otko Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 Poleg tega so možgani delfinov razviti za opravljanje povsem drugih nalog in v določenih segmentih so gotovo boljši kot naši npr. za analizo zvokov itd...Glede kakšnih filozofskih konceptov, etike, morale pa se delfinom niti ne sanja vsaj ne na zavednem nivoju... bosa 1
Borutt Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 Dokler ne boste ugotovili, da je človek sam sebi bog, bo bog človeka držal v nevednosti. skalar36 in RobiRoberto 1 1
Scarabeo 500 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 8 urami, otko pravi: Problem svobodne volje je star vsaj par stoletij, o samem konceptu pa so pisali že grški filozofi...res pa je stvar dobila pospešek z razvojem nevroznanosti, vprašanji glede umetne inteligence...Sicer pa ali obstajajo v telesu še kakšni procesi razen bioloških in kemijskih Saj šimpanz se tudi sam odloči ali bo jedel banano ali ne, pa zaradi tega še nima svobodne volje Če se o svobodni volji razpravlja resnično par stoletij in še nismo ugotovili, kaj je na tem, lahko mirne duše zaključimo, da je nimamo, vsaj ne v taki meri, da lahko resnično rečemo, da smo se sami odločili. Sem se svobodno odločil, da se vsaj eno uro ne bom oglasil na forumu.
vandrovec Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 To bi pomenilo, gospodar svojega telesa, kar je tudi po krščanskem verovanju pravilno. Zakaj občasni post pri hrani, vzdržnost pri spolnosti....da nismo sužnji telesa in telesnih nagonov ampak z razumom kontroliramo svoje početje. Konec koncev ni to zaradi želje "pravljičarja" ampak lastnega zdravja... Veselje je ponavadi ravno ob premagovanju samega sebe ...da se ne bom hvali, tudi sam nisem pri tem uspešen, le zdi se mi, da je tako prav
DAMI34 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 13 urami, Borutt pravi: Jaz sem včasih bog in batina. Pa naj sedaj kdo zanika moj obstoj. Ali pa naj zanika, da sem včasih bog in batina. še kakšen manjši čudeš nardiš pa si zmagal pred 13 urami, Grut pravi: no...to je pa tud zate prepotentna izjava...res je,da lohk kdaj daš batine komu....sam,da si pa bog....no gou...ker bogc je baje nevidn... bogovi so strici iz ozadja. On je sam batina Betonelli je pa polbog. Grut 1
DAMI34 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 13 urami, Scarabeo 500 pravi: Saj je včasih neviden izza grmovja . Ko je otko dodal še svobodno voljo in svojo znanstveno razlago, nas je čisto .... v bistvu ne. Lej, čeprav sem programiran, ampak dokler ne vem, potem mislim, da mam svobodno voljo in sem se svobodno odločil a levo al desno v križiču, kljub temu da je bila pot že vnaprej sprogramirana v vseh atomih v meni.
dr.looney Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 10 urami, otko pravi: Problem svobodne volje je star vsaj par stoletij, o samem konceptu pa so pisali že grški filozofi...res pa je stvar dobila pospešek z razvojem nevroznanosti, vprašanji glede umetne inteligence...Sicer pa ali obstajajo v telesu še kakšni procesi razen bioloških in kemijskih Saj šimpanz se tudi sam odloči ali bo jedel banano ali ne, pa zaradi tega še nima svobodne volje In sploh ne gre za to ali se da človeka ali inteligenco nasploh programirati....vsaj ne v smislu kot si večina ljudi to predstavlja, niti muhe se ne da, pa nihče ne trdi, da ima muha svobodno voljo. Res je razprave o svobodni volji na filozofski ravni so že stare, a zopet aktualna je postala zadnjih nekaj let , kot si že napisal zaradi razvoja umetne inteligence. Šimpanz nima svobode volje, ker so njegove kognitivne zmožnosti zelo zelo male. On se ne odloči, on je, ker je lačen in če ne bo jedel bo umrl in če umre se vrsta ne nadaljuje. Medtem, ko ljudje jemo več kot je potrebno za preživetje. Ko bo mogoče združiti umetno inteligenco z biološkimi algoritmi bomo dobili novo vrsto človeka in potem bo šel homo sapiens v zgodovino. S svobodno voljo ali brez nje.
