Skoči na vsebino

NESKONCNA ZGODBA


Priporočene objave

....ce kdo ve se kako.....

....zivel je moz, imel je psa-lepo,lepo ga je redil, nekoc mu ukradel kos mesa-zato ga je ubil-na tablo je napisal...zivel je moz,imel je psa-lepo,lepo ga je redil, nekoc mu ukradel kos mesa-zato ga je ubil-na tablo je napisal....itd...

...res nucam-tamal mi to zna ze na pamet...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ti ga ne bo socialna vzela, če mu boš take govoril.... .)

Raje mu povej/ preberi tole , konec je sicer :blink: , ampak, thats life:

Živela sta starec in starka. Imela sta psa in petelina. Pes je rekel petelinu: » Pojdiva v gozd, gospodarja nam nimata dati kaj za jesti, zakaj bi jima bila še midva na poti.« :unsure:

Tako sta odšla in oči so jima kazale pot. Hodila sta ves dan in ko je prišla noč je bilo treba najti prenočišče. Poiskala sta veliko votlo drevo. :yea2: Petelin je sfrfotal na vejo, pes pa je zlezel v duplo. Vso noč sta spala, zjutraj pa je petelin zakikirikal. :blink: Slišala ga je lisica. Zahotelo se ji je petelinovega mesa :kva2: , zato je prišla pod drevo in začela hvaliti petelina: » Tako lepega ptiča pa še nisem videla odkar živim. Pridi k meni, da se bolje spoznava.« :rolleyes: :devil: :naughty:

« Zakaj pa naj pridem k tebi?« je bil petelin nezaupljiv. :huh:

Lisica pa mu je odgovorila: » Pridi, bova imela gostijo!« :rolleyes:

Petelin pa je rekel: » Ne morem, ker imam prijatelja s seboj.« :yea2: . Lisica pa je zvito rekla: » Kje pa imaš prijatelja?« (mislila je na še enega petelina): »Tudi njega vabim na gostijo.« :rolleyes: Petelin pa je veselo rekel: » Spodaj v duplu prenočuje.« :yea2:

Lisica je skočila v duplo, tu pa jo je pes zgrabil za smrček in jo raztrgal. :blink: :afro1:

Lakomnost je slaba lastnost. :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadnje čase pa mi je najbolj všeč tale : :D

Nekoč je živel volk, ki je rad veliko premišljeval.

