Skoči na vsebino

Kako sem za kratek čas uresničil svoje sanje...

Kroker

Priporočene objave

no, da objavim se svojo zgodbo:):

bilo je nekega spomladanskega popoldneva, pisalo se je leto '98. za birmo je moj sosolec Bostjan dobil tomosovega avtomatika. jaz seveda ne bi bil jaz, ce ne bi stvari sel preizkusit. izpit sem imel, dejmo gas. prvi vtisi: wooow, to sploh ni treba gonit! :P in sem postal nor na mopede. doma sem seveda moril kot se nikoli: moped to, moped ono, tomos tu, tomos tam, vse glede te teme je bilo za zjokat dobr. ko se je nekaj mesecev kasneje vedno bolj blizal moj rojstni dan, smo naredili plan: 29. mam R.D., 30. mamo party.

ko sem se 30. zbudil, ni bilo starsev nikjer. sestra je rekla, da sta sla v trgovino na Ponikvo (v bistvu 100 metrov vstran od hise). ker mama v tisto trgovino skoraj nikoli ne gre, ati pa sploh nikoli, se mi je v glavi kar sama od sebe porodila ideja, da bi mogoce (kdo bi si mislil??) to lahko bilo to. in je bilo. waaaa, kk se mi je dobr zdel, k sm postal pravi pravcati mopedist, na vozilu, ki ga ni bilo oz. sploh ni bilo mogoce poganjati s pedali!!

pa se je zacelo. tura sem, tura tja, gozd, ob pospesevanju nikoli nisem drzal manj kot poln plin (kar s tako masino konec koncev sploh ni bilo tezko). dober mesec je motor ostal popolnoma originalen. potem se je zacelo raziskovanje, preizkusanje in friziranje. vso to friziranje (ki zal niti ni bilo kaj dosti ucinkovito) je vodilo do tega, da je leta 2000 (po dveh letih) popustil lezaj ojnice. ker je bil ze tako sibke konstrukcije in zaradi raznih off road preizkusenj totalno razklopotan (s pepelom se posipam, ampak kvaliteta ni vec taksna, kot je bila vcasih!), mi je stari ata podaril APN6S, s katero se ni vozil ze 3 leta.

ufff!! odprlo se mi je popolnoma novo poglavje motorizma - zdaj je bilo treba prestavljat na noge! pa to sploh ni bilo slabo - nasprotno, vsi avtomatiki se mi od takrat naprej zdijo - brez zamere - bedni. :) pa se je ze kar takoj zacelo friziranje: L bat 40 z lunco, povrtan uplinjac, izpuh MF3, peta prestava, 15 zobnik, Sava MC7 guma, zadaj amortizerji od APN4, razni dodatki... ...stvar je bila dejansko plod mojega truda in dela!! na tej APNki sem dobil toliko izkusenj s friziranjem, kot na nobenem mopedu ali motociklu ne prej, in ne kasneje! in sem padel not. tuning je en izmed mojih glavnih hobijev. stvar je delovala dokler ni se tu odpovedal lezaj motorne gredi. motorno gred sem sicer kompletno menjal, a to ni vec bilo to...

poleti leta 2000 sem sel delat tudi izpit za A kategorijo. tu sem prvic sedel na motorju, vecjem od 50 ccm. slo je za Yamaho SR 125. stvar se mi je zdela bozanska - a le dokler je nisem prvic spustil v obrate pod polnim plinom. tedaj je moje navdusenje nenadoma poniknilo... ...stvar se je (po obcutku) premaknila le malo bolj zivahno kot moja (zdaj ze bivsa) APNka!!! kasneje sem odkril vse care izpitne voznje in tele yamahce, ki je bila zjahana v nulo, da si lahko samo molil, da bo vzgala, da je ne bo treba na poriv vzigat. pridem izven naselja, instruktor se dere "pa kaj muckas, pel devetdeset, sej je ja tvoja mama rekla kak norc si!!!" mah kaj 90, ko pa skor ne gre 90!! v ovinkih sem na poligonu ugotavljal obnasanje motorja pri rahlo bolj divji voznji (brez kontrole instruktorja, kakopak), in sem ugotovil, da je APNka z lovljenjem skozi ovinke dosti bolj zabavna. lahko zaradi teze, lahko zaradi se bolj sfu*anega vzmetenja kot na SRki, lahko zaradi gum... ...vglavnem, ko ti APNko na asfaltu zadaj odnese, in ti guma poskakuje, se vedno lovis kot za salo. tu pa ko zdrsne, zdrsne. pa na zadnjega noce, pa da si bog. na prednjega pa se manj. enivej, s samimi "lepimi" vtisi o izpitni Yamahi SR sem se enkrat za vselej odlocil, da pod 250 ccm stiritaktnika NOCEM.

