Zoolo Objavljeno December 5, 2001 Deli Objavljeno December 5, 2001 Zakaj Božicek ne obstaja? _______________________________________________________________________________ I. Na svetu obstaja približo 2.000 milijonov otrok in ceprav Božicek ne obiskuje muslimanskih, židovskih ter budisticnih otrok, in ima Božicek zato na Božicno noc le 15% dela, mora vseeno obdariti 378 milionov otrok. Na eno hišo pride v povprecju 3,5 otrok, kar pomeni da mora Božicek obiskati 108 milionov hiš, seveda ob predpostavki da je v hiši najmanj en priden otrok. _______________________________________________________________________________ II. Bozicek ima na voljo približno 31 ur za izvedbo svoje naloge, seveda glede na razlicne casovne pasove ter vrtenje Zemlje, ob predpostavki da potuje od vzhoda proti zahodu. Torej mora opraviti 967,7 obiskov na sekundo. Tako lahko ugotovimo da ima za vsako hišo z najmanj enim pridnim otrokom Božicek okoli 1/1000 sekunde casa za parkiranje sank, vstop skozi dimnik, porazdelitev daril pod drevesom, odhod skozi dimnik ter pot do naslednje hiše. Ce je teh 108 milionov postankov približno enakomerno geografsko porazdeljenih, ugotovimo da razdalja med hišami znaša približno 1,248 km, kar pomeni da mora Božicek prepotovati 120,8 milionov kilometrov poti - in to brez pocitkov! To pomeni, da se Božickove sani premikajo s hitrostjo 1.040 km/s oz. 3.000-kratno zvocno hitrostjo. Dejstvo pa je, da navadni severni jelen lahko tece najvec 24 km/h. _______________________________________________________________________________ III. Ce je vsak otrok prosil samo za eno darilo srednje velikosti (s težo okrog 1 kg), bodo sani natovorjene z vec kot 500.000 tonami daril (brez teže Božicka in sani). Na tleh pa navadni severni jelen ne more vleci vec kot 150 kg težkega bremena. Ce predpostavimo da bi "leteci severni jelen" lahko vlekel 10-krat težje breme, ugotovimo da bi Božicek potreboval 360.000 severnih jelenov, kar bi povecalo maso tovora (brez teže sani) še za 54.000 ton. Ce ob tem upoštevamo še maso sani, pridemo do skupne teže okrog 600.000 ton. _______________________________________________________________________________ IV. 600.000 ton, ki leti s hitrostjo 1.040 km/s povzroca ogromen zracni upor, kar pomeni da bi se severni jeleni segreli podobno kot se segreje površina vesoljske ladje, ko le-ta vstopi v zemeljsko atmosfero. Sprednja severna jelena bi absorbirala vsak po 14,3*1021 joulov energije na sekundo in bi se vžgala skoraj v hipu. Takoj za njima pa bi bila tej silni energiji izpostavljena naslednja dva jelena, takšno izgorevanje pa bi povzrocilo tudi oglušujoc hrup. Cela skupina severnih jelenov bi tako izhlapela v 4,26 tisocinkah sekunde oz. ko bi Božicek prišel šele do 5. hiše! _______________________________________________________________________________ V. Ce zanemarimo vse prej povedano, bi bil Božicek, kot rezultat pojemka hitrosti iz 1.040 km/s na 0 km/s v 0.001 sekunde, podvržen sili 17.500 N. Ce bi tehtal 150 kg (ker je debelušcek in rdecelicen, se ta domneva zdi logicna), bi se zaletel v sprednji del sani s silo 2.315.015 N, kar pomeni da bi si v hipu polomil vse kosti in poškodoval vse notranje organe. Povedano drugace - koncal bi kot amorfna, tekoca in tresoca se masa. VI. Iz fizikalnega stališca lahko torej trdimo da Božicek ne obstaja. ***** Come in peace or stay at home! Uredil - zoolo on 11/12/2001 12:51:38 Uredil - zoolo on 12/12/2001 09:53:42 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lojzi Objavljeno December 5, 2001 Deli Objavljeno December 5, 2001 Tovariš Zoolo, če se malo referiram na naslov tvoje teme, bi te poprosil, da pregledaš zgodovinska dejstva, al pa spremeni naslov topica ! Za domovino, pa une pionirčke.... naprej ! Lojzi ma vas rad Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zoolo Objavljeno December 5, 2001 Avtor Deli Objavljeno December 5, 2001 Lojzi, a to misliš na Stalinovega Dedka Mraza al' na resnično ozadje St. Nicholasa