Skoči na vsebino

Zakaj postajam....???


softi

Priporočene objave

Včeraj sem slučajno ujel ponovitev 24ur in razburil me je prispevek o težavah v posočju. Začelo se je z besedami: Po X letih še vedno niso sanirane posledice potresa...Sem si misli, barabe politicne, pobrali so denar od vseh davkoplačevalcev a niso sanirali skode. Za letalo in druge igrace pa je denar.

Nadaljevalo se je s pripovedovanjem domačina, ki ga skrbi za 15-letno hčerko, ki vsak dan najmanj dvakrat hodi ob majavi hiši. Žalostno. Kako tega ne sanirajo.

BOOOM. Intervju z lastnico.

Ženska v vitalnih 70-ih živi v Gorici, na dan potresa ni bila prijavljena na naslovu v Bovcu, kar verjetno že pred tem ni bila. In njej je razumljivo, da so najprej sanirali poškodbe hiš, v katerih živijo nesrečniki. Ampak sedaj bi lahko tudi njeno.

Dalje razlaga uradnik, da ni bila prijavljena, da ni izdala pooblastila za rušenje, kar bi lahko financirala drzava, a gradnjo nikakor ne. In mamca se je pritožila itd...

Mislim, a v tej družbi danes ne šteje obraz nič več. Od kje ji ideja, da se postavi pred kamere in poda tako izjavo. Mar jo ni sram. Jaz bi se v zemljo vdrl.

In potem se mi porodi vprašanje zakaj postajam nestrpen do takih mamic, do kmetov, ki pričakujejo odškodnine, do podjetij, ki propadajo...

Prva kategorija ima možnost zavarovati premoženje, pa ga ne. Ne proti potresu, ne suši, ne poplavam..In potem se delijo subvencije, pomoč..ZAKAJ??

Drugi so kalibri svoje sorte z izjemo nekaterih, ki imajo kmetije, ki imajo doma pol podjetja, a jokajo zaradi stečaja. Sam se borim za svoj kos kruha. A vecina jih je slepo verjela politikom, jim se danes verjame. Zeleli so samostojnost, niso vedeli kaj prinasa. Ampak Rodeta pa se kar podpirajo.

Bolj kot drugi me morijo prvi. Saj stečaj je ena katastrofa, a ce podjetje ne more prezivet je to nujno zlo. Ampak zavarovanje. Zakaj mi zavarujemo avte, motorje, nepremicnine. Kaj ce ne bi zavaroval. Podvojene vsote. Zakaj? Raje nič, pa po pizdariji prosit drzavo za pomoc.

V kategorijo drugih, a zares motecih, bi uvrstil Luko Koper. Dali smo dnevnice, drzava je dala pomoc za resevanje krize, danes ko LK posluje dobro, si dividende deliji lastnike. Verjetno je pretezko meni vrniti moja dva jurja, ki sta bila odtrgana od place.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prav čisto vsega se ne da, ali pa nima smisla zavarovati.

Tudi jaz sem gledal tisto "potresnico" in si nekako zlobno želim, da bi se od njene bajte odtrgan en tram ravno takrat, ko bi spodaj peljal, bodimo človeški, prazen, avtobus tahujše znamke in bi mu tisti tram razparal streho po dolgem tako, da bi baba morala plačati nekaj milijonov za popravilo.

Smo enkrat o podobnem tukaj že mleli.

pravim takole: sem solidaren z vsemi, ki so solidarni tudi z menoj. Ker smo SZDL in podobne "solidarne" modele že zdavnaj pokopali, se lahko prostovoljno solidariziramo le še preko zavarovanj.

Če mi zgori hiša, bo za novo šel denar množice drugih, solidarnih z menoj, ki redno vsakoletno plačujejo podobno zavarovanje. In seveda tudi obratno, ko se bo upepelila hiša kakšnega, s katerim sem solidaren, bo dobil tudi moj denar.

Mimo vrste pa nikomur. Zato tudi za razna Posočja in podobne zadeve, ki se "nikoli in ne prav meni" ne morejo zgoditi, ne dajem 0 prostovoljno. Drugo je, kar poberejo z davki.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsak ma po svoje organizirano življenje...

nikooli ne bomo vsi enaki ...

