Skoči na vsebino

To be or not to be...


kekec III

Priporočene objave

WINDOWS ali LINUX je kot DROGA ali LINUX

Kdor potrebuje Windows opreracijski sitem, ga pač potrebuje!

Kdor pa potrebuje le računalnik, dostop do interneta, poslovni program, tekstovne in grafične urejevalnike ter zaneslivo poslovanje in delo, ne potrebuje zato Windowsov. Tudi vse multimedijske naprave delujejo na Linuxu bolje.

V večih primerih ne gre za vprašanje nujnosti po Windowsih ampak zgolj za zasvojenost.

Ali ste se kdaj vprašali koliko stanejo Windowsi, ki so vas zasvojili?

Ne govorimo o nabavni ceni Windowsa temveč o stroških katere vam povzroča. Naredite si mesečni izračun ur, ki jih porabite za odpravljanje virusnih napadov iz interneta, koliko stane zastoj enega računalnika, ki ga uporabljate v poslovne namene, koliko vas stane delavec, ki čaka da bo napaka odpravljena in koliko ste izgubili v poslu zaradi takega zastoja. Kaj če se vam problemi mesečno nekajkrat ponovijo in kaj če imate v podjetju več računalnikov? Kaj pa če vam prav »luknjasti« Windows bankrotira vaše podjetje ali vsaj pobere ves vaš težko prigaran denar?

Seveda, kar tešite se; samo vi na tem svetu poznate že »nekoga«, ki bo vaše računalniške probleme Windowsov rešil z levo roko, vam inštaliral črne kopije programov in mašil Windowsove luknje vsakodnevno z nadgradnjami, vas branil pred vdori v vašo zasebnost in pred krajo vaših podatkov, ki jih imate na računalniku.

Ali še niste opazili tega, da imata Nato in Microsoft enake interese; osvojiti in podrediti svet!? To pa še ni vse!

Ko se boste vprašali le zakaj so Windowsi kljub njihovim slabostim tako uveljavljeni in nihče od vaših znancev, prodajalec in serviserjev ne reče nič čez njih, je odgovor logičen; le od česa bi živele množice foliranih hekerjev, če ne od Windowsovih lukenj skozi katere se tako ali drugače pretaka vaš denar.

Linuxa vam ne bo hvalil nihče, saj nima od česa zaslužiti oz. vas nategniti, ker se Linux ne sesuva, ne dopušča virusov, ne dovoli neavtoriziranega vdiranja v vaše podatke, zanesljivo deluje in vam ne povzroča težav.

Tudi vaši delavci, ki bi se mogoče med delom radi zabavali z igricami namesto delali, tega ne bodo mogli početi, saj ničesar ne bodo mogli brez vašega dovoljenja namestiti na vaše delovne računalnike.

Bližamo se svetovnim gospodarskim tokovom in brezmejni konkurenci. Razmislite ali vam bodo Windowsi stali pri tem ob strani ali pa boste le suženj in križišče vsem katerim boste preusmerjali finance, osiromašili sebe in druge.

Poiščite ustrezne informacije že na slovenskem internetu. Spoznajte Linux operacijske sisteme in poslovne programe, ki jih lahko dobite tudi brezplačno čeprav delujejo brezhibno.

Razmislite in ponudite priložnost tistim, ki vam bodo omogočili stabilne in kvalitetne računališke sisteme po zares ugodnih cenah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zelo sem bil presenečen nad Open Office kompletom.

Mislim, da je celo boljši kot Microsoftov Office.

Naša državna uprava se gre "sprdačno", ker ne osvoji odprto kodni Linux sistem.

En kup denarja proč zmečemo po nepotrebnem. Pa še v varnostnem smislu mislim da je bolje Linux podpirat.

Delam na tem da v 1. faz(ki bo čez nekaj mesecev) osvojim v moji firmi da bo file server na Linux-u.

V roku nekaj let pa vse delovne postaje na Linuxu in Open Office.

:yea2: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Hja, ni čisto tako črno-belo, kot je napisal kekec. Največja (in najbrž tudi edina resna) slabost Linuxa je, da je prekompliciran za "normalnega" uporabnika (to je tistega, ki užaljeno kliče Microsoft Slovenija, kaj je narobe, ker on ima SLOVENSKE Windowse (Polkna po domače), SLOVENSKI Office, SLOVENSKI Internet Explorer, ampak ko gre na Net je pa še vedno vse v angleščini!!!).

