Skoči na vsebino

Brez stanovanja


Thundercat

Priporočene objave

Zgodilo se je, da nas je lastnik obvestil naj se čimprej izselimo iz njegovega stanovanja, ker je celo hišo prodal. Mi in pa še ostali podnajemniki(v hiši bivamo štirje podnajemniki-skupaj 16 ljudi) smo torej ostali brez stanovanja. Z nami niti ni problem (smo študenti-fleksibilni in vsega vajeni :D ) nad nami pa sta bivali dve družini in sta nad tem dejanjem močno presenečeni in upravičeno jezni.

po besedah lastnika naj bi hišo kupilo podjetje...dozdeva pa se nam(po razgovoru s sosedi) da je bil preveč v dolgovih in je pač prisiljen v to (možna je tudi izterjava)

tako da ni druge kot se selit... <_<

a kdo ve za katero stanovanje, ki se oddaja... :( <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po stanovanjskem zakonu, vas lahko lastnik "izseli" pred iztekom pogodbe samo, iz krivdnih razlogov, lahko pa tudi brez razloga, samo v tem primeru vam mora zagotoviti enake vrste stanovanje po enakimi pogoji. Odpovedni rok pa je tri mesece.

Seveda zna bit problem, če niste bili prijavljeni in če z njim niste imeli sklenjene pogodbe. Ampak ti členi zakona veljajo v vsakem primeru.

Če hočeš, ti lahko pošljem besedila členov.

Sicer je pa Salomonov oglansnik poln stanovanj in hiš, pa tudi na netu je veliko oglasov. Katero lokacijo pa iščeš?!

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še nekaj iz Stanovanjskega zakona:

Predkupna pravica na stanovanjih

Najemnik-prejšnji imetnik stanovanjske pravice, ki mu je bilo stanovanje dano v najem za nedoločen čas, ima predkupno pravico na stanovanju, če predkupne pravice ne uveljavlja solastnik v primerih, ki jih določa zakon. Za njim so predkupni upravičenci lahko etažni lastniki, sicer pa občina oziroma občinski ali državni stanovanjski sklad.

Torej lastnik stanovanja, bi vas moral obvestiti o prodaji. Seveda pa zakonske pravice lahko koristite le, če ste imeli sklenjeno najemno pogodbo.

lp DTW

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če nimate sklenjene overjene pogodbe ga lahko prijavite, da je oodajal stanovanje na črno.....v primeru da najemodajalec ni placeval davkov se razume

Popravljeno . Popravil tejka
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prijavljeni smo bili.....pogodba tudi obstaja (jo še iščemo)...zdaj da bi se neki kregali...kaj jst vem....obvestil nas je 19 dni pred datumom izselitve....nekih stikov z njim nimamo ker živi v MB.....sam klic je prišel in zdaj je treba iskat novo stanovanje....

če kdo ve za katero stanovanje v okolici fakultete Fdv, EF......za 4 študente ali manj...

drgač pa že iščemo sam so res draga...pa omejena je izbira je ker je že proti koncu šolskega leta.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z Mačko bova predvidoma imela s 1.4. eno veliko sobo za dva študenta frej (punce so dobile sobo v študentu). Na Vodnikovi v vrstni hišii. Ker podpirava študentarijo, je najemnina sitnica. Samo da hiša ni prazna.

Čečo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

Podobno, kot se je zgodilo Tundercatu, se je tud meni. Zato iščem enoposteljno sobo v LJ (Bežigrad, Vič/Trnovo, možno tudi Šiška) in se ponujem za cimra v stanovanju/hiši, po možnosti pri kakih študentih višjih letnikov. Sam sem še vedno podiplomski študent ekonomije (in še nekaj časa bom).

Preden grem kupit oglasnik, bi prosil, če kdo ve za kako varianto, naj mi sporoči na PM ali marko16si@yahoo.com

TNX

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sem po dolgem času spet bluzila po našem preljubem faksu (EF) in na oglasni deski zasledila precej oglasov, kjer ljudje iščejo sostanovalce. Predlagam, da se sprehodiš v Kletne prostore EF in poiščeš najugodnejšo varianto. Večina oglasov je namreč za neposredno bližino faksa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst tudi iščem enoposteljno sobo v LJ (Vič, Vič/Trnovo, možno tudi Bežigrad, ali pa okolica FRI-ja (računalništvo)) in se ponujem za cimra v stanovanju/hiši. Sam sem šele prvi letnik UNI smeri.

Preden grem kupit oglasnik, bi prosil, če kdo ve za kako varianto, naj mi sporoči na PM ali danilo_poje@yahoo.com.

TNX

LP

Burnout

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!