Skoči na vsebino

Darwin


Alla

Priporočene objave

V Srbiji pri predmetu biologije ne bodo poučevali Darwinove teorije o evoluciji človeka.

Vlada srbskega premiera Vojislava Koštunice je podprla odločitev šolske ministrice Ljiljane Čolić, da bi iz učnega načrta izločili Darwinovo teorijo, rekoč, da so znanstvena dognanja o izvoru in razvoju človeka "polna lukenj". Bodo pa v učnem načrtu obdržali bolj splošen prikaz Darwinove teorije, prav tako pa učiteljem ni prepovedano razpravljati o evoluciji človeka.

Čolićeva, ki je povedala, da gre za njeno zamisel, je pojasnila, da bodo Darwinovo teorijo iz učnega načrta umaknili do naslednjega leta, ko naj bi njegovo teorijo spet uvedli skupaj s kreacionistično teorijo. Pozneje je še dodala, da bo čas pokazal, če je bila njena odločitev o združitvi obeh vidikov dobra ali slaba.

Odklon Čolićeve in srbske vlade od evolucije je dvignil prah med člani Srbske akademije znanosti in umetnosti. Ogorčen je tudi profesor biologije na beograjski univerzi Dragoslav Marinković. "Darwinova teorija je bila sprejeta pri vseh, razen v najbolj primitivnih državah. To je absurdna in nespametna odločitev, zaradi katere bomo v posmeh drugim državam," je dejal Marinković. Dodal je še, da se bodo po njegovem mnenju strokovnjaki po svetu spraševali, če je možno, da se neka evropska država vrača v čas srednjega veka.

Odločitev Čolićeve, da izloči Darwina, pa bo dobrodošla pri srbski pravoslavni cerkvi, ki vse bolj glasno izraža svoja stališča tudi o povsem posvetnih vprašanjih, kot sta zastava in himna države. Rastoči vpliv cerkve v Srbiji odseva tudi v uvedbi katekizma za prvošolce, razmišljajo pa celo, da bi z njim začeli že pri predšolskih otrocih. (Vir: 24ur.com)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej to ni daleč od tega, kot hočejo črnuhi "urediti" pri nas -- v zvezi s obveznostjo katoliškega verouka.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je pa res napaka ... vendar še zdaleč ne največja & trajna & nepopravljiva, kot je recimo (če že govorimo o Srbiji, za spremembo) uničenje gospodarstva.

Podobne napake se dogajajo povsod (SLO - nova matematika, D - novi pravopis)

venda so te napake minljive v glavnem brez težjih posledic za ljudi.

Ys pravim: spet ena kost, katero vrže gospodar med lačne pse, da se grizejo med seboj in ne ogrizejo njega, ko žre "pećeno prase".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj bo pa naslednje ven letelo. Kaka angleščina (sej vsi srbsko govorijo), matematika (sej mamo vsi računalnike), zgodovina (sej se tko al tko ponavlja, boš že čez 10 let videl, kaj se je včasih naredilo).... :hmm: :? :lol1:

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!