Skoči na vsebino

Volitve v Državni zbor RS 2004

Špilferderber

Koga boste volili?  

49 članov je glasovalo

1. 1.

• LDS
      4
    • SDS
      8
    • ZLSD
      8
    • SLS
      1
    • NSi
      1
    • DeSUS
      1
    • SMS
      2
    • SNS
      13
    • Zunajparlamentarne (Aktivna Slovenija (AS), Slovenija je na?a (SJN), Demokratska stranka Slovenije (DS), Stranka slovenskega naroda (SSN), Stranka ekolo?kih gibanj Slovenije (SEG), Zeleni Slovenije (Zeleni) in Republikanci Slovenije (ReS)
      8
    • Koalicija (Glas ?ensk Slovenije (G?S), Zveza za Primorsko (ZZP), Zveza neodvisnih Slovenije (ZNS) in Nova demokracije Slovenije (NDS)) ali nestrankarske liste (Za podjetno Slovenijo, Junijska lista in Zdru?eni za samostojno pravi?no Slovenijo - Zdru?eni)
      3

Priporočene objave

Škoda, da je možna samo anketa z 10 odgovori...

Mogoče bi pa lahko admini v tem primeru naredili izjemo in podaljšali do 25 (oz. 24. vloženih) odgovorov...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

(pa še nedvisnih kandidatov, ki nastopajo s podporo volivcev, ni..ups..)

Za nastop na oktobrskih volitvah vloženih 25 kandidatnih list

(STA)

LJUBLJANA - Za oktobrske parlamentarne volitve je kandidatne liste vložilo vseh osem parlamentarnih strank, 14 zunajparlamentarnih strank - od teh so štiri sestavile skupno kandidatno listo -, tri nestrankarske liste in trije neodvisni kandidati. Po podatkih iz osmih volilnih enot bodo v parlament vnovič poskušale priti LDS, SDS, ZLSD, SLS, NSi, DeSUS, SMS in SNS, ki so kandidatne liste podprle s podpisi poslancev, kandidatne liste pa imajo v vseh volilnih enotah. Poleg omenjenih bo na območju celotne države kandidiralo še 11 list. Zakonski rok za vložitev kandidatur se je iztekel opolnoči, pred njihovo potrditvijo pa bodo volilni organi preverili, ali so bile liste vložene v skladu z zakonom.

Poleg osmih parlamentarnih strank bodo v vseh osmih volilnih enotah s samostojnimi kandidatnimi listami nastopale zunajparlamentarne stranke Aktivna Slovenija (AS), Slovenija je naša (SJN), Demokratska stranka Slovenije (DS), Stranka slovenskega naroda (SSN), Stranka ekoloških gibanj Slovenije (SEG), Zeleni Slovenije (Zeleni) in Republikanci Slovenije (ReS). Tudi edina koalicija, ki nastopa na letošnjih volitvah, skupna lista štirih zunajparlamentarnih strank - Glas žensk Slovenije (GŽS), Zveza za Primorsko (ZZP), Zveza neodvisnih Slovenije (ZNS) in Nova demokracije Slovenije (NDS) - ima svoje kandidate v vseh volilnih enotah. V vseh volilnih enotah nastopajo še vse tri nestrankarske liste: Za podjetno Slovenijo, Junijska lista in Združeni za samostojno pravično Slovenijo - Združeni.

Nekaj zunajparlamentarnih strank pa bo nastopilo le v nekaterih volilnih enotah. Stranka Naprej Slovenija (NPS) ni vložila kandidatnih list v štirih volilnih enotah, in sicer v drugi s sedežem v Postojni, v šesti s sedežem v Novem mestu ter v sedmi s sedežem v Mariboru in v osmi volilni enoti s sedežem na Ptuju. Socialna liberalna stranka (LS) kandidatnih list nima v postojnski, celjski, novomeški in ptujski volilni enoti. Stranka enakopravnih dežel (SED) pa bo nastopila le v obeh ljubljanskih volilnih enotah, torej tretji in četrti, v ostalih šestih pa ne.

Kot neodvisni kandidati s podporo skupine volivcev se bodo v volilni boj podali Štefan Hudobivnik, ki bo skušal volivke in volivce prepričati v šesti volilni enoti s sedežem v Novem mestu, ter Mihael Svanjak in Marko Brecelj, ki bosta nastopila v drugi volilni enoti s sedežem v Postojni.

