Skoči na vsebino

Kratka zgodovina seksualnosti....


kekec III

Priporočene objave

Vsega so krivi Švedje. Pa ne govorim tukaj o mobilni telefoniji. Pač pa o področju seksualnosti. V 60-ih se je nikjer drugje kot na Švedskem začela seksualna revolucija in se od tam razširila po vsem svetu. No, ne po vsem. V bistvu gre pri seksualni revoluciji za spolno svobodo, kar pa ne pomeni neomejene svobode po parjenju, ampak svobodno izbiranje partnerja ob visoki stopnji odgovornosti. Na kratko, to vsi veste - so, cut the shit - gremo K BISTVU. In to je, da raziščemo, kaj pomeni neomejena svoboda po parjenju.

Seksologi opozarjajo na naslednje seksualne perverzije oziroma patološke oblike izživljanja v spolnosti, ki so spravile pretirano svobodo v seksu na slab glas. Zagovorniki spolne svobode se sklicujejo na geslo "Vsaka ljubezen je lepa", zdaj pa poglejmo, ali to res drži.

1. SPOLNA OBJESTNOST ali RAZUZDANOST

To sta v bistvu dva različna pojava pretiranega spolnega življenja. Kaj pomeni tukaj 'pretirano'? Odgovorov je mnogo. Prevladujoči pogled je, da gre pri spolni objestnosti in razuzdanosti za nekontrolirano in nepotešeno vedenje, kadar je eden od partnerjev do drugega brezobziren in išče samo lastno zadovoljitev in potešitev. Sta zelo povezana pojava in vodita do ostalih spolnih perverzij.

2. SODOMIJA

Imenuje se tudi bestialnost. Kot prepoved, ki si zasluži smrtno kazen jo zasledimo že v Svetem pismu (3 Mz, 18,23): "K nobeni živali ne smeš iti; s tem bi se oskrunil; ženska naj se ne postavlja pred živaljo, da bi se z njo družila; grda oskrumba bi to bila." V tistih časih so bili priljubljeni predvsem kozli (Plutarh) in osli/oslice. Danes obstaja prevladujoče mnenje, da so te po mestih zamenjali domači psi in na podeželju govedo (krave, teleta). To govorim predvsem za Slovenijo. Marx sicer pravi, da je pristotna predvsem v meščanskih družbah, ampak pristotno je tudi pri nekaterih primitivnih ljudstvih.

Je pa še vedno tabu tema, čeprav kroži zgodba, kako so enkrat dobili enega, ko mu je telica zmolzla njegovega onega. Še huje pa je, da je ta bolestnež ne dolgo zatem analno posilil telico s palico. Zgodbo so seveda prikrili, da si ne bi delali sramote. Za prvi del zgodbe nisem prepričan, da je resničen, sem pa videl posledice drugega dela zgodbe.

Da pa niti ne govorim, koliko te robe je dostopno na internetu: psi, osli, kozli, konji, mački, kače, kure in celo ribe. Nagnusno. Ker si ti primerki ne znajo najti pripadnika iste vrste, je zdravljenje posameznika v večini primerov neuspešno.

2.a) HOMOSEKSUALNOST

Nekateri boste zmajali z glavo in rekli, češ to pa že ni seksualna perverzija. Univerzalno namreč homoseksualnost ni v nobeni kulturi prevladujoči vzorec seksualnega obnašanja.

Razširjena je bila že v starem veku, posebej pa je v nekaterih grških polis (Sparta, Tebe, Atene,...), kjer se je povezovala s pedofilijo.

Hartman predvideva dve vrsti homuseksualnosti:

a). PRIROJENO (pravo) HS, kjer posameznik spozna svojo drugačnost zelo hitro in išče le istospolne partnerje. Obstaja mnenje, da posedujejo visok IQ in zato zavzemajo visoka mesta v družbi. Primer: eden vodilnih družbenih kritikov, ki ga sam zelo spoštujem in rad berem, je bil Michel Foucault, med prvimi, ki so se okužili s HIVom. Zelo, zelo pameten. Modne scene tukaj ne bi omenjal.

