Jure007 Objavljeno Julij 27, 2004 Opozori Objavljeno Julij 27, 2004 NOV VIRUS OTEŽUJE ISKANJE Virus pošlje svojo kopijo kot prilogo najdenim naslovom V ponedeljek je hitro razširjajoči se računalniški virus otežil iskanje na več svetovno znanih spletnih iskalnikih. Virus je s pomočjo spletnih iskalnikov, predvsem Googla, skušal zbrati čim več elektronskih naslovov. Zadnji napad je pokazal, da se je virus MyDoom spremenil in postal nevarnejši. Njegova prejšnja različica je bila sprogramirana tako, da je po trdih diskih računalnikov iskala elektronske naslove žrtev, novejša pa za to uporablja tudi iskalnike. Virus potem pošlje svojo kopijo kot prilogo najdenim naslovom. Uporabnik, ki priponko odpre, s tem okuži svoj računalnik. Zaradi tako obsežnih iskalnih zahtevkov so uporabniki v ponedeljek imeli velike težave z iskanjem, saj jim je bila skoraj vedno javljena napaka. Google je v izjavi za javnost zapisal, da je nekaj njegovih uporabnikov zaradi virusa imelo težave pri iskanju, vendar je bil vpliv virusa do poznega popoldneva že skoraj povsem odpravljen. Yahoo pa je poudaril, da je virus napadel samo njihov iskalnik, ne pa tudi drugih stvari, ki jih ponujajo na svoji strani. Proizvajalec antivirusnih programov Symantec pa je v dveh urah prejel 250 poročil o novem črvu, kar je podobno kot pri prvem napadu MyDooma januarja letos.
Shargo Objavljeno Julij 27, 2004 Opozori Objavljeno Julij 27, 2004 Ja in, ka abdejtamo antivirusnike zdej al kaj :wacko: :hmm: :D
Black Knight Objavljeno Avgust 14, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2004 En teden nazaj kupil nov comp in se priklopil na net brez antivirusnika. Valjda že prvi dan fasal virus: vormF. Danes sem si zdavnlovdav preizkusno verzijo NOD32,ki mi je omenjeni virus počistil. Zanima me kateri antivirusnik mi priporočate in kolk kej stanejo. Ali je bolj zdavnlovdat ali iti v štacuno in kupit-sorry v teh stvareh nisem še tolk poučen :unsure: :unsure: :unsure: ...
BC Objavljeno Avgust 14, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2004 ne rabiš antivirusa, samo namesto IE-ja in outlooka začni uporabljat mozillo (in seveda ne odpiraj in zaganjaj sumljivih stvari)...
Kruse Objavljeno Avgust 15, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2004 Eheh, pozabil si se dodati, da tudi ne smes imeti windowsov... :D Baje pa tudi Linuxa ni vec najboljsa izbira.... :? Sicer je ze stara fora, ampak; edini varen racunalnik je tisti, ki je zaprt v nepredusnem sefu in ni priklucen na mrezo. (pa najbz tudi neuporaben) Sicer je pa zivljenje en sam kompromis ... :D
sven_x Objavljeno Avgust 15, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2004 pa kaj zaj pubeci ... en virus gor al dol .... :lol1: Kteri je zdaj sploh ta zadnji??? :afro1:
BC Objavljeno Avgust 15, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2004 Eheh, pozabil si se dodati, da tudi ne smes imeti windowsov... :D ni problem v oknih ampak (večinoma) v uporabnikih...
BlazS Objavljeno Avgust 15, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2004 Jest sem zdej preklopil na Mandraka. A te virusi delujejo tudi v linuxu?
Black Knight Objavljeno Avgust 15, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2004 Ne morm verjet.Ta teden me je že dvakrat napadu virus in to med pregledovanjem Motosvet foruma :? :hmm: :unsure: ...
Fabo Objavljeno Avgust 17, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 17, 2004 Aaa ti mas sranje na PC-ju. Caki bom pogledal za neki kar mogoce lahko delno odprav viruse. Oz jih zelo uspesno odprav. Dal sem pa 40evrov. Hm ga bom enkrat poskusu na mail spravt.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se