Prevtzer Objavljeno Januar 3, 2008 Opozori Objavljeno Januar 3, 2008 evo glih sm kupu prek eBay-a škorne Alpinestars Tech 3. v SLO stanejo 179€ (@ Tsc-Laba) no tm so mel pa akcijo pa sm jih dubu za 103.5$ in pa 25$ za poštnino kar je skupaj slabe 90€ !Poštnina za v SLO nej bi bila 75$ ampak sm naroču na Aviano (US Military) in je kr 50$ cenej :unsure: !
Fritz Objavljeno Januar 3, 2008 Opozori Objavljeno Januar 3, 2008 Potem ti v primeru zlorabe (prodajalec ne pošlje robe) paypal vrne denar, ki si ga nakazal prodajalcu? :? Meni so denar vrnili po treh mesecih. Včasih traja dlje, včasih manj..odvisno od primera oz. časa, ki ga potrebujejo, da naredijo vse poizvedbe. V mojem primeru je bil prodajalec (zelo) šlampast pri pisanju naslova (samo mesto in ulica) in roba je romala nazaj v Nemčijo. Po nekaj izmenjanih sporočil s Pay Pal-om so ti ugotovili za kaj je šlo (dostavno podjetje vodi dnevnik vseh pošiljk) in mi nakazali denar na bančno kartico. Preferiram PayPal, denar pa nakazujem le tistim ki imajo zelo visok pozitiven odziv skozi daljši čas (200+). Vse ostalo se mi zdi preveč rizično. BTW, če že plačaš nek denar za robo, plačaj tudi tistih nekaj evrosongov za zavarovanje pošiljke, če je ta opcija na razpolago. Poleg Pay Pal-a je to najboljši način, da omejiš možnost težav na minimum.
Fritz Objavljeno Januar 3, 2008 Opozori Objavljeno Januar 3, 2008 evo glih sm kupu prek eBay-a škorne Alpinestars Tech 3.v SLO stanejo 179€ (@ Tsc-Laba) no tm so mel pa akcijo pa sm jih dubu za 103.5$ in pa 25$ za poštnino kar je skupaj slabe 90€ !Poštnina za v SLO nej bi bila 75$ ampak sm naroču na Aviano (US Military) in je kr 50$ cenej :unsure: ! APO/FPO (Army/Fleet Post Office) je tretiran kot interna USA pošta, saj na lokacije kot je Aviano pošiljko, iz ZDA ,dostavljajo oborožene sile ZDA same..in to mimo evropske davkarije in carine ;)
Prevtzer Objavljeno Januar 3, 2008 Opozori Objavljeno Januar 3, 2008 APO/FPO (Army/Fleet Post Office) je tretiran kot interna USA pošta, saj na lokacije kot je Aviano pošiljko, iz ZDA ,dostavljajo oborožene sile ZDA same..in to mimo evropske davkarije in carine ;) Hudo! Sam da je cenej mislm 50$ tko pršparaš kr ni :nono: malo
Tiger Objavljeno Januar 3, 2008 Opozori Objavljeno Januar 3, 2008 Plačaj preko PayPal-a, itak si varovan do vsote, ki je določena na posameznem e-Bayu. Če pa še pogledaš odziv, boš verjetno precej točno vedel pri čem si. V najslabšem primeru ti bo denar povrnil PayPal, če se prodajalec ne bo držal dogovorjenega...deluje, govorim iz izkušenj. Postal order sigurno ne izvaja za pošiljke v druge države, vsaj ponavadi tega ne delajo, glede USA banke pa morda obstaja možnost, da gredo vsa nakazila preko banke kjer ima račun odprto podjetje PayPal. Je sicer malo verjetno, ker bi po moje s tem pridobili le provizijo, ki bi jo banke pri nakazilih zaračunale, vendar nikoli ne veš. Preko westrn Uniona ne gre,ker nakažejo samo fizičnim osebam in ne podjetjem.Tako pravi teta na NLB. Preko Pay Pala bi bilo najbolj enostavno,vendar je limit 100€,dokler ne dobiš neke štirimestne kode. Prodajalec ima pa veliko prodane robe in dober 99.7 fedbek in mislim,da ni bojazni,da ne bi dobil robe. http://myworld.ebay.com/emilyandlily/ Kdo naredi uslugo,plača zame preko pay Pala jaz mu nakažem denar plus provizijo za trud.? Pozdrav.
