Skoči na vsebino

ali imaš motorje v krvi???

Priporočene objave

Objavljeno

zdravo! upam, da sem začel eno dobro temo!!! :afro1:

kot piše v naslovu teme, bi rad razpravljal o tem, ali ste prvi v družini, ki se je pripopal na sedež od motorja(maloverjetno) !

ker vem za znance, ki imajo u družini samo motoriste, zgleda to kot neka dedna lastnost, mogoče je okužla tudi mene :kva2:

kako pa je z vami?????

Objavljeno

hmm ... če pomislim ... dedek -> fotr -> Hotschko ... lej ga zlomka ... nekaj bo na tem ... :hmm: B)

Objavljeno

OK, bom kr začnu!!!

da se ne bom spuščal tisočletja nazaj, bom začnu z mojim dedom.

kolikor vem, je ze u daljnih cajtih nabavu pannonio 250, in bil edini u vasi, ki se furau z motorjem. vedno mi je pravu, kako ga je folk gledau ki je stvor grmel kot nor!!!! :yea2:

pol je ta želja po motorjih obsedla še mojega strica, ki je kasneje bil celo policaj na bajku, zdej pa se ne pelje več, ki nima cajta - samo fantazira o neke čoperju... sej je prau, KUPI GA se bom še jaz peljal!!

moja mati pa ni take sorte (ma raje avte :BUA: ) samo jaz se ne dam!!!

najprej sem se furau s tomosi od prjatlov, ki mi doma niso pustili met motorja (ha kaj vse nevejo da sem delau/peljal!!!) trenutno mam runnerja, ki bi blo mogoče bolše ga ne omenjat... ampat načrtujem nakup kakega endurota!!! :devil:

Objavljeno

Moj tata nas je peljal že nevem koliko let nazaj celo družino ( štiti komade ) na tomos trojki iz Nove Gorice do Maribora - takrat policija še ni bila tako tečna .

Moj starejši brat je vedno žulil motorje in jaz tudi - tako, da je ta stvar verjetno tudi kaj povezana z geni.

Moj ta mal tudi komaj čaka, da se uesede zadaj na sedež od motorja.

Hm, nekaj že bo na tem.

Objavljeno

Čist v genih :P .....

sicer pa mi skor sam tak način življenja ustreza tako da verjetni bi pristal na motorju tudi če bi bil prvi :notworthy:

Objavljeno

star foter mel mopede, foter nikol nic razen v vojski (v vojaski policiji je vozil moto guzzi falcon 500 - "...taf... ...taf... ...taf..." varjanta :P), tk da v bistvu nikol ni bil motorist ker bi hotu bit, zdej pa sm js mel nekaj mopedov, trenutno aprilia af1 futura 125, v bliznji prihodnosti pa nekaj. ja nekaj pac, ne vem se kaj tocno. :) torej sm prvi v familiji z motorjem, ki ma vec kot 50 ccm. :)

Objavljeno

Hmmm ... fotr ne, pac pa stari oce, je mel menda nekaj med mopedom in motorjem ... baje da imam marsikaj po njem, ocitno tole z motorji tudi :D

Aja, bil je tudi pilot nekaj casa. Glede tega se pa (se) nisem zgledoval po njem, me pa vcasih kar zamika, da bi vsaj poskusil. Oz. vem da bom poskusil, samo impulz ni tako mocan, da bi se to ze zgodilo. Upam pa, da me to ne bo zvilo, ker je se veliko drazje od motorizma :D

Objavljeno

Moj stari foter je bil tehnični direktor predvojnega moto kluba Hermes. Hodili so na dirke po celi Evropi. To mi sicer ni govoril on, ker je prezgodaj umrl, pač pa sem prebral v knjigi Leteči kranjec.

Vseeno pa ne izgleda, da bi meni kaj v genih ostalo, ker bi v tem primeru jaz kaj bolj resnega vozil, ne pa da se s skuterji okoli preganjam.

Objavljeno

dvomim ,da je motorizem lahko "v krvi". a potem bodo vsi, ki pri operaciji prejmejo kri motoristov krvodajalcev, šli takoj motor kupit? Dvomim :D

Objavljeno

fotr nc (razn dvobrzinc - colibri). moj stari foter je pa mu pannonio 250, sam mij ze reku da se bo z mojmu probov pelat - zakaj pa ne

Objavljeno

Da bi moji predniki vozili,..hmm? Lej ga sment! Moj dedek je imel Pony-express. Torej zato vozim!

Ps: Trudim se skrbeti tudi za trdicijo, zatorej malega vozim vedno in povsod s sabo :D

Objavljeno

Ne vem ce je v krvi. Definitivno pa velja isto k za jebaca - al si al pa nisi, naucit se tega ne da!