RobiRoberto Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 Ne morem da ne bi ... Nisem veren in nimam nič proti tistim ki so verni, če mi kdo ne začne česa "vsiljevati". Če bi bil veren, in bi se po moji prometni nesreči opiral na "božjo pomoč", bi bil najbrž še vedno na invalidskem vozičku ... igc1, sesir, dr.looney in 1 other 2 2
sesir Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 4 minutami, RobiRoberto pravi: Če bi bil veren, in bi se po moji prometni nesreči opiral na "božjo pomoč", bi bil najbrž še vedno na invalidskem vozičku ... Sva že dva...po poškodbi oz pri rehabilitaciji je najbolj pomembna volja in zelja po rehabilitaciji...in poizkušanjo nazaj živeti kuk tuk podobno ostalim... RobiRoberto 1
vandrovec Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 (popravljeno) pred eno uro, dr.looney pravi: Ko bo mogoče združiti umetno inteligenco z biološkimi algoritmi bomo dobili novo vrsto človeka in potem bo šel homo sapiens v zgodovino. S svobodno voljo ali brez nje. To je tvoje vera, ker ni še dokazano? Jaz pa misli, da do tega ne bo prišlo, ker stvarnik te nove vrste človeka (človek) bi potemtakem moral najprej svoje stvarnika "naštudirat", prerasti... ...ali pa je možno, da bo tudi na tak način človek samega sebe pokončal... Popravljeno November 25, 2018. Popravil vandrovec
dr.looney Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 (popravljeno) pred 53 minutami, vandrovec pravi: To je tvoje vera, ker ni še dokazano? Jaz pa misli, da do tega ne bo prišlo, ker stvarnik te nove vrste človeka (človek) bi potemtakem moral najprej svoje stvarnika "naštudirat", prerasti... ...ali pa je možno, da bo tudi na tak način človek samega sebe pokončal... Do tega bo prišlo, ker vse poteka v tej smeri.Ljudje iščejo nesmrtnost. z razvojem, medicine, nano tehnologije bo to mogoče. Stare religije bodo odromale v zgodovino. Sedež nove religije pa se prestavlja v Silicijevo dolino. S tem, da je razlika med to novo religijo in starimi v tem, da nova ponuja nekaj stvarnega, to je možnost dolgega življenja, stare pa bi te nagradile šele potem, ko umreš. Popravljeno November 25, 2018. Popravil dr.looney vandrovec 1
sesir Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 1 minuto, dr.looney pravi: nova nekaj stvarnega, to je možnost dolgega življenja, stare pa bi te NAJ nagradile šele potem, ko umreš. Ce nisi pozabla,podaj dokaz
Scarabeo 500 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 8 minutami, dr.looney pravi: Do tega bo prišlo, ker vse poteka v tej smeri.Ljudje iščejo nesmrtnost. z razvojem, medicine, nano tehnologije bo to mogoče. Stare religije bodo odromale v zgodovino. Sedež nove religije pa se prestavlja v Silicijevo dolino. S tem, da je razlika med to novo religijo in starimi v tem, da nova ponuja nekaj stvarnega, to je možnost dolgega življenja, stare pa bi te nagradile šele potem, ko umreš. Težko si zamišljam, da si zidar za minimalca želi nesmrtnost in podobni poklici. DAMI34, thumper in bajkr88 2 1
vandrovec Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 7 minutami, dr.looney pravi: Do tega bo prišlo, ker vse poteka v tej smeri.Ljudje iščejo nesmrtnost. z razvojem, medicine, nano tehnologije bo to mogoče. Stare religije bodo odromale v zgodovino. Sedež nove religije pa se prestavlja v Silicijevo dolino. S tem, da je razlika med to novo religijo in starimi v tem, da nova ponuja nekaj stvarnega, to je možnost dolgega življenja, stare pa bi te nagradile šele potem, ko umreš. Verjetno je, do bo šlo v tej smeri, človek želi biti nad stvarnikom. Če drži, kar piše v SP, je stvarnik vso tako podobno znanost uničil...Babilonski stolp ali nekaj takega. Je že dolgo kar sem prebiral o tem....