Fritz Objavljeno Januar 3, 2008 Opozori Objavljeno Januar 3, 2008 Hudo! Sam da je cenejmislm 50$ tko pršparaš kr ni :nono: malo Seveda. To časti Uncle Sam svojim vojačkom rastrešenim po svetu. Ti si pa srečko, ker očitno enega/eno teh dobro poznaš :whistle:
Tiger Objavljeno Januar 3, 2008 Opozori Objavljeno Januar 3, 2008 Meni so denar vrnili po treh mesecih. Včasih traja dlje, včasih manj..odvisno od primera oz. časa, ki ga potrebujejo, da naredijo vse poizvedbe. V mojem primeru je bil prodajalec (zelo) šlampast pri pisanju naslova (samo mesto in ulica) in roba je romala nazaj v Nemčijo. Po nekaj izmenjanih sporočil s Pay Pal-om so ti ugotovili za kaj je šlo (dostavno podjetje vodi dnevnik vseh pošiljk) in mi nakazali denar na bančno kartico. Preferiram PayPal, denar pa nakazujem le tistim ki imajo zelo visok pozitiven odziv skozi daljši čas (200+). Vse ostalo se mi zdi preveč rizično. BTW, če že plačaš nek denar za robo, plačaj tudi tistih nekaj evrosongov za zavarovanje pošiljke, če je ta opcija na razpolago. Poleg Pay Pal-a je to najboljši način, da omejiš možnost težav na minimum. Roba je že zavarovana,vračunano v poštnino,ki pride iz GB 21.99 funtov z zavarovanjem. Težava je predvsem v tem,ker nisem dobro pogledal in mislil,da je prodajalec tudi iz GB. for international buyers,items will be shipped by Royalmail and insurance by Royalmail (Royalmail, 148 old stresst, London, EC1V9HQ, UK )
prestiz Objavljeno Januar 4, 2008 Opozori Objavljeno Januar 4, 2008 Mene pa zanima če je kdo tu kupuje preko ebaya in mi je pripravljen naročiti kos za avto, ker men je preveč zakompliciran :worship: hvala
_Misko_ Objavljeno Januar 4, 2008 Opozori Objavljeno Januar 4, 2008 (popravljeno) ebay Tu je tema o ebay-u in o ljudeh ki kupujejo z ebaya.Vprašaj mislim da ti bo kakšen pripravljen pomagat. Popravljeno Januar 4, 2008. Popravil _Misko_
Guest Brumer Objavljeno Januar 5, 2008 Opozori Objavljeno Januar 5, 2008 Mene pa zanima če je kdo tu kupuje preko ebaya in mi je pripravljen naročiti kos za avto, ker men je preveč zakompliciran :worship: hvala Kupuje se brez problemov samo prijavi se v parih dneh dobiš po pošti odgovor z kodo in se dokraja prijaviš.Potem lahko takoj kupiš.Jaz vse plačujem preko banke za kar potrebuješ vedno od prodajalca še BICK in IBAN številko,če je ni na računu jo naknadno zahtevaš.Ko nekaj kupiš ,če takoj plačaš traja ca 10-14 dni in dobiš po pošti OK.
Gixxer Objavljeno Januar 5, 2008 Opozori Objavljeno Januar 5, 2008 (popravljeno) mene so pa pustili na to posto cakat 1,5 mesca, da sem se ze skoraj na novo prijavil in nevem kaj vse. Ampak sem si rekel, da mogoce bo se pa prisla in nato tudi hvala bogu je...ampak traja kr nekaj casa, ne samo par dni. Mogoce si pa ti mel vecjo sreco :D Popravljeno Januar 5, 2008. Popravil Gixxer
Guest Brumer Objavljeno Januar 5, 2008 Opozori Objavljeno Januar 5, 2008 mene so pa pustili na to posto cakat 1,5 mesca, da sem se ze skoraj na novo prijavil in nevem kaj vse. Ampak sem si rekel, da mogoce bo se pa prisla in nato tudi hvala bogu je...ampak traja kr nekaj casa, ne samo par dni. Mogoce si pa ti mel vecjo sreco :D Res je,da sem dobil v parih dneh sem pa že 2-leti prijavljen.Zadnjič se je prijavil kolega in je tudi v ca 1 tednu dobil pošto. :OK:
motofrik Objavljeno Januar 5, 2008 Opozori Objavljeno Januar 5, 2008 Jaz sem dobil v slabem tednu pošto s kodo (mislim, da iz Švice), pa sem jo izgubil...
