HyperJack Objavljeno November 25, 2015 Opozori Objavljeno November 25, 2015 pred eno uro, Zivnorc pravi: ...sigurno nima pameti za vzdrževanje akuja.... ko je napolnjen, odklopi.... ....ponovno pa ga vklopi timer... Hvala norc za reklamo :D, dobiš za kafe, haha! Ideja je dobra. Treba proba tole...bom mojo stoenko gor priklopil =)
motofrik Objavljeno November 26, 2015 Opozori Objavljeno November 26, 2015 Malo smo se že razvadili s temi Amperi, pa zagonskim tokom no, ne mi -tehnika je postala bolj ''haklih''...). V Laverdi sem imel 40 Ah avtomobilski akumulator -prejšnji lastnik je verjetno gledal bolj, kaj se v danem trenutku da dobiti, pa je tisti dve leti, kar sem jo imel delalo brez problemov. V Hrošču 1300 sem imel 100Ah... verjetno ga je prejšnji lastnik fotru pljunil iz dizla....
hajoktejn Objavljeno Januar 1, 2016 Opozori Objavljeno Januar 1, 2016 (popravljeno) Ob 25.11.2015 at 9:01, Zivnorc pravi: Če koga skrbi, da se mu bo spraznil akumulator čez zimo...ekola za par evrov: http://www.ebay.com/itm/Car-Truck-Motorcycle-12V-Smart-Compact-Battery-Charger-Tender-Maintainer-NEW-/272004329420?hash=item3f54b8afcc:g:bPwAAOSwAYtWHIBD&item=272004329420&vxp=mtr dobil neki dni nazaj; priklopil, dela. čez nekaj časa grem pogledat (ker sem bil v strahu da ne nardim s polnilcem kšnga kresa pred prvim majem) in gori zelena lučka (tri barve ima - rdečo, oranžno in zeleno). Rečem "super, kitajc dela ...", ampak za vsak slučaj pomerim z multimetrom na klemah če še vedno polni in s kakšno napetostjo; zmerim in kaže 14,7V ? naslednji dan je še vedno gorela zelena lučka (še vedno polni) in napetost na klemah enaka. a lahko pustim tko priklopljeno par dni al ne? un hoferjev polizdelek od polnilca mi pri vzdrževanju "fila" z 12,8V, tko da predvidevam da kitajc še kr polni v nedogled? Popravljeno Januar 1, 2016. Popravil hajoktejn
builder Objavljeno Januar 1, 2016 Opozori Objavljeno Januar 1, 2016 če mene vprašaš, dobro predvidevaš UnionJack 1
MiNa Objavljeno Januar 1, 2016 Opozori Objavljeno Januar 1, 2016 A tok si pomeril? Popolnoma napolnjen akumulator ima napetost 2,40-2,45V na celico (kar je 14,7V) kar seveda doseže med polnjenjem. V tem času je tudi gostota elektrolita dosegla 1,285 g/ccm, tok polnjenja pa je padal proti 0A. Pri polnjenju je pomembno, da meriš oboje. Pametni polnilci to seveda znajo, žal pa imajo za prikaz stanja samo "Led-ice, lučke". UnionJack 1
FLY Objavljeno Januar 1, 2016 Opozori Objavljeno Januar 1, 2016 Hajo napetost okrog 14,7V je tipična napetost med vožnjo. Napetost na klemah je bolj posreden podatek,večja kot je večji je polnilni tok.Če si v dvomih raje pomeri z kakim ampermetrom s skalo vsaj do 10A.Tipični polnilni tok je okrog 10% kapacitete akumulatorja,kar je za običajno moto baterijo dober amper. Dobra baterija mora nekaj minut po odklopu kazati malo pod 13V (12,6-12,8).Predvidevam da je za vzdrževalec napetost 12.8 kar v redu,tukaj gre za minimalne tokove ki verjetno ne presegajo 100/200mA,prej nekaj deset mA.
hajoktejn Objavljeno Januar 1, 2016 Opozori Objavljeno Januar 1, 2016 Hvala za odgovore fantje; toka nisem meril, ker moj "multi"meter nima uporabne skale za merjenje amperov. Sicer mi je pa po parih urah, ko sem odklopil polnilec na akumulatorju inštrument kazal 13.1V; bom probal nekje dobit ampermeter pa zmerit tok pri polnjenju.
