klimbra Objavljeno September 8, 2004 Deli Objavljeno September 8, 2004 Ob vsem tem besedičenju,moraliziranji,okroglih,javnih al kaj jaz vem kakih mizah............podajam globalno rešitev problema terorizma....WE Terorizem....izvor večinaoma tam,kjer je nafta......predelava vsega na Vodik(BTW.....tehnologija znana,cena....tu nekje k nafta....).......ko šljivi naftna polja.....umik vseh,ki tam nimajo kaj iskati.....staroselci naj se sami zmenjo med sabo.....konec onesnaževanja zrak........konec terorizma!!!!! Ko bi bilo vse to tako simpl......takoj podpišem!!!!!!!!!!! Al je to lahko model za prihodnost :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 8, 2004 Deli Objavljeno September 8, 2004 (popravljeno) Al je to lahko model za prihodnost :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: Sveta preproščina! Ko bi ti vedel koooliko takih modelov leži po trezorjih: - pralni stroji, ki s pomočjo ultrazvoka perejo brez pralnih praškov - električnih osebni avtov katerih baterije (posrebren ogljen prah) imajo boljše vozne lastnosti od bencinarjev (domet 500km, 20 minut polnjenje baterije do fula, 200km/h s 5 osebami + prtljaga, 7 sek do 100km/h, baterijo zamenjati po 500.000km in ostanek - 5g srebrovega oksida+oglje stresti na vrt kot gnojilo - Crysler, Detroit, 1997), MB+ Swatch projekt Smart tako poznaš - električnih kamionov (Scania) in avtobusov (MB) - sežigalne naprave za najbolj strupene in radioktivne (!!) odpadke (Plasma Institut CH) Kaj naj ti rečem - vse je pripravljeno, samo da politične marionete po nalogu prostozidarskih in muslimanskih lastnikov lobijev tega ne smejo dovoliti. Za nas in naše otroke jim je pa tako vseeno. :cry: Pozabil si, da terorizem nosi denar in oblast - to je osnova, ne pa čisto okolje. Popravljeno September 8, 2004. Popravil Jur Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MotoManiac Objavljeno September 8, 2004 Deli Objavljeno September 8, 2004 - pralni stroji, ki s pomočjo ultrazvoka perejo brez pralnih praškov - električnih osebni avtov katerih baterije (posrebren ogljen prah) imajo boljše vozne lastnosti od bencinarjev (domet 500km, 20 minut polnjenje baterije do fula, 200km/h s 5 osebami + prtljaga, 7 sek do 100km/h, baterijo zamenjati po 500.000km in ostanek - 5g srebrovega oksida+oglje stresti na vrt kot gnojilo - Crysler, Detroit, 1997), MB+ Swatch projekt Smart tako poznaš :lol1: :lol1: :lol1: Spet en zagovornik teorije zarot ! Pa zdravilo za raka majo tud, aneda sam dat ga nočjo ubogim ljudem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 8, 2004 Deli Objavljeno September 8, 2004 Spet en zagovornik teorije zarot ! Pa zdravilo za raka majo tud ... Kaj naj ti rečem? :hmm: glej PM :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 Na discoveriy-ju sem gledala eno tako oddajo o ,,večnih,, žarnicah,nestrgljivih najlonkah itd. Vse lepo in prav...vendar človeštvo-človek še ni zrel, da ne bi nič delal (ker ne bi bilo potrebno ničesar kupiti, da o zaposlenih v določenih proizvodnjah ne govorim) in samo lepo živel (--če ne bi bilo bolezni (rak) in bi vse ,,nadomestne,, organe sklonirali se tudi razmnoževati ne bi več smeli)...brez, da bi mu šle neumnosti po glavi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Osama Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 Na discoveriy-ju sem gledala eno tako oddajo o ,,večnih,, žarnicah,nestrgljivih najlonkah itd. Vse lepo in prav...vendar človeštvo-človek še ni zrel, da ne bi nič delal (ker ne bi bilo potrebno ničesar kupiti, da o zaposlenih v določenih proizvodnjah ne govorim) in samo lepo živel (--če ne bi bilo bolezni (rak) in bi vse ,,nadomestne,, organe sklonirali se tudi razmnoževati ne bi več smeli)...brez, da bi mu šle neumnosti po glavi. Jaz sem definitivno zrel, da nebi nič delal! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lojzi Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 (popravljeno) Na discoveriy-ju sem gledala eno tako oddajo o ,,večnih,, žarnicah,nestrgljivih najlonkah itd. Vse lepo in prav...vendar človeštvo-človek še ni zrel, da ne bi nič delal (ker ne bi bilo potrebno ničesar kupiti, da o zaposlenih v določenih proizvodnjah ne govorim) in samo lepo živel (--če ne bi bilo bolezni (rak) in bi vse ,,nadomestne,, organe sklonirali se tudi razmnoževati ne bi več smeli)...brez, da bi mu šle neumnosti po glavi. Lina, potrošništva se na ta način ne da ukiniti...ustvarja se umetno, prefinjeno in predvsem z napredkom, bodisi umetno ustvarjenimi vrednotami, ali pa potrebi po novem, boljšem, manj izrabljanim in bolj bleščečem...tako da, za to se jaz ne bi bal. Torej, napredek, patologija (potrošništvo v svoji skrajni obliki) in umetno ustvarjanje potreb so v tem primeru gibalo napredka in razvoja, ne pa trajnost in nepokvarljivost. Porkaduš, sej si ženska, veš, da ne morš na korso vsak dan v istih hlačah, pa čeprov so iz supersonične ultratkanine, ki se opere in posuši v 14 sekundah...pa tud tvoj najbrž ne bo jezdil istega motorja 30 let...kljub temu, da takrat, ko ga kupi, misli in ve, da je kupil naj kar mu je takrat odgovarjalo.... tko žal, ali pa na srečo je, in tudi nove tehnologije ne bodo spremenile teh stvari, vsaj globalno ne... Popravljeno September 9, 2004. Popravil lojzi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Osama Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 Ob vsem tem besedičenju,moraliziranji,okroglih,javnih al kaj jaz vem kakih mizah............podajam globalno rešitev problema terorizma....WE Terorizem....izvor večinaoma tam,kjer je nafta......predelava vsega na Vodik(BTW.....tehnologija znana,cena....tu nekje k nafta....).......ko šljivi naftna polja.....umik vseh,ki tam nimajo kaj iskati.....staroselci naj se sami zmenjo med sabo.....konec onesnaževanja zrak........konec terorizma!!!!! Ko bi bilo vse to tako simpl......takoj podpišem!!!!!!!!!!! Al je to lahko model za prihodnost :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: Hudo poenostavljanje. V resnici gre tudi za odgovor na vsiljevanje ameriškega načina življenja po islamskem svetu. Njim pač ni rast BDP edino zveličavna vrednota, ampak rajši hodijo na romanja v Meko. Tudi meni ni rast BDP nobena vrednota. Pomeni samo dvig standarda za elito, podražitev nepremičnin in s tem dvig stroškov za široke množice ob istih dohodkih. Ja, pa za višji BDP je treba seveda bolj trdo delati. Eni skratka bolj trdo delajo, drugi pa žanjejo, zato bodite pozorni na vse tisto sranje okoli lisbonske deklaracije. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 ..o ,,večnih,, žarnicah,nestrgljivih najlonkah itd. ... - take najlonke sem naročil za svojo po katalogu ... res neverjetno: prenesle so drgnjenje z brusilnim papirjem, zalomljen noht na ženski roki ... potem je pa moja rekla: " .. brez veze izkušat srečo .." in jih nosila nekaj let, dokler se niso nekje izgubile - žarnice ... tiste taprve "šparne" žarnice so bile res kvalitetne, dokler niso pogruntali, da bodo tako sami sebi pljunili v skledo in naštudirali materiale tako, da vseeno pocrkajo po nekaj letih uporabe - tiste od "prvih" pa še sedaj po 11ih letih svetijo in to na mestih, kjer se velikokrat prižge in ugasne luč. Vsi proizvajalci takih "večnih" izdelkov, naftni