Amper Objavljeno Februar 19, 2005 Opozori Objavljeno Februar 19, 2005 Hupa je ponavadi zelo velik porabnik, zato imajo alarmi svoje piezo sirene, ker so zelo glasne in porabijo malo energije. Lp
Leteči Objavljeno Februar 20, 2005 Opozori Objavljeno Februar 20, 2005 Evo situacija je takšna da sem priklopil izhod na hupo vendar je očitno njena frekvenca ravno taka da mi zafrkava alarm , kajti ko se sproži ga lahko ugasnem edino da odklopim kabel in baterijo, na daljinca ne jebe sploh. Sem pa potem dobil eno piezo sireno ki je glasna ko vrag in zadeva čist OK funkcionira. LP Leteči
bmw Objavljeno Februar 20, 2005 Opozori Objavljeno Februar 20, 2005 čimprej menjaj alarm in ne kupuj poceni jajc za varovanje svojega motorja......
Leteči Objavljeno Februar 20, 2005 Opozori Objavljeno Februar 20, 2005 In čemu, če bi se dalo izvedet ker jaz sem s tole škatlico povsem zadovoljen.
Port Folio Objavljeno Februar 20, 2005 Opozori Objavljeno Februar 20, 2005 Ne pozabite zmontirat še dodatne štekerje na konjiča, da se ga ne da prižgati brez njega, k vedno ga ziher ne zaklepaš! Pa šteker skrij oz. lahko ga tudi naštelaš, da se ga tudi sname dol in ga imaš s seboj! LP P.S. Tako kot pri avtomobilih-vsaj za tiste, ki ste to že imeli narejeno!!! samo dodatna IDEJA
Jurij Objavljeno Februar 24, 2005 Opozori Objavljeno Februar 24, 2005 sem mal poškilil po zgornjih linkih o "varnosti in varovanju" motorja... pa sm pršu do zaključka, da če že skrivamo motorje pred "potencialnimi" tatovi in jih po prihodu domov zapremo v garaže, zastiramo okna mašimo ključavnice :wacko: in podobne ekstreme.. zakaj potem človek da na internetno stran (ponosno) sliko svojga konjiča, v osebnem profilu/kontaktu pa razne telefonske/e-maile/naslove/priimke/linke ipd... skor tko kot da bi direkt reku "tole mam, dobi se pa tuki"... zgolj v razmislek komu, ki ima to kombinacijo... pa ne da bi hotu solit pamet.
Jure Objavljeno Februar 24, 2005 Opozori Objavljeno Februar 24, 2005 Na to pa še nikoli nisem pomislil. Imaš prav. No tu na motosvetu v profilu niti ni tako bistvenih podatkov, le kraj bivanja, vendar sem videl že nemalo domačih strani s slikami motorjev, naslovom lastnika in s vsemi pripadajočimi podatki, prav tako je situacija podobna na staneh nekaterih motoklubov, kjer predstavljajo svoje člane.. Verjetno se res splača biti malo previden in ne napisati vsake podrobnosi na javno internetno stran..
bmw Objavljeno Februar 24, 2005 Opozori Objavljeno Februar 24, 2005 In čemu, če bi se dalo izvedet ker jaz sem s tole škatlico povsem zadovoljen. ← glede na to (kot opisuješ),da ne moreš izklopiti alarma, če imaš priklopljeno sireno motorja mi jasno kaže, da zadeva nima roll kode......kar pomeni, da ti vsakdo lahko sname signal z navadnim graberjem....
