Greyhound Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 Moja draga si je za velikonočne praznike zaželela bograč. Ker bi ji želel željo izpolniti, prosim prekmurske člane Motosveta (in ostale) za nasvet, kam naj jo peljem. Oziroma, kje se dobi najboljši bograč v severovzhodni Sloveniji?
Lindau Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 1. Malo si falil .... to sodi v krneki. :grim 2. Najprej povej če imaš kaj kuharskega znanja, oz. če rabiš razložen postopek iz nule al ne? Da ti damo vsaj nek pameten recept. Ali pa poglej na --> http://www.kulinarika.net' target='_blank'> ;) 3. Žal ne razpolagam z info katera gostilna bi lahko imela dobrega. Ker jaz vedno jem domačega :P :naughty: Lp PS: Pa obilo užitkov! PS: Od kod pa si?
lojzi Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Naredi foro, in jo odpelji v jugozahodni del Slovenije, kjer zakonca Sosič v istiomenski gostilni na obali pred Strunjanom skuhata fenomenalnega... in postrežeta v kotličku z ognjem spodaj.... njami (Brrrm in RAN ga najbrž dobro poznata) :yea2:
Brrrm Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Brrrm ne. Je ni boljše kuharice od moje Lady, zato Brrrm zelo, zelo, zelo malokrat je po gostilnah. :P
Manu Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Bograč je odličen tudi na Colu pri Tratniku, tik ob cesti. Tudi v kotličku, tudi piromansko postreženo. :)
lojzi Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 kjer zakonca Sosič v istiomenski gostilni na obali pred Strunjanom skuhata fenomenalnega... Aha, pozabil sem napisati, da sta zakonca Sosič čistokrvna prekmurca na začasnem delu na obali....
jerry Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Ne bi pa nič narobe hodilo, če bi kak (dober) recept padel. Za kakšen pomladanski/poletni/jesenski piknik, ki jih bo verjetno kar nekaj. Da me bodo potem prisotni po rokah nosili.
lojzi Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Brrrm ne. Je ni boljše kuharice od moje Lady, zato Brrrm zelo, zelo, zelo malokrat je po gostilnah. :P Dragi Brrrrm, včasih je treba tud kam drugam zavit, da pol vidiš, da je doma res najboljše.... :yea2: Ej, packi, mislil sem na kuhanje....
Manu Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Ej, packi, mislil sem na kuhanje.... Nihče od nas ni niti približno pomislil kaj drugega. :blink:
Brrrm Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Saj imaš prav. Ampak ne prepogosto. Bograča ne kuha. In jedel ga tudi še nisem, ampak, ko se odločim, da bi ga rad poskusil, se ga bom, zaradi štimunge radi, odpeljal poskusiti v Prekomurje. Čeprav je verjetno Strunjansko/Colski tudi zelo dober, kot pišeta z Manuelo. :)
Špilferderber Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 brm, če še nisi poskusil bograča, potem imaš v nedeljo čudovit izgovor, da greš v OverMura na "testno" vožnjo.. bograč je sanjska zadeva, če je prav pripravljen.. bajdevej: pridružujem se klicu za kvaliteten onlajn recept (z malimi tajnami velikih kuharskih majstora)... :wub:
Anubis Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 (popravljeno) V bistvu je enostavno - vzameš bograč, ga pogreješ. Popravljeno April 2, 2004. Popravil Anubis
MaraudeR Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 RECEPT Prekmurski bograč ZAHTEVNOST 2 - srednje zahtevna RECEPT PRISPEVAL Marinka Pečjak DATUM VNOSA 11.4.1999 PRIKAZANO 10305-krat SESTAVINE 60 dag govejega bočnika ali kakega drugega kosa mesa 30 dag svinine / ni nujno / 30 dag divjačinskega mesa 4 večji čebuli, narezani na drobno 2 stroka strtega česna 3o dag olupljenega in na večje kose narezanega krompirja 1 feferon ali malo pekoče paprike 1 zeleno in 1 rdečo papriko, narezano na rezine po želji lahko nekaj narezanih gob 3 žlice olja sol in poper po okusu 1 žlica rdeče paprike šcepec timijana malo pimenta list lovorja šcepec mlete kumine 3 dl belega vina POSTOPEK Na olju opražimo čebulo, dodamo česen in na koščke narezano meso. Dušimo tako kot za golaž. Dodamo papriko, vse začimbe in ko je meso skoraj mehko, dodamo krompir in zalijemo z vinom. Pokrito dušimo brez mešanja. Ko je krompir kuhan, lahko postrežemo./ Krompir lahko kuhamo posebej in ga dodamo nazadnje. To je Madžarski bograč, prekmurski je bolj juha, zato je zalit z vodo. Enostavni bograč za hotro pripravo pa lahko naredimo tudi, če si pomagamo s sestavinami za golaž v vrečki. Potem nam ni potrebno dušiti čebule in česna, pač pa samo meso do mehkega, potem dodamo vrečko sestavin za golaž, zalijemo z malo vode, dodamo še začimbe po našem okusu in krompir. Nazadnje dodamo žličko smetane. To je enostaven in hiter bograč. vir: http://www.kulinarika.net
Pervy Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 sem že dostikrat jedel dober bograč (najboljši je še vedno doma v kotličku na pikniku) pa se ne spomnim imena nobene druge gostilne (no nekaj jih je blo na mađarskem tako da je razumljivo .) ) kot gostilna Šiker, na cesti od MB proti Radgoni. to je blo že par let nazaj ampak dvomim da bi se do danes pokvarili. tudi serviran je lepo v mini kotličku.
