Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

sam a ni tko, da gre v bograc vec vrst mesa..mucki, kuzki, srnice, morski pujski, prasicki, fazani..

to da pravi okus.

Objavljeno

Pozabil si na čebele, ptice pevke in majske hrošče. :wacko:

Softić, da se nauš s kojnem skupaj pražil! :devil:

Objavljeno
Pozabil si na čebele, ptice pevke in majske hrošče. :wacko:

Softić, da se nauš s kojnem skupaj pražil! :devil:

Vse je dobr a.....konjiček mljask,mljask

Objavljeno

Čakte mal, meni ni nič jasno... a ni Klimbra glavni kuhar za golaž :hmm: ... nekaj se je o tem v Kanomlji šušljajo pred meseci :P

Objavljeno
sam a ni tko, da gre v bograc vec vrst mesa..mucki, kuzki, srnice, morski pujski, prasicki, fazani..

to da pravi okus.

Mi blema, kar povoziš lahko opereš pa takoj v lonec in je bograč, sam kaka stara mamca zna bit žilava. :D

lp

Rudi

Objavljeno

Hočm bograč by Klimbra s ščepcem Manoo pa Vale pa Alle pa Alke pa Bibe pa s final touchom by HHV, posoljen z Pepinjotovim žmohtom in Kekyjevo lucidnostjo, začinjen z Vijolico! B) B) :grim

Lahko pa se zmeša drugačno razmerje sestavin, vrhunsko opremljene z Ajgorjevo katarzo! :yea2:

Objavljeno

He-he, Manoo, MORATI je MORATI! B) Ampak bograč bo pa odličn! :OK: :grim

Zaupam sestavinam. B) B) :004 :004 :004

Objavljeno
Hočm bograč by Klimbra s ščepcem Manoo pa Vale pa Alle pa Alke pa Bibe pa s final touchom by HHV, posoljen z Pepinjotovim žmohtom in Kekyjevo lucidnostjo, začinjen z Vijolico! B)  B)  :grim

Lahko pa se zmeša drugačno razmerje sestavin, vrhunsko opremljene z Ajgorjevo katarzo! :yea2:

To bo pa sekalo, da bo joooj :devil: ...

Se zna naslednji dan pojaviti kakšna pekoča bolečina? O:-)

Objavljeno
To bo pa sekalo, da bo joooj :devil: ...

Se zna naslednji dan pojaviti kakšna pekoča bolečina? O:-)

V rektalnem predelu? :? :hmm:

:kva2:

Objavljeno
@Horjo : Katerga kojna boš ruknu u lonc? Kastrata al še čist mladga žrebička :devil: :afro1:

Ne rata mi.... :doze: :( :cry:

Konja!

Objavljeno
Konja!

:004 :004 :004

Sam da ne bo žrebček v loncu pristal.... :rolleyes: B)

Alla B)

Objavljeno

Da ne bomo mlatili zgolj prazne slame, sem poklicala strice in Strici so mi povedali :

Prekmurski bograč

60 dag govejega bočnika ali kakega drugega kosa mesa

30 dag svinine / ni nujno /

30 dag divjačinskega mesa

4 večji čebuli, narezani na drobno

2 stroka strtega česna

3o dag olupljenega in na večje kose narezanega krompirja

1 feferon ali malo pekoče paprike

1 zeleno in 1 rdečo papriko, narezano na rezine

po želji lahko nekaj narezanih gob

3 žlice olja

sol in poper po okusu

1 žlica rdeče paprike

šcepec timijana

malo pimenta

list lovorja

šcepec mlete kumine

3 dl belega vina

Na olju opražimo čebulo, dodamo česen in na koščke narezano meso. Dušimo tako kot za golaž. Dodamo papriko, vse začimbe in ko je meso skoraj mehko, dodamo krompir in zalijemo z vinom. Pokrito dušimo brez mešanja. Ko je krompir kuhan, lahko postrežemo./ Krompir lahko kuhamo posebej in ga dodamo nazadnje. To je Madžarski bograč, prekmurski je bolj

juha, zato je zalit z vodo. :blink:

Enostavni bograč za hitro pripravo pa lahko naredimo tudi, če si pomagamo s sestavinami za golaž v vrečki. :? :unsure: Potem nam ni potrebno dušiti čebule in česna, pač pa samo meso do mehkega, potem dodamo vrečko sestavin za golaž, zalijemo z malo vode, dodamo še začimbe po našem okusu in krompir. Nazadnje dodamo žličko smetane. To je enostaven in hiter bograč.

