tomash Objavljeno Januar 26, 2007 Opozori Objavljeno Januar 26, 2007 Mene pa zanima, če mi lahko kdo razloži, kako kupovati posamezne dele za motor? Zanima me namreč kako kupiti dotično stvar, pa ne preko teh naših serviserjev in moto trgovin. Tako kot prodajalci, bi tudi jaz npr.kupil neko stvar kar direkt od koga?????? Mal kompliciram, pa me vseeno zanima kakšna pametna na to temo.
simonsi Objavljeno Januar 26, 2007 Opozori Objavljeno Januar 26, 2007 Rajši odpri novo temo, recimo pod Splošno. Če hočeš kupit recimo direkt od japanarjev, se pod 1000 kosov sploh ne pogovarjajo. :naughty:
Zdrawc Objavljeno Januar 27, 2007 Opozori Objavljeno Januar 27, 2007 Mene pa zanima, če mi lahko kdo razloži, kako kupovati posamezne dele za motor? Zanima me namreč kako kupiti dotično stvar, pa ne preko teh naših serviserjev in moto trgovin. Tako kot prodajalci, bi tudi jaz npr.kupil neko stvar kar direkt od koga?????? ti samo na Ebayu vpiši, kaj iščeš, in skoraj sigurno boš našel kar iščeš :grim , kajti velikokrat dajo tudi trgovine robo, ki jim že nekaj časa leži na policah, na ebay, samo zaradi tega, da se je znebijo......
SiR Objavljeno Januar 27, 2007 Opozori Objavljeno Januar 27, 2007 Tako kot prodajalci, bi tudi jaz npr.kupil neko stvar kar direkt od koga?????? Mal kompliciram, pa me vseeno zanima kakšna pametna na to temo. Pojdi na obisk v tovarno, zmeni se s tržniki in tam plačaj kosilo - potem se boste pa pogovarjali, za kolk procentov ceneje dobiš robo. Moraš pa približno vedet, kolk kontejnerjev bi vzel! pametno je tudi, če si že vnaprej špediterja v Sloveniji urediš, da bo stvar potem zate enostavnejša!
7johnny7 Objavljeno Februar 13, 2007 Opozori Objavljeno Februar 13, 2007 Imam 1 prosnjo ce bi mi kdo ustregu ? ce mi lahko kdo nabavi izdelek iz e-baya ? Dam denar ze pred narocilom, pa se kej navrh za majstra. Ce bi biu kdo tok fajn nej se javi na meil ! thx vnaprej
Guest Brumer Objavljeno Februar 24, 2007 Opozori Objavljeno Februar 24, 2007 Imam 1 prosnjo ce bi mi kdo ustregu ? ce mi lahko kdo nabavi izdelek iz e-baya ? Dam denar ze pred narocilom, pa se kej navrh za majstra. Ce bi biu kdo tok fajn nej se javi na meil ! thx vnaprej Zakaj bi nekdo drug zate kupoval na ebayu se prijavi ,čez par dni dobiš po pošti tvojo kodo in se dokraja prijaviš. Stvari kupiš plačaš robo +porto na NLB banki in stvar pride v ca 14-tih dneh. :OK: Ps.Kolega sem pred 14-timi dnevi nagovoril,da se prijavi, zdaj kupuje že vsega HUIDIČA kmalu bo mene učil,čeprav že več kot eno leto kupujem na Ebayu. :OK:
Jure Objavljeno Februar 25, 2007 Opozori Objavljeno Februar 25, 2007 (popravljeno) Se popolnoma strinjam z brumerjem. Najbolje se je prijavit pa je, ni nič takega. Pa tudi sama uporaba je zelo enostavna, nič komplicirana. Več komplikacij je, če ti nekdo drug kupuje, preden se zmeniš kako pa kaj, pa da mu daš denar, pa ko dobi, mora to on tebi še enkrat pošiljat.. Tako pa klikneš, kupiš, preko spletnega bančništva, oziroma nakazila na banki plačaš, dobiš in to je to :) Drugače pa sem na voljo, če bi kdo vseeno hotel kaj nabavit brez, da se prijavi :) Popravljeno Februar 25, 2007. Popravil DeX
