Zok Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 Jaz morem to napisat, pa čeprav me bo večina označila za kruto, grdo in ne vem še kaj. Meni gre vse pošteno na živce iz enega razloga. Naša priznana umetnica je pač zbolela za levkemijo. PRAV. To je javno objavila. PRAV. To je potegnilo za tem vsaj tipizacijo krvi, česar prej v Sloveniji ni bilo. PRAV. Ampak zakaj tak rompopom okoli gospe umetnice. Kaj pa vsi ostali pred njo, pa vsi ostali, ki so sedaj bolani. Ne maram, da se nekoga, ki pač je priznana, tako preferira. Pa zdej kar kup koncertov, pa ne vem še kaj. En bogi revček, ki pa nima dnarja pa spet vse to požira z upanjem v očeh, da bojo pa mogoče tudi njega opazili in tudi zanj kak tolar najdli. NO TO PA NI PRAV. podobne stvari sm razmisljal ob Nejcevem crashu. on je bil oh in sploh, najlepsi, najboljsi, najpametnejsi, najnajnaj, kruta usoda ga je vzela, njegovo mlado zivljenje je ugasnilo, nic kriv, a podlegel, ce bi se recimo js vbil bi pa v Veceru pisal "se en norc manj". <_< nihce ni napisal "iz 50 na uro se v 4ih sekundah ni znal vstavit" al pa "supersportniki niso za zacetnike", neee, on je bil zvezdica, za katerim se danes zaluje cela Slovenija. .) upam, da je Grafenauerjeva res naredila kaj koristnega za ostale bolnike - to bi bila vsaj ena svetla stran te bolezni. Hja, jaz pa poznam preveč ljudi s temi krutimi zgodbami :( ... zato pravim čimdalj od bolnišnice tem bolje ... a ti delas antireklamo?? js sm cist za to, da darujem mozak, zgleda pa, da bi me (in vse ostale) rad preprical v nasprotno... <_<
Dr. _MAXXI_ Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 a ti delas antireklamo?? js sm cist za to, da darujem mozak, zgleda pa, da bi me (in vse ostale) rad preprical v nasprotno... <_< Podobno mi je meni padlo na pamet...... :hmm:
Brrrm Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 Tisto pač velja, če ni v časopisu, se ni zgodilo. Zato lahko take akcije sprožijo dovolj medijsko zanimivi ljudje. In Irena Grafenauer to očitno je. Jaz pa to nisem in sem zato tudi zadovoljen. Lahko pač imam svoj mir. Nikakor ne moreš darovati, ne organov, ne kostnega mozga, dotični osebi, razen v družinskem krogu. Ta akcija dokaj množične tipizacije, ki jo je sprožil poziv Irene Grafenauer ima ta trenutek hkrati dva cilja. Eden je najti ustreznega darovalca za Ireno Grafenauer, drugi pa je narediti zbirko prostovoljnih darovalcev. Zato so bili mnogi razočarani, ker so se javili na poziv Grafenauerjeve in so potem prišli na "odvzemna" mesta, tam pa so jih najprej napadli s predavanji. Oni pa mislili, pridem, mi izpumpajo mozek in naredil sem dobro delo. Žal ne gre tako enostavno.
SiR Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 a ti delas antireklamo?? js sm cist za to, da darujem mozak, zgleda pa, da bi me (in vse ostale) rad preprical v nasprotno... <_< js sem tudi za darovanje, na kurac mi pa gre, ko nekdo novači folk z izjavo v stilu: "Izgubiti ne morete popolnoma nič, lahko pa ogromno podarite!" ... obstaja realna možnost, da se iz narkoze pač ne zbudiš, ali pa, da zaradi kake okužbe bivakiraš v hospitalu nekaj mesecev ali celo več (kot recimo Hanzi...). Torej - moti me zgolj neralnost nekaterih posameznikov, ki v navalu lastnega egotripa pozabljajo, da so stvari malo bolj resne od zgoraj citiranega stavka ... Kapiš? Zato so bili mnogi razočarani, ker so se javili na poziv Grafenauerjeve in so potem prišli na "odvzemna" mesta, tam pa so jih najprej napadli s predavanji. Oni pa mislili, pridem, mi izpumpajo mozek in naredil sem dobro delo. Žal ne gre tako enostavno. :OK: :yea2: :notworthy: :afro1:
SiR Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 Podobno mi je meni padlo na pamet...... :hmm: Upravičeno, ne pa tudi resnično. preber mojo spodnjo objavo... pa boš videl, da kar tako "reklamo delat za donacije kostnega mozga" pač ne morš delat čist kr tako ...
