Skoči na vsebino

Brkiću 30 let

Jure007

63 članov je glasovalo

1. 1.

• a) Je kriv
      42
    • b) Ni kriv
      2
    • c) Ne vem
      19

Priporočene objave

js mislim da bi blo tega andreja treba izklopit k skos pametuje

jst pa mislim da ne.....pametnuje pa lahko saj se očitno zastopi v pravo....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Damijan glede mučenja živali pa tole: Dokler bodo obstajali ljudje, ki lohk mučijo nemočna bitja do takrat bo svet takšen kot je. In dokler družba ne bo reagirala in bila pozorna na takih mučiteljev do takrat se bo vedno znova vsa vesoljna Slovenija čudila kako lahko pride do tega, da mladoletniki zmaličijo brezdomca. Negativen odnos do žival pove marsikaj o ,,bolani,, psihi mučitellja in iz tega nikoli ne pride nič dobrega. Medtem pa naj poudarim, da niso vsi ,,zločinci,, slabi do živali, medtem ko mislim, da so vsi mučitelji živali slabi tudi do ljudi.

Povedal sem, da ne odobravam mučenja živali in se glede tega strinjam s teboj.

Le smrtna kazen za to se mi zdi malo preveč (kar precej).

Strinjam pa se tudi z Andrejem, saj ima marsikateri lastnik živali svojo žival veliko "raje", kot ljudi okoli sebe...

Pa pustimo to, saj smo zašli iz teme

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. Sistem kazni je že postavljen, prebereš si ga lahko v Kazenskem zakoniku.

2. Še eden ki povezuje obsodbo z volitvami (?! :xx: ) Človek božji, povej mi a ti na volitvah voliš sodnike? A ob kaki zmagi npr. Peterke vzklikaš "bravo slovenski alpinizem"? Svašta.

3. Tožilstvo je v ZDA prav toliko politično odvisno kot pri nas.

4. Pri Kameniku so v veliki meri zajebali izvedenci - prvi npr. sploh ni opazil da se velikosti odtisov čevljev ne ujemata za nekaj številk.

Ko se kakšna zadeva replicira najprej zahteva podrobno branje in razumevanje.

Napisal sem da sistem vrednot treba vspostavit. Vem, da je sistem kazni napisan in kje ga najdem. Govorili smo o tem, da ta sistem ni najbolj pravičen. In hotel sem povedat, da sistem kazni mora temeljit na vrednotah družbe in te vrednote treba še postavit.

Nadaljujem: Bubamara je povezala obsodbo z volitvami! Tožilstvo je v Ameriki pod direktnim vplivom politike in izvoljenih. To sem napisal in nič drugega. SVAŠTA!

A so kriminalisti mogoče (tudi ) izvedenci !?

Če se gremo pluralizem mnenj, idej in prepričanja potem šteje tudi moje mnenje.

V demokraciji pa tudi nekaj pomeni. Če ne drugje, na volitvah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tle nismo na volitvah.

:rolleyes:

Na motosvetu šteje tvoje mnenje več, kot na katerihkoli volitvah.

:yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tle nismo na volitvah.

:rolleyes:

Na motosvetu šteje tvoje mnenje več, kot na katerihkoli volitvah.

:yea2:

Na MS mneje, na volitvah volja izražena z volitvijo.

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je kriv,bi moral dobiti za vsak umor 30 let=90 let...

se strinjam - oziroma uvesti bi morali dosmrtno kazen, da niti slučajno nepride več ven iz zapora ->

si star 20 let pobiješ 10 ljudi pa si čez 30 let pri 50 zunaj :? tu mač

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se strinjam - oziroma uvesti bi morali dosmrtno kazen, da niti slučajno nepride več ven iz zapora ->

si star 20 let pobiješ 10 ljudi pa si čez 30 let pri 50 zunaj :? tu mač

In ti si tukaj tisti, ki ve, da je 30 let za umor, ali pa za tri umore, čisto premalo, ali kako?

