ajgor the mad dog Objavljeno Junij 3, 2004 Deli Objavljeno Junij 3, 2004 Ameri pravjo.....orožje je moja osebna pravica!!! Zakaj tega ni tut pr nas????????? Če bi to blo,potem od učeri en voznik BMW serija 5 nebi več gledal v svet......osebno bi ga v "afektu" počil ko svinjo za zakol!!!!!!! Torej....orožje čim dlje od KKKLLLLLIIIIIIIMMMMMMMBBBBRRRRRRREEEEEEE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Junij 3, 2004 Deli Objavljeno Junij 3, 2004 Ma orožja čim manj. Tisti, ki ga potrebuje oz. mu toliko pomeni, da ga hoče imet naj ga (registriranega, v skladu z vsemi pogoji) ima. Se bo tudi zavedal kakšna odgovornost je to. Preveč ga pa ni treba popularizirat. Je preveč priročno za ubijanje, saj je zato tudi razvito. In ko ga je preveč je tudi preveč dostopno. Ker sem sam povezan z orožjem privat in poklicno, vsakemu priporočam občasen obisk kakšnega strelišča ala tisto na Streliški v Lj. Orožje in strelsko mesto najameš, strelivo pa kupiš in odružiš svoje, če te to zanima. Je tudi svojevrstna sprostitev. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Junij 4, 2004 Deli Objavljeno Junij 4, 2004 Ni blema Jur! :D Hvala bogu so ljudje, ki jim ne moreš kar vsake flance prodati in ti si med njimi. Prav je, da stojiš za svojim mnenjem. :OK: Podatki in "podatki", ki sem ti jih natresel niso kar v 3 dni. Je pa res, da tistih čisto izvirnih virov nisem videl. Naprej sem podajal tisto, kar sem prebral v tisku, ki se z orožjem ukvarja. Civilnim in lovskim. Tudi črna kronika ti da pregled nad tem, da je večina peesdarij z orožjem narejena z ilegalnim orožjem. Pa dvomim, da bi novinarji kakšnega od teh dogodkov zamolčali, najsi gre za dogodek z legalnim ali pa ilegalnim orožjem. Se take trače predobro prodajajo. Bom poiskusil poiskati prave podatke, pa ti jih bom serviral. Problem je le priti do policijskih podatkov, ki bi bili edini pravi verodostojni vir. Čudi te moja primerjava orožja s prometom. Hja, jaz menim, da je ogrožanje življenja drugega pač ogrožanje, najsi bo to z orožjem, prevoznim sredstvom ali pa s zastrupljeno hrano. Je pa motor ali avto zadevšna od katere ima država korist in je ne bo omejila, tako kot omejuje orožje. Podobna situacija kot alkohol proti marihuani. Bo država prepovedal alkohol in se odrekla lepemu kosu proračuna? Malo morgen! Saj ne propagiram tega, da naj bi imel vsak smrkavec revolver za pasom v oštariji. Narobe se mi zdi le to, da so tisti, ki orožje potrebujejo in bi se želeli z njim poklicno ali športno ukvarjati, oz. bi ga želeli za obrambo doma, tretirani v očeh države in dela javnosti kot potencialni morilci. O tem, da naj bi bil oboroženec običajno "šibka" persona ... Tudi neosnovan strah pred orožjem je znak šibkosti. In bolj se bojim smrti in poškodb na cesti, kot pa v družbi drugih oborožencev. Se pa strinjam s teboj, tudi idioti so med oboroženci, najsi bodo lovci, policaji, vojaki ali karsižebodi. Pač delež idiotov, ki spada v vsako plast populacije. 13 žrtev ementalca :lol1: je pa malo neprimerna primerjava proti stotisočim žrtvam prometa. Ok, saj razumem, kaj misliš ... Bom drugi teden malo pobrskal za obljubljenimi podatki. Pa en LP by HHV :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Junij 4, 2004 Deli Objavljeno Junij 4, 2004 (popravljeno) 1 ..prave podatke, pa ti jih bom serviral. Problem je le priti do policijskih podatkov, ki bi bili edini pravi verodostojni vir. 2 ..Bo država prepovedal alkohol in se odrekla lepemu kosu proračuna? Malo morgen! 3 ..tretirani v očeh države in dela javnosti kot potencialni morilci. 4 ..O tem, da naj bi bil oboroženec običajno "šibka" persona ... Tudi neosnovan strah pred orožjem je znak šibkosti. In bolj se bojim smrti in poškodb na cesti, kot pa v družbi drugih oborožencev. 5 ..13 žrtev ementalca :lol1: je pa malo neprimerna primerjava proti stotisočim žrtvam prometa. 