mogotci, ind. pralnih praškov itd pa so ugotovili, da je treba delati, proizvajati, prodajati take izdelke in tako voditi svetovno ekonomijo, da to nosi denar .... čiiimveč denarja. Včasih gre za združenja v obliki pravih zarot, včasih za posamezne odkupe patentov, samostojne odločitve proizvajalcev, ki razvijejo nov produkt, ki bi rešil neko dilemo, pa povzročil vrsto drugih. Recimo električni avto. Dobre strani vsi poznamo ... ali ste že pomislili na slabe strani: - izguba delovnih mest na servisih (elektromotor in posledično avto rabi 2% vzdrževanja glede na bencinskega - ker ima neprimerno manj vrtljivih delov) - v proizvodnji - elektroavto je skoraj večen - kupiš enega, pa je mir min. 25 let, proizvodnja je nekomlicirana (kje bi nabijali ceno??) - motorna olja odpadejo (delovna mesta tudi) - olja za menjalnike (ni menjalnika) odpadejo z del. mesti vred in vso tovrstno ind. - pog. goriva tkoaltko itd Kar pomeni kolaps svet. gospodarstva, sesutje borze, dodatne množice nezaposlenih. yess, kupcem, bi to pasalo, samo koncernom ne bi nosilo dobička. :hmm: Hmmm zarota - mogoče, ampak nisem siguren, da ima ta zarota samo slabe strani. :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 "kill ´em all and let god sort them out." :blink: kdo so kaj tisti "them"?! :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 "kill ´em all ..." :hmm: madonca si dons slabe vole ... a mene tut "kill" , al sam ene krtko mal prosto po Prešernu ... Dej en Persenček stisn, pa se naspi - jutri bo sonce, nov dan - petek, lepe punce bodo hodile po Grazu, točili bodo hlaaadno pivo ... in ti boš tako dobre volje, da te bo kar razganjalo .... pa na motooooorrrrrrrr :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
<=YaMaHa=> Objavljeno September 9, 2004 Deli Objavljeno September 9, 2004 ... Ko bi ti vedel koooliko takih modelov leži po trezorjih: - pralni stroji, ki s pomočjo ultrazvoka perejo brez pralnih praškov - električnih osebni avtov katerih baterije (posrebren ogljen prah) imajo boljše vozne lastnosti od bencinarjev (domet 500km, 20 minut polnjenje baterije do fula, 200km/h s 5 osebami + prtljaga, 7 sek do 100km/h, baterijo zamenjati po 500.000km in ostanek - 5g srebrovega oksida+oglje stresti na vrt kot gnojilo - Crysler, Detroit, 1997), MB+ Swatch projekt Smart tako poznaš - električnih kamionov (Scania) in avtobusov (MB) - sežigalne naprave za najbolj strupene in radioktivne (!!) odpadke (Plasma Institut CH) ... Hudoooooo :blink: :yea2: Ej veš mogoče za še kakšne podobne iznajdbe, ki naj javnosti nebi ble znane k me to fullllllllllll zanima! Sicer se pa opravičujm za :topic: :topic: :topic: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 10, 2004 Deli Objavljeno September 10, 2004 Ej veš mogoče za še kakšne podobne iznajdbe, .. Vem .. pa je brez veze, ker potem nekateri neizobraženi mislijo, da nakladam in postanejo hiper-nesramni na MSu. BTW - zažigalno napravo Plazma Instituta pa sem sredi 90tih let poizkusil postaviti na Jesenicah v takrat propadajoči železarni (idealna lokacija): - investicijo 60 mio DM bi finacirali Švicarji - glede na kalkulacijo bi se investicija povrnila v 8 mesecih (!!) z že vkalkuliranim delnim dobičkom za SLO - po dveh letih bi CH prepustili vodenje in lastništvo SLO - glede na dohodke/stroške in cene takih storitev, bi Jesenice bile danes najbogatejša regija ne samo v SLO ampak tudi glede na obmejne regije A in I - če bi meni dali plačo/odškodnino 0,01% od mesečnega dohodka - bi bil ... :OK: da ne nategujem zgodbe (podrobnosti lahko po PM) - načrt je bil enostavno predober in naši na ministrstvu za okolje