Thundercat Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 ... :( zato pravim čimdalj od bolnišnice tem bolje ... dokler jih pač zares ne potrebuješ, al kako? :hmm:
SiR Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 dokler jih pač zares ne potrebuješ, al kako? :hmm: da. zavedati se je treba, da "nedolžni operativni posegi" pač niso čisto tako zelo nedolžni ... so pa sorazmerno zelo nedolžni... Ampak, veš, še vedno ti dajo pred vsakim takim, sploh če je tudi narkoza v igri, podpisat papir, kjer piše približno "v primeru, če umrete med posegom, zdravstvo avtomatsko ni krivo". .. le zakaj ti to dajo podpisat, kaj meniš?
lina Objavljeno Februar 6, 2004 Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 Neki slišim, da bo sedaj na zdravstveni kartici tudi podatek ali si ali nisi darovalec organov. Kaj pa vi mislite o tem? Jest razmišljam takole: Moji bližnji vedo, da če se mi kaj zgodi lohk poberejo vse iz mene kar je uporabno, vendar šele takrat, ko jih bo nekdo to vprašal in vem, da bojo naredili vse, da se prepričajo ali mi res ni več pomoči. Strah me je, da bi bila evidentirana kot darovalec, pa bi kdo VIP rabil moje srce in bi me mal prezgodaj izklopili al pa kak nadebuden doktor, ki čaka na svojih 5 min., da bi opravil presaditev al nekaj v ,,imenu znanosti,, za lastno potrditev.
Manu Objavljeno Februar 6, 2004 Avtor Opozori Objavljeno Februar 6, 2004 Moji bližnji vedo, da če se mi kaj zgodi lohk poberejo vse iz mene kar je uporabno........... :blink: :blink: :blink: Grozljivka. :kva2:
lina Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Čit tako v vednost, zdravje je na prvem mestu . Pri nas se propagira prostovoljno krvodajalstvo kot nekaj enkratnega in humanega in znani smo po svoji solidarnosti najdete celo take pamfete kot ,, če bi plačevali kri, bi bilo to slabo, ker potem bi se eni zaradi financ odločali za to dejanje in bi prihajalo do škodljivih posledic,,. Nikjer pa vam ne bodo povedali možnih posledic. Ker na netu nisem najdla nobene antipropagande oz. diskusije o škodljivosti tega početja bom napisala ,,po domače,,. 1. Zakaj dajati kri zastonj, potem pa jo bolnice ob presežkih prodajo v tujino? In ob pomankanju jo kupijo. Jaz plačujem zavarovanje, jem ,,cenejša-generična zdravila, svojo kri pa naj dajem zastonj? 2. Nihče vam ne garantira, da ko boste vi potrebovali kri bo le ta na zalogi. 3. Pa še štorija iz mojega ožjega kroga. Človek je bil 20 let vesten krvodajalec. Kri je dajal 2x letno. Sedaj je že v penziji. Nikoli ni kadil,pil, in vedno bil fit (smučanje, tenis, kolo, gore) v bistvu kar mal preveč kičasto. No sedaj je nehal dajat kri in v letu dni ga je začel dajati visok pritisk in po preiskavah in strogih dietah so ugotovili, da ima pregosto kri. Zdravnikovo prvo vprašanje je bilo: Ste bil mogoče krvodajalec? Dobil je tablete za pritisk in za,,redčenje,, krvi. Kljub temu, da ni nikoli užival v mastni hrani je sedaj fasal Putiko--ali giht ali protin (nabiranje sečnih kristalov v sklepih) hudo boleča zadeva, kjer te celo rjuha na zatečenem sklepu boli. No če prebereš navodila na tabletih, ti piše ,,možne kontraindikacije,,(neki takega) Protin. Človek je bil čist iz sebe, ker mu ni nikoli nihče omenil, da telo reagira na stalno odvzemanje krvi--posledično jo proizvaja več in ko jo ne odvajate več nastopijo posledice. Ali je to stalna praksa?-ne vem, ker kot sem že napisala o temu nič ne piše.