Za poslanca obeh narodnih skupnosti se bo na tokratnih volitvah, vsaj tako kaže, skupaj potegovalo šest kandidatov. Za poslanca madžarske narodne skupnosti se poteguje pet kandidatov, vendar na posebni volilni enoti s sedežem v Lendavi njihovih imen do uradne potrditve ne želijo posredovati. Neuradno pa smo izvedeli, da se za to mesto potegujejo sedanja poslanka Maria Pozsonec, podjetnik Franc Vida, predsednik krovne organizacije pomurskih Madžarov Gyoergy Tomka in nekdanji lendavski župan Jožef Kocon. Kdo je peti kandidat za poslanca madžarske narodne skupnosti, nam ni uspelo izvedeti. Roberto Battelli pa je za STA potrdil, da se bo tudi tokrat potegoval za mesto poslanca italijanske narodne skupnosti. Za zdaj je sicer edini kandidat za to funkcijo.

Po vložitvi kandidatnih list bo volilna komisija začela postopek preverjanja kandidatur. Če komisija volilne enote ugotovi, da kandidatna lista ni določena skladno z zakonom o volitvah v državni zbor, jo zavrne. V primeru, da ugotovi formalne pomanjkljivosti, pa od predlagatelja zahteva, da jih v treh dneh odpravi. Če tega ne stori, pa kandidatno listo zavrne, lahko pa zavrne tudi kandidaturo posameznega kandidata. Če volilna komisija volilne enote ugotovi, da je posamezni kandidat določen na dveh ali več listah v volilni enoti, za veljavno šteje tisto, ki je bila določena prva. Podobno pa ravna tudi Republiška volilna komisija, če ugotovi, da posamezni kandidat kandidira v več volilnih enotah. Preverili bodo tudi, ali so vsi kandidati dali svoje pisno soglasje h kandidaturi in ali je bila lista vložena pravočasno.

Volilne komisije volilnih enot bodo nato izdale odločbe o potrditvi oziroma zavrnitvi kandidatne liste. Prizadeti se bodo lahko ob morebitni zavrnitvi njihovih kandidatnih list v 48 urah po prejemu pritožbe pritožili na vrhovno sodišče, ki bo o zadevah odločalo prednostno, saj mora o pritožbi odločiti najkasneje v 48 urah po prejemu pritožbe. Sicer pa bodo volilne komisije nato sestavile tudi sezname potrjenih list kandidatov v volilni enoti, in sicer po vrstnem redu, ki se določi z žrebom. Ta bo določen najpozneje 16. septembra. Ta vrstni red pa bo tudi podlaga za oblikovanje seznama kandidatov, o katerih se glasuje v posameznih volilnih okrajih.

Na volitvah leta 2000 je po podatkih statističnega urada sodelovalo 23 kandidatnih list, med njimi 16 strankarskih in sedem list z neodvisnimi kandidati. Potrjenih je bilo 1007 kandidatov, od tega en kandidat italijanske in pet kandidatov madžarske narodne skupnosti. Na zadnjih parlamentarnih volitvah leta 2000 se je tako za poslanska mesta skupno potegovalo najmanj kandidatov po letu 1990, ko so se začele demokratične spremembe, ki so v Sloveniji uvedle pluralni volilni sistem. V letu 1992 je bilo namreč evidentiranih 1475 kandidatov za poslance državnega zbora, štiri leta kasneje pa 1300. Delež žensk v skupnem številu tistih, ki so si prizadevali priti v parlament, pa je bil na prejšnjih državnozborskih volitvah največji doslej, in sicer 23,4-odstoten. Leta 1996 je bilo med kandidati 18,6 odstotka žensk, leta 1992 pa 14,9 odstotka.

vir: http://www.dnevnik.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

z rezultati iz ankete pa se potem naredi vladajoča koalicija (če bo potrebna) ki bo vladala naslednja 4 leta Motosvetu ! :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ys sm se na podlagi predloga gospoda moderatorja, spoštovanega graškega arch. Ice-ja

odločil,

da oddam neveljavno glasovnico, kar pa v anketi ni predvideno, zato mi je glasovanje v tej anketi preprečeno, kakor marsikaj v naši kvazidemokratični državi.