Guest Brumer Objavljeno Februar 25, 2007 Opozori Objavljeno Februar 25, 2007 Se popolnoma strinjam z brumerjem. Najbolje se je prijavit pa je, ni nič takega. Pa tudi sama uporaba je zelo enostavna, nič komplicirana. Več komplikacij je, če ti nekdo drug kupuje, preden se zmeniš kako pa kaj, pa da mu daš denar, pa ko dobi, mora to on tebi še enkrat pošiljat.. Tako pa klikneš, kupiš, preko spletnega bančništva, oziroma nakazila na banki plačaš, dobiš in to je to :) Drugače pa sem na voljo, če bi kdo vseeno hotel kaj nabavit brez, da se prijavi :) DEX ,če si predober si oslu podoben-drži se tega pregovorja,prej ali slej boš občutil na svoji koži. Ps:Pri men maš še zmiraj en pir v dobrem,ko se vidmo me pa spomni OK. :beer2:
Jure Objavljeno Februar 25, 2007 Opozori Objavljeno Februar 25, 2007 Res je, sem sicer mlad, ampak sem že sprobal :) Ampak kakšno uslugo pa še v edno naredim :) Glede :beer2: pa ni problem :D Pa še kako dobro debato bomo užgali pa bo :D
jupiter Objavljeno Marec 2, 2007 Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 Mam eno vprašanje. Kako običajno poteka plačevanje na e-bayu s kreditno kartico (Visa), za tisto stvar, katero ste na dražbi dobili? Ali posredujete podatke prodajalcu? Sicer sem na e-bayu kupil že kar nekaj stvari, samo vedno preko bančnega nakazila. V tem primeru pa prodajalec (sicer trgovina) ne sprejema nakazil - možno je samo plačilo preko Paypal-a in bančnih kartic. :BUA: Hvala za morebitne odgovore. :OK:
BC Objavljeno Marec 2, 2007 Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 greš na paypal.com->send money->pay for ebay items in plačaš. pred tem pa še vneseš podatke ebayovega računa...
jupiter Objavljeno Marec 2, 2007 Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 greš na paypal.com->send money->pay for ebay items in plačaš. pred tem pa še vneseš podatke ebayovega računa... Ja, če bi bilo tako preprosto :( Paypal sem poizkušal odpreti (kar mi je celo uspelo), vendar pa je težava, ker vrednost nakupa presega 100 EUR. Za to potrebujem neko dodatno verifikacijsko kodo, ki jo dobim preko Paypal-a, od banke izdajateljice Vise kartice. Ampak je seveda še nisem dobil. :BUA: Malo se mi mudi z nakupom, zato me zanima kako ste plačevali s KARTICAMI?(Glede nato, da prodajalec sprejema le še tovrsten nakup.) Hvala.
BC Objavljeno Marec 2, 2007 Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 (popravljeno) potem pa sporoči prodajalcu, da boš plačal, ko dobiš šifro od paypala, ali pa se dogovorita za drugačen način plačila... Popravljeno Marec 2, 2007. Popravil BC
peterpan Objavljeno Marec 2, 2007 Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 potem pa sporoči prodajalcu, da boš plačal, ko dobiš šifro od paypala, ali pa se dogovorita za drugačen način plačila... Če se ti mudi lahko od izdajatelja pridobiš podatke od obremenitve predno dobiš po pošti izpisek na dom, ki ob obremenitvi za simbolioočno vsoto vsebuje kontrolno številko (z vnosom katere potem Paypal ve, da poleg kartice in pina imaš tudi pravi naslov - skratka si lastnik kartice). Za AMEX se to da pogledati na netu. druga varianta pa je da kupiš, plačaš pa po prijetju kode - če s tem ne prekoračiš rok plačila...