B) NAVIDEZNO HS, ki se pojavlja kot oblika začasne perverznosti v nenormalnih situacijah znotraj totalnih institucij (zapori, vojašnice, samostani, poboljševalnice). Lahko je tudi samo oblika šaljivosti - če v vojski rečeš, da bi rad imel za večerjo jajčka na oko, jih dobiš dobesedno. Ne vem, a se še to dogaja, v bivši JLA se pa je.

c)BISEKSUALNOST - mahnjenost na vagine in na penise

So pa homuseksualci populacija, ki je najbolj dovzetna za AIDS, zato so pri vprašanju strpnosti tudi najbolj na udaru. Bolj kot je družba patriarhalna in tradicionalna, bolj so na udaru.

b)LEZBIČNOST

Zelo razširjena je bila že v starem veku - večina moških se je tepla za ženske na tujih bojiščih, doma pa so jih varale med sabo in s sužnji. Danes - saj imate par megabajtov teh sličic. Jenna Jameson je zakon!

3) PEDOFILIJA

Danes najbolj na udaru. V grških polis je bila prisotna naslednja oblika pedofilije, ki je bila družbeno povsem tolerirana. Mlad deček (eromenos), ki še ni dal skoz puberteto in je v marsičem še spominjal na žensko, je imel poleg sebe zaščitnika, starejšega moškega (erast), na katerega je bil tako emoncionalno kot seksualno navezan. Eromenos je moral biti na razplogo erastu, ne pa tudi obratno, kar pomeni, da mu je moral nuditi analne usluge. Si mislite, erastova vloga je bila tudi učiteljska - učil ga je osnovnih pravil obnašanja v moški družbi in, če sta bila oba v vojski, še bojevanja. Platon je potem iz te oblike pedofilije, ki se mu je sicer gnusila, izpeljal pojem 'platonične ljubezni', t.j. ljubezni brez seksualnih stikov.

Danes je to ena najbolj bolnih oblik spolnega izživljanja, kar jih je. Dogaja se tudi znotraj družine in sorodstva ter v situacijah, kjer si nikakor ne bi mislil (duhovščina, učitelji). In najhuje: ker dojenčki ne znajo kontrolirati analne odprtine (jo permanentno zapreti), obstajajo perverzneži, ki se spravijo tudi na nje. V podsaharski Afriki je razširjen mit, da čim mlajša je oseba, tam manj verjetnosti je, da stakneš kakšno spolno bolezen. Pravkar so v Avstraliji razkrinkali mrežo, ki je organizirala prevoze pohotnih starcev na Tajsko, da so se potem lahko tam izživeli.

Drugače pa lahko na forumu Poljub zasledite kategorijo fukfehtarjev (dvajsetletnikov, tridesetletnikov), ki se spravljajo na naivne štirinajstletnice. Distancirajmo se od njih - čandale.

4) SADIZEM

je dobil ime po Markizu de Sadetu. ki je bil zagovornik nasilja pri seksu, ki ga je kratek čas tudi prakticiral. Kratek čas pravim zato, ker je večino življenja zaradi svojega vedenja prebil v zaporu in tako imel čas fantazirati. Bistvo je torej seks z mučenjem med partnerjema, ki jima normalen način izživljanja spolnosti nezadošča. Gre za doživljanje užitka ob mučenju in prestani bolečini. Zanj je značilno bičanje, pretepanje do nezavesti in dušenje, v posameznih primerih pa gre celo do kanibalizma. Brez seksualnih pripomočkov seveda ne gre.

Obstaja mnenje, da se prenaša z vzgojo - mladostniki, ki so bili deležni nasilja, niso sposobni drugačnega spolnega življenja. Tipičen primerek: Sadam Husein, iz zgodovine pa Džingiskan.

5) MAZOHIZEM

ime je dobil po avstrijskem novelistu Sacher-Masochu, ki je prvi opisal (in ne prakticiral!!!!) posamezne primere. Je oblika seksualne perverzije, kjer spolno zadovoljitev dosežejo s mučenjem samega sebe. 'Zadovoljitev' lahko doseže sam ali pa v navezavi s sadistom. Primer: pomarančo v usta, vrv okoli vratu in se obesit na kljuko (smrt pevca skupine INXS).

Znani mazohist je bil francoski filozof Jean Jacques Rosseau, od katerega črpa še danes sodobna pedagogika večino didaktične teorije (zagovarjanje permisivne oblike vzgoje).