Ko je tako nekega dne šlo njegovo razmišljanje v skrajne meje se je odločil, da bo postal vegetarijanec. Odločil, se je da se odpravi na pot proti Indijo, kjer živijo samo vegetarijanci. Odpravil se je na pot. Najprej je srečal pujsa. Pujs se ga je ustrašil in hotel zbežati, vendar pa ga je volk zaustavil: » Nič se ne boj, nič več ne bom jedel pujsov.Vegetarijanec hočem postati.« Nato je odšel naprej. Ko je tako hodil je naletel na kozla, ki se ga je tudi močno ustrašil kot prej pujs. Vendar pa je volk tudi njemu rekel: Nič se ne boj, ne bom več jedel kozlov. Postati hočem vegetarijanec.« In odšel je naprej. Na svoji poti pa je naletel še na konja. Tudi ta se ga je tako močno prestrašil, da je hotel zbežati. Ampak volk je tudi njega zadržal in ga ogovoril: Nič se ne boj, nič ti ne bom več storil. Vegetarijanec hočem postati.« In odšel je naprej. Vendar pa je volk medtem, ko je že tako dolgo časa hodil, postajal vedno bolj lačen. Odločil se je, da se raje vrne domov. Ker pa je šel domov po isti poti je spet srečal iste živali kot prej. Najprej je naletel na konja in mu rekel: »Pojedel te bom.« Konj pa mu je odgovoril: » Ne smeš me pojesti saj si vendar vegetarijanec.« Volk pa je odgovoril nazaj: »Vseeno je kaj sem ali sem vegetarijanec ali pa ne, pojedel te bom.« Tedaj pa je rekel konj: » Potlej pa, če me že moraš pojesti, pridi tedaj ko bom bolj debel in rejen.«Nato je volk odšel dalje in srečal kozla: Stari kozel pojedel te bom.« Kozel pa odgovori: »Kako me boš pojedel, če si vendar vegetarijanec.« Volk pa mu odgovori: Vegetarijanec sem ali tja, pojedel te bom.« Kozel pa je rekel: » No, če me pa res hočeš pojesti pridi takrat, ko bo prišla pomlad.« In volk je odšel dalje. Nato je srečal še pujsa in mu rekel: » Pujs pojedel te bom.« » Ne, ne boš, ti si vendar vegetarijanec.« Volk pa je rekel: »Čisto vseeno je če sem vegetarijanec ali pa nisem, pojedel te bom.« » Potlej pa raje počakaj, da bom bolj rejena.« In volk je odšel dalje. Zdaj se je volk odločil, da ima dovolj izgovorov. Odšel je spet do konja. » Konj jaz te bom pojedel in nič več izgovorov.« » V redu pa me pojej vendar pa prej poglej, kaj mi je kovač napisal na podkev.« Volk je res pogledal, konj pa ga je tako brcnil v glavo, da je odletel volk tri njive stran. Zdaj je odšel volk do kozla. »Kozel pojedel te bom in brez izgovorov.« » Naj ti bo vendar pa najprej stopi na sredo njive, jaz in moj brat pa se bova z obeh strani zaletela vate in tako boš dolgo časa sit.« Rečeno-storjeno. Po tem je volka tako bolel ves trup. Odločil se je, da gre še k pujsu. Tudi pujsu je rekel: » Pujs pojedel te bom in brez izgovorov.« Prav lahko me poješ, vendar me prej primi za uho, da ti nekaj pokažem.« Volk je res prijel pujsa za uho, pujs pa je začel tako cviliti, da je volk oglušel na oba ušesa. Volk je hitro zbežal stran in od takrat je res postal vegetarijanec, saj je ugotovil, da mu zelenjava nikoli ne bo mogla toliko škodovati kot živali.

To je zgodba o volku, ki je hotel postati vegetarijanec in se mu je želja res izpolnila, pa čeprav na podlagi bolečih izkušenj. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Trenutni izpad razuma- Mit o polarnih kamelah in saharskih medvedih

Nekoč so bile polarne kamele in saharski medvedi. Polarne kamele so živele na arktiki, saharski medvedi pa v Afriki. Vse je blo prov dokler ni polarnim kamelam pričela zmrzovat voda v grbah :D (takrat niso poznali še antifriza). Posledično je prišlo do nekaj žrtev.Tako so polarne kamele so naredile sestanek, češ da je treba nekaj ukrenit, ker če ne bo po njih. Tako so se pričele umikat proti jugu.

Istočasno so imeli saharski medvedi probleme z vročino. Tudi pri njih je prišlo do žrtev: nekatere infarkt, dehidracija,... Tudi oni so imeli sestanek, na katerem so odločili, da se bodo depilirali. Depiliranje je bilo brezuspešno. Nato so naredili celo referendum na katerem so vsi odločili, da gredo proti severu, ker tam naj bi blo hladeje. Tako so saharski medvedi prišli na sever in se prekrstili v polarne medvede. Prav tako so po prispetju v Afriko polarne kamele se prekrstile v saharske kamele in voda jim ni nikoli več zmrzovala. Polarni medvedi pa so uživali in rekli:"Te pa dela klima, a?"

morala zgodbe: prvi del naslova pove vse :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....še ena iz otroških let....

En mali slonček, se je pozibaval,

na pajčevini tam pod drevesom.

Ko je ugotovil, da stvar je zanimiva,

je poklical še enega slončka.

Dva mala slončka, sta se pozibavala,

na pajčevini tam pod drevesom.