Leteči Objavljeno Februar 25, 2005 Opozori Objavljeno Februar 25, 2005 Eh malo sem se nerodno izrazil, jebejo ga vibracije ki jih povzroča hupa. Res nima spremenljive kode ampak nič zato ker imam alarm samo toliko ko kam grem na kako pot in ko greš spat da ga slišiš če kdo palamudi okoli tvojega motorja. Itak nobeden ne ve da je alarm gor se ne opazi niti ob vklopu (smerokazi, piskanje). Zarad alarma ti ga vseeno ukradejo, to jim ni ovira edino kar je lahko ti malo bolj mirno zatisneš oči. Proti kraji imam druge ukrepe ki so bolj učinkoviti. LP Leteči
ixs Objavljeno Marec 4, 2005 Opozori Objavljeno Marec 4, 2005 Ne pozabite zmontirat še dodatne štekerje na konjiča, da se ga ne da prižgati brez njega, k vedno ga ziher ne zaklepaš! Pa šteker skrij oz. lahko ga tudi naštelaš, da se ga tudi sname dol in ga imaš s seboj! LP P.S. Tako kot pri avtomobilih-vsaj za tiste, ki ste to že imeli narejeno!!! samo dodatna IDEJA ← ejga kje se pa dobi takšen šteker! Se opravičujem ker nisem prebral celega topica ker enostavno ne utegnem ampak ali je bilo kaj govora o alarmih, ki se jih dobi pri nas!? Obstaja namreč kar nekja ponudnikov tovrstnih napravic!!!
Leteči Objavljeno Marec 4, 2005 Opozori Objavljeno Marec 4, 2005 Dobiš ga v HTE, JUST in podobnih elektro trgovinah. Pa malo pazi na amperažo LP LEteči
simonsi Objavljeno Marec 4, 2005 Opozori Objavljeno Marec 4, 2005 Jaz se na svojo makino namontiral mini ključavnico na ključek in kontakte od ene 486-ke. In deluje prav fajn :)
Leteči Objavljeno Marec 4, 2005 Opozori Objavljeno Marec 4, 2005 kontakte od ene 486-ke. In deluje prav fajn :) ← SAm da ne bo ognja
#46# Objavljeno Marec 4, 2005 Opozori Objavljeno Marec 4, 2005 Jaz mam tud xena ključavnico z alarmom in mi super dela! stala pa je okrog 100 eurov
simonsi Objavljeno Marec 6, 2005 Opozori Objavljeno Marec 6, 2005 SAm da ne bo ognja ← Zenkrat dobro kaže. Ni tolk ubogo kokr se sliš. Tist amper al dva bo pa že zdržal.
dzlak Objavljeno Marec 23, 2005 Opozori Objavljeno Marec 23, 2005 Živjo! V kratkem se bom preselil v večstanovanjski blok z varovanjem in malo preverjam variante, kje bi lahko imel svojo ljubico pa me zanimajo še vaša mnenja. 1. Kolesarnica (+dostop, -baje prepovedano, ni možnosti za priklenitev z jeklenico) 2. Garažni boks v kleti (+ lokacija ob vhodu iz bloka v garažo, omejen dostop le stanovalcev s ključi in dalincom za garažna vrata, možnost priklenitve na hidrantno cev, -dosti na očeh, daleč od stanovnja, ni možnosti posebne ograditve) 3. Posebni prostor v garažni etaži, nekakšen no-mens-land, ki bi se ga dalo zapreti (+ v bistvu ločena garaža v garaži, daleč od oči, možnost vsakršne izvedbe dodatnega varovanja). 4. Kletni prostori s predelavo (+dostop, -baje prepovedano) :? :? :? :?
Ice Objavljeno Marec 23, 2005 Opozori Objavljeno Marec 23, 2005 ce se ne motim je to v tej temi ze nekdo omenil ali prilimal sliko. dobijo se "boxi" za motorje ki so namenjeni ravno vgraditvam v vecje garaze.
dzlak Objavljeno Marec 23, 2005 Opozori Objavljeno Marec 23, 2005 ce se ne motim je to v tej temi ze nekdo omenil ali prilimal sliko. dobijo se "boxi" za motorje ki so namenjeni ravno vgraditvam v vecje garaze. ← Če kdo najde ta post se priporočam. sam sem namreč prebrskal že večji del foruma, udi z iskalnikom, pa nisem zasledil nič takega. <_<
Ice Objavljeno Marec 23, 2005 Opozori Objavljeno Marec 23, 2005 sem danes nekaj iskal po googlu pa ali nisem napisal pravega naziva ali..... v glavnem nic nasel, spomnim se pa, da sem to ze videl in da obstaja. to je ene vrste kletka, kamor porines motor in cez zaklenes se debelo cev. ker je zadeva se fiksirana na tla je tudi premakniti ne mores.