6) SPOLNI SIMBOLIZEM

tudi fetišizem. Gre za uporabo predmetov, ki pripadajo osebi A, kjer določene lastnosti predmetov na podlagi stika in podobnosti, vzbudijo v osebi B asociacije in celo povzročijo spolno zadovoljitev.

Fetiš sploh ne ustreza uporabi v seksualne namene in s samo spolnostjo nima nobene zveze. Primeri: slika oboževane osebe, spodnje perilo, šminka, manekenske lutke,... Primer imamo opisan v Grumovi drami Dogodek v mestu Gogi.

7) EKSHIBICIONIZEM

Oblika spolnega simbolizma, kjer pervertirane osebe spolno zadovoljitev dosežejo z demonstracijo svojih spolnih organov. To ponavadi storijo pred mlajšimi ženskami, dekleti, mlajšimi dečki in to nenadoma ter povsem nepričakovano. Zelo pomembno je zanje, da čimbolj šokirajo in se s tem čimbolj zadovoljijo. Želijo doseči šok in pa žensko sramežljivost. Iščejo samotne prostore (parke, parkirišča), vendar niso napadalni in nevarni, saj se zadovoljijo z majhnim. Solzivec zadostuje.

8.) VOYARIZEM

Beseda 'voyeur' izvira iz francoščine (voir-videti) in označuje osebo, ki na skrivaj opazuje spolne odnose drugih. Ta nagnjenja se pojavljajo na različnih nivojih:

a) izključenost - gledanje ljudi, raznih pornografskih filmov

B) izključenost z ročno obdelavo - ko se opazovalec tudi samozadovoljuje

c) vključenost - gledanje svojega partnerja, kako seksa s tretjo osebo

d) popolna vključenost - grupni seks

9) GERONTOFILIJA- nasprotna pedofiliji. Spolno udejstvovanje med starejšim in mlajšim osebkom. Primer: bogat 80-letnik se poroči s dvajsetletnico ali še huje mlajši moški s sedemdesetletnico.

10) NEKROFILIJA

- nekaj najbolj nagnusnega, kar je na zemeljski obli. Posameznik, ampak res bolan posameznik, doživi spolno naslado le s spolnim občevanjem z mrtvo osebo. Veliko je takšnih primerov, da se odpravijo v mrliške vežice. Tabu tema. Si zasluži smrtno kazen.

11) SNURFF

ne boste verjeli, ampak tudi to se dogaja. To je oblika posilstva, ki se konča s smrtjo (prebadanjem telesa z nožem). Kadar pride to pred sodišče (pri nas, hvalabogu, tega še ni) se zagovorniki obtoženih zgovarjajo, da je šlo samo za nekrofilijo. Si tudi zaslužijo smrtno kazen - obtoženci in njihovi zagovorniki.

12) KOPROFILIJA- najnagnusnejša oblika doživljanja spolnosti, ki vključuje uriniranje, izločanje dreka, kozlanje in potem oni to požre, pa liže. Brez komentarja.

13) TRANSVESTIZEM- pri nas je doživel razcvet s Sestrami, kar pomeni, da se moški oblačijo v ženska oblačila in prevzemajo navade žensk. Psihoanalitiki trdijo, da korenine tega vedenja ležijo napačni vzgoji otrok znotraj družin z enim samim otrokom, kjer je otrok deležen motnje v procesu spolne diferenciacije in individualizacije. Primer: mamica v svojem sinčku vztrajno vidi deklico, ki si jo je tako želela. Sestre so ql.

14) TRANSEKSUALNOST- poleg oblačenja še vključuje operativno spremembo spolnih organov (moški v žensko in obratno). Moški ali ženska čutita nezaustavljivo željo, da bi spremenila spol. Operativni posegi so zelo boleči, ne nujno učinkoviti in vključujejo še stalno hormonsko terapijo.

15) INCEST- spolno občevanje med bližnjimi krvnimi sorodniki. Tabu incesta je univerzalen v vseh družbah /kulturah in sicer ni nikjer na svetu dovoljeno občevati s svojo mamo. Spolno občevanje z ostalim sorodstvom je odvisno od same strukturiranosti sorodstva. V totemskem sistemu avstralskih aboriginov, starec, ki pripada totemu 'orla' in mladenka, ki pripada totemu 'črne vrane', lahko seksata in imata otroke, čeprav po našem sistemu padeta v kategorije dedek-vnukinja. In na Samoi, kjer ne poznajo instituta očetovstva, lahko hčerka mimogrede vzame svojega očeta za moža, saj sploh ne ve, kdo je njen biološki oče. Mislim pa, da je to že zgodovina - živeli misionarji!