tihibojkotpress

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mladina se je pa danes lepo na JJ-ja spravla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mladina se je pa danes lepo na JJ-ja spravla

vedno smo na njem :naughty: včasih pa tudi za njim (odzadiPRESS)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem v soboto pičil proti Kočevju in Medvedom pa mi je celo pot od LJ do Kočevja Marajan ob cesti pisal neke recepte !?!? Podobnikov Marjan ! ajme meni in vsem tem plakatom ! sem dobil občutek da sem rahlo nahoden ! .) :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem v soboto pičil proti Kočevju in Medvedom pa mi je celo pot od LJ do Kočevja Marajan ob cesti pisal neke recepte !?!? Podobnikov Marjan ! ajme meni in vsem tem plakatom ! sem dobil občutek da sem rahlo nahoden ! .) :P

grafit na neki mariborski ulici: MARJAN JE KRADLIVC!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ys sm se na podlagi predloga gospoda moderatorja, spoštovanega graškega arch. Ice-ja

odločil,

da oddam neveljavno glasovnico, kar pa v anketi ni predvideno, zato mi je glasovanje v tej anketi preprečeno, kakor marsikaj v naši kvazidemokratični državi.

tihibojkotpress

Jur, brez zamere, ampak spoštovani gospodje na delu v tujini, bi po moje itaq naj glasovali tam, kjer plačujejo davke. Se pravi tam, kjer živijo. Se pravi, v tujini. Nas pa naj puste, da glasujemo sami. Z oddano nevelljavno glasovnico boš po moje dokazal samo nezrelost.

oddal boš neveljavno, nato pa se boš ponovno pritoževal, da so tvojih težav krivi drugi......

Sajsoitaknamestomeneuzbrali,revčkapress.....

LPD

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jur, brez zamere, ampak spoštovani gospodje na delu v tujini, bi po moje itaq naj glasovali tam, kjer plačujejo davke. Se pravi tam, kjer živijo. Se pravi, v tujini. Nas pa naj puste, da glasujemo sami. Z oddano nevelljavno glasovnico boš po moje dokazal samo nezrelost.

oddal boš neveljavno, nato pa se boš ponovno pritoževal, da so tvojih težav krivi drugi......

Sajsoitaknamestomeneuzbrali,revčkapress.....

LPD

:topic:

tukaj je treba par popravkov, da MS ne bo imel napačnega vtisa:

1 ne vem od kje ideja, da ne živim v Lj (razen če misliš Ice-ja) - matrixpress

2 problemov (resnih) pravzaprav nimam - manjkotdrugipress

3 nezrelosti nimam kaj dokazovati, če sem nezrel - večnipubertetnikipress

4 gl.2 & pritožujemo se semintja vsi - zakajbibilysizjemapress

5 nben ne izbira namesto mene, ker overjeno pooblastilo za kaj taciga preveč košta - revčkipress

Damjan se je odločil da me prevzgoji

B)

tnx za dobro voljo

:notworthy:

ampek mislim, da si prepozen

pr mojih miljavžentletih

;)

Popravljeno . Popravil Jur
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A se sam meni zdi, al so eni čudni rezultati na forumu

malih jelinčičev je ko dreka ! dajte en šlauh pa da se to malo odplakne ! :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Qrc, s'm mislu, de je Motosvet planet zase in se ga politične zdraharije sončne deželice ne tičejo. Pa sm se zgleda k'r fejst zmotu. :hmm:

Dejte se spet oglasit, ko bo kakšen pošten politik :blink: na sceni. Do takrat pa adijo! :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

it's unbelivable ...  :kva2:

prekruta resnica

malo bi ob tej priliki predelali en pregovor:

kjer se prepirata ta2

zmeri Slovencelj zgubo ima

ha, kaj praute - en tak spljošni slogan,

ki volilce vse vprek vabi na volišča

:lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozor :devil: neocons. :devil: v Sloveniji

V S.P. je zanimiv članek v katerem Dr. Štrajn ugotavlja, da so naši žlahtni konservativci (Bajuk, Janša) privzeli za svojo t.i. neoliberalno oz. neocons

filozofijo (politika g. Buša), njihov ekonomski veleum pa je znani popekonomist Mićo Mrkaič. Ta načrtuje po ameriškem vzoru drastično zmanjšanje družbene porabe iz 48% na 30%! (pa privatizacija šolstva, zdravstva, državne uprave in prebacivanje stroškov šolstva, zdravstva in penzij na ramena obubožanih Slovencev v zameno za simbolično zmanjšanje davkov - davki bi se zelo zmanjšali le za ekstremno bogate, za reveže pa bi se celo povečali, kajti oni po neoliberalni doktrini premalo prispevajo za mater državo).

To je tako grob poseg v delovanje države, da v primerjavi z njimi LSD izpadejo pravi levičarji. Sicer sem bil vedno proti njim tudi zaradi Vilneuske izjave, NATA, grebenja okoli lisbonske deklaracije, vendar v tem trenutku ugotavljam, da je status quo veliko varnejša izbira od (anti)socialnih eksperimentov g. Janše in Bajuka.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!