dzlak Objavljeno Marec 23, 2005 Opozori Objavljeno Marec 23, 2005 sem danes nekaj iskal po googlu pa ali nisem napisal pravega naziva ali..... v glavnem nic nasel, spomnim se pa, da sem to ze videl in da obstaja. to je ene vrste kletka, kamor porines motor in cez zaklenes se debelo cev. ker je zadeva se fiksirana na tla je tudi premakniti ne mores. ← No jaz sem neki našel. Si mogoče mislil tole? http://www.secure-a-bike.com/
Ice Objavljeno Marec 23, 2005 Opozori Objavljeno Marec 23, 2005 priblizno. tisto kar sem jaz videl je bila dobesedno kletka, se pravi sipke visine ca. 1,0 m, prostora za en motor in se dodatna sipka cez sedez, da ga ne moras odnesti. zgleda pa tole bolj uporabno, ker je se pred elementi motorcikel zasciten.
Sajo Objavljeno Marec 29, 2005 Opozori Objavljeno Marec 29, 2005 Jaz sem na mojga namontiral alarm z dvosmerno komunikacijo kar pomeni da mi piska tudi daljinec če se vklopi alarm, alarm ma en mali miljon funkcij med drugim tud to da ima možnost tihega alarma kar mi je še posebaj všeč za doma, ker lopov ne ve da je sprožil alarm in ga imam cajt it na dvorišče pričakat. In pa imam še en senzor gibanja ki je nastavljen tako da ko se nekdo preveč približa sedežu vklopi alarm, in pa če mi že lopov spelje motor in ga slučajno še vidm mu lahko ugasnem mašino do razdalje dobrih 300m. Alarm ima domet okrog 800m sprejema in okrog 300m oddajanja. Sam alarm sicer ni bil poceni je pa vreden svojega denarja in pa podobnega še nisem nikjer zasledil, seveda ima vse tiste funkcije da spreminja kodo pa frekvenco pa kaj vem kaj še. Čez zimo pa je motor v veži na toplem nanj je priključen vzdrževalec akumulatorja in vklopljen, v sobi zraven pa spita tast in tašča ki imata že po defoultu rahel spanec.Tko da mislim da sem naredil maksimalno za zaščito.
bLuZoNdEr Objavljeno Marec 30, 2005 Opozori Objavljeno Marec 30, 2005 (popravljeno) Lahko kaj več poveš od tega alarma (cena, kje se ga da kupit,... )? Lahko tudi na PM. LP Popravljeno Marec 30, 2005. Popravil bLuZoNdEr
Sajo Objavljeno Marec 31, 2005 Opozori Objavljeno Marec 31, 2005 No jaz sem ga kupil na Ebayu prišel me je približno 60K sit, končna cena kar imam zmontirano pa je okrog 75K sit, imam namreč še ene dodatne senzorje in malo dražji alarm ki ima nekaj več funkcij, ki jih sicer niti ne rabiš, samo jaz sem bolj mahnjen na gizmote pa mora imet čimveč funkcij. Imam pa enega doma, ki ga prodajam za 35K sit če te zanima se lahko slišiva je pa zelo podoben mojemu le da nima nekaj funkcij, recimo daljinskega vžiga motorja, avtomatskega izklopa alarma če se približam motorju,javljanje da ne lovi signala motorja( da si predaleč stran od motorja) prosti kanal za daljinski vklop poljubne naprave... no teh malenkosti nima ta alarm ki ga prodajam, ampak tega niti ne rabiš, če nisi mahnjen na gizmote. Upam da sem ti pomagal, sicer pa pojdi na eba in vtipkaj two way car alarm, pa ti jih bo ven nametalo celo morje.
šoško Objavljeno Marec 31, 2005 Opozori Objavljeno Marec 31, 2005 Očitno bo treba motor bolj zaščitit......U lock bo v prihodnosti prišel na seznam :OK: Je pa zanimivo videti kako to da so U locki tolk močnejši oziroma jih je težje zlomit :doze:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se