Sky Objavljeno Junij 12, 2009 Opozori Objavljeno Junij 12, 2009 nikoli nič, hvala bogu in naj tako tudi ostane!
EAST Objavljeno Junij 12, 2009 Opozori Objavljeno Junij 12, 2009 Zato ker ni navaden pleh noter. Titan je zakon. Res je, parkrat padeš, pa si lahko kar sam narediš vsaj lonec(če že ne bi bilo dovolj še za krivine) za akrapoviča. hehehh
Angel_girl Objavljeno Junij 13, 2009 Opozori Objavljeno Junij 13, 2009 Imam zlom zunanjega gležnja (maleola), nekompliciranega (brez operacije, le malo ravnanja kosti "v živo") in sem dobil nepohodni gips. Ker sem se ga po dveh dneh že naveličal, me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s podobno ali enako poškodbo. Zanima me seveda predvsem to, kdaj se bom gipsa rešil, oziroma, kdaj lahko pričakujem vsaj peto na stopalo. LP GH Po navadi 6-8 tednov gipsa. Po navadi po 4 tednih s peto pa določena obremenitev (recimo do 20 kg). Lahko pa do 6 tednov nehodilni gips, pol pa postopno obremenjevanje. Pa seveda kakih 4 tedne fizioterapije. pa boš na konju. Pa upam, da so te naučili hodit z berglami s polaganjem noge (bergle, nogo v gipsu položiš med bergle s prsti na tla in nato prestopiš z zdravo nogo). čim več delajh vaj z poškodovano nogo, da ne bodo mišice preveč švoh na stegnu pa bo šlo lažje. Probaj si na kontroli čez kake 3-4 tedne nahecat longeto (tudi hodilna obstaja). Reči da ti noga otega in splahni, pa oteka in splahni, pa da je gips en čas preozek, en čas pa prevlki. Longeta je fajn zato, ker jo lahko daš dol, se normalno umiješ, nogo kopaš, migaš do tam ki ti dajo mišice, primerno hladiš, š čim namažeš pa je. Občuitek je boljši, pa še noga se shladi. V tem poletnem času, ko se človek poti ni lušno met skozi vlažne noge. LP
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se