Guest Brumer Objavljeno Marec 2, 2007 Opozori Objavljeno Marec 2, 2007 Vse kar sem do danes kupil ca 15 stvari sem plačal na NLB(plačilo v tujino),eno tri stvari pa kar z vrednostnin pismom po pošti direkt v trgovino na kaso (gotovinsko plačilo) to po pošti gre zelo hitro ca 3 dni.in do danes vse v roku 14-dni dobil. :OK:
Zdrawc Objavljeno Marec 13, 2007 Opozori Objavljeno Marec 13, 2007 če sem prav "izačunal" IBAN+BIC :? . malo v pomoč [attachmentid=93582]
miha Objavljeno Avgust 4, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2007 a bi kdo hotu namest mene narocit prek tega e-baya en kos k sm bol lesen za take stvari :blush:
Lowrenc Objavljeno Avgust 16, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2007 Si bi kdo vzel čas in mi razložil kako ta PayPal funkcionira... Nisem lih brilianca v angleščini pa bi prosil za pomoč... Od enega strica iz Avstralije, ki prodaja service manuale za moj motor bi rabu enega... pride pa 30 avstralskid olarjou
lazarov Objavljeno Avgust 16, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2007 ebay... to je vse en vlki shit. ( razen trgovine ki prodajajo na ebay-u ). To govorim iz lastnih izkušenj saj sem imel že problemov s tem. Naroču sem par mobitelov in plačal z paypal-om ali western unionom ( nisem sigurn ) :headbang: , v glavnem tip me je obral za velik dnara in to je bil moj prvi nakup prek e-baya. Čez par let sem probu spet in kupil preko trgovine. Robo sem dobil, poštnine ni bilo veliko, z robo pa je bilo vse v redu... Ne vem no ta e-bay :?
danci1973 Objavljeno Avgust 16, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2007 ebay... to je vse en vlki shit. ( razen trgovine ki prodajajo na ebay-u ). To govorim iz lastnih izkušenj saj sem imel že problemov s tem. Naroču sem par mobitelov in plačal z paypal-om ali western unionom ( nisem sigurn ) :headbang: , v glavnem tip me je obral za velik dnara in to je bil moj prvi nakup prek e-baya. Čez par let sem probu spet in kupil preko trgovine. Robo sem dobil, poštnine ni bilo veliko, z robo pa je bilo vse v redu... Ne vem no ta e-bay :? E-Bay funkcionira zelo OK - po vsaj 22-ih E-Bay nakupih sem vedno dobil, kar sem kupil - med drugim sem na E-Bay-u našel/kupil tudi motor. D.
misty Objavljeno Avgust 16, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2007 ebay... to je vse en vlki shit. ( razen trgovine ki prodajajo na ebay-u ). To govorim iz lastnih izkušenj saj sem imel že problemov s tem. Naroču sem par mobitelov in plačal z paypal-om ali western unionom ( nisem sigurn ) :headbang: , v glavnem tip me je obral za velik dnara in to je bil moj prvi nakup prek e-baya. Čez par let sem probu spet in kupil preko trgovine. Robo sem dobil, poštnine ni bilo veliko, z robo pa je bilo vse v redu... Ne vem no ta e-bay :? Verjetno si nakazal denar prek western uniona, potem pa poslal potrdilo o opravljeni transakciji prodajalcu, kot dokaz. In mobiteli so bili sumljivo poceni, a ne?
lazarov Objavljeno Avgust 16, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2007 Verjetno si nakazal denar prek western uniona, potem pa poslal potrdilo o opravljeni transakciji prodajalcu, kot dokaz.In mobiteli so bili sumljivo poceni, a ne? Mobiteli niti niso bli tuk poceni.. No cenejši so bli kot tlele NORMAL ... Ja western union je bil ...
MarduK Objavljeno Avgust 16, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2007 Si bi kdo vzel čas in mi razložil kako ta PayPal funkcionira... Nisem lih brilianca v angleščini pa bi prosil za pomoč... Od enega strica iz Avstralije, ki prodaja service manuale za moj motor bi rabu enega... pride pa 30 avstralskid olarjou Rabiš plačilno kartico ala Mastercard, Visa, American Express ali podobno. Registriraš se na PayPal, kjer ti bodo že v začetku za Extended račun (ki ga rabiš če misliš kupit sploh kaj pametnega, navaden račun ima omejitev) odtegnili 1 ojro. Ko dobiš izpisek kartice, oz. se zapelješ do banke ti sporočijo številko od odtegljaja. To številko sporočiš na PayPal, s tem se registriraš in opravljaš nakupe na eBayu (tudi ta evro ti ob prvem nakupu povrnejo). Nikoli več ti ni treba vpisovati številke kred.kartice, naj bi bil PayPal najbolj varen sistem za take transakcije
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se