Objavljeno

...... juha, zato je zalit z vodo. :blink:

Od kod ti pa ta info? :nono: Strici se motijo :BUA:

Nisem najpametnejši vendar se s tem ne strinjam :grrr IMHO

Objavljeno
Da ne bomo mlatili zgolj prazne slame, sem poklicala strice in Strici so mi povedali :

Prekmurski bograč

60 dag govejega bočnika ali kakega drugega kosa mesa

30 dag svinine / ni nujno /

30 dag divjačinskega mesa

4 večji čebuli, narezani na drobno

2 stroka strtega česna

3o dag olupljenega in na večje kose narezanega krompirja

1 feferon ali malo pekoče paprike

1 zeleno in 1 rdečo papriko, narezano na rezine

po želji lahko nekaj narezanih gob

3 žlice olja

sol in poper po okusu

1 žlica rdeče paprike

šcepec timijana

malo pimenta

list lovorja

šcepec mlete kumine

3 dl belega vina

Na olju opražimo čebulo, dodamo česen in na koščke narezano meso. Dušimo tako kot za golaž. Dodamo papriko, vse začimbe in ko je meso skoraj mehko, dodamo krompir in zalijemo z vinom. Pokrito dušimo brez mešanja. Ko je krompir kuhan, lahko postrežemo./ Krompir lahko kuhamo posebej in ga dodamo nazadnje. To je Madžarski bograč, prekmurski je bolj

juha, zato je zalit z vodo. :blink:

Enostavni bograč za hitro pripravo pa lahko naredimo tudi, če si pomagamo s sestavinami za golaž v vrečki. :? :unsure: Potem nam ni potrebno dušiti čebule in česna, pač pa samo meso do mehkega, potem dodamo vrečko sestavin za golaž, zalijemo z malo vode, dodamo še začimbe po našem okusu in krompir. Nazadnje dodamo žličko smetane. To je enostaven in hiter bograč.

Pa še ščepec zmlete črne trobente (gobice) pol pa je to to jamijjjjj :kva2:

Objavljeno

No recept za Bograča ala Klimbra je v 99% drugačen kot Bograč ala Strici so mi povedali..........ujema se le v delu,kjer so opisane vrste mesa!!!

Ko bo prvič preizkušen na želodcih motomarsovskega občestva,bomo objavili skrivne sestavine!!!

Do takrat pa .....TRPITE!!!!!

Objavljeno
Ja, ti, ti, banda Hropasta!!! :angry: :D

:wub: :004

Viš ga, ka se je potegnu zame. :) :D

Objavljeno
:wub: :004

Viš ga, ka se je potegnu zame. :) :D

Zmeri!! :friend1:

  • 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Klub študentov Lendava Vas vabi na Bogračijado 2004, ki bo dne 17.05.2004 v Mariboru na Štuku s pričetkom ob 14:00!

Špricer : 100 sit!

VABLJENI!

Maribor, ŠTUK

Klub študentov Lendava Vas vabi na Bogračijado 2004, ki bo dne 17.05.2004 v Mariboru na Štuku s pričetkom ob 14:00!

Program:

- 14:00 - 19:00 - V atriju ŠTUK-a, pričetek tekmovanja v kuhanju bograča med študentskimi klubi (klubi: KŠL, KPŠ, PŠK, KMŠ, KŠOK,...) z zabavnim programom; ocenitev bograča strokovne komisije;

- 19:00 - 20:30 - pričetek programa v dvorani ŠTUK-a, večerja (bograč, za obiskovalce Bogračijade 2004 s vstopnicami z večerjo);

- 20:30 - 21:30 - vstop ostalih obiskovalcev z navadnimi vstopnicami, govor župana občine Lendava in mesta Maribor, podelitev nagrad za najboljši bograč;

- 21:30 - 23:30 - nastop glasbene skupine LIFE;

- 23:30 - 01:00 - žreb vstopnic, tekmovanje v pitju šricerja, nastop glasbene skupine JUFF;

- 01:00 - 03:30 - natop glasbene skupine GNILA JAJCA.

Vstopnice v predprodaji:

- navadna = 300 sit,

- z večerjo = 1000 sit (le v predprodaji).

Predprodaja kart na Študentski servis Ljubljana (poslovalnica Maribor in poslovalnica Lendava)

Leteči prodajalci v Mariboru:

Leon 041 803 543; Alen 040 759 500

Leteči prodajalci v Ljubljani:

Claudia 031 422 987; Maja 040 759 503

Vstopnica na dan prireditve:

- navadna = 400 sit.

Organiziran bo tudi avtobusni prevoz iz Ljubljane.

Info: Claudia 031 422 987

Špricer : 100 sit!

VABLJENI!

(vir: http://www.lendava.net

Objavljeno
RECEPT Prekmurski bograč

ZAHTEVNOST 2 - srednje zahtevna

RECEPT PRISPEVAL Marinka Pečjak

V soboto sem stestiru tale recept za bograč in druzga kt hvale ni blo slišat. Med cmokanjem, seveda. Seveda sem bil zvezda večera. :yea2:

Objavljeno

jerry, i have a queščon. ti veš kaj tvoj podpis pomeni? al si ti iz mojih konceu? (lendava z širšo okolico?)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!