pa se je zacelo v zacetku naslednje sezone. doma sem moril, da bi imel motor. mama je bila proti, ati je bil za, AMPAK!! za le pod pogojem, da gre za 125 cc 4T enduro ali chopperja. na moj odgovor, da je to isto ko da bi na APNki ostal, je ostro reagiral, v stilu "ce z malim nisi zadovoljen, velikega vreden nisi". ja okej, sm reku, sam ga ne bom mel dlje k en mesec. pa mu tud to ni bilo najbolj pri srcu (njegovo nacelo glede poslovanja: "ob vsakem avtu k ga mam sta dva srecna: tist k mi ga proda, pa tist k ga od mene kupi" - ceprav ni cist res). mama je rekla, da ce ze mora bit motor, da pol bo pr bajti dolg casa, da ne bomo menjaval. ja okej, pol pa naj bo tak motor, k si ga JS zelim, ne pa ATI, k je doma glih 2 dni na teden, al pa se tist ne. in smo gledal po oglasnikih, prisiljen sem bil klicarit premnoge lastnike yamah SR (kako sm sovrazil tiste klice!!!), najvecji stos se je pa zgodil, k sm klicu za enga Suzukija DR 125, pa sm vprasu kolk ventilov ma, pa je tip reku "ja sej sm reku, da je stirtaktn..." :lol1: "hvala, nasvidenje!!".

no, pa pridemo mi do oglasa za naso Aprilio AF1 Futuro 125. ker sem bil zaradi tistih "stiritaktnih klicov" ze posteno zamorjen, je ati dejal, da ce mi res ni nobena njegova ideja vsec, da nej pa pogledam se kej kar mi je. in je padel oglas za Aprilio AF1 Futuro, katere sliko sem videl v nekem starejsem motopulsu. tak lep opis je bil, 34 HP, novi zobniki, veriga, bat, gume, zavorne obloge, malo za generalko, telefonska, in ime Tina. klicem, oglasi se nezen dekliski glas z znacilnim primorskim dialektom. punca mi je na simpaticen nacin znala razlozit vse, kar sem jo vprasal, jaz sem si med klicem sproti zapisoval, in ko je ati videl zapiske, niti ni bil vec tako proti... ...ni bil ZA, nasprotoval pa tudi ni vec tako mocno... ...in tako je kaksen teden kasneje prisel dan, ko sva z atijem sla v ljubljano prodat moje delnice (da lahk recem, da mi ga niso starsi kupl :P ), in nato via Nova Gorica, v Kromberk. motorcek je izgledal prav fletno, barva je bila verjetno nova. sel sem na test ride. spomnil sem se prijateljevega stavka: "ko na ravnem fejst zabremzas, ce ga vlece v levo al pa desno, je bil fejst razbit, optika okvirja ni vec optimalna". ok, asfalt je suh, ne ravno grob, lotim se prednje zavore, in se rahlo dvignem na prvo kolo - WTF?!? okeeeej, to pa je neki zame!! odprem ga na prvi prazni ravni cesti brez his: prva, druga, tretja, na hitro s pogledom oplazim merilnike, kazalo je nekje med 115 in 120 km/h. nevajen taksne moci in brutalnega pospesevanja dvotaktnega stroja v primerjavi z APNko, se ze skoraj ustrasim, in pomislim, da morda pa stiritaktnik niti ni tako hudicevo slaba ideja... "...ne, itak sanjam o masini, ki ji ne pridem do konca ze leta in leta!!"