Greyhound Objavljeno April 2, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 2, 2004 Torej Sosič/Strunjan, Tratnik/Col, Šiker/Prekmurje! Doma ga bom gotovo poskusil, ker boljša polovica dobro in rada kuha - zato hvala tudi za recept.
Nata Objavljeno April 3, 2004 Opozori Objavljeno April 3, 2004 Šiker/Prekmurje! :nono: gostilna Šiker NI v Prekmurju ... :grrr ... to je še vedno Štajerska ... čeprav ne dvomim, da dobiš tam dober bograč ... :D kar se Prekmurja tiče, če že res želiš na to stran Mure, bi priporočala, da se pozanimaš po Kmečkih turizmih, ki jih je predvsem na Goričkem kar nekaj, kjer postrežejo tudi z dobrim domačim vinom ... :D ... eden takih je pri Boris Ratniku ... kjer ste motosvetovci imeli pustno srečanje že enkrat ... :D ... (ga toplo priporočam :grim) ... prav tako dober bograč dobiš v Puconcih pri Špilaku ... :D ... pa tudi kuhar v Diani v Murski Soboti pripravi ta pravega domačega, vendar ga nimajo na meniju vsak dan ... :D ... najbolje je, da predhodno pokličeš in se pozanimaš oz. naročiš, če želiš ... :D ... predvsem v kmečkih turizmih se je dobro predhodno naročit ... :D ... sicer pa poskusi našega Lindau-a prepričat, da ti kar on sam naredi ta pravega ... ker to bo potem res to ... :OK:
Lindau Objavljeno April 4, 2004 Opozori Objavljeno April 4, 2004 ... sicer pa poskusi našega Lindau-a prepričat, da ti kar on sam naredi ta pravega ... ker to bo potem res to ... :OK: :naughty: PS: Nata, hvala za kompliment.
SiR Objavljeno April 4, 2004 Opozori Objavljeno April 4, 2004 Šiker/Prekmurje Šiker je bil tudi dobitnik Vikendove zlate žlice ... btw: Šiker ni v Prekmurju ampak v Slovenskih goricah!
Saint Objavljeno April 4, 2004 Opozori Objavljeno April 4, 2004 Kot "domačin" svetujem gostilno Šinjor, super bograč, no pa kak Rajh tud, čeprav je Rajh bolj tko... znan in temu primerno skomercializiran. lp Rudi
SiR Objavljeno April 4, 2004 Opozori Objavljeno April 4, 2004 Kot "domačin" svetujem gostilno Šinjor, super bograč, no pa kak Rajh tud, čeprav je Rajh bolj tko... znan in temu primerno skomercializiran. Rajh pri Lenartu, Rajh na Colu ali Rajh v Portorožu? :D
Nata Objavljeno April 4, 2004 Opozori Objavljeno April 4, 2004 :D Rajh v Bakovcih in v Murski Soboti ... :P
Manu Objavljeno April 20, 2004 Opozori Objavljeno April 20, 2004 VSI hropci in hropčevke : BOGRAČ BO!!!!!!! :kva2: :kva2: :kva2: :D :P
Manu Objavljeno April 20, 2004 Opozori Objavljeno April 20, 2004 Poleti na haciendi! :) :D Do takrat pa trpi! :devil: :naughty: :wub: :004
hotschko Objavljeno April 20, 2004 Opozori Objavljeno April 20, 2004 Poleti na haciendi! :) :D pa mogoče tudi na 3TSSSR ... :)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se