jakATV Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 No ja,Rožle tudi ve,da imajo sami nemci svoje Bavarce za "ta spodnje".Potem gotovo veš,kam spadamo mi. :kva2: Sem pa zadnji dve leti skoraj doma v EU,tako da pri prestopu meje takoj vem,kam sem prišel :grim
Pervy Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Vsem,ki mislijo,da je Slovenija v EU sporočam : Danes prejel pošiljko ( zadnji zobnik za verigo),teža 600 gr.Cena na E-bayu 34.90 EUR,pošiljanje po "Evropaische Union" za ta isti zobnik 4.90 EUR.Na računu pa piše "Verp.u.Versandkosten ( prevod za tiste,ki mislijo da smo v EU je-pošiljanje,vključno z pakiranjem) Endpreis 47,00 EUR :grim :grim :grim No,nejeverni Tomažki,komentar prosim :lol1: :lol1: :lol1: glede stroškov pošiljanja - tako mi je razložil prodajalec na ebayu in doslej je razen v redkih primerih veljalo. Slovenija je v EU, ni pa v EU coni pošiljanja glede na tabele ki jih imajo pošte in dostavne firme. pri meni je vedno bila poštnina x2 glede na ceno če bi mi poslali na pošto v avstrijskem šentilju npr. zato vedno preden kaj kupim kontaktiram prodajalca, ki se pozanima glede SLO in mi vedno zračuna poštnino - doslej je še vedno bilo točno. sploh pa imajo mnogi napisano "pošiljanje po EU, razen Slovenija!". ko ga kontaktiraš in poveš da si pripravljen plačat večjo poštnino pa ni problema. lahko pa si pošlješ poštnoležeče na pošto v avstrijo in tam dvigneš, tako smo delali še včasih ko smo v avstiji na pošti dvigovali stvari in potem švercali preko meje :grim
Frips Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Kot zanimivost...preko ebaya kupil izdelek, poštnina iz anglije je bila 7funtov=cca 10 ojrov, prišlo v 3 dneh.....
gebre Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Kako veliko oz. težko stvar si pa kupil? Poština iz ENG je draga ko....
Frips Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 nosilec za zadnjo tablico za ER6, sam paket sicer ni bil težek, edin mal velik se mi je zdel....ne vem točn iz glave....
Jason Objavljeno September 24, 2006 Opozori Objavljeno September 24, 2006 Pravkar sem na E-bayu opravil prvi nakup, pravzaprav ni še končan - samo 'zmagal' sem avkcijo. Kupil sem sem sprednjo luč za skuter. Nenavadno mi je tole: ta teden sta bili na namškem e-bayu dve taki luči. Za obe se licitacija končala danes zvečer v razmaku ene ure. Prva luč je dosegla ceno 66,50 EUR, bilo je kar nekaj interesa. Pri drugi luči sem pričakoval podobno ceno, ampak sploh ni bilo interesa. Dobil sem jo po izklicni ceni 29,90 EUR. Ne razumem od kod taka razlika, skoraj me malo skrbi, kako se bo vse izteklo. lp!
bambi Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Pravkar sem na E-bayu opravil prvi nakup, pravzaprav ni še končan - samo 'zmagal' sem avkcijo. Kupil sem sem sprednjo luč za skuter. Nenavadno mi je tole: ta teden sta bili na namškem e-bayu dve taki luči. Za obe se licitacija končala danes zvečer v razmaku ene ure. Prva luč je dosegla ceno 66,50 EUR, bilo je kar nekaj interesa. Pri drugi luči sem pričakoval podobno ceno, ampak sploh ni bilo interesa. Dobil sem jo po izklicni ceni 29,90 EUR. Ne razumem od kod taka razlika, skoraj me malo skrbi, kako se bo vse izteklo. lp! Napiši številko licitacije, lahko preverimo če je kaj narobe.
Jason Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Tole je prva dražba: 280028381946 In tole je druga, ki sem jo 'zmagal': 130028992202 (vse skupaj na ebay.de) Dobrodošli komentarji izkušenih. lp!
gebre Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Jason meni se ne zdi nič sumljivo. Mi bi mogoče kdo lahko tole prevedel (moje znanje nemšine in babelfish ne zadoščata)... Hallo, und Glückwunsch zur gewonnenen Auktion. Weis nicht, ob wir im Vorfeld per Email in Kontakt getreten waren wegen des Versandes? Muß mich morgen erst ein kundig machen, welches Versandunternehmen am günstigsten ist. Habe noch nie Pakete ins Ausland versendet. Werde Ihnen aber ungehend bescheid geben ok. Mit freundlichen Grüßen To mi je poslal prodajalec po dobljeni dražbi.
bambi Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Tole je prva dražba: 280028381946 In tole je druga, ki sem jo 'zmagal': 130028992202 (vse skupaj na ebay.de) Dobrodošli komentarji izkušenih. lp! Cena je nižja zato, ker je pač luč malenkost poškodovana-en smernik ima namreč majhno razpoko(kot piše v opisu). Tudi cena, ki ti jo je prodajalec navedel za poštnino je OK. Ima same pozitivne in eno nevtralno oceno in je zaupanja vreden tudi zaradi tega. Mislim, da lahko pomirjeno opraviš nakup. LP Jason meni se ne zdi nič sumljivo. Mi bi mogoče kdo lahko tole prevedel (moje znanje nemšine in babelfish ne zadoščata)... To mi je poslal prodajalec po dobljeni dražbi. "Čestitam ob dobljeni licitaciji. Nevem če sva bila midva že predhodno v kontaktu po Emailu. Moram se pozanimati katera vrsta pošiljanja bi bila najugodnejša. Nisem še pošiljal paketov v tujino. Vam sporočim."