test ride-a je konec, js mam jezik do tal, in zacne se zbijanje cene. wooooow, js sm sam gledu, kako je delu fotko pr dnarju!! :blink: iz 250+prepis je zbil na 210 jurjev!! enivejz, en teden kasneje s stricevim kombijem pripeljemo "zverino" domov, na Ponikvo. mama stopi iz garaze, in sledi nepozaben pogled in izjava "jeeezus marija, zoran, ti se mi bos ubil!!! :cry:" hehe, men se je pa tak smejal da bi mi skoz usta lahk do riti videl, in takoj ko razpakiramo motor iz kombija, letim natankat olje in bencin, in na en giro brez registracije!! pa ni blo to spananje pred frendi, da ne bo kdo mislil. izbral sem si glavno cesto izven centra, kjer me folk ne pozna dobr, sploh pa ne s celado na glavi. me, myself and Futura... :wub:

prvih nekaj dni sem bil sto procenten, da se bom razletel v roku dveh tednov. jasno, temu je botrovala moja neizkusenost in sla po hitrosti, ki je zameglila vse meje zdravega razuma, o tistih dogodkih raje ne bom razpravljal, da me ne bo motomars pozrl. :)

pa so se zaceli problemi: motor sem pripeljal domov v petek popoldne, se med vikendom z neregistriranim, jasno, vozil, v ponedeljek sem imel zaradi takratnjih maturantov izjemoma popoldne pouk, in dopoldne smo prisli do dogovora, da pride k meni velecenjeni in spostovani gospod Miha Pevec (slava mu!! :notworthy: ) s svojim kawasakijem KMX 125. mal sem se gonil po ponikvi, pri "zgornjem igriscu" mimo bloka proti bivsem alposu, kjer zavijem levo. naravnost pa skifi. ffffaaaakkkkk!!! js sm namrec imel zmenjeno, da dobim tablico sele v torek, torej naslednji dan!! ok, pocakam (stop znak je bil), zavijem v levo, obenem pa v desnem ogledalu budno opazujem dogajanje za menoj. ze vidim, kako se zloglasna Astra zacne premikat iz svojega gnezda, in zavijat na cesto v smeri proti - guess who - meni. ja nic, dve prestavi dol, pa odpret do konca, nimas kej druga, ce noces bit ob motor! norija se je koncala ze kaj kmalu po tem, namrec za drugim ovinkom astre v ogledalu ni bilo vec videti.

uffff, kaksen adrenalinski sok!! tega si ne zelim vec doziveti!! cel presran se vozim po stranskih poteh in pespoteh proti hisi. motor skrijem na teraso, kjer ga ocistim in seveda prekolnem vso svojo motoristicno karijero, policaje, zakonodajalca, nenasitno drzavno blagajno, delovni cas obcine (zakaj da fak ob sobotah ne delajo??), obcino, predsednika in se marsikoga. mi je bilo treba tega?? mi je res bilo treba??

uro kasneje se Pevec (ZINGA) prgunca do mene s svojim kawlnom v street legal mode. razlozim mu kok je blo, sledi izjava, za katero ne poznam osebka, da mi je ne bi se nikoli namenil: "ti si fukjen." ok, picima na vlak, pa v solo. na postajo sva seveda sla z motorji. zvecer prideva iz sole, zajahava vsak svojo prasico (em... ...ljubico... :) ), in se s hitrostjo crkjene podgane napotiva na pot proti ponikvi. pri odcepu za Sentvid se posloviva, jaz pa zavijem proti "zgornjemu igriscu", pogledat ce je kdo tam. ni nobenga razen - guess who - ja seveda, kdo pa - pulcaji!! in spet se je zacela igra debele in pocasne macke s turbomisjo z zacetnikom za balanco... :)

po nekaj minutah pridem domov, ati je slabe volje. watafak?? "v lukovici sm ob treh zjutri na radar nabasal, 97 km/h, 51 jurjev pa ena pika..." ...in tu sm najdu sanso, da sm jim povedal kaj se je zgodilo, brez zame obcutnih posledic... :P

naslednji dan sem dobil tezko pricakovano registrsko tablico, katera mi je naredila toliko sranja (oz. sem si ga naredil sam, ker je nisem imel), ob naslednji kontroli policaj ne rece ne BU, ne MU o preteklih incidentih.

