softi Objavljeno April 21, 2004 Opozori Objavljeno April 21, 2004 sam a ni tko, da gre v bograc vec vrst mesa..mucki, kuzki, srnice, morski pujski, prasicki, fazani.. to da pravi okus.
Manu Objavljeno April 21, 2004 Opozori Objavljeno April 21, 2004 Pozabil si na čebele, ptice pevke in majske hrošče. :wacko: Softić, da se nauš s kojnem skupaj pražil! :devil:
ajgor the mad dog Objavljeno April 21, 2004 Opozori Objavljeno April 21, 2004 Pozabil si na čebele, ptice pevke in majske hrošče. :wacko: Softić, da se nauš s kojnem skupaj pražil! :devil: Vse je dobr a.....konjiček mljask,mljask
Vale Objavljeno April 21, 2004 Opozori Objavljeno April 21, 2004 Čakte mal, meni ni nič jasno... a ni Klimbra glavni kuhar za golaž :hmm: ... nekaj se je o tem v Kanomlji šušljajo pred meseci :P
Saint Objavljeno April 21, 2004 Opozori Objavljeno April 21, 2004 sam a ni tko, da gre v bograc vec vrst mesa..mucki, kuzki, srnice, morski pujski, prasicki, fazani.. to da pravi okus. Mi blema, kar povoziš lahko opereš pa takoj v lonec in je bograč, sam kaka stara mamca zna bit žilava. :D lp Rudi
Wobewt Objavljeno April 21, 2004 Opozori Objavljeno April 21, 2004 Hočm bograč by Klimbra s ščepcem Manoo pa Vale pa Alle pa Alke pa Bibe pa s final touchom by HHV, posoljen z Pepinjotovim žmohtom in Kekyjevo lucidnostjo, začinjen z Vijolico! B) B) :grim Lahko pa se zmeša drugačno razmerje sestavin, vrhunsko opremljene z Ajgorjevo katarzo! :yea2:
Manu Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 Roby - a zdej vidiš, zakaj te MORAM imet rada! :) :004 :OK:
Wobewt Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 He-he, Manoo, MORATI je MORATI! B) Ampak bograč bo pa odličn! :OK: :grim Zaupam sestavinam. B) B) :004 :004 :004
Biba Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 Hočm bograč by Klimbra s ščepcem Manoo pa Vale pa Alle pa Alke pa Bibe pa s final touchom by HHV, posoljen z Pepinjotovim žmohtom in Kekyjevo lucidnostjo, začinjen z Vijolico! B) B) :grim Lahko pa se zmeša drugačno razmerje sestavin, vrhunsko opremljene z Ajgorjevo katarzo! :yea2: To bo pa sekalo, da bo joooj :devil: ... Se zna naslednji dan pojaviti kakšna pekoča bolečina? O:-)
Manu Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 To bo pa sekalo, da bo joooj :devil: ... Se zna naslednji dan pojaviti kakšna pekoča bolečina? O:-) V rektalnem predelu? :? :hmm: :kva2:
Biba Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 Točno tam nekje okoli glave, ja! :lol1:
HHV Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 @Horjo : Katerga kojna boš ruknu u lonc? Kastrata al še čist mladga žrebička :devil: :afro1: Ne rata mi.... :doze: :( :cry: Konja!
Alla Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 Konja! :004 :004 :004 Sam da ne bo žrebček v loncu pristal.... :rolleyes: B) Alla B)
Manu Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 Da ne bomo mlatili zgolj prazne slame, sem poklicala strice in Strici so mi povedali : Prekmurski bograč 60 dag govejega bočnika ali kakega drugega kosa mesa 30 dag svinine / ni nujno / 30 dag divjačinskega mesa 4 večji čebuli, narezani na drobno 2 stroka strtega česna 3o dag olupljenega in na večje kose narezanega krompirja 1 feferon ali malo pekoče paprike 1 zeleno in 1 rdečo papriko, narezano na rezine po želji lahko nekaj narezanih gob 3 žlice olja sol in poper po okusu 1 žlica rdeče paprike šcepec timijana malo pimenta list lovorja šcepec mlete kumine 3 dl belega vina Na olju opražimo čebulo, dodamo česen in na koščke narezano meso. Dušimo tako kot za golaž. Dodamo papriko, vse začimbe in ko je meso skoraj mehko, dodamo krompir in zalijemo z vinom. Pokrito dušimo brez mešanja. Ko je krompir kuhan, lahko postrežemo./ Krompir lahko kuhamo posebej in ga dodamo nazadnje. To je Madžarski bograč, prekmurski je bolj juha, zato je zalit z vodo. :blink: Enostavni bograč za hitro pripravo pa lahko naredimo tudi, če si pomagamo s sestavinami za golaž v vrečki. :? :unsure: Potem nam ni potrebno dušiti čebule in česna, pač pa samo meso do mehkega, potem dodamo vrečko sestavin za golaž, zalijemo z malo vode, dodamo še začimbe po našem okusu in krompir. Nazadnje dodamo žličko smetane. To je enostaven in hiter bograč.