V zgodovini poznamo spolno občevanje med najtesnejšimi sorodniki v obdobju starega Egipta (faraoni) in Rimskega cesarstva. V novejši zgodovini pa je tipičen primer angleška kraljevska družina (Viktorjanska doba)

Najpogostejši so stiki med bratom in sestro, očetom in hčerjo, malo manj med materjo in sinom. Ko je bila slovenska družba še pretežno ruralna (kmečka), se je torelirala incestna oblika razmerja med bratrancem in sestrično znotraj iste familije. Razlog je bil, da se večje posesti niso delile.

Najhujše zlo pa je incest povezan s pedofilijo. Tisti, ki bi moral mlademu človeku nuditi vso skrb, ogroža zdravje njegove osebnosti in s tem življenje. Sem za kastracijo.

16) POSILSTVO

in še zadnje - neprostovoljni seks. Obstajata dve obliki posilstva: FIZIČNO in PSIHIČNO. Obe dve vrsti pustita hude psihične posledice. Vzroki nenadnih posilstev so različni in segajo od različne odtujenosti posameznika v družbi, bolezenskega doživljanja spolnosti, pa vse do kriminalnih oblik izživljanja. Če se žrtev pritoži na sodišče, pomeni to zanjo dvojno sramoto - poleg posilstva še birokratsko iskanje podrobnosti posilstva. Zato je tudi toliko zamolčanih primerov.

V povezavi s pedofilijo si gotovo zasluži bolj rigorozne kazni, kot so sedaj. Tudi kastracijo. Druače pa bi tukaj zaleglo staro dobro krvno maščevanje.

Posebej hudo je v Sloveniji na področju posilstev v zakonu - te oblike je še najtežje dokazati, pa tudi pripravljenost žrtve je majhna, da bi iskala pravico na sodišču. Vse, kar je, sta policijski zapisnik in varna hiša….

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Keky motosvetov seksolog :yea2:

Se pardoniram globoko - v imenu moje spoštovane prijateljice VALE, ki je danes službeno odsotna s foruma, te moram popraviti :

Keky - motosvetov fukolog. :naughty: :wub:

p.s.

Men je sicer nerodno, ampak, kaj čem, morm zastopat prjatlco, kadar je ni.... :afro1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdej pa vidm, zakajje biu naš Keky dons bolj tih :yea2:

Pripravljal je zagovor svoje teme pred (E)Manuello in Kajzerritko....

Jest komentirou ne bom, dodatnih vprašanj pa tud nimam....

Skor vse jasno, vsaj na prvi pogled in večinoma iz teoretičnega stališča :yea2: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa kaksna razlaga frigidnosti?

A ti tut po dooooolgem petingu ne rata moker? :lol1: :xx:

Popravljeno . Popravil Manuela
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A ti tut po dooooolgem petingu ne rata moker?

Misljena je bila zenska frigidnost... Sicer sem prebral, da s tem nimas problema, pa mogoce nisi najbolj kompetentna oseba za odgovore na to vprasanje.

Lahko pa da se motim (in se ti hkrati opravicujem)...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še veliko je treba v življenju sprobat......sam na tem področju bom očitno malo sprobal....če že ne nič.... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se pardoniram globoko - v imenu moje spoštovane prijateljice VALE, ki je danes službeno odsotna s foruma, te moram popraviti :

Keky - motosvetov fukolog. :naughty: :wub:

p.s.

Men je sicer nerodno, ampak, kaj čem, morm zastopat prjatlco, kadar je ni.... :afro1:

:OK: :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da je seks pošteno delo. Stara dilema, ki jo je opisoval že Tavčar v Visoški kroniki.

Utemeljil jo je pa s tem, da če se pri tem prešvicaš, je to delo! In da se gnada ne bo matrala, hlapec z veseljem upedena gospodovo ženo! :lol1:

Popravljeno . Popravil Brrrm
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!