6 ..Bom drugi teden malo pobrskal za obljubljenimi podatki. Pa en LP by HHV :D 1 .. se že veselim, saj bo to res pravi pokazatelj 2 .. točno - niti maloübermorgen ne 3 .. za oči javnosti seveda ne prevzemam odgovornosti. :rolleyes: Nekako pa po svojih (če vzamemo za predpostavko, da sem hud povprečnež in kot tak prevdstavnik mediuma populacije) občutenjih sodim, da je prastrah pred smrtjo, povezan s sliko oboroženega človeka v naši podzavesti, nastal skozi evolucijo človeške vrste, ki se je tisočletja z največjim užitkom klala med sabo. Tako bo ta prirojeni strah, zelo verjetno zapisan nekje v generacijskem spominu, zeloo težko izbiti ljudem iz glave. 4 .. % šibkih person na obeh straneh zelooo verjetno ni isti. Ne vem, če ti je iz statističnih raziskav znan mehanizem samoselekcije pri tvorbi nekaterih podgrup v grupi katero preiskuješ (tako so leta 1971 prišli do zanimivega podatka, da je med bruci na psihologiji 87% (!!) osebkov s takimi ali drugačnimi in nadpovprečno izraženimi psihotežavami - otroci so enostavno mislili (podzavestno), da jim bo ta študij sam po sebi rešil osebne težave) Torej - taka samoselekcija je v grupi oborožencev več kot zeloo verjetna (šibki s pištolo za pasom se počuti močnega), kar pa jasno ne pomeni da so vsi taki. Statisitična povezava med temi pokazatelji bi pa vsekakor morala biti utemeljena z resno raziskavo predno bi se politiki sploh lotili sprejemanja kakršnih koli zakonov na tem področju. Ker pa so politiki tudi druge zakone do sedaj sprejemali "na uč", po "svojizdravipameti", ki je še kako bolana in brez vsakih izkušenj, kake večje resnosti od parlamenta ni pričakovati niti v naslednjih miljavžent letih (avtor.p.: PEPEsy) 5 .. šala - saj veš 6 .. no daj - definitivno bo še zanimivo :) Popravljeno Junij 4, 2004. Popravil Jur Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Junij 4, 2004 Deli Objavljeno Junij 4, 2004 L-85A1 v vsako omaro. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Junij 4, 2004 Deli Objavljeno Junij 4, 2004 L-85A1 v vsako omaro. Pa qrca z atomsko glavo v vsako pojstlo... :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Junij 7, 2004 Deli Objavljeno Junij 7, 2004 L-85A1 je taprav predlog za zmanjšanje nasilja s strelnim orožjem. Puška je tak šrot, da bo v večini primerov zaribala preden bo narjena kakšna večja škoda :D :lol1: :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno Junij 7, 2004 Deli Objavljeno Junij 7, 2004 L-85A1 pih o.k. puška, samo za amaterje, natančna a pretežka in premalo zanesljiva, že vidm kako bo vsak pijanček si vzel čas in jo spucal, preden jo bo uporabil. :D :lol1: Moj predlog je H&K G 36 C, brez dvoma najboljša skrajšana jurišna puška na svetu, prazna 2,8 kg, 50 cm dolga zložena (za pod plašč za v službo :devil: ), popolnoma neuničljiva, ni je treba očistiti tudi po par deset tisoč streli, samo par delov kovinskih tko da nič ne zrusta, ergonomska, nabojnike se da skupaj zlagat kot lego kocke, kadenca 750 nabojev/minuto... v glavnem super za lene slovence. :yea2: lp Rudi p.s. Pa da me ne bo kdo resno jemal :D Je tale stvar še za v vojaško roko dat prehuda, draga kot hudič in predvsem uporabna za 1000 in 1 stvar, ko bojo tole enkrat teroristi v roke dobili, se lahko samo pazimo. Aja, slika z "dodatno opremo": Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gebre Objavljeno Junij 7, 2004 Deli Objavljeno Junij 7, 2004 Moj predlog je H&K G 36 C, brez dvoma najboljša skrajšana jurišna puška na svetu Midva imava pa podoben okus :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Moj predlog je H&K G 36 C, brez dvoma najboljša skrajšana jurišna puška na svetu Jaz sem, kot vsi veste skromno bitje. :D Jaz bi bil cisto zadovoljen s HK 53, recimo model A3. :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Jaz sem, kot vsi veste skromno bitje. :D Jaz bi bil cisto zadovoljen s HK 53, recimo model A3. :naughty: ..a česa manjšega ni na tržišču ? B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Kaj je na trziscu niti ne vem, bi pa rekel da HK 53 ni, vsaj ne na legalnem in na "navadnem" crnem trgu ne. :) Aja, P99 bi bil cisto OK, to je navadna polavtomatika, pistola B) To pa ziher je na trziscu ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Zato ! :lol1: pies: sorry, nebit hut - nism si mogu pumagat :) drugic pa vmes vcasih enter stisn. ice ys sm pa mislil doseči pravi optični efekt - zdaj si pa vse pokvaril ... naya pa tak arhitekt :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Steyr TMP. Potem pa se lahko nasloniš in čakaš :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Steyr TMP. Potem pa se lahko nasloniš in čakaš :) ... na Godoja? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 ... na Godoja? :? Magari, samo ko bi prisel, bi bil Godot v skripcih :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Na veverice, ki pridejo zobat orehe z jablane :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Junij 8, 2004 Deli Objavljeno Junij 8, 2004 Ho-ho-ho, iz zaskrbljene polemike smo dobili klub ljubiteljev UBPO-jev (univerzalnih brutalnih prepričevalcev oseb :) ). Bo treba novo temo odpret. Predlagam opise tipa: imam, vseč mi je ipd. Mimogrede, ko ste takšni ljubitelji HK G-36, kolega ima civilno verzijo (polavtomatka) tako, da vam lahko dam podatke tipa kje, kako, koliko (drago, zelo drago). Drugače pa opis s strani sodelavca, ki je testiral FN F2000 in HK G-36. Pravi takole: "Heklerca je dobra puška, je pa v primerjavi z F2000 pravi kramp. Dober kramp ampak še zmeraj kramp. F2000 se drži kot bi bila podaljšek telesa..." Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno Junij 9, 2004 Deli Objavljeno Junij 9, 2004 Jaz sem, kot vsi veste skromno bitje. :D Jaz bi bil cisto zadovoljen s HK 53, recimo model A3. :naughty: Če si skormen, pol nabavi raje G3 SAS, pravijo, da os ga tudi v resnici za SAS pri H&K delal, ne vem kako je z odsunom, ampak, se boš že pol sekiral. lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno Junij 9, 2004 Deli Objavljeno Junij 9, 2004 ... opis s strani sodelavca, ki je testiral FN F2000 in HK G-36. Pravi takole: "Heklerca je dobra puška, je pa v primerjavi z F2000 pravi kramp. Dober kramp ampak še zmeraj kramp. F2000 se drži kot bi bila podaljšek telesa..." F2000 ima samo 2 problema, ni H&K in ni v tko splošni uporabi, no da bull-pup sistema ne omenjam. Če bi jaz kupoval, bi bil to zame odločilni faktor, se AUG ni preveč dobro izkazal, pa čeprav ni imel očitnih problemov, da ne omenimo prislovične zanesljivosti H&K, F2000 bo morala na tem še naredit svoj sloves. No pa sej ,bomo videli, kaj bojo Grki naredili, ki se ravno sedaj odločajo. lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Junij 9, 2004 Deli Objavljeno Junij 9, 2004 Res je, da je zadeva precej nova in relativno neznana (ni preizkušena). Jaz se naslanjam na mnenje prijatelja, ki je strokovnjak tako za orožje kot za taktične postopke in tudi na to, da je FN v zadnjih x-najst letih kar nekaj revolucionarnih novosti privlekel na tržišče pa so bile vse najmanj dobro sprejete, če že niso uspešnice (minimi, P90 in FiveSeven). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 22, 2007 Deli Objavljeno Februar 22, 2007 22.02 - V Črni gori prijet serijski morilec Črnogorska policija je pred dnevi prijela državljana albanskega rodu Samilja Tuljo, osumljenega šestih umorov v ZDA in Evropi. Svojo krvavo pot naj bi Tulja začel proti koncu prejšnjega stoletja. Leta 1990 naj bi v New Yorku ubil svojo zaročenko Mary Bill, nato pa še razkosal svojo sostanovalko, ki so jo odkrili novi lastniki njegovega stanovanja, ki so se odločili za prenovitev. Iz ZDA naj bi odpotoval v Belgijo, kjer naj bi bil odgovoren še za več umorov žensk. Kot poroča črnogorski časopis Vijesti, naj bi namreč preiskovalci vzeli Tuljin DNK in ga primerjali z dokazi, ki so jih zbrali ob odkritju petih ženskih razkosanih trupel leta 1997 v Belgiji. Primer nikoli ni bil do konca pojasnjen. Tuljo so prijeli že 17. februarja, novica pa je odmevala predvsem v ZDA, ki so v Podgorico že poslale agente FBI-ja. (rtvslo) ......................................................................................................................................................... Mater je to blizu... :eek: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jose Objavljeno Marec 5, 2007 Deli Objavljeno Marec 5, 2007 Mater je to blizu... :eek: še bližje :xx: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se