Ko sta ugotovila, da stvar je zanimiva,

sta poklicala še enega slončka.

Trije mali slončki,.........

.....in tako naprej do neskončnosti....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko je astronavt Neil Armstrong kot prvi clovek stopil na luno, je izrekel znameniti stavek:

"Majhen korak za cloveka, velik za clovestvo".

Sledilo je se nekaj drugih stavkov, vecinoma pa je slo za obicajno

komunikacijo z ostalimi astronavti in kontrolo poleta. A predno se je s povrsja lune vrnil nazaj v Apollo, je

izrekel tudi zanimiv stavek: "Srecno, gospod Gorsky" .

Mnogi ljudje pri NASI so menili, da se stavek navezuje na kaksnega

rivalskega Sovjetskega kozmonavta. A po poizvedovanjih, noben Gorsky ni bil vkljucen v Sovjetski, niti Ameriski vesoljski program. Se leta kasneje so mnogi sprasevali Armstronga, kaj je takrat mislil s stavkom

"Srecno, gospod Gorsky",

a Armstrong se je vedno le nasmehnil.5. julija 1995 je v Tampa Bayu na Floridi imel Armstrong intervju in novinar je zopet privlekel na dan tudi to 26 let staro uganko. Tokrat je Armstrong koncno razlozil. Gospod Gorsky je malo pred tem umrl,zato se je Armstrong odlocil, da razkrije skrivnost.

Ko je bil se otrok, je v blizini doma dostikrat igral baseball s

prijatelji. Njegov prijatelj je enkrat mocno odbil zogico, ki je poletela na vrt k sosedu, v blizino okna spalnice. Soseda sta bila gospod in gospa Gorsky. Armstrong se je odpravil po zogico. Ko se je priblizal oknu njune spalnice, je slisal gospo Gorsky, ki je kricala na moza:

"Oralni sex! Ti hoces oralni sex ?Dobil ga bos, ko bo sosedov mulc hodil po luni !"

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Enkrat sta zivela dec, pa baba, dec je mel lonc, baba pa zvonc. Pa sta sla po vodo, pa je baba pozvonila, pa je dec padu pa je pocu lonc in je pravljice konc. :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....ce kdo ve se kako.....

A ni tkole:

" Živel je mož imel je psa lepo ga je redil, nekoč mu ukradel kos mesa zato ga je ubil, na vrtu ga pokopal je, na tablico zapisal je... živel je mož imel je psa...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A ni tkole:

" Živel je mož imel je psa lepo ga je redil, nekoč mu ukradel kos mesa zato ga je ubil, na vrtu ga pokopal je, na tablico zapisal je... živel je mož imel je psa...

Takoj k sem prebrala tole tvojo zgodbico sem se pač spomnila, pa sem ti kar odpisala svojo verzijo :) sem bla kr presenečena, da sm se spomnla.

Drgač pa tkole je men babica govorila:

" No Karmi katera bo danes; O jari kači ali o steklenem polžu?" jaz pa : "O steklenem polžu", babica: "Pa o jari kači je daljša", jaz : "Pol pa jari kači!", babica: "Veš o steklenem polžu je zanimivejša"... čez čas me je že zmankal, pa je bla babi na svojem forumu. :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vzami kos papirja in na vsako stran napiši "OBRNI" pol pa nej obrača in obrača in..... :D (ne zamert, sej nočem tvoj podmladek primerjat z blondinko....ampak je pa neki neskončnosti na tem,ne?)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Posnem mu ene pol ure zasedanja kateregakol parlamenta

in mu daj to gledat. Tako bo mulc najboljš spoznal, kaj je to:

n e s k o n č n o s t . . . . . . . . . . . .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

je pa še ena varianta....pelji ga na ekonomsko fakulteto...mala dvorana, torek ob 18h.....sam pazi da ne gres v tavelko...tam je doza za odrasle ga pol ne bos vec zbudu...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

je pa še ena varianta....pelji ga na ekonomsko fakulteto...mala dvorana, torek ob 18h.....sam pazi da ne gres v tavelko...tam je doza za odrasle ga pol ne bos vec zbudu...

pizda, a morte res v vsaki temi, ki naj bi bila vsaj malo uporabna, začet nakladat v 3 PM?