zacelo se je temacno obdobje, ko je na motorju crkvalo vse, kar je vsaj spominjalo na elektroniko: vzigalna tuljava, alternator+stator, magnet, regulator vziga, akumulator, itd. ja, elektronika je draga stvar. in tu noben ne more rect, da sm js kriv, da je crknla - vsaj neki, zarad cesa mi doma ne morjo tezit (razen "ce bi mel stirtaktnika bi ti se delal" - oz. nebi, ker ga nebi vec mel! :P ). poslovil se je bat. prisel je bat od krosle (waaaa, to je bla pa amerika!!! :kva2: ), ko se je se ta poslovil, sem za slabih 35 jurjev kupil originalnega, ki je zaribal - reci in pisi - po petih (PETIH!!!!!) dneh od vgradnje, ker se je crpalki za olje odklopil bovden za krmiljenje, in NE, CRPALKE SE NISEM NITI DOTIKAL - js nism nic kriv!! B) zdej so se mi pa bati tak zamerli, da studiram, ce nebi kr wankla vgradil... :P

bili so pa s tem motorjem se temacnejsi dnevi: crash z avtosolo, v katerem mi je familija fasala hude batine (z jajci nabasal na tank pri ~25-30 km/h v stojec avto), na sreco v priklop, da se ni na avtu poznalo niti praskice :P , dan, ko sem pri visoki hitrosti (4. prestava) zaradi izpraznjene zadnje pnevmatike izgubil nadzor med zaviranjem, in letel v obcestno ograjo, dan, ko mi je od bivsega kulega brat spizdu kljuce, se sel pelat, in se razmetal z njim, itd... :cry:

...prihajajo pa boljsi casi: v delu je barvanje (oz. je koncano, le se nekaj popravkov sledi), kupil bom tudi bat, menjal zadnjo gumo in zadevo registriral. pol za vnaprej bomo pa videli, kok bo veter pihljal. :)

to je mocno skrajsana moja zgodba. upam, da nima z njo avatr nobene zveze. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom pa še js objavu eno zgodbo k sm jo že pred nekaj časa nekje prebral (ne vem kje) in me je kr srh preletel k sm je prebiral:

Vsak dan enaka monotonost. Težave na delovnem mestu. Problemi v vsakdanjem življenju. Zakaj sploh živim?… Edina svetla pika v tem mojem temnem življenju je v garaži.

Skočim v mojo drugo kožo – usnjen kombinezon. Medtem ko si obuvam škornje, zapiram čelado in rokavice, ob meni prijetno prede jekleni konjiček, ki si nabira delovno temperaturo. Nestrpno ga zajezdim in se odpeljem. Prvih nekaj ovinkov ne pretiravam, da se ogrejeta pnevmatiki.

Sonce je še vedno visoko na nebu in vročina je neznosna. Pod tesnim usnjem čutim kapljice znoja, kako vihrajo iz vsake pore mojega telesa. Slišim se ko hlastam za zrakom. Zdi se mi, da komaj še diham…

Še bolj energično privijem plin. Neukrotljiva zverina pod mano, ki ima več konjev kot vsa Lipica, popolnoma podivja. Z zadnjimi atomi moči se obdržim na motorju in ga že v naslednjem trenutku silim k tlom v oster zavoj. Pri tej hitrosti je vsaka najmanjša neravnina, kot oster udarec v koleno, ki z veliko mero občutka drsi po razbeljenem asfaltu. Za tem ovinkom sledi neskončna ravnina. Ob vsakem prestavljanju v višjo prestavo čutim kako sprednje kolo izgublja stik s podlago. Svet okoli sebe zaznavam kot niz trenutkov, ki jim razum komaj sledi. Merilnik vrtljajev je popolnoma ponorel. Le stežka ujamem ritem, ki mi ga določa blokada motorja. S pogledom oplazim trenutno hitrost na števcu… 280 km/h! Ne, ni še dovolj! Sedaj ne morem odnehati! Če sedaj zmanjšam hitrost bo po meni…