so mislili da gre za "norca" (mene), ker Opice enostavno niso bile dovolj izobražene, da bi dojele vse skupaj in so potem kupile neke premične kontejnerje za zažiganje bio-odpadkov od Amerikancev za 10 mio DM, ki so potem delali nekaj let, dokler ni crknilo vse skupaj. Yesss - That's life on the POA (Planet Of Apes) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Furioso Objavljeno September 10, 2004 Deli Objavljeno September 10, 2004 "kill ´em all and let god sort them out." :blink: kdo so kaj tisti "them"?! :hmm: "them" so v tem primeru tisti "all"... ;) :afro1: :topic: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
<=YaMaHa=> Objavljeno September 10, 2004 Deli Objavljeno September 10, 2004 Vem .. pa je brez veze, ker potem nekateri neizobraženi mislijo, da nakladam in postanejo hiper-nesramni na MSu. BTW - zažigalno napravo Plazma Instituta pa sem sredi 90tih let poizkusil postaviti na Jesenicah v takrat propadajoči železarni (idealna lokacija): - investicijo 60 mio DM bi finacirali Švicarji - glede na kalkulacijo bi se investicija povrnila v 8 mesecih (!!) z že vkalkuliranim delnim dobičkom za SLO - po dveh letih bi CH prepustili vodenje in lastništvo SLO - glede na dohodke/stroške in cene takih storitev, bi Jesenice bile danes najbogatejša regija ne samo v SLO ampak tudi glede na obmejne regije A in I - če bi meni dali plačo/odškodnino 0,01% od mesečnega dohodka - bi bil ... :OK: da ne nategujem zgodbe (podrobnosti lahko po PM) - načrt je bil enostavno predober in naši na ministrstvu za okolje so mislili da gre za "norca" (mene), ker Opice enostavno niso bile dovolj izobražene, da bi dojele vse skupaj in so potem kupile neke premične kontejnerje za zažiganje bio-odpadkov od Amerikancev za 10 mio DM, ki so potem delali nekaj let, dokler ni crknilo vse skupaj. Yesss - That's life on the POA (Planet Of Apes) :topic: Pa dej piš na PM...vrjel bom kar bom želel vrjet samo ne bom ti pa v fejs metal:to pa ni res,lažeš! :topic: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Avatar Objavljeno September 11, 2004 Deli Objavljeno September 11, 2004 Jah tega čemur pravimo terorizem zelo verjetno ni mogoče odpraviti. Ali bolje: dokler obstaja vsaj kanček svobode, tega ni mogoče odpraviti. Ekonomsko in drugačno izkoriščanje, kot že večkrat rečeno, k temu doprinese levji delež. Samo ni vse tako enostavno. V srednjem veku sta se Evropa in Islam klala zaradi vere. Vedno je namreč nekaj, kar je zaželjeno in omejeno. Torej, jaz imam, ti pa ne. In ti bi rad imel. To lahko pripelje do vojne, oziroma če si šibek do gverilskih napadov s tvoje strani(ali terorizma). Ali pa gre samo za nasilno uvajanje ideje(ideala). To je še najbolj zajebano. Kar zadeva potrošništvo. V bistvu bi lahko sistem funkcioniral brez potrošništva, oziroma z minimalnim. Vendar ne ta (kapitalistični) sistem, saj je to njegov pogoj obstoja. Težava je tudi, ker je človek tako nor na zbiranje predmetov. Mislim meni je ideja, da bi nosil neke hlače, dokler bi bile čiste in cele, zelo všeč. Prav na jetra mi gre, ker moram skoraj vsak dan dati nekaj drugega na sebe, da me ne gledajo po strani. Isti motor 30 let? In zakaj ne. V bistvu potrošništvo predstavlja zrcalo človekovega idiotizma. Recimo da imam močan motor, ki zadovoljuje moje potrebe. Prav idiotsko je kupiti drugega, samo zato, da se potem postavljam z najnovejšim letnikom. Želje po potrjevanju bi bilo potrebno kanalizirati v bolj (ne bom rekel produktivno) konstruktivno dejavnost. In konkretne želje so v veliki meri naučene(zavestno/nezavedno). Res pa je, je sam libido, ki se manifestira v potrebi po nečem(želji po nečem) prirojen. A pri kakšnem plemenu je to ubiti slona in imeti številen rod, pri nas pa očitno avto, hiša, žena/mož, otroci...skratka..ameriške sanje. In vsak dan druge hlače. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 14, 2004 Deli Objavljeno September 14, 2004 ...Kar zadeva potrošništvo. V bistvu bi lahko sistem funkcioniral brez potrošništva, oziroma z minimalnim.... Seveda bi lahko ta Planet Opic funkcioniral brez potrošništva - pod enim pogojem: iztrebiti bi bilo treba vse Opice. :grim Pa, porkamotorka (pravice HHV), a še nisi pogruntal, kje sta naredila napako Marx&Engels?? :? Ne?? :? A ti povem? :grim No, ok - ko te že zanima. Fanta sta pozabila eno majhno podrobnost: Vse Opice na tem Planetu Opic imajo "roke not obrnene". & to je oče in mati vse pizdarije in vseh pizdarij tega planeta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Avatar Objavljeno September 14, 2004 Deli Objavljeno September 14, 2004 Pa, porkamotorka (pravice HHV), a še nisi pogruntal, kje sta naredila napako Marx&Engels?? Podcenjevala sta biološko zapuščino človeka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno September 14, 2004 Deli Objavljeno September 14, 2004 Rešitev 1. Rešitev 2. itd. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 14, 2004 Deli Objavljeno September 14, 2004 Rešitev 1. Rešitev 2. itd. B) zakaj pa nisi prpopal kr "Terminator chap.142" :? kjer klon med Švarcenegerjem, Bruslijem, Stalounom & Brusvilisom spuca Planet Opic in naseli klone, ki imajo dlani obrnjene navzven ... :hmm: Al' si to mogoče mislil pod "itd"? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno September 14, 2004 Deli Objavljeno September 14, 2004 No ja, bi bila rešitev tudi ta, da bi se ljudje malo manj za razne neumnosti, kot je vera in podobno brigali in malo več na kvaliteti življenja delal. :OK: Samo kaj, ko je enim kvaliteta posmrtnega življenja bolj pomembna, saj imajo v bistvu prav, na zemlji so samo par let, tam bojo pa celo večnost. :devil: lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Avatar Objavljeno September 14, 2004 Deli Objavljeno September 14, 2004 No ja, bi bila rešitev tudi ta, da bi se ljudje malo manj za razne neumnosti, kot je vera in podobno brigali in malo več na kvaliteti življenja delal. :OK: Vera je zelo povezana s kvaliteto življenja. Tudi posvetnega. Če veruješ, da ti Bog pomaga, ti bo v stiskah laže, pa še morda boš bolj vztrajen ali kaj podobnega. Seveda, tu in tam pripelje do fanaticizma in celih vojn. Samo verska osnova je dostikrat le pretveza za množice. Lep primer so bile križarske vojne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno September 15, 2004 Deli Objavljeno September 15, 2004 Vera je zelo povezana s kvaliteto življenja. Se zelo strinjam. Če je v normalnih okvirjih, potem je vera o.k., če ne pa je res več škode kot koristi. lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno September 15, 2004 Deli Objavljeno September 15, 2004 Se zelo strinjam. Če je v normalnih okvirjih, potem je vera o.k., če ne pa je res več škode kot koristi. Saj je z vsemi zadevami tako - recimo z alkom, pa da ne bomo spet o pivu .. recimo s soljo... le kako bi se počutil, če bi te prisilili pojesti 2 kili soli/dan :SS isto je z vero vse = ok, dokler jo je toliko kot verniku paše Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Shargo Objavljeno September 15, 2004 Deli Objavljeno September 15, 2004 ...le kako bi se počutil, če bi te prisilili pojesti 2 kili soli/dan... :hmm: ...jaz bi jim takoj rekel nej se grejo solit! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se