Evo še ena neskončna v angleščini:

This is a song that doesn't end,

'cause it goes on an on my friend...

Some people started singing

without knowing what it was,

and they'l continue singing it

forever

just because ....

.... this is a song that doesnt end, .....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pizda, a morte res v vsaki temi, ki naj bi bila vsaj malo uporabna, začet nakladat v 3 PM?

Sova sinici veliko glavo očita.... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj se je zgodilo z Jurij Součkom in ostalimi pravličarji?

Sej obstajajo cele zbirke pravljic in niso ,,neskončne,,---ta o steklenem polžu in jari kači mi je že v mladosti kravžljala živce. Zgodba mora imeti konec in za majhne otroke srečnega---zamorilo ga bo že življenje samo.

Par namigov, mojih najljubših

-Mojca pokraculja

-Boter petelin

-Pekarna Miš maš

-Trije kovači

-Sapra miška

-Zlata jablana

-Fižolček in slamica

-Sneguljčica

-Trnulčica

-Princesa na zrnu graha

-Ostržek

-Pika nogavička

-Deklica z vžigalicami (tu še danes jokam, ko jo slišim)

-Babica, ki je živela v čevlju

-Peter pan

-Dama in potepuh

-Čebelica Maja in zlobna pajkovka

-O zajčku, ki je našel dom pri lisičkah

-Trije kozlički

-Rdeča kapica

-Maček Muri

-Kdo bo Vitku sešil srajčico

-Obuti maček

-knjiga: Štorklja gre v pokoj :naughty:

-Pepelka

Pisat vseh obnov se mi pa nekak ne ljubi.

-

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zgodba mora imeti konec in za majhne otroke srečnega---

-Fižolček in slamica

-Deklica z vžigalicami (tu še danes jokam, ko jo slišim)

-Trije kozlički

-Rdeča kapica

Muca maca, a se ti res zdi, da imajo zgoraj naštete srečen konec? :unsure: :huh: :?

Mene je nekak hudo žalostilo, ko se je fižolčku pretrgal trebuh :kva2: ,

ko so volku razparali trebuh, ko je uboga deklica šla v nebo ( za povrh vsega pa jo je prej cel večer in celo noč zeblo in potem mi nekak ni bilo jasno, zakaj gre še v nebo, če pa iz neba dol pada sneg :o :unsure: )....

Skratka.... pri mojih otrocih sem se večkratnega branja teh pravljic vzdržala, ker se mi ne zdijo nekak.... no ja....khm.... za pred spanjem... :? So pa seveda klasika, ki jo mora poznat vsak normalen :xx: otrok.....

Ko berem Kosovirja na leteči žlici od Makarovičeve neljubiteljice otrok me še danes obliva mrzel pot... :kva2:

Veš katera mi je pa nadvse všeč? Koroška ljudska Hvaležni medved. :yea2:

p.s.

Ampak je ni napisala mama Zinka... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morš jih malce starostno razvrstit--ker Maček Muri in Deklica z vžig. niso glih na istem nivoju.

Pa ni Svetlana neljubiteljica otrok....pač ji gredo na živce razvajeni, nevzgojeni pamži s polno ritjo vsega, ki se mečejo ob tla---komu pa ne (veliko se jih tega ne upa priznati, ker je to družbeno nesprejemljivo)?--razen njihovim mamam seveda.

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morš jih malce starostno razvrstit--ker Maček Muri in Deklica z vžig. niso glih na istem nivoju.

Pa ni Svetlana neljubiteljica otrok....pač ji gredo na živce razvajeni pamži s polno ritjo vsega, ki se mečejo ob tla---komu pa ne?--razen njihovim mamam seveda.