S kom torej tekmujem? Kdo je moj nasprotnik? Tako hitro kot se vprašanja pojavijo, tudi izginejo. Kakor tudi morebitni odgovori nanje, ki so že neulovljivo daleč zadaj.

Le kje so zdaj vsi demoni, ki me preganjajo? - Enostavno mi ne morejo slediti…

Najhitrejši sem, da, to je sedaj že jasno. Nikjer nikogar. Samo jaz, motor in cesta, ki pri teh hitrostih ne dopušča napak. Ubogljivo sledim nevidnim silam, ki zbujajo zver v meni. Še nekaj ovinkov, še nekaj trenutkov, ki jim ne sledim in upam, da bom končno občutil…

Da, tukaj je,…hudiča, samo za trenutek je bil tu…, občutek, da letim. Za trenutek sem bil rešen teh zemeljskih spon, ki me vse tesneje dušijo in ne pustijo živeti… Zverino pod seboj obvladam do popolnosti. Zvok motorja kakor da prežema moje telo, ki zahteva več… To je bilo očitno le za pokušino. Želim, da se ne konča, ta občutek, ki me osvobaja in spravlja v ekstazo.

Še nekaj ovinkov, še nekaj metrov asfalta in že je tu … KONEC. Končno, svoboden sem…

Vsi, ki ste me poznali vedite, še vedno sem tu med vami, le da tokrat svoboden za vekomaj!

Posvečeno vsem motoristom, ki so žal tragično končali na naših cestah…

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej Kroker glavo gor, za motor bo še mnogo priložnosti (once a biker, always a biker © Duhec .) )

Morda boš kasneje uvidel, da je bilo v najstniških letih pametno dati kravco iz štalce :P

@tejka, lina, symru :BUA: :SS

LP Kat

p.s.

In Rude tud tko misl !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda boš kasneje uvidel, da je bilo v najstniških letih pametno dati kravco iz štalce :P

O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kroker, zelo lepo povedano... direktno iz srca.

Si pa dobil na pladnju servirano kako izgleda, če na Motosvetu pokažeš čustva in se razkriješ - preglodali in požrli te bodo kot hijene. Zato se ne sekiraj. Napisal si za tiste, ki razumemo. Bravo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom pa še js objavu eno zgodbo k sm jo že pred nekaj časa nekje prebral (ne vem kje) in me je kr srh preletel k sm je prebiral:...

men se zdi, da sm tole v enem izmed starejsih motoristov prebral... ...dobro ctivo! .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kroker, zelo lepo povedano... direktno iz srca.

Si pa dobil na pladnju servirano kako izgleda, če na Motosvetu pokažeš čustva in se razkriješ - preglodali in požrli te bodo kot hijene. Zato se ne sekiraj. Napisal si za tiste, ki razumemo. Bravo.

Hvala bogu, da se vas je par potegnilo za mojo objavo- in da ste jo pohvalili, sem ze resno razmisljal, da je z mano kaj narobe in mi je bilo kar zal, da sem jo objavil- sem se ze kot kaksen butec pocutil (kar tudi nikoli nisem rekel da nisem, hehe).

Vendar je bila to moja zadnja na motosvetu te vrste. Nima smisla tocno tako kot si ti povedal- ne razume je skoraj nihce, sploh tisti ta "pametni" te se popluvajo kot da bi komu zelel kaj slabega- res, se vedno sem bil kar malo razocaran. Se dobro da je na forumu par svetlih izjem (ali pa smo samo mi navadni grdi racki, ki gledamo na motociklizem tudi malo drugace),

sicer pa mislim da o tem ni vredno zgubljati besed, jaz sem pac obseden z motorji, temu bom posvetil velik del svojega zivljenja, kaj si pa drugi o tem mislijo me pa boli k...