saj si po mojem niti predstavljat ne znaš, kaj ti naredi 30 let v zaporu ... in brez skrbi, da se umrli, ki jih morilec pobije, vrnejo in ga strašijo - pa vseeno, ali je v zaporu, ali pa ga vržejo v kruto realnost vsakdanjega življenja. mimogrde - kaj misliš, da nekdo, ki gre v zapor pri 30 letih , pa pride ven pri 60, lahko "normalno živi"? No, ipak je v finančno breme državi, če ga v zaporu držijo.... kolikor vem ,večina tukaj sika, kako da jim davkoplačevalci pa že ne bomo plačevali zastonj hrane, pijače, postelje, strehe, televizije, interneta ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Govorili smo o tem, da ta sistem ni najbolj pravičen. In hotel sem povedat, da sistem kazni mora temeljit na vrednotah družbe in te vrednote treba še postavit.

Nadaljujem: Bubamara je povezala obsodbo z volitvami! Tožilstvo je v Ameriki pod direktnim vplivom politike in izvoljenih. To sem napisal in nič drugega. SVAŠTA!

A so kriminalisti mogoče (tudi ) izvedenci !?

1. Že sedanji kaznovalni sistem temelji na vrednotah družbe; sprejeli so ga voljeni poslanci kot predstavniki ljudstva; predstavniška demokracija pač. Glede na to kar sem pravkar napisal še vedno ne razumem zakaj praviš, da bo "vrednote treba še postaviti". Razen če misliš da so se vrednote v zadnjih letih toliko spremenili da potrebujemo smrtno kazen?

2. Smešno pa je v tej debati, da bi prav tisti (tu ne mislim tebe) ki se večkrat pritožujejo nad (ne)pravno državo tu zapirali dosmrtno, posiljevalcem pa rezali jajca ....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2. Smešno pa je v tej debati, da bi prav tisti (tu ne mislim tebe) ki se večkrat pritožujejo nad (ne)pravno državo tu zapirali dosmrtno, posiljevalcem pa rezali jajca ....

:OK: :notworthy: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In ti si tukaj tisti, ki ve, da je 30 let za umor, ali pa za tri umore, čisto premalo, ali kako?

ti pa veš da je dovolj 30 let?

-> za to kar je obsojen (pa ne vem če je kriv) bi po mojem mnenju moral dobiti dosmrtno ječo -> ne smrtno kazen ampak dosmrtno ječo in to brez pardona, ker tak ne zasluži da pride ven iz zapora pa če še tok stane državo

(* tako kot jo bo verjetno morilec švedske zunanje ministrice, če se ne bo zmazal z neprištevnostjo)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oko za oko, jajc za jajc, zob za zob!!! :angry: :angry: :angry:

"Krvna osveta" je še najbolj poštena zadeva, sam jebat ga, ko s tem ubogo državo zanikamo in ji odvzamemo kompetence, da nas vodi kot teličke!

Če bi več ljudi pozabilo na zakone, ki ti prepovedujejo, da si vzameš kar ti je bilo odvzeto in stvari vzelo v svoje roke, bi marsikdo že prej pomislil, preden bi si privoščil delati peeesdarije! :angry: :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa smo tam.

Pri poslancih in predstavniški demokraciji. Čeprav poslanci izvoljeni s stani ljudsva morajo oz. naj bi zagovarjali-izvajali voljo volilcev jo ti ne. In s tem, analogno, tudi vrednote volilcev, naroda ne. Dokaz so rezultati referndumov, ko na referendumu "pade" zakon, ki ga parlamentarna večina sprejme.

Smo(sva) pri sistemu vrednot, ki je lahko oz. je čisto subjektivni. Nekje pa naj bi veljale družbeno povprečje vrednot, ki sledi iz kulture, zgodovine, religije...

Mislim, da se da primerjat z moralo.