Mustang Objavljeno April 18, 2004 Opozori Objavljeno April 18, 2004 Čit tako v vednost, zdravje je na prvem mestu . Pri nas se propagira prostovoljno krvodajalstvo kot nekaj enkratnega in humanega in znani smo po svoji solidarnosti najdete celo take pamfete kot ,, če bi plačevali kri, bi bilo to slabo, ker potem bi se eni zaradi financ odločali za to dejanje in bi prihajalo do škodljivih posledic,,. Nikjer pa vam ne bodo povedali možnih posledic. Ker na netu nisem najdla nobene antipropagande oz. diskusije o škodljivosti tega početja bom napisala ,,po domače,,. 1. Zakaj dajati kri zastonj, potem pa jo bolnice ob presežkih prodajo v tujino? In ob pomankanju jo kupijo. Jaz plačujem zavarovanje, jem ,,cenejša-generična zdravila, svojo kri pa naj dajem zastonj? 2. Nihče vam ne garantira, da ko boste vi potrebovali kri bo le ta na zalogi. 3. Pa še štorija iz mojega ožjega kroga. Človek je bil 20 let vesten krvodajalec. Kri je dajal 2x letno. Sedaj je že v penziji. Nikoli ni kadil,pil, in vedno bil fit (smučanje, tenis, kolo, gore) v bistvu kar mal preveč kičasto. No sedaj je nehal dajat kri in v letu dni ga je začel dajati visok pritisk in po preiskavah in strogih dietah so ugotovili, da ima pregosto kri. Zdravnikovo prvo vprašanje je bilo: Ste bil mogoče krvodajalec? Dobil je tablete za pritisk in za,,redčenje,, krvi. Kljub temu, da ni nikoli užival v mastni hrani je sedaj fasal Putiko--ali giht ali protin (nabiranje sečnih kristalov v sklepih) hudo boleča zadeva, kjer te celo rjuha na zatečenem sklepu boli. No če prebereš navodila na tabletih, ti piše ,,možne kontraindikacije,,(neki takega) Protin. Človek je bil čist iz sebe, ker mu ni nikoli nihče omenil, da telo reagira na stalno odvzemanje krvi--posledično jo proizvaja več in ko jo ne odvajate več nastopijo posledice. Ali je to stalna praksa?-ne vem, ker kot sem že napisala o temu nič ne piše. Ja, točno to rabimo! Folk, da ne bi slučajno kdo dal krvi! Je škodljivo! Če jo pa date, pa bolje da dobimo v zameno kaj boljšega (€€€) kot samo tisto bedno malco! Pa če jo dam, jo hočem tudi nazaj, ko jo bom rabil - iste ali pa boljše kvalitete! (Upam, da sarkazem še ni tako izgubljena umetnost, da kdo tega ne bi razumel) lina: ne paše v to temo - poglej naslov in prvi post, pa boš videla kaj je bil namen Kdor daruje kri, ima svoje razloge in ve, zakaj jo daje.
cyc Objavljeno April 18, 2004 Opozori Objavljeno April 18, 2004 Mustang, saj te razumem zakaj si to napisal, ampak tako lina kot symru imata tudi prav ... Lahko se ti zdi podlo da je lina omenila denar, ampak ce bolnisnice to prodajajo/kupujejo ... ceprav s tem po mojem nihce ne sluzi in ce s pridobljenim denarjem lahko zvisajo "kakovost storitve", naj prodajo v bozjem imenu :) Seveda pa ni prav da se rednim krvodajalcem ne pove, kaksne so lahko posledice. Jaz sem tudi vedno do sedaj zasledil samo "humanitarno plat", o moznih posledicah pa prav nikoli. ;) Glede okuzb pa - v Nemciji so kolikor vem pred leti imeli skandal, ker so bolnikom dajali HIV pozitivno kri ... zgodi se ti torej lahko vse zivo in naivno bi bilo reci "ah, pri nas pa kaj takega ni mogoce".