Lep motoristicni pozdrav!!! :yea2:

Popravljeno . Popravil Kroker
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sicer pa mislim da o tem ni vredno zgubljati besed, jaz sem pac obseden z motorji, temu bom posvetil velik del svojega zivljenja, kaj si pa drugi o tem mislijo me pa boli k...

Lep motoristicni pozdrav!!! :yea2:

Take mamo radi! :grim :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim,da to tut spada sem,sva bla z lady in motorjem na Rabu,pa se v enem zalivu kopava,ko se zasidra ena jahta z avstrisko zastavo,pa tip gre z pomožnim čolnom čistit trup jahte,pa sem si mislil,"p....a ti matrna", zdej boš pa še jahto čistu,pa sem plaval do njega,bolj ko sem se bližal ,bolj se mi ja zdel znan,ko pridem do njega pa vidim ,da je to moj stric,"kaj pa ti tukaj",sledi pir pa jedača,seveda pa po mojo lady s pomožnim čolnom,malo debatiramo,pa prav ,če se gremo pelat,"seveda sem rekel",pa smo šli en krog,takrat je bla lih Britanska kraljica na Rabu in smo šli pogledat to prelepo ladjo,pa mi reče ,če grem pelat,pa to so ble sanje,pa kot gledalec iz plaže sem si želel pelat na palubi-čist na koncu premcapa in se za ograjo držat,pa to so sanje,za plačilo pa sem mu naredil en velik pleh kremšni,pišem zato ker bi bla to za večina tut lepa dogodivščina,eni pa to imajo v lasti-jahto

PS:da še povem kakšna jahta je bila

-dolga 12.5 metra

-2×345Km,bencin

-6 ležišč

:OK: :notworthy: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

Vendar je bila to moja zadnja na motosvetu te vrste. Nima smisla tocno tako kot si ti povedal- ne razume je skoraj nihce, ...

Nikar!

Napisal si zase in tiste, ki razumejo! Tem si polepšal trenutek, če ne že dan.

Za gnjavatorje se pa ne sekiraj. Nekateri pač ne razumejo.....

Mogoče le nasvet, da se drugič premakni v "K'r neki". Tam je pač bolj svobodno in se nihče nima kaj sklicevati na vejice, točnost napisanega itd. Skratka, tam so doma umetniške duše Motosveta, na izpostavi imenovani Motomars :D

In prijetno jih je brati!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej bom tih in bom španske nadaljevanke gledala---mogoče bom pol tut to razumela.

Vsem užaljenim in razžaljenim se iskreno opravičujem res nisem hotla nobenga užalostit --ljudje smo si različni.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bravo Kroker, pa ne sekiraj se. Saj vidiš kakšni bruharji vladajo (moto)svetu, pa sami verjetno niso ničesar sprobali v življenju. Vsi brez napak. Zato pa smo mi bol v ozadju. Ljudi pa cenim po "vsebini" in ne po zunanjosti (vejice,odstavki). Zadel si bistvo in ne glej na vsako mono kako si po svoje razlaga.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem ze resno razmisljal, da je z mano kaj narobe in mi je bilo kar zal, da sem jo objavil- sem se ze kot kaksen butec pocutil

tak se js pocutim ob vsakem drugem odgovoru na moj post... :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej bom tih in bom španske nadaljevanke gledala---mogoče bom pol tut to razumela.

...

Vidiš, to je to. Ljudje prevečkrat obsojamo in kritiziramo, brez da bi razumeli, brez da bi vsaj poskusili razumeti....

Razžalila pa po mojem nisi nikogar. Saj smo tu zato, da si pač izmenjujemo mnenja, se spoznavamo, nakladamo, se sproščamo, hodimo v psihološke čistilnice itd.

Edino to, česar ne želimo od drugih sebi, tega pač ni lepo in prav početi..