Ko bo instalacija in vzdrževanje približno enako Okenskemu, pa bo zadeva seveda čisto drugačna. In hvalabogu se temu bližamo z velikimi koraki. Tako tudi pri nas v naslednjem letu razmišljamo o prehodu na odprto kodo.

Državna uprava pa takole: ker nekateri naivci še vedno mislite, da živimo v vsaj deloma normalni državi, vam še enkrat zagotavljam, da to NI res; živimo v čisto navadni banana republiki, kjer država lahko dela (z denarjem in vsem ostalim) kar hoče, mi pa nimamo nobenega vpliva na to (pa da se mi ne bi kateri pameten obesu na volitve, naj pač druge izvolimo: NI RES, KDORKOLI bo pri nas na oblasti se bo enako obnašal!!!).

Še en klasičen primer tega je prav odprta koda v državni upravi. Naši zlati uradniki so lani na natečaju naredili primerjavo in ocenili Windowse in Linux/programe odprte kode v (če se prav spomnim) 21 bistvenih lastnostih. Odprta koda je zmagala z 18:3, pogodbo pa so naši uradniki podpisali z Microsoftom. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

(Sorry.... OK, ne bom več... samo tle mi pa prekipi!!!)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni pa ni povsem jasno, zakaj vsi hvalijo ta Linux, se posebaj , ker je na najboljsi poti, da postane novi Windowsi. OK, razen tega, da je zastonj.

Glede na to, koliko ljudi programira (ali pa heka) linux ali za linux, se sploh ne cudim, da je taksna kolicina bugov, da ne omenjam, da se pojavljajo ze virusi za linux. Keep up the good work :BUA:

No pa smo pri tem - zastonj. Ker spet rabis ljudi, ki bodo vzdrzevali vso to kolicino softwera. Windowse dobis na enem CDju, Linux pa na 6ih (lahko tudi manj ali vec)

Ali pa podjetja, ki izdajajo svoje distribucije Linuxa; sploh ne zivijo slabo. Sicer ne od prodaje SW, ampak v glavnem od podpore (supporta po slovensko).

Ce pogledamo z varnosti; tudi tu se Linux hitro priblizuje Windowsom. Cel kup nekih servisov in programov, ki bi dostopali do interneta. Nove verzije pa letijo ven se hitreje kot winsi.

Se starih bugov ne najdejo vseh, pa ze nove delajo.

Po drugi strani je pa to tudi pozitivno. Bodo tisti, ki so navajeni Winsov lazje presli na Linux.

Popravljeno . Popravil Kruse
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz grem jutri na Linux. Poln k*** mam teh Winsov, niti en tedn še jih nimam na disku pa že vse serje - pol stvari ne dela, z drugo polovico si pa nimam kaj počet <_< Jutri formatiram, potem pa poročam kako in kaj. V BigBangu zraven novega PC-ja ze dobis DVD CD z Linux in OpenOffice! B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kekec, prepričal si me, da poskusim. Doma imam še enega pentiuma, ki ga nihče ne rabi in mi bo sedaj služil za linux eksperiment.

Kam se zdaj lahko obrnem, da dobim to brezplačno stvar? Mi kdo lahko to posodi v OLPju?

Hočko a nisi ti neki ful za linux? he he, hecam se

Popravljeno . Popravil Jason
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Keky... pridem ... III - the stručko :) Končno mata s Cycom eno temo, kjer se bosta strinjala :)

Drgač pa - Open Office vsaj meni, kot morda zahtevnejšemu uporabniku Excela in Worda, niti približno ni enako dober kot Microsoftova zbirka, je pa pač bistveno cenejši (oz. je zastonj)... Da ne govorim o tem, da zaenkrat v Linuxu ni na voljo slovarjev, telefonskega imenika (ja, eni tudi to uporabljamo), poslovnih imenikov itd ... Žal... Da o resnejših programih za obdelavo grafike (photoshop, GIMP mi ne zadostuje ker je Photoshop tesno povezan tudi z Indesignom za postavljanje tiskovin), DTP, ilustracije itd. ne govorim ... Niti Adobeovega Acrobata (polne verzije, ne zgolj pregledovalnika) nimam ... ki ga nujno rabim pri delu (revizije vsebine med postavljanjem in pripravo revije za tiskarno).

Skratka - lahko prosim že enkrat nehate tako nekritično hvaliti linux... in tudi windows seveda ... noben ni popoln, vsak uporabnik pa mora najprej sam premisliti, katera orodja potrebuje in ali so v dotičnem sistemu na voljo... In če je nekaj zastonj, še ne pomeni, da je boljše od plačljivega ... ni pa nujno, da je bistveno slabše, tudi s tem se strinjam. A le za določen profil rabe...