Hvala bogu,jaz z nekaterimi NOČEM bit enak! :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

men je pa vseeno če sm si s kom podobn ali ne. seveda sem si raje podoben s tellyjem savallasom, kot pa denimo dinom dvornikom. Ampak to je že druga tema :) :topic:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zeleli so samostojnost, niso vedeli kaj prinasa. Ampak Rodeta pa se kar podpirajo.

Mi lahko tole objasnis? Ne stekam, sem ocitno preglup za te reci ...

Namrec, ni mi jasno kaj ima z vsem skupaj samostojnost; ce je bil prej kje denar in kaj ni propadlo, ceprav bi moralo, je bilo to samo in samo na racun kreditov, ki jih bodo sedaj placevali se zanamci.

Druga rec, ki je ne razumem je - kaj ima s tem Rode in kako ga lahko podpiras? :? Saj to ni politik, tam kjer je je pa ce ga ti podpiras ali pa ne ... prav tako Rode nima nic ne z osamosvojitvijo, ne s stecaji kaj vem cesa ze :) Saj razumem da kdo koga ne mara, meni recimo je vseeno, ampak dezurni krivec ne more bit a ne :)

Ker se ne morem znebiti obcutka, da pravzaprav menis, da ce bi bilo tako kot prej, vsega tega sploh ne bi bilo, vsi bi se imeli fino in cedila bi se med in mleko - in ko ravno govoris o solidarnosti, ki ti gre sila na jetra: ko je bil potres v Makedoniji (leta 63?), je tja dol slo precej nepovratnih sredstev "za nerazvite". Pomisli, to ti je sele solidarnost - tvoj denar za cisto drugo dezelo ... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Exactly. :P

Drugace pa - ce softiju ne bo slo, mi lahko pa RAN obrazlozi, on je dzek in zna objasnit kar hoces :naughty:

No, salo na stran - s postom sem hotel povedati, da je ono pisanje kr-neki. Verjamem, da se moj post sicer marsikomu tudi zdi kr-neki, ampak dejstvo ostane, da je ono z osamosvojitvijo in podpiranjem Rodeta flancanje B)

P.S.: v osnovi ima pa softi prav, ljudje dostikrat povsem neupraviceno pricakujejo pomoc in jo se bolj neupraviceno tudi dobijo. Ampak njegova obrazlozitev razloga ... :o

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugace pa - ce softiju ne bo slo, mi lahko pa RAN obrazlozi, on je dzek in zna objasnit kar hoces  :naughty:

Ne vpletaj po nemarnem njegovega imena.

A nisi rekel, da si nimava kaj povedat.

Vsaj en teden zdrži. :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj, kaj ima Rode s tem? On je najbližje bogu in on mu je naročil naj strese Posočje in potem spisal položnico Softiju in vsem tistim, ki ga ne podpirajo.

Cyc ti pa res nč ne razumeš--to so zarote na najvišjem nivoju. :blink:

Poleg tega v vsaki razviti državi se ob naravnih nesrečah ljudem pomaga----res da ne z izdajo položnic ostalim državljanom ampak iz proračuna in s solidarno pomočjo. V tem ne vidim nič slabega če pa denar izgine kdovekam (na kako internetno ponudbo :ph34r: v Afriko in pol namesto obresti dobiš prazen račun no to je pa druga pesem) je pa to pač pravna država in tudi Yugoslavija je bila ena od takih urejenih držav in kar se Janezek nauči to Janez zna.

Se mi pa zdi da se obnova pri nas neizmerno vleče.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

U pa res :lol: Do takrat pa lahko najdete odgovor na zgoraj postavljeno vprasanje B)

odgovore bi rad...

kako je bilo v jugi. se ne spomnis. krede so padale, jedla jih je inflacija. imeli smo vsaj osnovni standard, nekateri tudi vec. delal je vsak, pa ceprav nic. nekateri so grabili in grabili.

potem veleumi, nasopani z zahoda nardijo pohod, razjebejo drzavo, za katero se mi ne kolca in folk servirajo, kar se jim zdi primerno.

spet nekateri, ki so v 20 letih dela, skupaj s partnerjem kupili samo garazo, kupijo po stanovanjskem zakonu 3 stanovanja, za ceno enega golfa V. kako delajo danes s stanovanji se vidi na mnogo primerih. danasnja mladina pa lahko sanja tak podvig.