Lindau Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 ...... juha, zato je zalit z vodo. :blink: Od kod ti pa ta info? :nono: Strici se motijo :BUA: Nisem najpametnejši vendar se s tem ne strinjam :grrr IMHO
diablo666 Objavljeno April 22, 2004 Opozori Objavljeno April 22, 2004 Da ne bomo mlatili zgolj prazne slame, sem poklicala strice in Strici so mi povedali : Prekmurski bograč 60 dag govejega bočnika ali kakega drugega kosa mesa 30 dag svinine / ni nujno / 30 dag divjačinskega mesa 4 večji čebuli, narezani na drobno 2 stroka strtega česna 3o dag olupljenega in na večje kose narezanega krompirja 1 feferon ali malo pekoče paprike 1 zeleno in 1 rdečo papriko, narezano na rezine po želji lahko nekaj narezanih gob 3 žlice olja sol in poper po okusu 1 žlica rdeče paprike šcepec timijana malo pimenta list lovorja šcepec mlete kumine 3 dl belega vina Na olju opražimo čebulo, dodamo česen in na koščke narezano meso. Dušimo tako kot za golaž. Dodamo papriko, vse začimbe in ko je meso skoraj mehko, dodamo krompir in zalijemo z vinom. Pokrito dušimo brez mešanja. Ko je krompir kuhan, lahko postrežemo./ Krompir lahko kuhamo posebej in ga dodamo nazadnje. To je Madžarski bograč, prekmurski je bolj juha, zato je zalit z vodo. :blink: Enostavni bograč za hitro pripravo pa lahko naredimo tudi, če si pomagamo s sestavinami za golaž v vrečki. :? :unsure: Potem nam ni potrebno dušiti čebule in česna, pač pa samo meso do mehkega, potem dodamo vrečko sestavin za golaž, zalijemo z malo vode, dodamo še začimbe po našem okusu in krompir. Nazadnje dodamo žličko smetane. To je enostaven in hiter bograč. Pa še ščepec zmlete črne trobente (gobice) pol pa je to to jamijjjjj :kva2:
klimbra Objavljeno April 23, 2004 Opozori Objavljeno April 23, 2004 No recept za Bograča ala Klimbra je v 99% drugačen kot Bograč ala Strici so mi povedali..........ujema se le v delu,kjer so opisane vrste mesa!!! Ko bo prvič preizkušen na želodcih motomarsovskega občestva,bomo objavili skrivne sestavine!!! Do takrat pa .....TRPITE!!!!!
HHV Objavljeno April 23, 2004 Opozori Objavljeno April 23, 2004 Ta recept ne vela! Kje so mucki pa peski?
Manu Objavljeno April 23, 2004 Opozori Objavljeno April 23, 2004 :( :unsure: :huh: :cry: Hropci se derejo name. :cry:
HHV Objavljeno April 23, 2004 Opozori Objavljeno April 23, 2004 Ja, ti, ti, banda Hropasta!!! :angry: :D
Manu Objavljeno April 23, 2004 Opozori Objavljeno April 23, 2004 Ja, ti, ti, banda Hropasta!!! :angry: :D :wub: :004 Viš ga, ka se je potegnu zame. :) :D
HHV Objavljeno April 23, 2004 Opozori Objavljeno April 23, 2004 :wub: :004 Viš ga, ka se je potegnu zame. :) :D Zmeri!! :friend1:
Špilferderber Objavljeno Maj 17, 2004 Opozori Objavljeno Maj 17, 2004 Klub študentov Lendava Vas vabi na Bogračijado 2004, ki bo dne 17.05.2004 v Mariboru na Štuku s pričetkom ob 14:00! Špricer : 100 sit! VABLJENI! Maribor, ŠTUK Klub študentov Lendava Vas vabi na Bogračijado 2004, ki bo dne 17.05.2004 v Mariboru na Štuku s pričetkom ob 14:00! Program: - 14:00 - 19:00 - V atriju ŠTUK-a, pričetek tekmovanja v kuhanju bograča med študentskimi klubi (klubi: KŠL, KPŠ, PŠK, KMŠ, KŠOK,...) z zabavnim programom; ocenitev bograča strokovne komisije; - 19:00 - 20:30 - pričetek programa v dvorani ŠTUK-a, večerja (bograč, za obiskovalce Bogračijade 2004 s vstopnicami z večerjo); - 20:30 - 21:30 - vstop ostalih obiskovalcev z navadnimi vstopnicami, govor župana občine Lendava in mesta Maribor, podelitev nagrad za najboljši bograč; - 21:30 - 23:30 - nastop glasbene skupine LIFE; - 23:30 - 01:00 - žreb vstopnic, tekmovanje v pitju šricerja, nastop glasbene skupine JUFF; - 01:00 - 03:30 - natop glasbene skupine GNILA JAJCA. Vstopnice v predprodaji: - navadna = 300 sit, - z večerjo = 1000 sit (le v predprodaji). Predprodaja kart na Študentski servis Ljubljana (poslovalnica Maribor in poslovalnica Lendava) Leteči prodajalci v Mariboru: Leon 041 803 543; Alen 040 759 500 Leteči prodajalci v Ljubljani: Claudia 031 422 987; Maja 040 759 503 Vstopnica na dan prireditve: - navadna = 400 sit. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz iz Ljubljane. Info: Claudia 031 422 987 Špricer : 100 sit! VABLJENI! (vir: http://www.lendava.net
jerry Objavljeno Maj 18, 2004 Opozori Objavljeno Maj 18, 2004 RECEPT Prekmurski bograč ZAHTEVNOST 2 - srednje zahtevna RECEPT PRISPEVAL Marinka Pečjak V soboto sem stestiru tale recept za bograč in druzga kt hvale ni blo slišat. Med cmokanjem, seveda. Seveda sem bil zvezda večera. :yea2:
Ninč Objavljeno Maj 18, 2004 Opozori Objavljeno Maj 18, 2004 jerry, i have a queščon. ti veš kaj tvoj podpis pomeni? al si ti iz mojih konceu? (lendava z širšo okolico?)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se