Tisti, ki ne rabijo bogatega nabora funkcij, ki brskajo po spletu, poslušajo muziko, gledajo filme, oboje tudi občasno kradejo in izmenjujejo z drugimi tatovi, tu in tam sestavijo tudi kak zahtevnejši dopis in opravijo še kakšno malenkost... pa so lahko z linuxom zelo zadovoljni :-)

Vprašanje je le, kako dolgo še ... kajti, kot je že Kruse omenil(a), Linux postaja vse bolj razširjen in s tem tudi vse bolj na udaru za razne škodljive programe...

Kar se mene tiče - ostajam na Windows.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zastoja. Kaj če se vam problemi mesečno nekajkrat ponovijo in kaj če imate v podjetju več računalnikov? Kaj pa če vam prav »luknjasti« Windows bankrotira vaše podjetje ali vsaj pobere ves vaš težko prigaran denar?

PS: v resnih podjetjih, kjer so podatki ključnega pomena, obstajajo sistemci, ki skrbijo za varnost.

Posameznikom, ki bi z željo po bolj "varnem" sistemu namestili Linux, pa bi rad sporočil samo to, da bodo tudi v Linuxu morali sproti izdelovati varnostne kopije podatkov... Skratka - za varovanje bodo porabili enako količino časa...

PS: Keky, kdo je avtor tega bulšiterskega flanca v prvi objavi? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz grem jutri na Linux. Poln k*** mam teh Winsov, niti en tedn še jih nimam na disku pa že vse serje - pol stvari ne dela, z drugo polovico si pa nimam kaj počet <_< Jutri formatiram, potem pa poročam kako in kaj. V BigBangu zraven novega PC-ja ze dobis DVD CD z Linux in OpenOffice! B)

Mogoče preveč šita inštaliraš ... Seveda je v Linuxu na voljo manj šita, ker je nasploh na voljo manj programov ...

PS: kar se tiče novih mašin ... lahko samo upaš, da ti bo vse delalo z linuxom ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hmm, ne vem -> jest mam na računalniku trenutno 3 sisteme: XP, 98 (niso več v uporabi) in mandraka 7.2 (redko v uporabi)

XP ji so nameščeni že 3 leta, mašina pa odkar je adsl laufa 24/7. recimo, da jo je treba nekak po 7 - 14 dneh resetirat (če prej toka ne zmanjka :( ), ker se nabere preveč "smeti" (sm programer in učasih ne pospravim pomnilnika za sabo ;), pa tud sam XP ni lih biser)

Kdor je še iz časov win 3.X, je najbrž z XPji zadovoljen.

jest zase vem da sm

(čakam na linux, ki bo zadovoljil moje potrebe :P)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cyc .)

..končno sva našla stično t®očko.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz grem jutri na Linux. Poln k*** mam teh Winsov, niti en tedn še jih nimam na disku pa že vse serje - pol stvari ne dela, z drugo polovico si pa nimam kaj počet <_< Jutri formatiram, potem pa poročam kako in kaj. V BigBangu zraven novega PC-ja ze dobis DVD CD z Linux in OpenOffice! B)

ali si morda pomisli, da je s tvojim PC-jem kaj narobe ... hardwersko ... ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem ze parkrat uporabljal linux, pa sem vedno sel nazaj na windoze. Po mojem je razlog ta, da sem jih prevec navajen. Vseh tistih programov.

Linux mi je tko vsec, da bi ga z veseljem zamenjal za windoze, ampak se vsakic pojavi ena stvar(v windozih samoumevna), v katero je potrebno vloziti par ur truda.

K sem prvic nalozil mandraka, sem potreboval tri ure da sem pogruntal, kako se installira nov software.

Drgac je pa po mojem tistih cdjov tok velik zato k je tok softwara. Res je dobr k ti ze na zacetku odpira vecino formatov fajlov(pdf, doc, tex,.......), k jih windozi ne.

Installacija se mi pa zdi pri mandraku veliko bolj enostavna kot pri xpjih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

World's largest Windows error message

"We went down to New York for the long weekend.

Despite the 16-degree weather, we walked down to Times Square - all the bright lights lured us the ten blocks from our hotel.

When we got there, we stood like, well, tourists, gaping at all the electronic billboards.

And then, across the square, I saw it: the world's largest Windows error message - on a two-story high e-billboard (I guess everything really is bigger in New York).

It was the only billboard in the entire square with absolutely no movement - since the PC running it had obviously frozen."

post-1231-1140963689_thumb.jpg

post-1231-1140963706_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!