Zivnorc Objavljeno Januar 2, 2016 Opozori Objavljeno Januar 2, 2016 (popravljeno) Nimaš se kej bati... ...kot so napisali fantje... ...ko se napetost na klemah dvigne na nazivno napetost polnilnika, je tok polnjenja praktično nič. ...kdor ima doma recimo hišno alarmno napravo, ima v njej 12 V akumulator, ki je stalno priklopljen na praktično identični polnilnikk, kot je tale kitajc...pa zdrži baterija 10 let...al pa še več.. ...sicer pa sem napisal , da ta polnilnik priklopiš na timer urico...enkrat tedensko za en dan...pa nimaš kej falit... ..ampak...a ni po navadi tako, da ko gori rdeča lučka, da polni....zelena, pa ko je polno? Popravljeno Januar 2, 2016. Popravil Zivnorc
hajoktejn Objavljeno Januar 2, 2016 Opozori Objavljeno Januar 2, 2016 (popravljeno) Zmeril z ampermetrom. Gori zelena lučka (kitajc ma napisan da takrat fila, če sem prav prebral?), napetost 14.7V, tok 0.8A. Se pravi ga lahko pustim gor, ker ma očitno tudi "funkcijo" vzdrževalca? Sklepam po tem, ker mi hofer polnilec/vzdrževalec pri vzdrževanju ravno tak tok daje ven. Popravljeno Januar 2, 2016. Popravil hajoktejn
Zivnorc Objavljeno Januar 2, 2016 Opozori Objavljeno Januar 2, 2016 Jaa... ...Hoferjev polnilnik to dela v impulzih. Polni....prekine...meri...polni..prekine... ...tale kitajček pa samo polni....sej, ko je aku poln, se praktično ne polni več....ampak bi ga jaz vseeno dal na timer urico..enkrat tedensko za nekaj ur, recimo. UnionJack in MiNa 2
hajoktejn Objavljeno Januar 2, 2016 Opozori Objavljeno Januar 2, 2016 Štekam zdej; morm še timer za par $ najdt
ludiluka Objavljeno Januar 2, 2016 Opozori Objavljeno Januar 2, 2016 ga maš v vsaki trgovini z elektroniko za par €
Zivnorc Objavljeno Januar 3, 2016 Opozori Objavljeno Januar 3, 2016 Nisem ziher..al Bauhaus..al Obi...tisti analogni timerji...košta ene 3-4 eur...imeli so kar nametane v boxu...cez kubik jih je bilo.... hajoktejn 1
ludiluka Objavljeno Februar 21, 2016 Opozori Objavljeno Februar 21, 2016 Uporablja kdo litijevo baterijo na motorju ?? v tujini je precej popularno pa me zanima kako je pri nas in katero znamko imate ? Malo gledam po netu in opažam da je najbolj razširjen shorai. jih pa nisem dobil v Evropi
hector Objavljeno Februar 22, 2016 Opozori Objavljeno Februar 22, 2016 ravno včeraj sem jo naštimal in sicer magneti marelli - precej cenejša od shorai...... cikadina in UnionJack 2
ludiluka Objavljeno Februar 22, 2016 Opozori Objavljeno Februar 22, 2016 10 hours ago, hector said: ravno včeraj sem jo naštimal in sicer magneti marelli - precej cenejša od shorai...... Kje si jo pa nabavil ?
hector Objavljeno Februar 22, 2016 Opozori Objavljeno Februar 22, 2016 pred 5 minutami, ludiluka pravi: Kje si jo pa nabavil ? tukaj UnionJack, cikadina in Zivnorc 3
ludiluka Objavljeno Februar 22, 2016 Opozori Objavljeno Februar 22, 2016 sej ne da je na tej strani baterija za 996 200 € za tvojga pa 70 UnionJack 1
Port Folio Objavljeno Februar 24, 2016 Opozori Objavljeno Februar 24, 2016 Živ vsem, premišljeval sem o vzdrževalcu akum., pa me zanima katerga imate kej v uporabi? Thx :-)
Zivnorc Objavljeno Februar 24, 2016 Opozori Objavljeno Februar 24, 2016 ...nobenga... ...k moram iz akumulatorja še vn štrom spušat...k ga je preveč not.... k vsak dan hodim motor v garažo kurblat....k mam nov auspuh... builder in DAMI34 2
maus Objavljeno Februar 24, 2016 Opozori Objavljeno Februar 24, 2016 pred 10 minutami, Port Folio pravi: Živ vsem, premišljeval sem o vzdrževalcu akum., pa me zanima katerga imate kej v uporabi? Thx :-) sj tega je kr nekaj na trgu ... mal boljši so tm okol 50 € builder 1
Zivnorc Objavljeno Februar 24, 2016 Opozori Objavljeno Februar 24, 2016 ..od jutri naprej jih imajo v Hoferju za 18€ builder 1
maus Objavljeno Februar 24, 2016 Opozori Objavljeno Februar 24, 2016 Pravkar, Zivnorc pravi: ..od jutri naprej jih imajo v Hoferju za 18€ pa še kruh pa salamo tut Rocky in builder 2
jskrablin Objavljeno Februar 24, 2016 Opozori Objavljeno Februar 24, 2016 pred 23 minutami, Port Folio pravi: Živ vsem, premišljeval sem o vzdrževalcu akum., pa me zanima katerga imate kej v uporabi? Jaz mam mini polnilec iz Hoferja, vsake tolko priklopim za kak dan, dva pa je. Scarabeo 500, Zivnorc in builder 3
Port Folio Objavljeno Februar 24, 2016 Opozori Objavljeno Februar 24, 2016 Thx to ALL Vamos Hofer :-)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se