in 14 let pozneje smo nasponai s super evropo, pocasi pa kaplajo ocitki na racun evrope.

in kaj ima rode. rode ni politika. rode je hotel biti politika in mu je delno uspelo. cerkev je bila v srednjem veku blizje oblasti kakor sedaj, a korak je majhen. zakaj se cerkvi vraca posest. saj ne rabijo. zakaj se rode mesa v splave, v nezakonske otroke, sam ima v svojih kolegih najvecje pedofile in podobne prestopnike. ne, ne kradejo, ker revezi smai mecejo v puscico. rode kompaniji naj bog odpusti grehe, kakor bo nam gresnikom, pa bo ze veliko narejenega na onem sveti.

in se ocitek cez jugo. ni bil popoln sistem, ker mu je manjkalo cloveske morale oz malo trse palice. ljudje so ziveli v solidarnostnih stanovanjih in kupovali avte in garaze. juznjaki so gradili na jugu, a tukaj dobivali vse mozne podpore. ce pogledas malce bolje in si kruto nesramemn vidis, da so v veliki meri bili "bozje" kaznovani. vojna jim je odnesla vse.

vedno gledam s strani svojih starsev, ki so se matrali za stanovanje, niso vozili avtomobilov in jih menjaval na dve leti, kot je navada slovencev(bila) in danes imajo stanovanje in avto. juznjaki so gradili, pa danes imajo spet samo neko majhno stanovanjce, ki so ga dobili po stanovanjskem zakonu. in tisti, ki so po istem zakonu prisli do bajnega premozenja. verjetno njih se caka palica. a rode to ne napoveduje.

sem vsaj mal zadel. al bi ti rad kronoloski dnevnik rode & co. mogoce se glackopf, forum 21.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kako je bilo v jugi. se ne spomnis. krede so padale, jedla jih je inflacija. imeli smo vsaj osnovni standard, nekateri tudi vec. delal je vsak, pa ceprav nic. nekateri so grabili in grabili.

potem veleumi, nasopani z zahoda nardijo pohod, razjebejo drzavo, za katero se mi ne kolca in folk servirajo, kar se jim zdi primerno.

Uuuu goody :) Bom po kosih odgovarjal na tole :) Ne sicer zato ker bi hotel neko stvar cim dlje imeti, da bo dlje lustno :lol: , ampak imam delo ... no, za zacetek kar zgornji izsek.

Ja ... to je vse res kar si napisal. Padali so krediti, ce si jih pac dobil, obroki pri odplacevanju so bili vsak mesec bolj smesni, "delo" so imeli vsi in hkrati veliko izmed njih morda res bolj nic, kot pravis ...

Ampak a resno mislis da bi to lahko trajalo? Krediti in vse te reci so lahko obstajali zaradi zadolzevanja zunaj in dokler so nam posojali denar je bilo res tako kot pravis. Zdaj po drugi strani bo treba tiste kredite z obrestmi vred odplacati, ker tisti denar pac ni bil senkan.

Ves, to ne ger tako da za vsako rec cedalje manj placujes, drzava veselo stanca bankovce s cedalje vec niclami ... to v koncni fazi vse nekdo placa :) In vemo kdo je ta "nekdo" - vsi skupaj.

Pravis da se ti ne kolca po tisti drzavi - sem dobil nasproten obcutek, edino ce ti vse to ironicno pises, ampak ne izgleda :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

da takoj odgovorim.

zadolzenost slovenije je blizu ravni sfrj. bo ze kdo vrgel stevilke gor.

zadolzenost ZDA je dalec nad SFRJ, pa se kar zivijo. problem ni bil dolg, ni bilo zadolzevanje, ampak interesi zahoda.

da so nam prodal psenico, ki se za zivino ni bila dobra, mi smo pa kruh za delal iz nje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ob vsem veleumnem pisanju predlagam kakšno knjigo "Makroekonomija za začetnike", mogoče bo kaj več jasno glede zadolževanja, stopnje gospodarske rasti, soodvisnosti inflacije in brezposelnosti, monetarne (devizne) politike, fiksnih in drsnih tečajev, itd.

lažje bo marsikaj razumet, tako o jugi kot o današnji slo.

