panter Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 zanima me če kdo kaj ve-(sam sicer kupujem kross motor), kako , na kakšen način ugotovim pravi letnik motorja-sam namreč nisem nevem kakšen poznavalec za različne motorje in letnike ter s tem letne spremembe na motorjih, sem pa že opazil predvsem na avtonetu da iste krose prodajajo pod različnimi letniki in s tem pridobijo nekaj cekinčkov -vsaj pri nepoznavalcih. Prva rešitev so sigurno papirji a kaj ko jih nima skoraj nihče....kaj storiti :?
batzajla Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 na netu se lahko pozanimaš kako zgleda model določenega letnika,pa na feltnah maš letnico izdelave .)
gizmOkak Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 pa na feltnah maš letnico izdelave .) res :huh: :kva2: to je pa scena. Nism vedu. A to pr vseh krosih al sam nekaterih?
Enzo Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 Na feltnah piše letnica izdelave feltne...tko da motocikel je ponovadi ubistvu eno leto mlajši ;) Sam uprašanje pa je če so fletne originalne :hmm: :)
Enzo Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 res :huh: :kva2: to je pa scena. Nism vedu. A to pr vseh krosih al sam nekaterih? Vem da pri yamahah YZ piše na vseh.... ma pomoje tudi pri drugih ;)
panter Objavljeno September 15, 2004 Avtor Opozori Objavljeno September 15, 2004 ma sj če ne bi pozorno prebiru že kake tri tedne kolkr cajta kupujem tut jz nebi mel pojma pa bi mogoče kupu motor v bistvu par let starejši ko bi se pa kvart začel bi bil pa pravi šov z deli-me zanima kaj pa na motorju a nč ne piše..
zazy Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 Drugače je tudi na vsakem cilindru letnica npr. 99, 01,...
_Roba_ Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 zanima me če kdo kaj ve-(sam sicer kupujem kross motor), kako , na kakšen način ugotovim pravi letnik motorja-sam namreč nisem nevem kakšen poznavalec za različne motorje in letnike ter s tem letne spremembe na motorjih, sem pa že opazil predvsem na avtonetu da iste krose prodajajo pod različnimi letniki in s tem pridobijo nekaj cekinčkov -vsaj pri nepoznavalcih. Prva rešitev so sigurno papirji a kaj ko jih nima skoraj nihče....kaj storiti :? Izpises si stevilke z sasije gres do zastopnika za to znamko in preveris letnik.Tako je vsaj kolega sel za KX-a preverit... .)
Fabo Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 Mene je ze enkrat hotu enden nategnt kar se letnika tice pa sem slucajo poznal vse modele od leta 1987 dalje na pamet in se je lahko samo se za glavo drzal. Ampak cene pa vseen ni hotu spustit. :yea2:
D.J. Objavljeno September 15, 2004 Opozori Objavljeno September 15, 2004 največjo krizo sem doživel ko je en fante iz domžalskih koncev kx 125 pomladil za 8 let na feltnah je mesec in leto izdelave feltne in motor je ali letnik feltne ali eno leto mlajši, za naročanje delov pa je vsekakor dobro vedet točen letnik ker včasih bat ne paše več notr.. :D
jhribar1 Objavljeno September 17, 2004 Opozori Objavljeno September 17, 2004 hm kdo pa je ta fante,a ga mogoče poznam ker sem iz domžal drgač sem pa jest prvo 80ko kupil kao 92 letnik je bla pa 86 letnik :P ,kva češ,brez izkušenj,na napakah se učimo sam de ni preveč teh napak
Gajo Objavljeno September 23, 2004 Opozori Objavljeno September 23, 2004 Za Yamahe si lahko po prvih treh mestih cifre na okvirju ali mašini določiš letnik kar na njihovi internetni strani (preverjeno; XT l.86 je postal l.84 :P ). Mogoče gre tudi pri ostalih.
MX_Peter Objavljeno December 10, 2004 Opozori Objavljeno December 10, 2004 Imam KAWASAKI KX 125, pa ne vem točen letnik. Mi lahko kdo pove kje pribljižno na motorju je št. okvirja.
Leteči Objavljeno December 10, 2004 Opozori Objavljeno December 10, 2004 Spredaj med križi (glava krmila)
Erik Objavljeno December 10, 2004 Opozori Objavljeno December 10, 2004 Poglej na felge (npr. 95/6-to je letnik 96)
MX_Peter Objavljeno December 12, 2004 Opozori Objavljeno December 12, 2004 Na felgah so številke pobrušene, št. okvirja pa mi nč ne pove. A ma kdo še kako idejo da ugotovim letnik motorja (KAWASAKI 125 KX). Hvala za odgovore!
Enzo Objavljeno December 13, 2004 Opozori Objavljeno December 13, 2004 Edina možnost je še da si DOBRO pogledaš enake znamke motorje različnih letnikov pa primerjaš s tvojim ;)
Erik Objavljeno December 13, 2004 Opozori Objavljeno December 13, 2004 Če so številke na felgah zbrušene je to znak, da je motor najverjetneje starejši kot ti je povedal prodajalec. Tu imaš vse letnike na razpolago, ki si jih lahko pogledaš. [url=http://www.bikepics.com/members/ducati2/02rs125]
Priporočene objave