Borutt Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 2 urami, DAMI34 pravi: še kakšen manjši čudeš nardiš pa si zmagal bogovi so strici iz ozadja. On je sam batina Betonelli je pa polbog. Spet si pokazal neznanje; nisem sin božji, ampak sam bog. Batina pride poleg
DAMI34 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 2 minutami, Borutt pravi: Spet si pokazal neznanje; nisem sin božji, ampak sam bog. Batina pride poleg ti si pokazal neznanje, bog je tudi delal čudeže, vsake tolko, kar preber v tisti slikanici Do sedaj pa so znanstveniki dokazali in vsi empirični dokazi kažejo, da si samo batina, zapovedi ti pišejo drugi (pa mal več jih je kot 10) bosa 1
DAMI34 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 1 uro, RobiRoberto pravi: Ne morem da ne bi ... Nisem veren in nimam nič proti tistim ki so verni, če mi kdo ne začne česa "vsiljevati". Če bi bil veren, in bi se po moji prometni nesreči opiral na "božjo pomoč", bi bil najbrž še vedno na invalidskem vozičku ... pred 1 uro, sesir pravi: Sva že dva...po poškodbi oz pri rehabilitaciji je najbolj pomembna volja in zelja po rehabilitaciji...in poizkušanjo nazaj živeti kuk tuk podobno ostalim... če bi bil veren bi lahko iskal ali pa celo našel pomoč v bogu. Če...to je velik če..kot pri vsaki stvari. Vera ali osebna vera pri rehabilitaciji ne igra bistvene vloge in če jo je lahko samo pozitivna, ker v trenutku ko si na dnu rabiš nekje iskati uteho in črpati energijo. Sicer pa tudi za vernega velja izjava: pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal. Đabe je ležat pod šljivo in čakat če bo češplja padla dol. Bo potrebno kar ustat pa drevo zamajat. Lahko pa ležiš in čakaš, če bo potegnil kak veter ali burja da same dol padejo. Kok imamo pa sami v sebi energije in moči (tudi jaz sem ležal in bil nepokreten) nam je pa dano, ali od boga ali pa od matere narave, to imaš ali pa nimaš. So ljudje, ki izgubijo povsem voljo in so ljudje, ko se jim čudiš od kje privlečejo zadnje atome moči. In tudi v hudem primeru rehaba moraš verjeti, če ne v drugo pa sam vase in v čudeže (pa ni nujo da so božji) Močna vera v ozdravitev, tudi pomaga. Recimo temu daje energijo, malodušje jo jemlje. Dva načina, ki imata hudo različne rezultate na koncu. RobiRoberto in sesir 2
Kmet2 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 sesir, Marcel-F, Scarabeo 500 in 4 others 2 4 1
Borutt Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 19 minutami, DAMI34 pravi: ti si pokazal neznanje, bog je tudi delal čudeže, vsake tolko, kar preber v tisti slikanici Do sedaj pa so znanstveniki dokazali in vsi empirični dokazi kažejo, da si samo batina, zapovedi ti pišejo drugi (pa mal več jih je kot 10) Spet tvoje neznanje. V obeh odstavkih.
