gregas Objavljeno Avgust 26, 2004 Deli Objavljeno Avgust 26, 2004 ojla :( naš clio l.2000 (brez abs) je začel začetk mesca neki sikat... najprej je bilo sm pa ke slišat en tih psssss, kot da bi mel kačo v avtu, pol je pa zadeva postajala vedno glasnejša in pogostejša tako da sem počas pogruntal da zadeva prhaja izpod pedal pri nogah... par dni nazaj je pa občasni psss prešel v stalni pššššš od vžiga motorja naprej pa dokler ga ne vgasnem ...zvezno neha če stopim na bremzo ali pohodim plin... serviser je po par sek rekel al da je šla gumica pr pedalih ali servo za bremze (en boben oz kolektor) ...naj se še malo vozim kao če bo nehal je gumica, če ne pa servo =60.000sit+delo :wacko: ...avto zdej že en tedn vozim naokol in zavore delajo ok sam tist se sliši nonstop razen ob pritisku na bremzo ali gas... ...a se je komu to že zgodilo ?? ...je res servo šou po gobe ?? ...kje bi se dalo to zadevo kupt "brez renault pakunge" lp :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
topol Objavljeno Januar 13, 2009 Deli Objavljeno Januar 13, 2009 žijo! Pri mojmu meganu l.2002 je tudi slišat take zvoke. Jst mislim pa da mi ne piha ampak da vleče vakum in je slišat pššššššššš... Ko stisnem zavoro je ok, ko jo pa spustim pa spet pššššššš. Mislim pa da je servo. Sem klical na par servisov renault pa mi niso znali nič povedat. Vsi bi radi videli kako je to slišat ker takeka primera še niso imeli. Če je že kdo imel tak primer bi prosil če mi napiše kaj je moral vse menjat in koliko ga je to stalo. lp topol Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Januar 13, 2009 Deli Objavljeno Januar 13, 2009 žijo! Pri mojmu meganu l.2002 je tudi slišat take zvoke. Jst mislim pa da mi ne piha ampak da vleče vakum in je slišat pššššššššš... Ko stisnem zavoro je ok, ko jo pa spustim pa spet pššššššš. Mislim pa da je servo. Sem klical na par servisov renault pa mi niso znali nič povedat. Vsi bi radi videli kako je to slišat ker takeka primera še niso imeli. Če je že kdo imel tak primer bi prosil če mi napiše kaj je moral vse menjat in koliko ga je to stalo. lp topol Po telefonu sigurno ne bodo nič povedal. To moraš tja peljat pa fino plačat popravilo. :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dj_runner Objavljeno Januar 13, 2009 Deli Objavljeno Januar 13, 2009 Imel isti primer na laguni 98 letnik, šel je servo boben cena za njega je 220eur sem pa čakal 1 mesec ker so glih francozi bili na dopustu, nachbau pa ne obstajajo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
topol Objavljeno Januar 14, 2009 Deli Objavljeno Januar 14, 2009 Vem da po telefonu ne bom nič rešil,... morali pa bi vseeno vedet zakaj gre saj so vendar pooblaščen servis renault...dokler je potrebno menjati olje in filtre so vsi mehaniki pametni, ko pa se kaj zakomplicira jih je pa malo ki znajo stvar rešit in tudi popravit ne pa samo menjati dele. Verjetno bom moral res zamenjat cel servo kot ga je dj runner... bo treba kaj po odpadih dobit ker 200€ ne mislim dat za servo. lp topol Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Januar 14, 2009 Deli Objavljeno Januar 14, 2009 (popravljeno) topol!!! To bi lahko sam ugotovil,če vleče fouš zrak,da ti je crknila gumijasta membrana na servo aparatu in se ne popravlja vedno moraš komplet servo zamenjat .Kar pa se cene tiče ti bom dal pameten nasvet,če nimaš denarja vozi cenejši avto nižjega razreda ne pa srednji-višji razred pol pa na vse pretege jamrat in kritizirat. :hmm: Popravljeno Januar 14, 2009. Popravil Brumer Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
