Skoči na vsebino

posneto s kamero Hi8-kako spraviti na računalnik??


Priporočene objave

Torej kolega ima težavico, namreč nekaj, kar nujno rabi je posnel s kamero

SONY CCD-TRV10E PAL VIDEO8 in sedaj ima problem, ker ne ve kako naj bi posneto spravil na računalnik, tako da bi si posneto pogledal na PC-ju...

aja posneto ima na kaseti Hi8 MP position

morda kdo ve kako bi se to dalo uredi? :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če ima na računalniku VIDEO vhod naj direktno presname video iz kamere v računalnik (kamera VIDEO OUT - PLAY ---> PC VIDEO IN - RECORD)...uporabi katerikoli program za snemanje videa...

obstajajo pa tudi namenske kartice in programi za zajem in obdelavo videa, samo te verjetno nima ker potem ne bi spraševal...

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče ima kamera priložen USB kabel in cd? po moje je treba USB driver pol inštalirat pa ImageMixer...ne vem...loh pa pol s movie makerjem obdeluješ :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to da je kamera analogna je verjetnost za firewire ali celo USB skoraj zagotovo 0% (lahko se motim). Tako da ima na voljo dve moznosti, ki sta bili ze omenjeni. Prva je, da ima graficno kartico, ki ima Video Input; druga pa, da ima oz. dokupi TV Tuner (cena od 15 tisoc navzgor).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...

In kako je stvar resil? :hmm: B)

Recimo, da bo se koga zanaimala ista tematika si bo lahko pomagal z tvojimi/kolegovimi izkusnjami .) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 7 mesecev pozneje...

OK....vse fino in fajn!

Glede na to,da je zima pred vrati,sem se tut sam odločil vso silno zalogo spraviti na CD obliko.......kaera video 8,ampak,problem v tem,k mam na TV kartici tri vtiče....moj kabel pa ima samo 2.....torej iz kamere črn in rumen....na kartici še ....ma ne da se mi še enkat pogledat.

Pol pa še en problem.......

glede na to,da nisem nabavil kakega dostojnega programa za zapečt CD....me zanima.......je kje kak,ki dobro deluje,da je simpl za starostnika( to pomeni človeka ki je ve letih in nima prav velik pojma o računalnikih ), da ga potegnem iz neta in inštaliram na PC......dobrodošel naslov.

Tretji problem......

S kerim programčkom naj se igram,da izbrišem vse nepomebne posnetke na kameri......tam je namreč kup enga "pofla",kjer se nič ne dogaja ampak se samo čaka,da kej bo....in to bi rad reduciral na minimum......a tut za to kej obstaja?????????

Četrti problem.......

Rad bi tudi vse svoje klasične fotografije zapisal na CD.....torej, imam skener HP 3500c.....z njim znam delat,samo kako pol te fotke opremiti z podnapisi,letnicami,kraji......itd(sej veste,da starej k si težje si zapomniš vse dogodke)....in potem spet v neki kulturni resoluciji spravt na CD??????'

Vse info dobrodošle......lahko se poslužite tut PM....da se nebi preveč smetil.

HVALA že v naprej.

Vaš vdani......računalniški analfabet KLIMBRA

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.kaera video 8,ampak,problem v tem,k mam na TV kartici tri vtiče....moj kabel pa ima samo 2.....torej iz kamere črn in rumen....na kartici še ....ma ne da se mi še enkat pogledat.

Kamera ni stereo. Ta črn je za video zapis, rumen pa za zvok. Ampak samo en kanal. Kartica pa ima možnost zajema stereo zvoka. Tako da zadevo lahko mirno priklopiš, ampak zvok je pač takšen, kakršnega ti omogoča kamera. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kamera ni stereo. Ta črn je za video zapis, rumen pa za zvok. Ampak samo en kanal. Kartica pa ima možnost zajema stereo zvoka. Tako da zadevo lahko mirno priklopiš, ampak zvok je pač takšen, kakršnega ti omogoča kamera.  .)

Torej en problem rešen........pojavlja pa se nov......a je treba za prenos met kak posebn program.....al ga Win XP sam zazna????????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za obdelavo: virtualdub. saj ne mores verjeti kaj ta programcek vse zna. :blink:

motosvet iskalnik ali pa google in vpisi virtualdub.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za obdelavo: virtualdub. saj ne mores verjeti kaj ta programcek vse zna. :blink:

http://www.motosvet.com/tabla/index.php?sh...3&hl=virtualdub ali pa google in vpisi virtualdub.

vtipkaj v googlu, saj je zastonj.

bravo Ice :OK: , se ti ze obrestuje tisto malo vlozenega truda v ta majhen programcek, ki si ga vlozil.

bi pa se dodal nekaj kar je zelo pomembno pri zajemu videa: ker so domace TV kartice cenovnega razreda nekje do 100k sit brez lastnega procesorja, ti za zajem videa trosijo ves cpu, ki ga imajo na razpolago in s tem je tudi jasno, da je kvaliteta zajema videa odvisna od hitrosti masine (se najbolj procesorja). za spodobno resolucijo in stevilo slik v sekundi potrebujes recimo vsaj procesor P4 2+GHz, to je nekje za resolucijo 640*480 in 25 slik/sekundo, ki nekako odgovarja ogledu na tv. za kaj vec potrebujes veliko veliko vec.

Popravljeno . Popravil fazerer
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kamera ni stereo. Ta črn je za video zapis, rumen pa za zvok.

Mislim, da je ravno obratno ... no ja do sedaj je bil se cist vedno (pri vseh aparatih s katerimi sem delal) rumen za video, ostale barve pa za zvok (bela, rdeca, crna).

Ce se ukvarjas s crnim trgom obstajajo tudi drugi boljsi programi za urejanje filmckov (samo to verjetno odpade).

Ce imas res TV kartico potem zadnji post verjetno drzi, lahko pa da imas VIVO graficno kartico potemtakem pa je najvisja kvaliteta zapisa odvisne predvsem in edino od nje.

Za prenos podatkov rabis/uporabis program, ki je ponavadi prilozen kartici. Kako je s TV ne vem, vem da je pri VIVO tako.

Glede urejanja slikc ... za dodajanje podnapisov (teksta) lahko uporabis prakticno katerikoli graficni program, mislim da to zna vsak (npr. Paint).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za video si dobil odgovor (lahko pa tudi kak fotostudio kjer ti bodo za dobrega ali dva prešerna vse skupaj - s solato zapekli na DVD)

Za slike pa priporočam Irfanview> pri stricu googlu je v akciji in ga dobiš zastonj. KO ga boš imel pa dalje sprašuj (popravljanje slik, po manjšava , izrezovanje, dopis datumov, oziroma poljubnega teksta lahko tudi na 1mio slikc z nekaj kliki. :yea2:

Imam oboje, uporabljam predvsem za slikce (kamere še ni ) in lahko ečem :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Torej z lap topom, ki nima TV kartice ne morem posneti videa s kamere? Ravnokar imam enak problem: video posnet na Hi8 kaseto, rad pa bi ga spravil na PC.

Ali pa naj vsaj kdo pove varianto za zvok posnemat. Slika sploh ni pomembna ker bi v bistvu rabil samo zvok. Verjetno je s tem lažje.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!