Objavljeno

pri men kolkor vem ni blo motoristov v familiji (no,stari fotr je mel mopeda,sam to so ga itak vsi mel).zdej k mi je uspel doseč status motorista v žlahti (kar ni tolk lahko,sej veste 'se boš razbil...' bla bla bla) pa fotra že nekej mika,pa nekak nima cajta in se samo včasih z mojo prdo vozi.

mislm da prov motociklizem ni v krvi,mogoč samo kakšno veselje do tehnike :)

Objavljeno

:huh:

jaz pa sem prva v familji, ki je utrujala za moped ... pa za motor ... pa me res vsi čudno gledajo, kot če ne bi bla s te familije, ki trdi da sem njihova ... :lol1:

Objavljeno

Enako ,kot pri Nati,od 14. leta :yea2:

Objavljeno

Definitivno je to genski zapis. :OK:

stari fotr - zmerej imel motor (večino časa Puch)

fotr - še vedno skos na motorju

jest - to se pa ve :OK: :OK:

Objavljeno

nope. bencin, cockto & ketchup. in nekaj malo krvi tudi baje.

Objavljeno

star fotr je mel isto nekga Pucha

moj fotr isto motorist, prav tako jaz in še na koncu tudi sestra cela familija motorizirana, ena garaža samo za motorje :P

Objavljeno

Kaj pa ti jst vem :?

V krvi vsekako, dedno???, je pa 100% kurčevo nalezljiva bolezen. Kdor enkrat prova motor,.....Mene je ta virus okužu že tm pr 10ih letih seveda se je nahajal na Tomos APN6 zdaj pa je zaradi dolgoletnega nezdravljenja prerasel v stopnjo Suzi-BANDIT.

PS Zdravljenje odpade :lol1: :lol1:

Objavljeno (popravljeno)

Nima veze z geni prej z vzgojo in tisto prvo socjalizacijo. Če je motor pri hiši se boš kot otrok nanj navadil slišal fotra, ki govori o užitkih vožnje ,ga tudi sprobal, si ga sposodil prvo samo do štacune in slej kot prej boš našel vrstnike in pol se začne ,,kdo ma bolj nabitega,,....

Če so starši ,,antitalenti,, in po možnosti še prepričani v ,,motor je leteča krsta,, in motoristi so vandali pol so šanse za otroka male (seveda vedno obstajajo šanse-- samo rasti gor z motorjem ali pa si prvega kupiti po 18 letu je velllika razlika).

Popravljeno . Popravil lina
Objavljeno
Če so starši ,,antitalenti,, in po možnosti še prepričani v ,,motor je leteča krsta,, in motoristi so vandali pol so šanse za otroka male (seveda vedno obstajajo šanse-- samo rasti gor z motorjem ali pa si prvega kupiti po 18 letu je velllika razlika).

potrdim to teorijo. Pri 15-ih sem imel teorijo, da vsi, ki velik vedo o avtih ali motociklih, radi mal naskrivaj poližejo feltne, tko za fetiš. No, nekje okol 22. leta je tudi mene popadlo navdušenje... sploh ne vem zakaj ... verjetno me je navdušil Zagijev GPZ 550. Ki sem ga nekaj let pozneje dejansko tudi kupil ... in potem fzs600 ... in potem fzs1000 ... in vmes nekje celo naredil izpit (pred letom približno).

Aja, a nameravam to svoje navdušenje posredovati svojim potomcem, če jih bom imel? Dvomim, da jih bom v kaj silil ... a če bo kak motor pri bajti, se bodo otroc nanjga hitr navadili in jim bo okej ... samo upam, da ne bodo potem kdaj okol trobezljali, da imamo motorje v krvi oz. da je to dedno. Dedne so namreč bolezni in fiziološke lastnosti ter morda nekatere psiho-predispozicije ... Nikakor pa ne more biti "dedna" sla po motorjih ...

Socializacija pač, kot je rekla Lina. Primarna. Sekundarna tudi.

PS: pri 14-ih letih pa sem namesto mopeda dobil prvi računalnik. Ni mi žal :)

Objavljeno

...tastari moj je rally fural še v ranjki jugi, pa družinski izleti so bili tud z družinsko-tekmovalnim avtom - NSU (princ) --se spomnem da smo komi notr zlezli tko je blo vse neki zašvasano pa predelano-z bratom sva pa kr vzad na gumah čepela...pa me ni povleklo v avte - benzin pa ja....tega mam zlo rad...... :afro1:

Objavljeno

Na težkih motorjih sem od 16 leta, malo je verjetno v genih ampak najbolj aktivna v tem poglavju sem pa itaq jaz. :yea2:

Objavljeno

jest se okoli motorjev sukam ze od 14. leta dalje....in jih nimam v krvi..glede na to da je mojega fotra mopedov prevec strah, da bi se jih sploh dotaknil, kaj sele sedel na kakega...

...se je pa nasa mami lepo izkazala ko smo jo butnili na zadnji zic mojega mopeda in odpelali do Bleda :P...

...glede na to da v zivljenju pred tem ni nikoli imela niti celade na glavi, kamoli da bi se usedla na kak motor..se je kot sopotnica izkazala naravnost vzorno za tako "staro" babo B) ....

....po drugi strani..če jih ne bi imela "v krvi" potem svojega dela ne bi opravljala za tako mizerno placo :SS.....

Objavljeno

Pa ne sam v krvi...men se že not po očeh motorčki vozjo....brrrrrrrrrrrrrr :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!