Skoči na vsebino

Bograč


Greyhound

Priporočene objave

Moja draga si je za velikonočne praznike zaželela bograč. Ker bi ji želel željo izpolniti, prosim prekmurske člane Motosveta (in ostale) za nasvet, kam naj jo peljem. Oziroma, kje se dobi najboljši bograč v severovzhodni Sloveniji?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. Malo si falil .... to sodi v krneki. :grim

2. Najprej povej če imaš kaj kuharskega znanja, oz. če rabiš razložen postopek iz nule al ne? Da ti damo vsaj nek pameten recept. Ali pa poglej na --> http://www.kulinarika.net' target='_blank'> ;)

3. Žal ne razpolagam z info katera gostilna bi lahko imela dobrega. Ker jaz vedno jem domačega :P :naughty:

Lp

PS: Pa obilo užitkov!

PS: Od kod pa si?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naredi foro, in jo odpelji v jugozahodni del Slovenije, kjer zakonca Sosič v istiomenski gostilni na obali pred Strunjanom skuhata fenomenalnega... in postrežeta v kotličku z ognjem spodaj.... njami (Brrrm in RAN ga najbrž dobro poznata) :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Brrrm ne.

Je ni boljše kuharice od moje Lady, zato Brrrm zelo, zelo, zelo malokrat je po gostilnah. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kjer zakonca Sosič v istiomenski gostilni na obali pred Strunjanom skuhata fenomenalnega...

Aha, pozabil sem napisati, da sta zakonca Sosič čistokrvna prekmurca na začasnem delu na obali....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bi pa nič narobe hodilo, če bi kak (dober) recept padel. Za kakšen pomladanski/poletni/jesenski piknik, ki jih bo verjetno kar nekaj. Da me bodo potem prisotni po rokah nosili.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Brrrm ne.

Je ni boljše kuharice od moje Lady, zato Brrrm zelo, zelo, zelo malokrat je po gostilnah. :P

Dragi Brrrrm, včasih je treba tud kam drugam zavit, da pol vidiš, da je doma res najboljše.... :yea2:

Ej, packi, mislil sem na kuhanje....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj imaš prav. Ampak ne prepogosto.

Bograča ne kuha. In jedel ga tudi še nisem, ampak, ko se odločim, da bi ga rad poskusil, se ga bom, zaradi štimunge radi, odpeljal poskusiti v Prekomurje.

Čeprav je verjetno Strunjansko/Colski tudi zelo dober, kot pišeta z Manuelo.

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

brm, če še nisi poskusil bograča, potem imaš v nedeljo čudovit izgovor, da greš v OverMura na "testno" vožnjo..

bograč je sanjska zadeva, če je prav pripravljen..

bajdevej: pridružujem se klicu za kvaliteten onlajn recept (z malimi tajnami velikih kuharskih majstora)... :wub:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V bistvu je enostavno - vzameš bograč, ga pogreješ.

Popravljeno . Popravil Anubis
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

RECEPT Prekmurski bograč

ZAHTEVNOST 2 - srednje zahtevna

RECEPT PRISPEVAL Marinka Pečjak

DATUM VNOSA 11.4.1999

PRIKAZANO 10305-krat

SESTAVINE

60 dag govejega bočnika ali kakega drugega kosa mesa

30 dag svinine / ni nujno /

30 dag divjačinskega mesa

4 večji čebuli, narezani na drobno

2 stroka strtega česna

3o dag olupljenega in na večje kose narezanega krompirja

1 feferon ali malo pekoče paprike

1 zeleno in 1 rdečo papriko, narezano na rezine

po želji lahko nekaj narezanih gob

3 žlice olja

sol in poper po okusu

1 žlica rdeče paprike

šcepec timijana

malo pimenta

list lovorja

šcepec mlete kumine

3 dl belega vina

POSTOPEK

Na olju opražimo čebulo, dodamo česen in na koščke narezano meso. Dušimo tako kot za golaž. Dodamo papriko, vse začimbe in ko je meso skoraj mehko, dodamo krompir in zalijemo z vinom. Pokrito dušimo brez mešanja. Ko je krompir kuhan, lahko postrežemo./ Krompir lahko kuhamo posebej in ga dodamo nazadnje. To je Madžarski bograč, prekmurski je bolj

juha, zato je zalit z vodo.

Enostavni bograč za hotro pripravo pa lahko naredimo tudi, če si pomagamo s sestavinami za golaž v vrečki. Potem nam ni potrebno dušiti čebule in česna, pač pa samo meso do mehkega, potem dodamo vrečko sestavin za golaž, zalijemo z malo vode, dodamo še začimbe po našem okusu in krompir. Nazadnje dodamo žličko smetane. To je enostaven in hiter bograč.

vir: http://www.kulinarika.net

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem že dostikrat jedel dober bograč (najboljši je še vedno doma v kotličku na pikniku) pa se ne spomnim imena nobene druge gostilne (no nekaj jih je blo na mađarskem tako da je razumljivo .) ) kot gostilna Šiker, na cesti od MB proti Radgoni. to je blo že par let nazaj ampak dvomim da bi se do danes pokvarili. tudi serviran je lepo v mini kotličku.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej Sosič/Strunjan, Tratnik/Col, Šiker/Prekmurje!

Doma ga bom gotovo poskusil, ker boljša polovica dobro in rada kuha - zato hvala tudi za recept.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Šiker/Prekmurje!

:nono:

gostilna Šiker NI v Prekmurju ... :grrr ... to je še vedno Štajerska ... čeprav ne dvomim, da dobiš tam dober bograč ... :D

kar se Prekmurja tiče, če že res želiš na to stran Mure, bi priporočala, da se pozanimaš po Kmečkih turizmih, ki jih je predvsem na Goričkem kar nekaj, kjer postrežejo tudi z dobrim domačim vinom ... :D ... eden takih je pri Boris Ratniku ... kjer ste motosvetovci imeli pustno srečanje že enkrat ... :D ... (ga toplo priporočam :grim) ... prav tako dober bograč dobiš v Puconcih pri Špilaku ... :D ... pa tudi kuhar v Diani v Murski Soboti pripravi ta pravega domačega, vendar ga nimajo na meniju vsak dan ... :D ... najbolje je, da predhodno pokličeš in se pozanimaš oz. naročiš, če želiš ... :D ... predvsem v kmečkih turizmih se je dobro predhodno naročit ... :D

... sicer pa poskusi našega Lindau-a prepričat, da ti kar on sam naredi ta pravega ... ker to bo potem res to ... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... sicer pa poskusi našega Lindau-a prepričat, da ti kar on sam naredi ta pravega ... ker to bo potem res to ...  :OK:

:naughty:

PS: Nata, hvala za kompliment.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Šiker/Prekmurje

Šiker je bil tudi dobitnik Vikendove zlate žlice ...

btw: Šiker ni v Prekmurju ampak v Slovenskih goricah!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot "domačin" svetujem gostilno Šinjor, super bograč, no pa kak Rajh tud, čeprav je Rajh bolj tko... znan in temu primerno skomercializiran.

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot "domačin" svetujem gostilno Šinjor, super bograč, no pa kak Rajh tud, čeprav je Rajh bolj tko... znan in temu primerno skomercializiran.

Rajh pri Lenartu, Rajh na Colu ali Rajh v Portorožu? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...
Poleti na haciendi! :) :D

pa mogoče tudi na 3TSSSR ... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!