Ok, pa pa! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kroker,

lepo si napisal. :)

Že to, da se ti je zazdelo vredno nam zaupati svoja občutja, zasluži :notworthy: .

In občudovanje. :)

Pridruži se nam kdaj v "nakladalnih marsovskih" temah, kot je predlagal Horjo. :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bravo Kroker, pa ne sekiraj se. Saj vidiš kakšni bruharji vladajo (moto)svetu, pa sami verjetno niso ničesar sprobali v življenju. Vsi brez napak. Zato pa smo mi bol v ozadju. Ljudi pa cenim po "vsebini" in ne po zunanjosti (vejice,odstavki). Zadel si bistvo in ne glej na vsako mono kako si po svoje razlaga.

Hehe, sej pri tistih vejicah pa odstavkih bi se lahko bolje potrudil- drugace hodim v tretji letnik gimnazije in za povrh vsega je se slovarca moja razrednicarka! :lol:

Bom se prdruzu tam v tistih marsovsdkih temah, al kar koli ze so! Se vidmo! :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne morte ljudi cenit,pa vejicah in odstavkih,jaz sem prvič začel uporabljati računalnik in tipkovnico,ko sem se včlanil na motosvet,zato so tut napake

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bemti ...*a*E** zdej sem tudi jest brez mopeda..

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bistvo je ve tem, kar je Kroker napisal in ne v tem kako je napisal...

Tisti k smo razumel :notworthy: , ostali pa no comment... :BUA:

Slovnične napake bo ocenjevala razredničarka... :)

PS:upam da ne Staretova... .) :D

Popravljeno . Popravil jax
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bruharji vladajo (moto)svetu, pa sami verjetno niso ničesar sprobali v življenju

ja, v bistvu sta dve stranki ... bruharji in jokarji :)

A je kdo rekel, da Kroker ni lepo in ganljivo napisal, in da ga ne razumemo? Jaz mu celo zavidam, da si je lahko že v tako mladih letih privoščil take užitke ... jaz sem čakal do 26. leta... no, nisem _čakal_, prej me motorji niso tolk zlo zanimali...

In če se javi vsaj 5 ljudi, ki jih moja zgodba resnično zanima, sem jo pripravljen zapisati v karseda ganljivi obliki. In to prav tukaj, na forumu... Če ne pa tut prav. Ne bo konc sveta :afro1:

PS: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja, v bistvu sta dve stranki ... bruharji in jokarji :)

A je kdo rekel, da Kroker ni lepo in ganljivo napisal, in da ga ne razumemo?  Jaz mu celo zavidam, da si je lahko že v tako mladih letih privoščil take užitke ... jaz sem čakal do 26. leta... no, nisem _čakal_, prej me motorji niso tolk zlo zanimali...

In če se javi vsaj 5 ljudi, ki jih moja zgodba resnično zanima, sem jo pripravljen zapisati v karseda ganljivi obliki. In to prav tukaj, na forumu... Če ne pa tut prav. Ne bo konc sveta  :afro1:

PS:  :yea2:

Cak, a zdej sm pa kot jokavcek izpadu, hehe. Ma vi mene sploh ne poznate- pa sej nikol ne bi rekl, da sm to napisov- tud kksn kolega se sam cudi- vprasa pa raj nc B)

Javim se, rad bi se kaksno zgodbo slisal! Pa saj ni treba da je ganljiva- vsec mi je, ko se kdo tako vzivi v pisanje, da te, ko beres, kar srh spreletava- da si kar predstavljas motor pod sabo! :yea2:

Popravljeno . Popravil Kroker
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In če se javi vsaj 5 ljudi, ki jih moja zgodba resnično zanima

tretji... :)

Popravljeno . Popravil jax
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In če se javi vsaj 5 ljudi, ki jih moja zgodba resnično zanima, sem jo pripravljen zapisati v karseda ganljivi obliki. In to prav tukaj, na forumu... Če ne pa tut prav. Ne bo konc sveta :afro1:

PS: :yea2:

:topic: to spada pod temo, kako sem izbral prvi motor. Je tako ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!