hotschko Objavljeno April 19, 2004 Opozori Objavljeno April 19, 2004 (popravljeno) Glavni strošek krvi predstavlja vzdrževanje distribucijske in zbiralske mreže, povračilo denarja podjetjem za 1 dan dopusta, osebje, prostori, laboratoriji, skladiščenje ... Če krvodajalstvo ni prostovoljno denar namesto firmi za tvoj dopust dajo pač tebi direktno ... torej ... isti šmorn, kar se stroškov tiče. BTW: KC bo v letošnjem letu prihranil 300.000.000 SIT samo pri krvi ... imajo zgleda boljšega pogajalca ;) ... tolk o zastonj krvi ... Popravljeno April 19, 2004. Popravil hotschko
lina Objavljeno April 19, 2004 Opozori Objavljeno April 19, 2004 Oh mustang nikogar ne prepičujem samo razmišljam in bog nedaj razumeti, da sem proti dajanju krvi. Namen krvodajalcev je izredno lep in sploh ne dvomim v početje le tega. Samo tako v Vednost, ravnaj pa po svojih prepričanjih.
klimbra Objavljeno April 19, 2004 Opozori Objavljeno April 19, 2004 Dajati kri in ob tem razmišljati,kako svinjsko se bo nekdo obogatil s tem.........MADOAN PA SEJ TO JE ŽE VIŠEK!!!!!!!! Pa, a se določeni zavedate,da zarad krvi,ki jo hranijo imate 70% večje možnosti,da vas vrnejo v lajf,če se vem.....bog ne daj.....kaj zgodi!!!!!!???????? Lina....neverjetno,kje si našla tak primer.....pa morda nisi pomislila,da je vzrok teh bolezni kje drugje???????Lahko ti naštejem vsaj 10 družinskih znancev,ki so bili redni krvodajalci,pa so danes pri skoraj 80-ih čili in zdravi,pa pijejo,pa kadijo.....itd!!!!!!Daj prihrani nam s takimi!!!!! Dokler sem bil 100% zdrav,sem tudi jaz dajal kri......žal sedaj ni več dobra,je še v fabrki sladkorja ne marajo......pa nikoli.....res nikoli nisem pomislil na finančno plat......zame je to STROGO humanitarna zadeva.....in nihče....res nihče nikoli ni nikogar silil v takšna dejanja!!!!!! PLIZZZZZZZZZZZZZ.....dost o tem........!!!!!!!! Kar se tiče organov.........zarad mene.....poberte rezervne dele,če bodo komu vsaj za 10 dni koristili.......in izkaznico imam od prvega tedna,ko so jih izdali!!!!! Če je karkoli uporabnega.....raje vidim k drugemu,kot v krematorij!!!!!!!
balki Objavljeno April 19, 2004 Opozori Objavljeno April 19, 2004 Mustang, saj te razumem zakaj si to napisal, ampak tako lina kot symru imata tudi prav ... Lahko se ti zdi podlo da je lina omenila denar, ampak ce bolnisnice to prodajajo/kupujejo ... ceprav s tem po mojem nihce ne sluzi in ce s pridobljenim denarjem lahko zvisajo "kakovost storitve", naj prodajo v bozjem imenu :) Seveda pa ni prav da se rednim krvodajalcem ne pove, kaksne so lahko posledice. Jaz sem tudi vedno do sedaj zasledil samo "humanitarno plat", o moznih posledicah pa prav nikoli. ;) kaj tGlede okuzb pa - v ti torej lahko vse zivo in Nemciji so kolikor vem pred leti imeli skandal, ker so bolnikom dajali HIV pozitivno kri ... zgodi se naivno bi bilo reci "ah, pri nas pa akega ni mogoce". cyc da se pri nas okužiš z HIV :devil: pri darovani krvi,je skorajda nemogoče,al pa imet tako blazno smolo,da so prav vsi varnostni postopki odpovedali :hmm: Je pa res da dokler ni izbruhnil AIDS,niso testirali darovane krvi,tako da se je kar nekaj ljudi okužilo z njo,misli pa da žekar nekaj let če ne 10 al več ni bilo takega primera vsaj v Evropi. :?
cyc Objavljeno April 19, 2004 Opozori Objavljeno April 19, 2004 Sej vem, saj nisem nikjer napisal da se tega bojim ali da pricakujem to.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se