and a performance improvement of ca. 1-2 HP come out. With the corresponding components as well as 25mm carburetor, Vario, Racingauspuff can be got up to 30 HP and Endgeschwindigkeit until 150-160 km/h out of the motor. The Kit becomes inclusive density sentence, piston and head delivered. After installation, the head nozzle of the carburetor should be adapted (ca. 5-10 numbers larger) and a spark plug related to suitable warmth value become (zB. Champion N3C)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vem sam za DTrko .. 110 po števcu :? .. edino ne vem če še ima to kake blokade not

130-135 km/h, 8-8,5 sekund iz mesta do stotke in 24-28 konjskih moci pa res... ...odvisno od letnika... :doze: cez 140 pa itak nubena 125 cc endura ne gre... .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne vrjamem. s cestakom lahk bols zastartas, k te ne mece na zadnga, da o moci (35 hp) ne govorimo. sploh pa ce znas pod kuplungo zastartat, pol pa itak. :doze: masa je pa tu nekje (mogoc ma Mito kakih 10 kil vec). .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Zok: na runnerju 180 s kitom te tut ne bo na zadnjega vrglo, ce se mal naprej nagnes, to ni racing zip k ma 60 kg :)

si ze pelu kdaj cestaka 125 cc 2T s 35 konji?? kak je bil obcutek?? :D verjem, zastartas NA POLNO, pa te ne dvigne na zadnega. mito je nizek k nevemkva, runner pa te ze 125ka dviguje da je ze kr brezveze.

ma sj je brezveze se kregat, nej probata, pa bomo vidl, sam js se vedno pravim da runner nima sans.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zok ti pa pojma nimas¸jst se nobene runnerce 125/180 nism vidu da bi jo kr samo od sebe metal na zadnga jo mors sj mal ruknt

ce pa ze stavte pa poberite se dnar pa zmagovalec dobi izkupicek

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zivijo jest za dnar ne grem dirkat. Tud za kšn respekt al pa kej tazga ne grem dirkat. Tuki bova pač sam mal za foro štartala tko da se ne bom sekiru če zgubim, pa tud ne bom nevem kakšn car če zmagam.

Drgač je pa moj mito odblokiran.

Popravljeno . Popravil gapi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jst se nobene runnerce 125/180 nism vidu da bi jo kr samo od sebe metal na zadnga jo mors sj mal ruknt

jest tut ne :hmm:

@zok pelu sm aprilio rs 125 z giannellijem+drug fergazer pa ga ni dvignlo. sploh to nima veze. jest sm sam reku da se ti runner 180 ne dvigne s kitom+fergazer+auspuh

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!