dr.looney Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 22 minutami, Scarabeo 500 pravi: Težko si zamišljam, da si zidar za minimalca želi nesmrtnost in podobni poklici. Drži. Napredne tehnike v medicini so najprej na voljo elitam, ki si to lahko privoščijo, šele potem pridemo na vrsto navadni smrtniki. Če me spomin ne vara, so nas učili, da dokler človek nima zadovoljeni osnovnih potreb nima višjih. evo en copy paste : Hierarhija potreb po Maslowu je psihološka teorija, ki jo je leta 1943 predlagal Abraham Maslow v članku A Theory of Human Motivation (Teorija človeške motivacije), ki ga je objavil v Psychological Review.[1] Maslow je potrebe razdelil na 4 osnovne oz. nižje (tj. tiste, ki so pomembne predvsem za človekovo preživetje) in 3 višje (potrebe po osebnostni rasti). Glede na njihovo pomembnost, jih je razvrstil v tako imenovano hierarhijo potreb. Potrebe si od najnižje do najvišje sledijo v naslednjem vrstnem redu: fiziološke potrebe (potrebe po hrani, vodi, kisiku, počitku, spolnosti, gibanju itd.) potrebe po varnosti (potreba po psihični, socialni varnosti itd.) potrebe po pripadanju in ljubezni (izražanje naklonjenosti, sprjemanje in izražanje ljubezni, zaupanje v druge itd.) potrebe po ugledu, spoštovanju (da bi bili od drugih deležni pozornosti, spoštovanja, pomembnosti, slave itd.) kognitivne potrebe (potrebe po znanju, razumevanju,raziskovanju, radovednosti itd.) estetske potrebe (potrebe po lepoti, simetriji, umetnosti) Grut 1
DAMI34 Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 Pravkar, Borutt pravi: Spet tvoje neznanje. V obeh odstavkih. se oproščam in hudo mi je žal!! O @Boruttkateri si v nebesih, in se voziš po 4 kolesih, ne ognja in kazni, prosim lepo, nakloni nam milosti s to svojo batino. skalar36 in sesir 2
Borutt Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 47 minutami, DAMI34 pravi: se oproščam in hudo mi je žal!! O @Boruttkateri si v nebesih, in se voziš po 4 kolesih, ne ognja in kazni, prosim lepo, nakloni nam milosti s to svojo batino. Bog odpušča grehe, neumnosti pač ne vandrovec 1
Grut Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 54 minutami, dr.looney pravi: Drži. Napredne tehnike v medicini so najprej na voljo elitam, ki si to lahko privoščijo, šele potem pridemo na vrsto navadni smrtniki. Če me spomin ne vara, so nas učili, da dokler človek nima zadovoljeni osnovnih potreb nima višjih. evo en copy paste : Hierarhija potreb po Maslowu je psihološka teorija, ki jo je leta 1943 predlagal Abraham Maslow v članku A Theory of Human Motivation (Teorija človeške motivacije), ki ga je objavil v Psychological Review.[1] Maslow je potrebe razdelil na 4 osnovne oz. nižje (tj. tiste, ki so pomembne predvsem za človekovo preživetje) in 3 višje (potrebe po osebnostni rasti). Glede na njihovo pomembnost, jih je razvrstil v tako imenovano hierarhijo potreb. Potrebe si od najnižje do najvišje sledijo v naslednjem vrstnem redu: fiziološke potrebe (potrebe po hrani, vodi, kisiku, počitku, spolnosti, gibanju itd.) potrebe po varnosti (potreba po psihični, socialni varnosti itd.) potrebe po pripadanju in ljubezni (izražanje naklonjenosti, sprjemanje in izražanje ljubezni, zaupanje v druge itd.) potrebe po ugledu, spoštovanju (da bi bili od drugih deležni pozornosti, spoštovanja, pomembnosti, slave itd.) kognitivne potrebe (potrebe po znanju, razumevanju,raziskovanju, radovednosti itd.) estetske potrebe (potrebe po lepoti, simetriji, umetnosti) ne kukudaki pa kuhat pejt ... dr.looney in DAMI34 1 1
dr.looney Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 pred 1 minuto, Grut pravi: ne kukudaki pa kuhat pejt ... Kaj ma to veze z religijo? Grut 1
vandrovec Objavljeno November 25, 2018 Opozori Objavljeno November 25, 2018 Bodi kot golob seronja... Kmet2 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se