Mhm. Vredu. :)

Ampak, zakaj starostno razvrstit? :o

Pravljice so tudi ( če ne predvsem) za odrasle. :) Predvsem odrasli bi jih morali bolj pogosto brat. In to sami sebi. Mačka Murija, Mojco Pokrajculjo itd... itn....

Pa z voščenkami bi tut morali barvat. Pravzaprav bi vsak odrasel človek moral imeti svojo škatlo voščenk. :)

p.s.

Izraz "pamž" mi je odvratno odvraten. Mislim, da ga boš tudi ti nehala uporabljati, ko boš nekoč imela svojega otročka, ki bo najlepši in najboljši in najbolj pameten -tako kot so vsi. :friend2:

In "polnoriti pamži, ki se mečejo ob tla" so produkt taistih staršev;

torej :hmm: - otroci nič krivi :rolleyes:

in seveda potem po tem principu tudi starši ne morejo biti, ker so bili tudi sami nekoč otroci in ...tako nazaj... Vzorci. :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...ma moj tamal uživa v govorjenju....se ne ustavi....in zelo rad posluša zgodbice...kratke in take ki se ne končajo so mu pa zakon....ko jih tako ene pet minut ponavlja sigurn mu kak stric kup sladoled al pa teta kakšno colo....in to mu je všeč...in želi slišat še kako (se jo naučit)...in to je bila njegova želja in prosil sem vas da mi pomagate...te standardne pravljice so mu všeč...ampak z njo ne pali...je pač tako..in tud mene zanimajo te neskončne kratke zgodbice...nekatere so kr dobre....od rojstva sem mu tisto od psa govoru...konc kot konc...tud v risankah je polno nasilja....prosim še za kako neskončno zgodbico..

:rolleyes: hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem koliko je sicer star, ampak, ko bo že poznal črke, mu boš na papir lahko napisal tisto znano :

PERICA REŽE RACI REP in mu povedal, da se naprej in nazaj enako prebere. In potem bo mali lahko neskončno naprej in nazaj bral ali pa na glas ponavljal. :) .)

p.s.

Mislim pa, da ga bo to kmalu minilo in si boš moral izmisliti kaj novega.

Morda bo pa naslednja faza risanje komarjev in muh - na stene dnevne sobe :kva2: :kva2: :kva2:

.)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dnevno moram povedati najman 5 pravljic - takole iz glave, ker smo vse že prebrali

:)

Masha hoče vedno nove & mislim, da mi kar gre...

:rolleyes:

Izmišljujem si vedno nove in nove - že nekaj mesecev vsak dan.

Saj bi kako tudi tukaj napisal.. če ne bi prebral, kako gledate na to

:(

& zato ne bom

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa ni Svetlana neljubiteljica otrok....pač ji gredo na živce razvajeni, nevzgojeni pamži s polno ritjo vsega, ki se mečejo ob tla---komu pa ne (veliko se jih tega ne upa priznati, ker je to družbeno nesprejemljivo)?--razen njihovim mamam seveda.

Glede na njeno zadnjo (slišano) izjavo na TV to ne bo držalo:

Voditeljica oddaje jo je vprašala, zakaj piše pravljice za otroke, če otrok ne mara.

Ženščina je odgovorila:

"Zakaj, zakaj .. kaj mislite, zakaj ... zato da tastarim spulm dnar iz žepa.. "

:SS

potem, je še nekaj nakladala o mačkih, pa sem preklopil kanal, da ne bi bruhal.

Kar se mene tiče ona sploh ne obstaja in moji otroci niso in ne bodo vedeli za nobeno njeno zgodbo.

Danes bo Masha slišala pravljico

"Kako je Potoček prišel do Morja".

Najbolj napeto bo, ko se bo prebijal skozi elektrarno ...

:D

Začne se približno takole:

Visoko v gorah se je razdivjala nevihta ... blablabla ...strele ... grom ... in rodil se je majcen Potoček.

:)

Popravljeno . Popravil Jur
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!