Tam pa,itaq, vemo kaj šteje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ti pa veš da je dovolj 30 let?

-> za to kar je obsojen (pa ne vem če je kriv) bi po mojem mnenju moral dobiti dosmrtno ječo -> ne smrtno kazen ampak dosmrtno ječo in to brez pardona, ker tak ne zasluži da pride ven iz zapora pa če še tok stane državo

(* tako kot jo bo verjetno morilec švedske zunanje ministrice, če se ne bo zmazal z neprištevnostjo)

vprašanje, kaj je "dovolj".

Pri zločinih, kot je umor, ni "zadostitve"... Kar je storjeno, je storjeno. Kakršnokol nabijanje o teh "kaznih" pa je zgolj kratkočasenje ljudi, ki bi lahko kaj bolj pametnega počeli ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakršnokol nabijanje o teh "kaznih" pa je zgolj kratkočasenje ljudi, ki bi lahko kaj bolj pametnega počeli ...

... jih je podučil naš vrli Symru, ki tistega trenutka res ni imel drugega posla, še s prstom po nosu vrtati ne. .) :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... jih je podučil naš vrli Symru, ki tistega trenutka res ni imel drugega posla, še s prstom po nosu vrtati ne. .) :P

a sem vrtal zraven sem :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi več ljudi pozabilo na zakone, ki ti prepovedujejo, da si vzameš kar ti je bilo odvzeto in stvari vzelo v svoje roke, bi marsikdo že prej pomislil, preden bi si privoščil delati peeesdarije! :angry:  :angry:

... če legaliziraš "samoiniciativo" si obsojen na kaos in mnogo nedolžnih žrtev ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma saj zdej so jim zrihtali u Kopru luksuzna stanovanja, tako da jim bo lepše kot marsikomu drugemu.

Za take tiče kot je Brkić, Kamenik, Lončarić, Šuštar... imam samo eno rešitev:SIBIRIJA+KRAMP+LOPATA+30 LET

:devil: :devil: :angry: :angry: :BUA: :fight2: :fight2: :devil: :devil:

LP Bojč

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... če legaliziraš "samoiniciativo" si obsojen na kaos in mnogo nedolžnih žrtev ...

Jap, Wild West! :yea2:

Občasno uveljavljanje "samoiniciative" pa bi, prepričan sem, doseglo občasno "premišljanje" barabinov, preden kaj ušpičijo. Naj bodo s kravatami ali pa brez.

Ne da bi to nevemkako zagovarjal, ampak malo za sol v tej mlačni državno/policijski/sodni juhi bi bilo pa fajn.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Za take tiče kot je Brkić, Kamenik, Lončarić, Šuštar... imam samo eno rešitev:SIBIRIJA+KRAMP+LOPATA+30 LET...

Za določene samo kramp ...... na pravo mesto. Pa odpade potreba po luksuznih stanovanjih. :devil: Ahhh, pobožne želje po pravičnem svetu..... :unsure: :unsure: :unsure: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za določene samo kramp ...... na pravo mesto.

Ma ne k pol jo prepoceni odnesejo. Naj trpijo, si bodo vsaj zapomnli, kaj so naredili.

In to z vso zdravniško oskrbo (da prehitro ne konča na -1,6m)

LP Bojč

:devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..hoteli smo imeti Zahod...

pa smo ga dobili...

ampak-Divji Zahod..... :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vprašanje, kaj je "dovolj".

Pri zločinih, kot je umor, ni "zadostitve"... Kar je storjeno, je storjeno. Kakršnokol nabijanje o teh "kaznih" pa je zgolj kratkočasenje ljudi, ki bi lahko kaj bolj pametnega počeli ...

zadostitev, kar je storjeno je storjeno... IN?

---

ni fora zadostitev, fora je naj bi tipo ubil 3 ljudi in kot tak nima več kaj delati v družbi, ne čez 10, 20, 30 ali ne vem koliko let - nikoli

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!