topol Objavljeno Januar 15, 2009 Deli Objavljeno Januar 15, 2009 Brumer!!! Ne kritiziram kar v tri dni. Vedno kritiziram z argumenti. Ta megane ima toliko serijskih napak da je knjiga premalo da bi vse napisal. Servis renault pa bom kritiziral ker so dragi in nekvalitetni. Lani mi je od spredaj nekaj ropotalo in oni bi mi menjali volansko letev in ne vem kaj še vse...ko pa sem jim rekel da jim ne plačam če bo ropotalo še neprej so se pa poglobili v problem in ugotovili da je stabilzator...kaj potem ne bom krtiiziral, če bi peljala moja žena bi menjali pol avta. Kar se pa tiče malih avtov smo pa na istem...imam corso ki mi je že dvakrat stisnilo rezervoar...menjal sem ga očistili oddušnik in čez eno leto se je vse ponovilo...krivda serijska napaka...stroški bi bili isti kot če bi imel avto srednjega razreda...dobro da sem delal sam...napako sem pa rešil tako da sem prevrtal zamašek. Sem pa mnenja, da je potrebno tudi malo sreče, ko kupuješ avto. lp topol Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Januar 15, 2009 Deli Objavljeno Januar 15, 2009 Brumer!!! Ne kritiziram kar v tri dni. Vedno kritiziram z argumenti. Ta megane ima toliko serijskih napak da je knjiga premalo da bi vse napisal. Servis renault pa bom kritiziral ker so dragi in nekvalitetni. Lani mi je od spredaj nekaj ropotalo in oni bi mi menjali volansko letev in ne vem kaj še vse...ko pa sem jim rekel da jim ne plačam če bo ropotalo še neprej so se pa poglobili v problem in ugotovili da je stabilzator...kaj potem ne bom krtiiziral, če bi peljala moja žena bi menjali pol avta. Kar se pa tiče malih avtov smo pa na istem...imam corso ki mi je že dvakrat stisnilo rezervoar...menjal sem ga očistili oddušnik in čez eno leto se je vse ponovilo...krivda serijska napaka...stroški bi bili isti kot če bi imel avto srednjega razreda...dobro da sem delal sam...napako sem pa rešil tako da sem prevrtal zamašek. Sem pa mnenja, da je potrebno tudi malo sreče, ko kupuješ avto. lp topol V profilu imaš skoraj vse neznano sicer bi ti mogoče znal svetovati kam naj bi se obrnil,če bi imel kak problem.Ti dam pa prav,da pri nas sploh ni več dobrih mehanikov vsi bi samo menjali,ko pa se gre za njegov avto pa se zna zavzeti,kajčmo midva ta problem nebova rešila,zato je bolje kupit malo manjši avto in ko ima 10 let ali max 150K pa na Dinos! :whistle: Lep pozdrav. :beer2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
topol Objavljeno Januar 16, 2009 Deli Objavljeno Januar 16, 2009 tudi jst se strinjam s tabo, da je boljše manjši avto... pri dveh majhnih otrocih je pa le malo večji bolj komot...je pa res , da če ga ne moreš vzdrževat nima smisla da ga imaš ker z glavo kozi zid ne moreš :headbang: ...ko sem napisal da 200€ ne dam za servo sem mislu, da ne dam ker ima avto že 190 000km in bi ga imel le še kakšno leto potem pa bi menjal. Sem pa malo v dvomih kaj kupiti dizel ali bencin?? Delam cca. 25 000 - 30000 km letno. lep pozdrav Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Januar 16, 2009 Deli Objavljeno Januar 16, 2009 tudi jst se strinjam s tabo, da je boljše manjši avto... pri dveh majhnih otrocih je pa le malo večji bolj komot...je pa res , da če ga ne moreš vzdrževat nima smisla da ga imaš ker z glavo kozi zid ne moreš :headbang: ...ko sem napisal da 200€ ne dam za servo sem mislu, da ne dam ker ima avto že 190 000km in bi ga imel le še kakšno leto potem pa bi menjal. Sem pa malo v dvomih kaj kupiti dizel ali bencin?? Delam cca. 25 000 - 30000 km letno. lep pozdrav Jaz sam vedno vozim benzinarja in tako bo tudi naprej.Poraba je skoraj enaka sploh pa zdaj,ko je dizel dražji,vzdrževanje če na dizlu kaj crkne je groza,sicer pa imam kot avtodom Dukatota 3 l 160 Ps s porabo pa se nemorem ravno pohvalit,če ga malo bolj peljem z povprečno hitroetjo 130 K/mh je poraba kar točno 13,5-14l nafte pod 90 K/mh pa rabi 9,5-10 l. :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se