in kreativcih ki so ga potem "zalili" in oblekli v Coca Coline barve? O Kateri zgodbi bova? Ma ne, rade volje priznavam razne dobrotnike, sam ne pa utekočinjene superjunake s pivskim trebuhom in popokanimi kapilarami. Tovariški pozdrav! Dežurni zlobec - Zoolo P.S.: Dedek Draz je bil vseeno "samo" protiutež Božičku, ampak ne za pionirje (upam da ne, malo prestari za take zgodbe), ampak za male cicibančke. ***** Come in peace or stay at home! Uredil - zoolo on 05/12/2001 15:19:54 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zoolo Objavljeno December 5, 2001 Avtor Deli Objavljeno December 5, 2001 Sploh je pa tuki FAKE, mišljen brez ideoloških predznakov, temveč strogo fizikalno, ker kot je lepo pojasnjeno "model" tega ne more spelat u eni noči pa če se dobesedno razpoči. Kar pomeni celo zgodbo bi bilo potrebno rahlo prilagodit, da se nebi otroc poneumljal že od zgodnjih dni! P.S.: Razen če je prav Božiček dokaz Einstainove Relativnostne teorije?? ***** Come in peace or stay at home! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno December 5, 2001 Deli Objavljeno December 5, 2001 Hvala Zoolo že dolgo sem sumil da ni božička venadar si z mojim znanjem fizike nisem moral zračunati vsega tega in tako je upanje še vedno gorelo!Sedaj pa si predstavil dejstva in sem že bolj prepričan v neobstajanje tega starega moža!Žal pa še vedno dobivam darila(v tistih časih) in me zanima od kod so????????????Le kdo bi vedel! Zoolo pa povej če imaš kako razlago zdej? Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zoolo Objavljeno December 5, 2001 Avtor Deli Objavljeno December 5, 2001 quote: ...Zoolo pa povej če imaš kako razlago zdej? Ciao,by Pero Kill me ce vem, ...pa ti jaz res izgledam kot nek modrec z vsemi odgovori, ...ocitno je samo to da niso od božicka, ...kej je stari enostavno izhlapel, pri hiši: Pod Kostanji št. 5 Kdo te ma pa tok dob'r zapisanga da te zalaga z darili in nic ne zahteva v povracilo moraš pa sam vedet! Good Enough? Zoolo The D.Z. ***** Come in peace or stay at home! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno December 5, 2001 Deli Objavljeno December 5, 2001 Bom povprašu škrate mogoče oni kej vedo!!!!! Zoolo lep pozdrav!! Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 5, 2001 Deli Objavljeno December 5, 2001 ej cist tkole iz leve (ali desne,da me bomo ideolosko ofarbani ).....dedek mraz/bozicek/moz s trebuhom oblecen v rdece je bil prvi,ki je uporabil teleporter kot sredstvo za premagovanje razdalj in casa ...... "beamy,scott me up" ahem ...ne..... "scotty,beam me up" ....se se kdo spomne?! upam,da sem s tem diskusijo uspesno zakljucil ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Ne, je nisi. Jaz dodajam, da bo sigurno kdo še kaj dopisal... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lucky Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Men ste pa pokvaril sanje. Le kolk mojih pisem je romalo neznano kam? Ah, ta svet ni zame. Burn to be wild Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Osebno prisegam na in izvajam dedka Mraza. Tisti izračuni od božička segajo zgolj na področje otipljive fizike. Kaj pa vzporedni prostori, pa ukrivljenost prostorčasa in vse tisto, česar tudi ne poznam, se pa izredno učeno sliši? Tako, da upanje še vedno ostaja. Tistih nekaj množenj in deljenj, mi dedka Mraza ne more kar tako ukiniti. Ne! Brrrm Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 yep,brrrm.....kot si rekel.idealisti in zanesenjaki ne bomo nikdar izumrli.... ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lucky Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 To mi deli, Brrrm. Še ostaja upanje za otroke. Dedek Mraz živi, Božiček pa sploh, saj je njegovo rojstno mesto uradno v Turčiji. Ali pa se motim in je tam doma Miklavž? Mater, veseli december me je že čist zamedel... pardon, zmedel. Burn to be wild Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 quote: To mi deli, Brrrm. Še ostaja upanje za otroke. Dedek Mraz živi, Božiček pa sploh, saj je njegovo rojstno mesto uradno v Turčiji. Ali pa se motim in je tam doma Miklavž? Mater, veseli december me je že čist zamedel... pardon, zmedel. Burn to be wild Lucky,rojstno mesto Miklavža je v Turčiji,v mestu Lidia,kjer so znane grobnice izklesane v živo skalo, je res živel ta možakar kot škof,postavili so mu velik spomenik,baje pa je bil tako dober ,da je podaril zlatnike trem hčeram revnega krojača ,da so se lahko poročile-denar jim je dal kar skozi dimnik,vendar mislim ,da je le oprezoval za mladimi puncami in mu je denarnica ponesreči padla v dimnik.Sicer pa Turki možaka dobro tržijo,saj š esredi poletja prodajajo njegove volnene kapice in kasirajo vstopnino v njegovo cerkev kar nekaj milijonov (turški lir-na srečo). Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Brrm ima kar prav. Fiziki zadnje čase nekaj "filozofirajo" o možnosti obstoja istega snovnega delčka na dveh različnih koncih istočasno. Vmes je lahko celo vesolje. Tako da so vse opcije še vedno odprte. Več pa na strani: So kvantni delci res lahko na dveh krajih hkrati? (paradoks EPR, Bellova neenakost, problem nelokalnosti...) http://www.kvarkadabra.net/snov/teksti/skr...vet_kvantov.htm Beri in se čudi, vendar ne naglas da ne boš motil ostale. lp RAN Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Dragi moji fiziki...filozofi..... Mene že celo življenje prepričujejo,da sem neizmerno lep,lepo vzgojen,nežen,čustven......z eno besedo božanski. Hahahaha....pa jim ne verjamem!!!!!!!!!!!!!!! Zato tut vam ne verjamem,da božička,miklavža al pa dedka mraza ni!!!! Le kdo neki pa mi je učeri potem prinesel darila????????? Klimbra.....ustvarjen , da te prevzame Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 quote: Le kdo neki pa mi je učeri potem prinesel darila????????? zena in froci,ti bumbar ti......kaj si pa misli kdo? ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zoolo Objavljeno December 6, 2001 Avtor Deli Objavljeno December 6, 2001 Ja Klimbra, ... kaj si mislu? ***** Come in peace or stay at home! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 NEEEEEEEE NEEEEEEEEEEE NEEEEEEEEEEEEE NE boste me prepričal....miklavž pa parklni so bli....pa fige...pa češple...pa bombončke so mi prnesl....al mislte d to lahk lepša1/2 in dete malo kpijo.....sej jim tut za sendvč gnarja nikol ne pustim BIL JE MIKLAVŽ!!!! Klimbra.....ustvarjen , da te prevzame Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 quote: .....sej jim tut za sendvč gnarja nikol ne pustim ti skrtica ti ena....oni se tako trudijo,ti pa se za sendvic ne pustis ....ma sram te blo ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Jaz včeraj dobil nič spljoh... Razen kup novega dela... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Mal sem se zlagal... Prijateljica je za diplomo naredila torto, Roni je pa piškotke prinesla v Twina... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lojzi Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 quote: Mal sem se zlagal... Prijateljica je za diplomo naredila torto, Roni je pa piškotke prinesla v Twina... Pa Viragica tud - piškote namreč. Kar je res je res. Čeprou ni blo gibanice ... Lojzi ma vas rad Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno December 6, 2001 Deli Objavljeno December 6, 2001 Joj, Viragica, se opravičujem, ampak so mi rekli, da je samo Roni prinesla piškotke... ... obljubim, da te bom zmasiral med vožnjo do MS... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno December 9, 2001 Deli Objavljeno December 9, 2001 Jaz tudi dobila nove copatke, pa bonbončke, pa...... a to pol ni miklavž prinesel???? Porkaflek, jaz sem pa tako upala..... Ampak jaz na Božička nič ne dam (sam če darila prinese), na Dedka mraza pa vse stavim..... njega imam rajše!!! Pa tudi od nekdaj smo samo njega pričakovali zvečer!! Če pa Božiček kaj da... pol pa kar..... sam da je hihihi kisses Pupa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se