Gixxer Objavljeno Januar 5, 2008 Opozori Objavljeno Januar 5, 2008 Jaz sem se prijavil nekje na zacetku novembra 07. Mogoce je takrat vecji naval, ker vsi zelijo za praznike kaj kupovat preko njih in se zato prijavljajo...
prestiz Objavljeno Januar 5, 2008 Opozori Objavljeno Januar 5, 2008 Mene pa zanima če mi je kdo pripravljen naročiti nek kos iz ebaya ker je men to prezakomplicirano,je pa nujno vse stroške krijem sam pa še za kak pir dam :naughty: hvala
salo Objavljeno Januar 5, 2008 Opozori Objavljeno Januar 5, 2008 Jaz sem se prijavil na ebay.com in nisem dobil nobene pošte, vnesel sem samo zahtevane podatke in to je bilo to brez kakšnih kod. Prijavil pa sem se kaki dve leti nazaj mogoče takrat še ni bilo takega načina prijavljanja :hmm:
tntweb Objavljeno Januar 7, 2008 Opozori Objavljeno Januar 7, 2008 Ak hoces prodavat moras cekat postu, a za kupovat ne. Dosta je online registracija.
val7 Objavljeno Januar 10, 2008 Opozori Objavljeno Januar 10, 2008 moja izkušnja z ebay-em naroču cd iz amerike-brez problemov pol pa sm še vizir za čelado suomy in so mi ga ocarinli (6,5%) in še obdavčili (20%)-ocarinli in ddv nabili tud na stroške pošiljanja :headbang: :devil: pa še posredovalnino in stroške obvestila so mi zračunali :BUA: no na koncu me je vseeno prišlo ceneje kot v evropi :OK:
salo Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 Ak hoces prodavat moras cekat postu, a za kupovat ne. Dosta je online registracija. Tudi za prodajat nisem potreboval nobene aktivacjiske kode, odprl sem samo paypal račun, da ti lahko obračunajo davke (fees).
salo Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 moja izkušnja z ebay-emnaroču cd iz amerike-brez problemov pol pa sm še vizir za čelado suomy in so mi ga ocarinli (6,5%) in še obdavčili (20%)-ocarinli in ddv nabili tud na stroške pošiljanja :headbang: :devil: pa še posredovalnino in stroške obvestila so mi zračunali :BUA: no na koncu me je vseeno prišlo ceneje kot v evropi :OK: Ja dobro se je pozanimati kakšne so dajatve naši državi, če kupuješ izven EU. Včasih pomaga, če ti prodajalev napiše na škatlo ''gift'' ne pa vedno
Frips Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 ti lahko obračunajo davke (fees). Provizijo ;)
salo Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 Provizijo ;) :slap: malo me j** izazoslovje
Frips Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 Ni blema....Sem pa zadnjič eno stvar prodajala preko ebaya....in kaj se je zgodilo. Frajer me kontaktira, če bi prej zaključil licitacijo in prodal njemu za dogovorjeno ceno. Sklenila sva posel in se tako izognil proviziji, ki se obračuna na prodajno ceno. Vem, da ni to v duhu ebaya...sam jbga :D
salo Objavljeno Januar 11, 2008 Opozori Objavljeno Januar 11, 2008 Ni blema....Sem pa zadnjič eno stvar prodajala preko ebaya....in kaj se je zgodilo. Frajer me kontaktira, če bi prej zaključil licitacijo in prodal njemu za dogovorjeno ceno. Sklenila sva posel in se tako izognil proviziji, ki se obračuna na prodajno ceno. Vem, da ni to v duhu ebaya...sam jbga :D in kako zaključiš lecitacijo?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se