Skoči na vsebino

Prešernov dan....


kekec III

Priporočene objave

Dobro jutro.

Se spodobi, da na predvečer kulturnega praznika obudimo spomin v čast in

slavo našemu poetu. Tudi z zamolčanimi stihi.

Dr. Francetu PREŠERNU in memoriam:

Jej, pij in kavsaj,

za večnost se ne ravsaj!

Če s mislil, vlačugar,

vlačit se tako,

te treba v Ljubljani

nikol ni bilo.

Sámo Tončka Sarabon,

ta ti da za božji lon.

Oj, Savica,

nisi več devica!

Si prasica,

ki na široko šči.

Savica,

devica več ni,

Poglejte vi farji,

kako široko šči.

Do zdej ste b'le še d'vice,

do zdej se niste dale,

do zdej ste jo imele

zato le, da ste scale.

Mi smo še cele,

nismo držale,

smo jih imele,

da smo iz njih scale.

Kako da se dohtarjem

Trebuhi redé?

Zato ki nobeden

K njim prazen ne sme.

Kako da se farjem

Trebuhi redé?

Za maše jim nosijo

Neumne žene.

Kako da se nunam

Trebuhi redé?

Zato ki se farjam

Porivat pusté.

Če tudi je fest

Pa le Ti ni zvest

če je tudi kavalir

Pa je največi kurbir.

Ker hotel ni povedati,

kdo je kraljico fuk,

je moral Janez Nepomuk

kar hitro v vodo smuk.

Zakaj je moral Nepomuk

v vodo smuk?

Ker ni povedat hotel,

kdo je kraljico fuk.

Ne maram za naše,

so slabe krvi,

mam rajši Taljane,

k' jim boljši stoji;

šla bom na Laško,

v mesto Turin,

prinesla bom "mačko"

nazaj brez kocin.

"Na maram za Kranjca,

je hladne krvi!

Imam rajši Taljana,

ker bolj mu stoji."

"Le pojd tja v Italjo,

v mesto Torin!

Prinesla boš mucko

nazaj brez kocin."

Lenora ima dva rora,

iz enga šči, iz druzga pa prdi.

Oj, fantje mladí,

kaj nič ne diši

vam breskvica medna?

Vsaj nekaj že vredna!

Jo dober kup dam!

Za ringeljcov par,

za rinčice dar

na prodaj imam.

Ne čakajte več;

bi znala preživa

postati črviva.

Oh, potlej je preč!

V Ljubljan je en moš,

K men', da je tič,

Pa ni tič;

Le od tiča - repič.

Sonce se skriva, videt' ga ni,

ker se peklenska Marička moži.

Od tod se menihi ženstvŕ ne bojé,

za dušo in truplo njih radi skrbé.

Se počas' otrebi tič

prazen gre domu fantič

gre z objokanim' očmi,

vjel da lépga tička ni.

Popravljeno . Popravil kekec III
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V čast kulturnega praznika, bo imel Merkator v nedeljo odprte vse štacune (zlasti tiste, ki so ob nedeljah in praznikih bile vedno zaprte). Poslovodkinja je rekla, da zato, ker na Prešernov dan mora pijača biti dostopna vsem praznujočim. Klinc, pa Valentinovo pa bombončki.

Živel Dan mrtvih pesnikov !!!

Popravljeno . Popravil lasagna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letosnji Presernov nagrajenec je Florjan Lipus. Dobitniki nagrad Presernovega sklada pa so Mate Bekavac, Rados Bolcina, Iztok Geister, Alenka Ribic Laufer, Oto Rimele in Igor Stuhec.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In tudi razloga ni, da bi odplaval iz množice povprečnežev.

Saj tisti kulturniki tudi ne vedo, kdo je najboljši carinik leta in kdo je naj kemik leta in kdo je naj snažilka leta.

Razlika je zgolj v tem, da "kulturniki" okoli sebe širijo cehovsko sveto zapoved, da svoje delo opravljajo zgolj v dobro vseh ostalih in potem mislijo, da so sami po sebi božja mana. :BUA:

Prešeren pisal svoje pisanje brez državne subvencije, Kosovel in še cela množica njih, ki so mi v teh 30 letih po končani gimnaziji pobegnili iz glave, so tudi pisali (pa ne samo pisali, tudi risali, kiparili, muzicirali, gledališče izvajali in kar je še drugih kulturniških izvajanj, delali) brez državnih subvencij in kulturnih dnevov in kulturnih nagrad.

Zato se nikar ne sekiraj, če jih ne poznaš.

Zame je še vedno veliki šef Kafka, in drugi, za katere sploh ne vemo, Kafko so pač izdali. Pišeš, rišeš, trobiš in s tem ne utrujaš drugih. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!