Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Ma kdo kak preprost program za obračanje kratkih MPEG filmčkov?

Objavljeno

obracanje??? karkoli ze to je se da vse postoriti na preprost nacin z virtualDub-om.

Objavljeno

imam enak "problem". ko z S30 posnamem kratek filmcek (.avi) in kamero drzim vertikalno lezi pri predvajanju film na strani.

je to odpravljivo? ce ja, z virtualdub ali s cim drugim?

film je potrebno obrniti za 90° pri predvajanju.

help? :)

Objavljeno
imam enak "problem".... in kamero drzim vertikalno lezi pri predvajanju film na strani.

Malo cudno se mi zdi zakaj sploh drzati kamero postrani, drugace pa kot je fazerer dejal, virtual dub je strup za vse!

Objavljeno

hja, meni tudi ze, samo imam pac par tako narejenih filmckov in ne bi rad se enkrat placal € 500.- za avionsko karto. :)

Objavljeno (popravljeno)
hja, meni tudi ze,

Tud jaz tega ne počnem več... , ampak že posneti filmčki so neponovljivi :OK:

Zdi pa sem mi, da s tem VirtualDub-om ne bom nič rešu. V opisu sem prebral, da MPEG-ov niti zapisovat ne zna, o kakem sukanju pa ne duha ne sluha :?

Popravljeno . Popravil premza
Objavljeno

sem mislil, da sem samo jaz slep. B)

Objavljeno (popravljeno)
Zdi pa sem mi, da s tem VirtualDub-om ne bom nič rešu. V opisu sem prebral, da MPEG-ov niti zapisovat ne zna, o kakem sukanju pa ne duha ne sluha :?

za mpeg1 in 2 ne vem, lahko pa shraniš kot mpeg 4, divx ali xvid itd.

film pa lahko obračaš kakor hočeš - video->filters->add->rotate ali rotate2...

[edit] lahko pa pri video->compression izbereš uncompressed, da ostane tak kot je (mpeg1, 2)...

Popravljeno . Popravil BC
Objavljeno

Že downloadam :yea2:

Če mi ne bo ratalo obrnt, se pa spet slišimo :D

Objavljeno

za virtualDub je na eni internetni strani (ne vem vec tocno, vprasej googla) zelo na kratko in zelo dobro (tudi s slikcami) opisano kaj in kako se dela z njim in se osnove digitalnega filma so zraven. kako se rotira film pa je ze napisano. mislim se (tako imam v spominu, da sem nekje prebral), da je potrebno pri filtrih vedno za prvi efekt dati null transformation, nisem pa cisto siguren.

Objavljeno
sem mislil, da sem samo jaz slep. B)

Nisi slep, res pa je , da je malo zoprn za delat, obstaja se nano dub...ali pa kar tule poglej klik

Sicer je pa ta sajt referenca za vse kar rabis pri videu. .)

Objavljeno

meni je lani z virtual dubom uspelo, samo precej se je povečal obseg podatkov. Očitno sem nekaj v nastavitvah pobrkljal :hmm:

Objavljeno

hmmmmmmmmmm.................mmmmmm........... hhhh........ :hmm: :hmm: :?

ne vem, ali sem jaz tako zabit ali pa program samo format spreminja, slika ostaja pa na boku. se bom se malo pozabaval s tem potem pa ce ne bo druge bo res potrebno se enkrat na malto. :cry: :wacko:

Objavljeno
ne vem, ali sem jaz tako zabit ali pa program samo format spreminja, slika ostaja pa na boku. se bom se malo pozabaval s tem potem pa ce ne bo druge bo res potrebno se enkrat na malto. :cry:  :wacko:

Men tud ne rata, probal sem tud nekaj drugih programov, ki obljubljajo "rotating", pa nič. En mi ga je celo obrnu, samo je bil potem film ene 100-krat krajši. :?

Objavljeno
Men tud ne rata, probal sem tud nekaj drugih programov, ki obljubljajo "rotating", pa nič. En mi ga je celo obrnu, samo je bil potem film ene 100-krat krajši. :?

se bos moral se malo pozabavati s stiskanjem tako slike kot zvoka in stevilom slik v sekundi in resolucijo slike in formatom zapisa in se nekaj taksnih fint. preberi si na kateri od stevilnih internetnih strani nekaj osnov digitalnega filma.

Objavljeno
se bos moral se malo pozabavati s stiskanjem tako slike kot zvoka in stevilom slik v sekundi in resolucijo slike in formatom zapisa in se nekaj taksnih fint. preberi si na kateri od stevilnih internetnih strani nekaj osnov digitalnega filma.

Pa samo tri filmčke bi rad za 90' zasukal :wacko:

Objavljeno

Evo, obrnil! Z VirtualDub-om. :notworthy:

Objavljeno

PM kako, z navodili za elektro-epileptika. tenk juri veliku macku vnaprej. :)

(enostavno nimam casa se ukvarjati s tem; zalostno, a resnicno).

Objavljeno

ice dej si poglej zgornje slikce in potem moras samo se vedeti koliko zelis komprimirati film in s katerim kodeksom. to je vse.

Objavljeno

BTW, da se pohvalim. B)

je ratalo. sicer s precej "muke in naprezanja" (!!). :devil: torej lahko recem, da bom tudi v prihodnosti se obracal kamero. :grim

lustna zadevca, tale vircualdab. :)

hvala vsem za nasvete in potrpljenje. :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!