Racing Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Tole je prva dražba: 280028381946 In tole je druga, ki sem jo 'zmagal': 130028992202 (vse skupaj na ebay.de) Dobrodošli komentarji izkušenih. lp! Izgleda vse ok, poštnina mislm da bo okrog 20 EUR po mojih izkusnjah, k tem prištej se 1200 sit stroskov nakazila (abanka je med najcenejsimi), ker prodajalec ne uporablja paypala! lp
Jure Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Na NLB je jurja nakazilo, če se ne motim. Oz toliko sem plačal, ko sem kupoval nekaj iz Louisa. Na nekaterih bankah je pa tudi 5000sit... :S
Racing Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Na NLB je jurja nakazilo, če se ne motim. Oz toliko sem plačal, ko sem kupoval nekaj iz Louisa. Na nekaterih bankah je pa tudi 5000sit... :S Ja mislim da imas prav, abanka in NLB sta najcenejsi kolkor sm informiran...ceprav res skoda da nemci ne segajo tolko po paypalu kot anglezi....
miki Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 zavedajte se, da večina "prebrisanih" na ebayu služi na račun poštnih stroškov če je pošten prodajalec te pride poštnina za 4 gume (cca 40 kg) iz Nemčije samo 40€, lahko pa tudi 100 :eek:
Jason Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 zavedajte se, da večina "prebrisanih" na ebayu služi na račun poštnih stroškov če je pošten prodajalec te pride poštnina za 4 gume (cca 40 kg) iz Nemčije samo 40€, lahko pa tudi 100 :eek: žal je DHL trenutno eden najbolj prebrisanih pri pošiljanju DE->SLO
Racing Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 žal je DHL trenutno eden najbolj prebrisanih pri pošiljanju DE->SLO To zagotovo, najboljse izkusnje mam z DPD! LP
Jason Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Izgleda vse ok, poštnina mislm da bo okrog 20 EUR po mojih izkusnjah, k tem prištej se 1200 sit stroskov nakazila (abanka je med najcenejsimi), ker prodajalec ne uporablja paypala! lp Prodajalcu sem poslal mail, da naj bi sporoči podatke o njegovem bank računu in končni znesek skupaj s poštnino, pa se mi sploh ne javlja. Kaj naredite v takem primeru? Se bojim, da mi ne bo hotel prodati, ker je iztržil toliko nižjo ceno od enake luči.
Pervy Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Prodajalcu sem poslal mail, da naj bi sporoči podatke o njegovem bank računu in končni znesek skupaj s poštnino, pa se mi sploh ne javlja. Kaj naredite v takem primeru? Se bojim, da mi ne bo hotel prodati, ker je iztržil toliko nižjo ceno od enake luči. ne paničari, more prodat, se bo že javil, drugače pa imaš pri atriklu v my ebay gumb kjer obvestiš ebay če je kaj narobe in oni posredujejo
Lucky Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 NLB za nakazilo v tujino računa 1500 sit. Preverjeno že dvakrat ta mesec.
Pervy Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 NLB za nakazilo v tujino računa 1500 sit. Preverjeno že dvakrat ta mesec. a ni odvisno od zneska? meni NKBM recimo za okoli 1000 eur računa 3000 sit :SS :SS :SS
bambi Objavljeno September 27, 2006 Opozori Objavljeno September 27, 2006 (popravljeno) a ni odvisno od zneska? meni NKBM recimo za okoli 1000 eur računa 3000 sit :SS :SS :SS Na Abanki je do 12500€ nakazila le 1200sit. Prodajalcu sem poslal mail, da naj bi sporoči podatke o njegovem bank računu in končni znesek skupaj s poštnino, pa se mi sploh ne javlja. Kaj naredite v takem primeru? Se bojim, da mi ne bo hotel prodati, ker je iztržil toliko nižjo ceno od enake luči. Za poštnino ti je že tak odgovoril, da stane 20€ in ti nobene druge cifre ne rabiš sprejet. Za bančne podatke pa dobro preglej vse strani, ki jih dobiš na voljo kot kupec npr. "Gesammt Betrag berechnen" ali "Überweisung Plus", včasih ima tam prodajalec zastavljene bančne podatke in jih ne posreduje posebej. Sploh pa je še prezgodaj iti na nož in ga javljat Ebayu, mogoče samo ni dosegljiv. Daj mu še malo časa. Popravljeno September 27, 2006. Popravil bambi
Lucky Objavljeno September 27, 2006 Opozori Objavljeno September 27, 2006 a ni odvisno od zneska? meni NKBM recimo za okoli 1000 eur računa 3000 sit :SS :SS :SS Ne vem, sem za 180 in 11 evrov plačal enako.
SHERIFF Objavljeno September 27, 2006 Opozori Objavljeno September 27, 2006 Je kdo že kupil kakšen poceni avto preko Ebay-a?? In kako to poteka, ča je? zelo hvaležen bi bil za te podatke. :D
gebre Objavljeno September 27, 2006 Opozori Objavljeno September 27, 2006 Dajo ga kuverto in ti ga pošljejo :grrr
reesko Objavljeno September 27, 2006 Opozori Objavljeno September 27, 2006 Prodajalcu sem poslal mail, da naj bi sporoči podatke o njegovem bank računu in končni znesek skupaj s poštnino, pa se mi sploh ne javlja. Kaj naredite v takem primeru? Se bojim, da mi ne bo hotel prodati, ker je iztržil toliko nižjo ceno od enake luči. to je blo pr men...sm julija rabu en cilindr pa bat(ja za mitota ja :P ) pa ni blo nc....in se zdej ni...jst sm biu takrt prpravlen kupt...pol sm pa se cenej drugje dobu..tko da ce zdej on misl da bom kupu se fejst mot .)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se