PISS :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekateri so spet skrenili....

Kar se mene tiče, se mi zdi najhuje, kako so si postlali kmetje s svojim močnim kmečkim lobijem in ob podpori pomladnikov.

čim je suša, ali so poplave, ali je hrušev ožig, ali pa, če ima krava Liska vetrove, v vsakem primeru pričakujejo subvencije. ne vem, zakaj ne zavarujejo, Oz. se mi zdi. Saj bi bili neumni, kajti tako in tako precej povrne država, oz. vsi mi.

veliko je še dejavnosti, ki jih vreme tudi prizadene (tekstilci, turizem itd) pa nihče ne more zaradi tega računati na državno pomoč...

pa primer omamljene gospe srednjih let, ki ji je do doline pomagalo kar nekaj gorskih reševalcev...

Gospa so na toplem, plačal bo pa najbrž spet proračun....

LP

P.S.1

Glede na vreme, ki se počasi izboljšuje, se bom začasno bolj umaknil iz politike, saj bom imel veliko pametnejšega dela....

P.S. 2

Cyc, ne morem, da ne bi zopet opazil tvojega modrovanja o življenju v prejšnjem sistemu, ter kritizerstvu le tega...

kaj ko bi prebral še kakšne druge knjige, z druge strani....

Doživljal tistih lepih časov tako nisi dosti. Mogoče par let v rani mladosti...

Ki so se ti, kot kaže, zelo negativno vtisnila v spomin...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni res, imam prav prijetne spomine na izlete v Celovec ... saj ves, cokolada, lego kocke in podobno :)

Glede vremena pa - se ne bi mogel bolj strinjati :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A res...??

pusti casu cas, pa se bo drek locil od zlata sam...

servirali so nam zlato, prejsnji sistem prikazali kot drek..a nikoli ni vse tako jasno..in pocasi se kaze drek danasnjega zlata.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kmetje so nujnopotrebni za obstoj neke države----kdo nas bo ,,nafutral,, v izrednih razmerah---naš kmet vendar.

Se strinjam, da skoz jamrajo samo očitno dovolj uspešno in bolj fino se jim zdi da jim že pomladi suša pobere vse pridelke--se jim ni treba jebat s pobiranjem in prodajo--dobijo od države in zato so na krasu pripravljeni saditi riž.

Sicer pa ne vem če res toliko dobijo za odškodnine ker naša država ni glih zgleden plačnik---zjajo pa velik in se jih sliši povsod.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kmetje so nujnopotrebni za obstoj neke države----kdo nas bo ,,nafutral,, v izrednih razmerah---naš kmet vendar.

Se strinjam, da skoz jamrajo samo očitno dovolj uspešno in bolj fino se jim zdi da jim že pomladi suša pobere vse pridelke--se jim ni treba jebat s pobiranjem in prodajo--dobijo od države in zato so na krasu pripravljeni saditi riž.

Sicer pa ne vem če res toliko dobijo za odškodnine ker naša država ni glih zgleden plačnik---zjajo pa velik in se jih sliši povsod.

pozabljas dejstvo, da nas kmet ni zmozen nafutrat lj in maribora, kaj sele kaj vec..edino ce bomo sam mleko pili...pa cvicek

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za preživetje je cviček dovolj. :)

Lahko nas nafutrajo----če bomo z njimi lepo delal.

ni teorije in to je znano celotni vladi, ekonomisto, kmetom, bla bla bla....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kmetje so nujnopotrebni za obstoj neke države----kdo nas bo ,,nafutral,, v izrednih razmerah---naš kmet vendar.

Se strinjam, da skoz jamrajo samo očitno dovolj uspešno in bolj fino se jim zdi da jim že pomladi suša pobere vse pridelke--se jim ni treba jebat s pobiranjem in prodajo--dobijo od države in zato so na krasu pripravljeni saditi riž.

Sicer pa ne vem če res toliko dobijo za odškodnine ker naša država ni glih zgleden plačnik---zjajo pa velik in se jih sliši povsod.

Bomo travo in korenince jedel tko kot na Irskem.

Pa školke bomo z skal dol lupl.

Če bo do takrat obala še javno dobro.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!